Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis Diabetas

QUOTE(Emiliomamayte @ 2013 11 26, 21:37)
tai kad nebuvau,o endokrinologas pasiule pasirodyti hematologui del melyniu...tai galvoju ar verta eit ar ne  g.gif

as manau, jog del melyniu butina nueiti pas hematologa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2013 11 26, 21:43)
as manau, jog del melyniu butina nueiti pas hematologa 4u.gif

pasiemiau talona pas seimos gydytoja,zinau kad ji man vel nervus bandys ipirst,labai jau zmogus keistas,nenori niekur siust kad normaliai istirt,iskart is lemputes diagnozuoja kad nervai stresai,,,zadu keist seimos gydytoja bet kol kas nerandu kur ir i ka,nes kur esu nusiziurejusi,tai pas ja pilna ligoniu ir talono reik laukt vos ne po 3 savaites,o kai tiek bedu turiu ir einu per tuos gydytojus daznai,tai nelabai tinkamas variantas,nu nieko prispausiu,pasakysiu kad nepatinka tos atsirandancios is niekur melynes,privales pasiust,aisku ji bandys ismastyt gal kur isidauziu,na bet gal man geriau zinot,jos net neskausmingos,tai kaip gali but isidauzimo padariniai biggrin.gif
viena karta isvis drebe,kai atejau su geliancia galva,sako gal dantis dygsta,sakau kas???? biggrin.gif biggrin.gif o pasirodo buvo umus sinusitas su puliais ir polypu,tai lor israse antibu,pageriau praejo visi skausmai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emiliomamayte: 26 lapkričio 2013 - 21:09
QUOTE(Emiliomamayte @ 2013 11 26, 22:06)
kai atejau su geliancia galva,sako gal dantis dygsta,sakau kas???? biggrin.gif  biggrin.gif  o pasirodo buvo umus sinusitas su puliais ir polypu,tai lor israse antibu,pageriau praejo visi skausmai  lotuliukas.gif

blink.gif blink.gif vienareiksmiskai keisciau daktare doh.gif jei ne savo polilinikoj tai vistiek kazkur aplink yra kazkokiu gydymo istaigu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Emiliomamayte @ 2013 11 26, 14:43)
cia Klaipedoj einu pas ja jau antri metai,atrodo rimta gydytoja,nes yra ir poliklinikos vedeja,bet gal ji daugiau specializuojasi ant skydliaukes problemu,o ne ant CD,nes keista ,kad ji net nesiklause kai vardinau negalavimus,tik pasake,kad svoris negali krist nuo skydliaukes,melyniu nuo CD nebuna ir liepe pasitikrint pas hematologa ....

Labas rytas. Na, ir "briedas"... Kai yra problemos su skydliauke, svoris keičiasi. Jei skydliaukė per aktyvi, - krenta. Jei Jei jos veikla sulėtėjusi, - kyla. Kartais tos gydytojos kai "suskels" ką nors, tai ir rankos, ir ausys nusvyra.
Citata iš sveikas.lt:
Kai skydliaukė suaktyvėja, ilgainiui išryškėja tokie požymiai: dažnas širdies plakimas, prakaitavimas, svorio kritimas. Žmogus tampa labai jautrus, jam sunku susikaupti, atlikti užduotį, sumažėja fizinis pajėgumas. Sulėtėjusios liaukos veiklos požymiai: vangumas, mieguistumas, sausa oda, plaukų slinkimas, lūžinėjantys nagai, kartais rytais būna paburkęs veidas.

Atsiprašau už offtopic'ą. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lapė+: 27 lapkričio 2013 - 08:00
Ne offtopic'as, nes CD net labai susijęs su skydliauke - dauguma sergančių II tipo CD turi skydliaukės problemų, o didėjant CD stažui, jų atsiranda ir I tipo cukrinukams. Prie sulėtėjusios skydliaukės veiklos požymių (kaip ir prie suaktyvėjusios) drąsiai galima priskirti ir širdies plakimą, prakaitavimą, jautrumą, svorio augimą.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 27, 08:07)
Ne offtopic'as, nes CD net labai susijęs su skydliauke - dauguma sergančių II tipo CD turi skydliaukės problemų, o didėjant CD stažui, jų atsiranda ir I tipo cukrinukams. Prie sulėtėjusios skydliaukės veiklos požymių (kaip ir prie suaktyvėjusios) drąsiai galima priskirti ir širdies plakimą, prakaitavimą, jautrumą, svorio augimą.

Pati turiu autoimuninį tiroiditą (išnykusią skydliaukės veiklą), tai tik patvirtinti galiu. + masė visokių kitokių, gyvenimo kokybę gadinančių, simptomų. Pvz., subrefili (37-37.4 lpsn.C) temperatūra. KArtais laikosi savaitėmis. Plaukų slinkimas, rankų nagų paviršiaus kitimas (atsiranda išilginės juostelės). Ir t.t.

Beje, sūnus 3 mėn. pragyveno ramiai, tik pirštus bebadydamas. Vienok (šiemet jis gimnazistas), kai nepatiko gauti pažymiai (rezultatai nepateisino įdėto triūso), cukrus mikliai liuoktelėjo. Teko vėl pasodinti ant adatos. verysad.gif
Tačiau esame abu visiškai pasimetę, nes glikemija baisingai svyruoja (tai reikia leistis, tai ne). Pvz., ilgo veikimo leidosi 3 kartus per 2 dienas iš 13 dienų, kai susvyravo rodikliai. Greito - daugiau, bet ne kiekvienam valgymui.. Nieko nesuprantu. O nesuprasti nemėgstu.. Na, erzina mane tai..
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Na ką galiu apie save pasakyt turiu aš tų lėtinių ligų ir taip, bet kas įdomiausia penktadienį darė šlapimą viskas gerai, vakar pakartojo ir gliukozės rado net 5,5mmol/L. is vakaro buvau suvalgiusi 2 chalvinius saldainius nu taip vėlokai vakare kokia tarp 9-10val. Dabar einu iš proto, kuo daugiau skaitau apie tą CD tuo daugiau drebu.
Papildyta:
QUOTE(Emiliomamayte @ 2013 11 26, 20:37)
tai kad nebuvau,o endokrinologas pasiule pasirodyti hematologui del melyniu...tai galvoju ar verta eit ar ne  g.gif
kazkodel i emaila nesulaukiau tyrimu atsakymo,tai ryt reiks nupedint atsiimt,kazi ka ten parodys jie,tikekimes viskas bus gerai.... doh.gif

Sakykit, ar jau sulaukėt tyrimo rezultatų? 4u.gif

man kaip ir jums bėdų daug, o gydytojai mėgsta pasakyt, kad nuo nervų, nes labai dėl visko pergyvenu ir stresuoju. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 27, 09:07)

tai va,gerai butu kad jis man augtu,per viena menesi netekau 9kg,tai dabar stebiu save ar dar kris svoris,ar sustojo...plauku slinkimas pas mane ziaurus,is storos kasos liko plonyte,oda issausejusi,niezti vietomis,ai,jau pavargau nuo tu spelioniu reik kazkaip nusivilkt CD tyrimo atsakimus pasiimt,o oras tai baisus uz lango doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Emiliomamayte @ 2013 11 27, 12:50)
tai va,gerai butu kad jis man augtu,per viena menesi netekau 9kg,tai dabar stebiu save ar dar kris svoris,ar sustojo...plauku slinkimas pas mane ziaurus,is storos kasos liko plonyte,oda issausejusi,niezti vietomis,ai,jau pavargau nuo tu spelioniu reik kazkaip nusivilkt CD tyrimo atsakimus pasiimt,o oras tai baisus uz lango doh.gif

Kaip aš jus suprantu patikėkit. Paskutiniu metu aš vis apie kitą ligą skaitau ir taip kiekvieną dieną. Turėjau sinusitą, toliau galvos skausmai aukšta temperatūra, inkstų sritį skausmas ir dešiniam šone, lyg viskas aprimo, prisigalvojau sau simtus ligų, nu dabar is proto veda tas rastas curus šlapime, nors penktadienį jo nerado. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pinkrose: 27 lapkričio 2013 - 12:59
QUOTE(pinkrose @ 2013 11 27, 13:47)
Sveikos 4u.gif
Na ką galiu apie save pasakyt turiu aš tų lėtinių ligų ir taip, bet kas įdomiausia penktadienį darė šlapimą viskas gerai, vakar pakartojo ir gliukozės rado net 5,5mmol/L. is vakaro buvau suvalgiusi 2 chalvinius saldainius nu taip vėlokai vakare kokia tarp 9-10val. Dabar einu iš proto, kuo daugiau skaitau apie tą CD tuo daugiau drebu.
Papildyta:

Sakykit, ar jau sulaukėt tyrimo rezultatų? 4u.gif

man kaip ir jums bėdų daug, o gydytojai mėgsta pasakyt, kad nuo nervų, nes labai dėl visko pergyvenu ir stresuoju. blush2.gif

tai pas mane irgi visokiu bedu pilna,sakau ar bera sveika vieta,tai kas bus senatvej ar tokios isvis nesulauksiu blink.gif mano organizmas labai megsta cistas,rastas ir sinuse,ir krutyse ir skydliaukej,su zarnynu bedos, su skrandiu ir kepenis reik stebet,tulzies puslej aptiktas polypas,zarnose ten irgi kazkoki biesa rado,vienu zodziu stebet savo bedas kas metai puse metu,tai dar kankina dazni galvos skausmai,tai pasiprasiau neurologes kad padarytu KT smegenu,maza ka gal ten irgi kokia cista gyvena,nezinosi,ypac kai turejusi smarkiu galvos sumusimu.....tai kai pradedu tirtis tai be keliu menesiu nebaigiu.... doh.gif
Atsakyti
sveikos,uzejau as pasiimt atsakymo,pasirodo padare tik viena tyrima,paprasta ta gliukozes nustatymo kieki kraujyje,o to kito kur parodo keliu menesiu rodiklius nepaeme kraujo,tai atsiprase ir siandien paeme,tai parastas tyrimas parode kaip ji pasake per maza kieki,berods kiek maciau buvo rodikliai 3,7 man rodos,gal galit kas pakomentuot?
Atsakyti
na va ilindau as i email,atsiunte nors to vieno tyrimo atsakyma,parasyta taip: kad tirta glikemija serume ir rodiklis 3,7,o salia ju nurodyta lentele,kad norma nuo 3,9-6,4 mmol/l g.gif tai as jau visai susimaisiau,nes kitur raso,kad norma nuo 3,3 dar kitur norma 3,5 tai kaip cia dabar suprast.... g.gif siaip sesute parekomendavo uzsirasyt pas endokrinologa...tai net nezinau ka daryt....na eisiu gruodzio 4 pas seimos gydytoja,nusinesiu as tuos atsakymus,paziuresim ka snekes
Atsakyti