Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis Diabetas

QUOTE(rence* @ 2013 07 02, 17:06)

Ar labai slykstu buna isgerti ta gliukoze? Mane daznai ryte papykina, nezinau kaip neapsivemti nuo to sirupo blink.gif

panos, kur nestumo metu, gere gliukoze, tai sako, gerai tureti citrinos, paciulpti ten jos ar kaip smile.gif 4u.gif nera jau ten taip baisu biggrin.gif
Atsakyti
man tai nustate paeme kraujo be jokiu gliukoziu gerimo...nevalgius 7.6 o po valgio praejus 2 val - 5.5 - 6.5 mol.
Bet ryte jis pas mane stabiliai toks: ar geriu vistus ar ne blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zifara @ 2013 07 02, 19:49)
nevalgius 7.6 o po valgio praejus 2 val - 5.5 - 6.5 mol.

Kažkas ne taip. Po valgio toks cukrus normalu. Be gliukozės tolerancijos testo CD diagnozė netvirtinama (atmetus komos atvejus ir pan.).
Atsakyti
QUOTE(Pasikėlus @ 2013 07 02, 16:17)
O tai gal mes panašiu metu ir susirgom? smile.gif Aš 1993 smile.gif
O mes negalim būt pažįstamos? Aš šiaip Laura.

as 1995 metais susirgau 4u.gif manau mes nepazistamos, susipazinom cia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 07 02, 18:18)
Be gliukozės tolerancijos testo CD diagnozė netvirtinama (atmetus komos atvejus ir pan.).

man tai neteko to tyrimo paragauti blush2.gif Bet cia jau kita istorija itariu unsure.gif
Atsakyti
Man tai daktarais pasitikejimo kuo toliau tuo maziau - reikia gal "plana ivykdyti " diabetiku. Nes viena daktare liepe nupirkti gliukozes ir atsinesti, o kita pamaciusi 7.6 mol pasake kad jau diabetas blink.gif . Ir likau nesupratusi nei saves nei diagnozes tobulumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(zifara @ 2013 07 06, 22:47)
Ir likau nesupratusi nei saves nei diagnozes tobulumo g.gif

Su 7,6mmol negalima tvirtinti diagnozės jokiu būdu schmoll.gif Juk jei pavalgius cukrus normos ribose, vadinasi, tie 7,6 galėjo būti ir dėl kažkokių kitų priežasčių. GTT viską parodys.
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2013 07 25, 20:35)
sveiki ,aš su klausimu .artimas žmogus neseniai  susirgo cukriniu diabetu ,krito svoris ,regėjimas pablogėjo  , jau antrą kartą ,kai išvežė su greitąja su dideliu spaudimu ,sakykite kas tai lemia .jos požymiai prakaitas ,drebulys ,nerimas ,aukštas spaudimas .gyd. sakė jai taip uždelstų ilgiau su tokia savijauta ,komplikacijom ,gresia koma .ar su maistu kažkas negerai ,nežinom kaip padėti ,nes pats žmogus nemoka susitvarkyt su šia liga .turi pilną vaistų ,nė nežinom ar jie jai reikalingi ,nes ji pati prisipirkus visokių ,ne gyd. išrašyti . vaistus ji besaikiškai vartoja . gal mityba kalta ? nieko nežinom apie tai .

Sveiki, jus kalbat apie II tipo diabeta? pagal pozymius turetu buti zemas cukrus, v
adinasi yra nesuderintas maistas su vaistais. vienkartine pagalba nieko nelems - zmogus pats turi ismokti susitvarkyti su liga. paskaitykite internete http://www.dia.lt/laikrastis/, taip pat http://www.dia.lt ten rasite geru patarimu serganciam. sekmes.
P.S. jei kas neaisku, kreipkites i gydytojus, ju darbas paaiskinti ligoniams ir ju artimiesiems, kaip gydytis, o ne forumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agemelage: 25 liepos 2013 - 20:15
Sveiki ,neseniai artimui žmogui nustatė cukrinį diabetą, kai pirmąsyk važiavo į ligoninę ,prastai jautėsi,buvo sulysusi , regėjimas sutrikęs ,troškulys ,nerimas ,tada ir nustatė ligą .davė aparačiuką matavimuisi ,insulino leistis ,juostelės kraujui ir visa kita ,dabar antrą sykį vėl paguldė ,nes blogai pasijuto ,prakaitavimas ,spaudimas aukštas ,nerimas ir drebėjimas .ligoninėje sakė ,kad netgi iki komos daeit gali .noriu paklausti ,kokios priežastys tai lemia ,netinkama mityba ? ar cukraus kiekį kraujyje nesitikrinant .nežinome kaip padėti ,kaip išvengti komplikacijų .gal gyd. pasiklausinėt ,nes žmogus nors ir viską žino ,bet galbūt nesilaiko .juostele kraujo nesitikrino ,atseit jos brangios ,kai greitosios slaugytoja paklausė josios ,o ar tai tiesa ? jas gyd. išrašo ,ar kaip ? galbūt ji pati nežino ,kas tai per liga ,ir iššaukia tokias komplikacijas ,arba neklauso gyd. nurodymų . norime info tam ,kad jai padėti .sako pusę kūno apėmę yra ,atseit tas diabetas ,kaip sakau ,nelabai suvokia kas tai per liga,ar pati išsigalvojo apie tą pusę kūno apėmimą .aš kaip suprantu ,tai diabetas su organizmu ir mityba kažkaip susiję ,insulino nepasisavina, kai organizmui trūksta insulino, kai ligonis laiku nesusileidžia insulino, riebiai pavalgo,domimės ,kad nebūtų blogiau jai ,tikiuosi suprantamai parašiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uodegyte: 26 liepos 2013 - 01:08
QUOTE(Uodegyte @ 2013 07 25, 12:35)
sveiki ,aš su klausimu .artimas žmogus neseniai  susirgo cukriniu diabetu ,krito svoris ,regėjimas pablogėjo  , jau antrą kartą ,kai išvežė su greitąja su dideliu spaudimu ,sakykite kas tai lemia .jos požymiai prakaitas ,drebulys ,nerimas ,aukštas spaudimas .gyd. sakė jai taip uždelstų ilgiau su tokia savijauta ,komplikacijom ,gresia koma .ar su maistu kažkas negerai ,nežinom kaip padėti ,nes pats žmogus nemoka susitvarkyt su šia liga .turi pilną vaistų ,nė nežinom ar jie jai reikalingi ,nes ji pati prisipirkus visokių ,ne gyd. išrašyti . vaistus ji besaikiškai vartoja . gal mityba kalta ? nieko nežinom apie tai .

Teks jums įtikinti žmogų lankytis pas gydytojus ir laikytis jų rekomendacijų... Mano močiutė vieną kartą pagalvojo, kad "gal nesuveiks"ir padvigubino vaistų dozę - koma ir baigės. O buvo visiškai neproblematiškas iš esmės cd.
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2013 07 26, 01:02)
Sveiki ,neseniai artimui žmogui nustatė cukrinį diabetą .aš kaip suprantu ,tai diabetas su organizmu ir mityba kažkaip susiję ,insulino nepasisavina, kai organizmui trūksta insulino, kai ligonis laiku nesusileidžia insulino, riebiai pavalgo,domimės ,kad nebūtų blogiau jai ,tikiuosi suprantamai parašiau  blush2.gif

Jei insulino organizmas NE gamina o pats ligonis jo NEsileis it NEdarys tyrimų, be abejo, kad bus blogiau . Kaip galimas pasekmes galiu išvardinti apakimą, amputuotą ranką (koją ) , inkstų atsisakymą (dializes ) . Ir tai tik dalis .....
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 07 26, 11:37)
Jei insulino organizmas NE gamina o pats ligonis jo NEsileis it NEdarys tyrimų, be abejo, kad bus blogiau . Kaip galimas  pasekmes galiu išvardinti apakimą, amputuotą ranką (koją ) , inkstų atsisakymą (dializes ) . Ir tai tik dalis .....

tai tą insuliną pagal poreikį reikia vartot ? tai yra kai ,kraują pasitikrinti ? na o ji matuojasi kraujospūdį ,ir jai aukštas ,bėga vaistus ryt ,kad tik numušt . o pasiskaičiau ,kad tikrintis du kartus per dieną reikia ,o ji taupo ,atseit brangu ,todėl nesitikrino ,insulino nesusileido ,turbūt bloga ir pasidarė ?

Fedes ar gerai supratau ,koma ir baigės ,tai mirė ? unsure.gif
Atsakyti