O jus prieš sužinant, kad sergat, traukė prie saldumynų? Ar atvirkščiai, visai nevalgydavot?
QUOTE(salutvera @ 2013 07 01, 21:03)
O jus prieš sužinant, kad sergat, traukė prie saldumynų? Ar atvirkščiai, visai nevalgydavot?
Absoliučiai jokio skirtumo, saldumynų valgymas ir CD diagnozė jokio ryšio neturi, išskyrus tai, kad nuo jų kyla cukraus kiekis kraujyje. Pirmi požymiai - troškulys, lakstymas į tūliką, vangumas, silpnumas, svorio pokyčiai.
QUOTE(Tepaluota @ 2013 07 01, 21:16)
Absoliučiai jokio skirtumo, saldumynų valgymas ir CD diagnozė jokio ryšio neturi, išskyrus tai, kad nuo jų kyla cukraus kiekis kraujyje. Pirmi požymiai - troškulys, lakstymas į tūliką, vangumas, silpnumas, svorio pokyčiai.
Dėl saldumynų taip suabejojau, nes nuo vaikystės esu įsikalusi mintį, kad cukraligė ir saldumynai labai susiję...
O dėl svorio kritimo. Svorio kritimas laikomas vienu iš ligos požymių, jei valgai įprastą kiekį maisto ir tada krinta svoris? Velnias man būdingi visi Jūsų išvardinti požymiai, išskyrus gal svorio kritimą, na svoris nukrito, bet tik todėl, kad pastaruoju metu beveik netraukia prie maisto, nėra apetito...
QUOTE(salutvera @ 2013 07 01, 21:41)
Dėl saldumynų taip suabejojau, nes nuo vaikystės esu įsikalusi mintį, kad cukraligė ir saldumynai labai susiję...
Absoliuti nesąmonė. Susiję tik tada, kai jau nustatyta diagnozė.
QUOTE(salutvera @ 2013 07 01, 21:41)
jei valgai įprastą kiekį maisto ir tada krinta svoris?
Taip, krinta. Jei organizmas negamina pakankamai insulino, kraujyje nuolat būna padidėjęs cukraus kiekis, todėl ir nesinori valgyti. Gal baik, miela cioce, čia spėlioti, o pasidaryk gliukozės tolerancijos testą. Nes jei yra CD, tai kokį kartą nukrisi vidury gatvės...
QUOTE(salutvera @ 2013 07 01, 20:41)
O dėl svorio kritimo. Svorio kritimas laikomas vienu iš ligos požymių, jei valgai įprastą kiekį maisto ir tada krinta svoris? Velnias man būdingi visi Jūsų išvardinti požymiai, išskyrus gal svorio kritimą, na svoris nukrito, bet tik todėl, kad pastaruoju metu beveik netraukia prie maisto, nėra apetito...
Gulėjo vyras endokrinologiniam . Atvežė vyriškį . Cukrus 30. Užkilo iki tiek kol spėliojo . Ar jums irgi to reikia, kad suvoktumėte, kad šita liga ne juokai o komplikacijos bus baisios?
QUOTE(Tepaluota @ 2013 07 01, 21:50)
Absoliuti nesąmonė. Susiję tik tada, kai jau nustatyta diagnozė.
Taip, krinta. Jei organizmas negamina pakankamai insulino, kraujyje nuolat būna padidėjęs cukraus kiekis, todėl ir nesinori valgyti. Gal baik, miela cioce, čia spėlioti, o pasidaryk gliukozės tolerancijos testą. Nes jei yra CD, tai kokį kartą nukrisi vidury gatvės...
Būtinai darysiuos ir gliukozės tolerancijos testą, ir kraujo tyrimo prašysiu. Šiandien kaip tik užsirašiau pas gydytoją, tai šiaip ne taip sekančiai savaitei pavyko prisiregistruoti.
Duok Die gal ir nėra to CD, bet neramina, kad pasiskaičius labai daug požymių atitinka šią ligą
Žinau, kad atliekant kraujo tyrimą, kraujas imamas iš venos, bet įdomu, ar imant mėginį iš piršto nieko nesimato? Šiek tiek daugiau nei prieš pusantrų metų ėmė iš piršto, bet tada buvo viskas OK.
Jei turit pažįstamų diabetikų, paprašykit, kad pamatuotu
QUOTE(salutvera @ 2013 07 01, 21:03)
saldumynu atzvilgiu man nebuvo jokio pasikeitimo, vienintelis mano simptomas buvo, nesvietiskas troskulys, litra ant vietos suvaryt galedavau
Mano tėvai už aparatuką irgi nemažai paklojo
Man 25-eri. Taip jau ant dienų neplanuoju, bet jeigu ką... Norėčiau žinot, kas ir kaip. Nesinorės jau besilaukiant žaist su cukrum ir insulinais, nes pirmą savaitę tai visiškas jovalas buvo.
Dėl pačios pompos, tai labai patenkinta esu. Labai patogu, ypač dėl fono (kad galima valandom skirtingą pasidaryt, o ne tolygų) - iš karto cukrus pasikeitė. Arba kad galima ištemtą trumpą leistis ir t.t.
Man 25-eri. Taip jau ant dienų neplanuoju, bet jeigu ką... Norėčiau žinot, kas ir kaip. Nesinorės jau besilaukiant žaist su cukrum ir insulinais, nes pirmą savaitę tai visiškas jovalas buvo.
Dėl pačios pompos, tai labai patenkinta esu. Labai patogu, ypač dėl fono (kad galima valandom skirtingą pasidaryt, o ne tolygų) - iš karto cukrus pasikeitė. Arba kad galima ištemtą trumpą leistis ir t.t.
QUOTE(jauniute @ 2013 06 28, 11:55)
tai tu dar naudojai virinamus svirskstus? oho
Papildyta:
as irgi kaip tik ant to laiko pataikiau:) tada dar ir juosteliu nebuvo, uz pirmaji aparatuka cukrui matuoti tevai paklojo beveik 1000 lt vistik kai pagalvoji stipriai pazengta i prieki
pasikelus, o kiek tau metu? planuoji leliuka? as irgi zinok, tik pompos kazkaip nesikabinau, plius dar daba rligu papildomu prisikabino, tai apsunkina viska man kaip tau ta pompa?
Papildyta:
as irgi kaip tik ant to laiko pataikiau:) tada dar ir juosteliu nebuvo, uz pirmaji aparatuka cukrui matuoti tevai paklojo beveik 1000 lt vistik kai pagalvoji stipriai pazengta i prieki
pasikelus, o kiek tau metu? planuoji leliuka? as irgi zinok, tik pompos kazkaip nesikabinau, plius dar daba rligu papildomu prisikabino, tai apsunkina viska man kaip tau ta pompa?
pasikelus, tai mes vienemtes
O tai gal mes panašiu metu ir susirgom? Aš 1993
O mes negalim būt pažįstamos? Aš šiaip Laura.
O mes negalim būt pažįstamos? Aš šiaip Laura.
QUOTE(jauniute @ 2013 07 02, 14:37)
pasikelus, tai mes vienemtes
Pastaruoju metu jauciuosi pavargusi, be jegu darbui, vis prikimba kazkokios infekcijos, daznai jauciu pykinima..Atlikus kraujo tyrimus paaiskejo, kad yra zenkli mazakraujyste, o gliukozes kiekis nevalgius 7,3mmol/l Seimos gyd. siuncia tlikti gliukozes tolerancijos megini, itariant diabeta.. Labai baisu..Mano gimineje serganciu sia liga nera, pries metus darytas tyrimas buvo normalus..
Ar labai slykstu buna isgerti ta gliukoze? Mane daznai ryte papykina, nezinau kaip neapsivemti nuo to sirupo
Ar labai slykstu buna isgerti ta gliukoze? Mane daznai ryte papykina, nezinau kaip neapsivemti nuo to sirupo