Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis Diabetas

QUOTE(Uodegyte @ 2013 03 31, 18:42)
sveiki,susirgus šia liga ,ligoninėj davė cukraus matuoklį ir visas kitas priemones leisti insulinui,ar juos dovanoja pacientams ar reikia pirkti ,pačioje ligoninėje.ar yra kam davę ?

Dovanoja. Neesu nė karto pirkusi nei matuoklio, nei kažko kito. Šiaip kiek žinau, tai tokią didelę knyga apie jaunuolių ir paauglių diabetą KMUK galima buvo pirkti, o Vilniaus antakalnio ligoninėje aš ją gavau dovanų.

Kažkuri esate klaususi dėl Danos pompos. Aš nėštumo metu ją turėjau. Negaliu skųstis - gera jinai, labai paprastas valdymas, lietuvių kalba, patogi, adata yra tik vieną kartą užsikimšusi per 9 mėn. Tai tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2013 03 31, 18:42)
sveiki,susirgus šia liga ,ligoninėj davė cukraus matuoklį ir visas kitas priemones leisti insulinui,ar juos dovanoja pacientams ar reikia pirkti ,pačioje ligoninėje.ar yra kam davę ?

matuokli duoda, o kitka israso kas 1-3 men, taciau juosteliu daugeliui neuztenka, tad dasiperkam pacios sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamillota @ 2013 03 31, 18:58)
Šiaip kiek žinau, tai tokią didelę knyga apie jaunuolių ir paauglių diabetą KMUK galima buvo pirkti, o Vilniaus antakalnio ligoninėje aš ją gavau dovanų.

Ta knyga LT kalba ar angliška? Aš iš vaikų endokrinologų anglišką pasiskolinau, dabar skaitau, žiauriai gera knyga, norėčiau turėt savo, kad vis pasiskaityt kai ką pamiršiu galėčiau.... Nes kol gulėjau ligoninėje, tai tose "pamokėlėse" jokio aiškumo apie ligą negavau, pradėjau gaudytis kas su manim vyksta, tik kai tą knygą pradėjau skaityt...

Papildyta:
O susirgus CD neslinko jums plaukai? Po mėnesio kai pradėjo slinkt - šeriuosi kaip po kokios chemoterapijos, ketvirtadalio netekau... Kirpėja tik rankom skėsčioja - pažiūrėjus atrodo sveiki, žvilgantys nėr prie ko prisikabint.... sad.gif Nei vitaminai, nei "ampulės" nepadeda....
Atsakyti
QUOTE(DianaDaktare @ 2013 04 07, 22:28)
Ta knyga LT kalba ar angliška? Aš iš vaikų endokrinologų anglišką pasiskolinau, dabar skaitau, žiauriai gera knyga, norėčiau turėt savo, kad vis pasiskaityt kai ką pamiršiu galėčiau.... Nes kol gulėjau ligoninėje, tai tose "pamokėlėse" jokio aiškumo apie ligą negavau, pradėjau gaudytis kas su manim vyksta, tik kai tą knygą pradėjau skaityt...

Papildyta:
O susirgus CD neslinko jums plaukai? Po mėnesio kai pradėjo slinkt - šeriuosi kaip po kokios chemoterapijos, ketvirtadalio netekau... Kirpėja tik rankom skėsčioja - pažiūrėjus atrodo sveiki, žvilgantys nėr prie ko prisikabint.... sad.gif Nei vitaminai, nei "ampulės" nepadeda....

Knyga va tokia smile.gif
O dėl plaukų neprisimenu, lygtais neslinko, jeigu nepamenu g.gif
Atsakyti
man tai neslinko plaukai 4u.gif

o ta knyga as pirkau klinikose labai seniai, gera knyga, labai taip aiskiai ir sakyciau optimistiskai nuteikianciai ten viskas aprasyta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DianaDaktare @ 2013 04 07, 22:28)

neatsimenu smile.gif

bet abejoju ar cia kaltas cd g.gif manau didesne priezasis yra gal stresa, o gal siaip sutapo g.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

nors daugumą čia bendraujančių pažįstu iš kitos temos ir žinau, kad reziduojat LT, nu bet gal atsiras ir ne LT gyvenančių ir turinčių kokių nors žinių apie DE sistemą ir kas ten priklauso/nepriklauso mūsų ligos atveju? nes vokiškai tai aš pati verstehen nicht doh.gif (jaučiu dar ir su klaidom parašiau), tai internete iš vokiškų forumų man naudos nulis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2013 05 28, 10:41)
Sveikos,

nors daugumą čia bendraujančių pažįstu iš kitos temos ir žinau, kad reziduojat LT, nu bet gal atsiras ir ne LT gyvenančių ir turinčių kokių nors žinių apie DE sistemą ir kas ten priklauso/nepriklauso mūsų ligos atveju? nes vokiškai tai aš pati verstehen nicht  doh.gif (jaučiu dar ir su klaidom parašiau), tai internete iš vokiškų forumų man naudos nulis  doh.gif

As ne Lt, bet ir ne DE. Butumete mano kraste, padeciau 4u.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos!
Anksčiau čia rašiau, kai tik susirgau cd ir turejau labai daug klausimų - visada sulaukdavau palaikymo ir patarimų. CD sergu jau beveik du metus. Laikausi neblogai, jaučiuosi gerai. Galima sakyti, kad susitaikiau su liga. Tik pastebėjau, kad pradėjau kitaip valgyti, nei pačioje susirgimo pradžioje smile.gif Be to, kartais sudėtinga laikytis režimo (valgyti tam tikru laiku, nedaryti labai ilgų pertraukų tarp valgių ir t.t.). O šiaip viskas ok.
Norėjau užduoti klausimą: labai bijau visokių įbrėžimų, žaizdelių, nes prisiskaičiau, kuo tai gali baigtis. Todėl bijau darytis pedikiūrą ir manikiūrą salone. Susitvarkau kažkaip pati, bet nagučiai atrodo nekaip smile.gif.
Gal jūs galėtumėte rekomenduoti Vilniuje meistrę, kuria pasitikite, kuri tikrai moka daryti specialų pedikiūrą diabetikams (skaičiau, kad toks yra). blush2.gif
Ačiū smile.gif

Papildyta:
QUOTE(slitka @ 2013 04 08, 08:10)
neatsimenu smile.gif

bet abejoju ar cia kaltas cd g.gif manau didesne priezasis yra gal stresa, o gal siaip sutapo g.gif  4u.gif

taip, ir aš manau, kad tai dėl streso.
Atsakyti
Sveikos!
Anksčiau čia rašiau, kai tik susirgau cd ir turejau labai daug klausimų - visada sulaukdavau palaikymo ir patarimų. CD sergu jau beveik du metus. Laikausi neblogai, jaučiuosi gerai. Galima sakyti, kad susitaikiau su liga. Tik pastebėjau, kad pradėjau kitaip valgyti, nei pačioje susirgimo pradžioje Be to, kartais sudėtinga laikytis režimo (valgyti tam tikru laiku, nedaryti labai ilgų pertraukų tarp valgių ir t.t.). O šiaip viskas ok.
Norėjau užduoti klausimą: labai bijau visokių įbrėžimų, žaizdelių, nes prisiskaičiau, kuo tai gali baigtis. Todėl bijau darytis pedikiūrą ir manikiūrą salone. Susitvarkau kažkaip pati, bet nagučiai atrodo nekaip .
Gal jūs galėtumėte rekomenduoti Vilniuje meistrę, kuria pasitikite, kuri tikrai moka daryti specialų pedikiūrą diabetikams (skaičiau, kad toks yra).
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(alenka @ 2013 06 08, 20:49)

Norėjau užduoti klausimą: labai bijau visokių įbrėžimų, žaizdelių, nes prisiskaičiau, kuo tai gali baigtis. Todėl bijau darytis pedikiūrą ir manikiūrą salone. Susitvarkau kažkaip pati, bet nagučiai atrodo nekaip .
Gal jūs galėtumėte rekomenduoti Vilniuje meistrę, kuria pasitikite, kuri tikrai moka daryti specialų pedikiūrą diabetikams (skaičiau, kad toks yra). 
Ačiū

oi del Vilniaus nelabai ka zinau, bet Kaune tam paciam kmuk yra pedu prieziuros kabinetas, ten ir ale atliekams toks pedikiuras, kai kurios paneles yra darusios, bet pedikiuru tuo nepavadinsi biggrin.gif ir daugelis is musu tikrai lankosi pas paprastas pedikiuristes ir manikiuristes, cia nereikia ir tokiu speciu, kad galetum isipjauti, nusibrozdinti ir pan, o zaizdeles tikrai gyja, jei cd pas tave tvarkingas, nesibaimink taip, juolab , kad sergi tik du metelius 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, gal patarsite pas kokį gydytoją reikia eiti įtariant diabetą? Ne pas endokrinologą?
Ir kaip ši liga nustatoma? Per kraujo tyrimą galima nustatyti arba bent jau matyti požymius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salutvera: 26 birželio 2013 - 21:12