Sveikos visos
Aš su dideliu klausimu pas jus... Esu visiškai pasimetusi, gal pradėsiu nuo pradžių, kad būtų aiškiau, mano mamą ketvirtadienį išitko kaip tulžies priepuolis, visą dieną buvo silpna, vėmė, negalėjo nieko valgyti, nei gerti, buvo labai bloga, nu praktiškai nepasikėlė iš lovos, išgeria kokių skysčių, iškart viskas atgal. Penktadienį nuėjo pas savo gydytoją ir kaip iš giedro dangaus tyrimai žiauriai buvo blogi, šlapime rasta acetono, berods ir ketonų, cukraus kiekis kraujyje 16
Išsiuntė į klinikas (Kauno), ten pakartojo tyrimus - tokie patys. Paguldė į ligoninę (
pas R.Knispelį), pastatė 4 lašalines vakar vakare, šlapimas susitvarkė iškart, suleido insulino, buvo cukrus nukritęs, paskiau matavo naktį vėl tą cukrų, vėl buvo sukilęs iki berods sakė 8,7, vėl suleido insulino, ryte 6.7 ryte gavo insulino, paskiau pamatavo apie 16 valandą buvo 5.89 ir vėl leido insulino. Kalbėjau su daktaru, jis sako, kad čia greičiausiai bus II tipo diabetas, insulino greičiausiai ateityje nereikės leistis, gerti tik tabletes, o gal ir jų nereikės, tik mitybą susireguliuoti, bet viskas paaiškės atlikus išsamesnius tyrimus, kurie bus tik pirmadienį, nes dabar savaitgalis
Žodžiu, kažkaip mane nervina, kad jai tą insuliną leidžia dabar, jeigu sako kad jo ateityje nereikės tai o kodėl jį dabar leidžia? Ypač jeigu ir cukraus rodikliai žymiai gerėja, šlapimas geras, pakako tų 4 lašalinių, cukrus irgi tvarkosi, bet aišku jis turbūt tvarkosi dėl to, kad tą insuliną leidžią, kiek tų vienetų jai leidžia aš dabar nepasakysiu, atsivertęs dokumentus jis pasakė - tai čia ir to insulino leidžiam minimaliai 3-4 vienetai
Gali būt tiek mažai? Kai paskaičiau Jūsų temą, čia ir po 30 vnt. leidžiasi kai kurios... Prašau pakomentuokit kas mūsų situaciją, nes esu žiauriai pasimetusi