Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(Daivuliau @ 2012 11 21, 16:10)
labai dailu ir kieeek darbo ideta! gal pasidalintumete shemute? as kolkas mezgu irgi stumdydama adateles smile.gif

Vėliau įdėsiu schemutę , nes iš galvos mezgiau , papaišysiu, nufotkinsiu ...Čia apie šalį kalbu, megztuko schemutė yra Nevos instrukcijoj, bet jei reikia ir ją įdėsiu... Smagu, kad patiko...
Atsakyti
QUOTE(vince0405 @ 2012 11 21, 15:20)
Vėliau įdėsiu schemutę , nes iš galvos mezgiau , papaišysiu, nufotkinsiu ...Čia apie šalį kalbu, megztuko schemutė yra Nevos instrukcijoj, bet jei reikia ir ją įdėsiu... Smagu, kad patiko...

reiks pastudijuot instrukcija, nelabai moku rusiskai skaityt sad.gif gal pamokintumet, kaip taip graziai megztuko apdaila padaryta? si sritis mano pati silpniausia, todel bijau ir pradet koki megztuka daryt.
Atsakyti
QUOTE(vince0405 @ 2012 11 21, 14:45)
Mėginsiu įkelti nuotraukas:

Gražuu bigsmile.gif thumbup.gif

raštelį mezgiau pačiu didžiausiu tankumu smile.gif nes norėjau kuo daugiau purumo.
Atsakyti

Pažadėtos raštų schemutės:

user posted image

O dėl apdailos, tai profės mane akmenimis užmėtys biggrin.gif , nu tinginė aš visiška, nemėgstu su adata darbuotis...aš akis surenku ant virbalo su viela ir perkeliu ant mašinos , priekiui - vienam šonui, nuo apačios iki peties siūlės adatinės pakanka...numezgu su palenkimu , tiesa standumą porą sykių numeriuką pamažinu,po lenkimo linijos vėl padidinu. man taip kraštukas gražiau gula...Po to, taip pat iš kitos pusės , atitinkamai išmezgant skylutes sagutėms. Paskui surenku akis nugaroj apie kaklą iki peties siūlių ,irgi numezgu ....na ir tada jau prisiuvu ,bet jau išvirkščioje pusėje...bet jei kas netaip gražu, tai ir nesimato.Apdailos detalės susisiuva peties siūlėj...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vince0405 @ 2012 11 21, 17:45)
Pažadėtos raštų schemutės:
O dėl apdailos, tai profės mane akmenimis užmėtys  biggrin.gif , nu tinginė aš visiška, nemėgstu su adata darbuotis...aš akis surenku ant virbalo su viela ir perkeliu ant mašinos , priekiui - vienam šonui, nuo apačios iki peties siūlės adatinės pakanka...numezgu su palenkimu , tiesa standumą porą sykių numeriuką pamažinu,po lenkimo linijos vėl padidinu. man taip kraštukas gražiau gula...Po to, taip pat iš kitos pusės , atitinkamai išmezgant skylutes sagutėms. Paskui surenku akis nugaroj apie kaklą iki peties siūlių ,irgi numezgu ....na ir tada jau prisiuvu ,bet jau išvirkščioje pusėje...bet jei kas netaip gražu, tai ir nesimato.Apdailos detalės susisiuva peties siūlėj...

aciu uz rastelius, butinai isbandysiu. Ir labai aciu uz pamoka 4u.gif as panasiai dukros liemenei dariau, tik paskui kad nusiaurinau doh.gif jauciu durna klausima uzduosiu, pas jus krastukas toks dantytas gaunasi? cia kazka specialiai padarote? 4u.gif
Atsakyti
gerai vince pavarai, viska rankom stumdydama, man kantrybes neuztektu tiek doh.gif salis ypac grazus. o megztiniukas graziai uzbaigtas, neprikibsi!

Daivuliau, kad gautusi dantyta, reik perkelt kas trecia aki (berods) ant gretimos adatos, na kaip kiaurasti mezgant, ten kur skylute kitoj gausis kitoj eilej ir bus dantuko idubimas.

QUOTE(vince0405 @ 2012 11 21, 11:43)
...
Įdomu, kaip jautienai, pasisekė siūliukų dasipirkti?

gavau tu siuliuku, pora matkiuku nusipirkau. vakar numezgiau prieki, ir dar isismaginus kaklo apdaila padariau. ir tada pagalvojau, kad gal visgi reiktu sudygsniuot ir paziuret, kas gaunasi. taigis, uzsivilkau, lyg ir nieko baisaus, bet knistelejo, kad galetu but 10 eiliu trumpesnis ir 10 akiu siauresnis, tai uzsiparinau ir isardziau viska. o knisausi visa gera diena bendrai paemus, nes buvau susigalvojus pradzia ripsu megzt, tai cia po valanda isejo priekiui ir nugarai, dar prie kaklo prasiknisau 1.5val ir dar 1val viskam isardyt schmoll.gif na negaliu as kitaip, man jeigu kas nors netinka, net ir maziausias sh... - viskas ardau...
Atsakyti

Daivuliau, dantytas kraštelis gaunasi, kai lenkimo eilėje, kas antrą akį su dekeriu perkeli ant šalia esančios adatos, gaunasi ant vienos adatos dvi akys,ant kitos tuščia ir t.t., perlenkus mezginį ir gaunasi dantukai... biggrin.gif

Jautiena, gerai kad sedėjau ,būčiau išgriuvus .... taip imt ir viską išardyt doh.gif

Aš dabar mezgu suknelę draugei pagal kažkurios mergaitės nuorodą įdėtą
http://www.mnemosina...c...&Itemid=151
pasidariau iškarpą, patogu labai ,nieko nereik pačiai skaičiuot...bet vis drebu , ar gausis tiksliai , nebeturėsiu įkvėpimo permegzt... Gal kuri mezgėt, ar gerai gaunasi iškarpos?
Atsakyti
pagal sio psl iskarpa mezgiau raglana - labai gerai gavosi.

o kokia suknute bus? labai smalsu!
Atsakyti
Jautiena doh.gif jauciu man rankos nebekiltu prie to pacio mezginio grizt. Nors pirmaji blyna ardziau n-kartu, bet vistiek pabaigiau. Su nekantrumu lauksim pasirodant 4u.gif
QUOTE(vince0405 @ 2012 11 21, 19:18)
Daivuliau, dantytas kraštelis gaunasi, kai lenkimo eilėje, kas antrą akį su dekeriu perkeli ant šalia esančios adatos, gaunasi ant vienos adatos dvi akys,ant kitos tuščia ir t.t., perlenkus mezginį ir gaunasi dantukai... biggrin.gif

Jautiena, gerai kad sedėjau ,būčiau išgriuvus .... taip imt ir viską išardyt  doh.gif 

Aš dabar mezgu suknelę draugei pagal kažkurios mergaitės nuorodą įdėtą
http://www.mnemosina...c...&Itemid=151
pasidariau iškarpą, patogu labai ,nieko nereik pačiai skaičiuot...bet vis drebu , ar gausis tiksliai , nebeturėsiu įkvėpimo permegzt... Gal kuri mezgėt, ar gerai gaunasi iškarpos?

aciu labai uz paaiskinimus 4u.gif bandysiu ir as taip prie progos, gaila dekerio neturiu,tai rankytem sukilnosiu smile.gif linkiu jog pasiteisintu sis psl,lauksim pasirodant su suknyte 4u.gif
Atsakyti

Kolkas numezgiau tik nugarą, siūlas storas, 8 gijos, tai stumdau sunkiai ,kaip treniruoklį biggrin.gif , bicepsus auginu ....
Kai baigsiu - pasirodysiu, juk šiandien prisiminiau, kaip nuotraukas įkelt thumbup.gif

O Jautiena, kaip jūsiškis mezginys , mezgasi iš naujo, ar lauks geresnių laikų...aš vis galvoju ,nu nebūčiau ardžiusi jūsų vietoj, juk 10eilių ir 10 akių tiek nedaug yra ... galgi alpaka išskalbus ir pasitrauktų...

Mano planuose irgi reglanas yra, niekad nesu mezgusi...

Daivuliau, pratęsiant apdailos temą, noriu parodyti dar vieną mano tinginio būdą:

user posted image

Surinkus ant virbalo akis ,rankom numezgu vieną eilę blogom akim , o tada kabinu ant mašinos.... gaunasi, kaip prisiūta mirksiukas.gif

Atsakyti
prie ko cia tas tinginys? is tikruju koks skirtumas, kaip padaryta, svarbiausia, kad atrodo tvarkingai. ps. man tai tingu butu ant virbalu rankioti ir rankom megzti.

as permezgineju ta nelaime, jau 2/3 padaryta, rytoj tureciau baigti. jeigu teisingai atsimenu, tai alpaka linkus patysti.
ech norejau, kad butu paprasta ir greita, o isejo kaip visada. vakar skundziausi brangiausiajam, kaip man nesiseka mezgime, tai anas pareiske: - "taigi tu visada taip - kelis kartus permegsi ir bus ok". na aciu, sakau, uz uzuojauta ir palaikyma schmoll.gif

vince, laukiam suknios, laukiam, as irgi zadu viena megzti. bet greiciausiai bus sarafanas, nes praktiskiau.
Atsakyti
Oi turiu beda kaip jus randat iseiti tokioj situacijoje. paprase numegsti tunika nuo liemens, kad i virsu truputeli platetu zmogus toks stambesnis ir is duotu siulu per visa nevutes ploti gaunasi tik 70cm. o man reikia placiau suku galva kaip cia dabar daryti doh.gif
Atsakyti