L@imuže, sarafanas labai linksmas ir originalus. Kišenės priduoda pikantiškumo. O tai visi keturi siūliukai skirtingų spalvų?
Ačiū už kelnyčių aprašymą, bet aš dar nenurimstu. Mezgėt iš pusvilnės 4 gijų? Kiek daugmaž uždėjot akių pradžiai ir kiek iš viso eilių iki galo?
Ačiū, Akirera , taip, sarafano visi keturi siūlai skirtingų spalvų - geltona/apelsino , žalia ir chaki dviejų atspalvių.
Dėl kelnyčių - esu mezgus ir iš 4 ir iš 5 gijų, kokio dydžio maždaug domina
O dabar "pakvepinsiu" namučius mūsų kalėdom suknytė/sarafaniukas mergaitei
Dėl kelnyčių - esu mezgus ir iš 4 ir iš 5 gijų, kokio dydžio maždaug domina
O dabar "pakvepinsiu" namučius mūsų kalėdom suknytė/sarafaniukas mergaitei
mmmm kaledos.... grazu
gal kas galit 45-46 letenele ismatuoti? kiek ten tu cm buna per pedos ilgi, ploti ir blauzdos ploti? vakar kai kas prisikalbejo ir dabar gaus kojines norejau dar ir trusikus i ta tema bet nuo nuotaikos priklausys
gal kas galit 45-46 letenele ismatuoti? kiek ten tu cm buna per pedos ilgi, ploti ir blauzdos ploti? vakar kai kas prisikalbejo ir dabar gaus kojines norejau dar ir trusikus i ta tema bet nuo nuotaikos priklausys
Oi, kokia ryški suknutė, mergaitei bus labai gražu.
L@imuže, kelnyčių norėčiau 2-3 metų vaikučiui. Man jūsų labai patiko. Gal labiau norėčiau iš 4 gijų. Dėkoju
L@imuže, kelnyčių norėčiau 2-3 metų vaikučiui. Man jūsų labai patiko. Gal labiau norėčiau iš 4 gijų. Dėkoju
Akirera, ačiū
Šiaip siūlyčiau pasidaryt savo skaičiavimais, nepasikliaut aklai manaisiais
Turiu va tokio dydžio - visas ilgis 55 cm, ilgis nuo klyno žemyn 40 cm, apimtis 52 cm.
Tai akių dėjau 66 , iki klyno mezgiau :atnarą 2x2 26 eiles + dar lygiai 156 eiles, ir kas 15 eilių pridėjau po vieną akį iš abiejų pusių, gavosi 86 akys. Ptiekiui išėmiau 4 akis, nugaroj 5,2,1. Iki liemens mezgiau 60 eilių, paskui iki pusės mezginio daliniu mezgimu nugaros pusėj padariau paaukštinimą, tada vieną eilę pramezgiau pačiu didžiausiu tankumu, vėl atstatau tankumą į buvusį ir pramezgu 18-20 eilių, tada sukabinu akis nuo tos eilės kur pramezgiau retai ant adatinės ( kad iškart gautusi užlenkimas gumai įvert) ir pramezgus vieną eilė kartu, nulaidau akis.
Siūlai ččia buvo ne vernito, bet labai panašūs, tankumas mezginio 5*, o atnarų - 3**.
tik turiu pastebėt, kad mergaitė smulkutė čia buvo.
Šiaip siūlyčiau pasidaryt savo skaičiavimais, nepasikliaut aklai manaisiais
Turiu va tokio dydžio - visas ilgis 55 cm, ilgis nuo klyno žemyn 40 cm, apimtis 52 cm.
Tai akių dėjau 66 , iki klyno mezgiau :atnarą 2x2 26 eiles + dar lygiai 156 eiles, ir kas 15 eilių pridėjau po vieną akį iš abiejų pusių, gavosi 86 akys. Ptiekiui išėmiau 4 akis, nugaroj 5,2,1. Iki liemens mezgiau 60 eilių, paskui iki pusės mezginio daliniu mezgimu nugaros pusėj padariau paaukštinimą, tada vieną eilę pramezgiau pačiu didžiausiu tankumu, vėl atstatau tankumą į buvusį ir pramezgu 18-20 eilių, tada sukabinu akis nuo tos eilės kur pramezgiau retai ant adatinės ( kad iškart gautusi užlenkimas gumai įvert) ir pramezgus vieną eilė kartu, nulaidau akis.
Siūlai ččia buvo ne vernito, bet labai panašūs, tankumas mezginio 5*, o atnarų - 3**.
tik turiu pastebėt, kad mergaitė smulkutė čia buvo.
L@imužė: sarafanas grazus, bet as deciau kisenes labiau i sonus. kazkaip per arti viena kitos man atrodo. kaledinis darbelis matosi profesionaliai numegztas, bet jauciu tuoj atsikasim tu kalediniu rastu ir spalvu iki soties, o pacios kaledos dar toli
Freke: kaip tik vakar buvau isknisus lentele rusaiciu forume su visais kojiniu dydziais ir akiu skaicium, bet netycia uzdariau ta langa ir dabar nerandu
Vakar uzplauke noras margas kojines megzt. Daug neplanavau, net kortos masinoj nekeiciau, ta pati kur liemene pries menesi mezgiau Numezgiau viena, ala prototipa, galvodama vistiek ardysiu, bet paskui ziuriu, kad gal visai ir nieko, tai numezgiau ir antra. Rastas ties siule nevisai suejo, viena akim per mazai uzdejau ir spalvas kitaip galejau paderint, bet kaip pirmam blynui tai
aprasymo nedesiu, nes tai negalutinis atidirbtas variantas
Freke: kaip tik vakar buvau isknisus lentele rusaiciu forume su visais kojiniu dydziais ir akiu skaicium, bet netycia uzdariau ta langa ir dabar nerandu
Vakar uzplauke noras margas kojines megzt. Daug neplanavau, net kortos masinoj nekeiciau, ta pati kur liemene pries menesi mezgiau Numezgiau viena, ala prototipa, galvodama vistiek ardysiu, bet paskui ziuriu, kad gal visai ir nieko, tai numezgiau ir antra. Rastas ties siule nevisai suejo, viena akim per mazai uzdejau ir spalvas kitaip galejau paderint, bet kaip pirmam blynui tai
aprasymo nedesiu, nes tai negalutinis atidirbtas variantas
Oi Laimuže, nervini tu mane su savo tempais. Nors būtų prie ko prisikabint, o dabar amžinai
Jautiena, kokios liuks kojinės gavosi Aš vis negalvodavau dar kojinių megzt, bet gali pavydas sugundyt pabandyt.
Kristinkag, gražu ir nešiot turėtų būt labai miela.
Jautiena, kokios liuks kojinės gavosi Aš vis negalvodavau dar kojinių megzt, bet gali pavydas sugundyt pabandyt.
Kristinkag, gražu ir nešiot turėtų būt labai miela.
QUOTE(jautiena @ 2012 11 02, 13:53)
labai dailios ir dar rastuotos,eina sau
kada atidirbinesi modeli idomu,akip tokias megzt...as turiu 4 matkius siulu kojinems spec,ir vis dar nuo pernai ju nesumezgiau.nu geda,ne kitaip...
as mezgu megztuka,su riberiu,paskui su lace karieta,kaprizingas daiktas maniau tik riberis,bet ta lace irgi ne ka prastesne.na bet kol kas ne ji mane,o as ja iveikiau
tik siulu ne kazin kiek,4 matkiukai,jau su tais 4 drebejau,ar uzteks megztukui.o kai vakar visa viena kamuoliuka sunaudojau bandymams,tai is 3 tikrai liemene iseis,arba ardysiu bandinukus ir rankovems sunaudosiu
Va kokiu grozybiu radau.... jau kilo minciu visokiu, rankos niezti .... bet darbu eilute neleidzia iskrypti is kelio
gal kuria is jusu irgi ikvepsiu pradeti ruostis kaledoms
ir dar klausimukas, ar su musu buitinem mesinikem imanomas toks mezgimas - dvigubas, ta prasme kad mezgu 2 spalvom rastuota salika ir gaunasi viena puse ruzava su pilkom snaigytem o kita pilka su ruzavom snaigytem (tikiuosi supratot ko klausiu )
idedu nuotrauka kad butu aiskiau -
gal kuria is jusu irgi ikvepsiu pradeti ruostis kaledoms
ir dar klausimukas, ar su musu buitinem mesinikem imanomas toks mezgimas - dvigubas, ta prasme kad mezgu 2 spalvom rastuota salika ir gaunasi viena puse ruzava su pilkom snaigytem o kita pilka su ruzavom snaigytem (tikiuosi supratot ko klausiu )
idedu nuotrauka kad butu aiskiau -
Shura na paskutinis salikelis tai tikrai siutas. ta prasme du salikuciai numegzti ir susiuti.
Olaiva bet jautienos kojines su siule jau ismokai?
jautiena kojines nerealios as tai jau korta nusipiesiau, kepure dar viena nubruzinau. reik kalti korta ir kojines megzti. apie dydzius tai radau tik centimetrus kojos..... o akiu skaicius manau salyginis dalykas, juk nuo siulu daug kas priklauso...... sakiau matuosiu pagal kitas kojines esancias namie
jautiena kojines nerealios as tai jau korta nusipiesiau, kepure dar viena nubruzinau. reik kalti korta ir kojines megzti. apie dydzius tai radau tik centimetrus kojos..... o akiu skaicius manau salyginis dalykas, juk nuo siulu daug kas priklauso...... sakiau matuosiu pagal kitas kojines esancias namie
QUOTE(Freke @ 2012 11 02, 14:47)