Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(Freke @ 2012 10 27, 12:05)
kokios idomios bigsmile.gif o nykstys ziuriu dar primegztas. kokiu budu? su masina ar jau rankomis? jooo zinau ka reiskia rasta daryt rankom bet kazkaip isivaziuoji ir einasi... svarbu nesusipainiot su siulais lotuliukas.gif

dekui, sesei patiko, tai svarbiausia smile.gif dariau taip kaip sumasciau, nors jauciu kita syk siules bandysiu kitaip sutvarkyt. Numezgiau pagrinda, tada susiuvau iki nykscio, uzdejau akis nyksciui ir numezgiau. Tada jau nuo nykscio susiuvau iki galo.

QUOTE(succes @ 2012 10 27, 14:40)
Pavasariui gal ir man tokio reiketu  g.gif , ir nenusivaidinciau su dydziu  smile.gif
Ziemiskai grazu. TIk iskilo toks klausimas, kai mezgete ta snaige tai tik virsuje, o tai delne is blogos puses ir liko siulai, ar kaip? Tikiuosi supratote ko klausiu g.gif ? Noriu pirstines nusimegzti su kokia snaige, tai mastau kaip cia padarius kad kuo maziau siulai tabaluotusi, kad besidedant pirstine pirstai nekliutu.
O as pasistengiau, kad seimynai kojos ziema nesaltu

tie siulai kaip ir rankiniu budu lieka blogoj pusej, kiek as jas moviausi, tai netrugde. O jusu kojines labai siltos 4u.gif

QUOTE(jautiena @ 2012 10 27, 14:43)
Labai simpatiskos, jeigu dar rankiniu budu, tai darbelio tikrai nemazai ideta.
Tik as daryciau su siule per delna, tada ji maziau matyt ir nykstys geriau atrodo be siuliu.

man kazkaip per delna atrodo bus nepatogu, beto dar nesumastyciau kaip ta pirsa prilipint biggrin.gif o nyksti be siulo, jus jauciu riberiu padarote?

QUOTE(Ristina @ 2012 10 27, 14:52)
Gražuuu  bigsmile.gif  thumbup.gif
tik kažkaip tą nykštį ir siūlė reiktų kitaip sumeistraut  g.gif
aš pati dabar tokiuose ieškojimuose  doh.gif  biggrin.gif

jei surasit koki buda - pasidalinkit. As nesugalvoju kaip kitaip sad.gif

succes koks mielas rinkinukas 4u.gif
L@imužė, jus auksas. O kojines, tokios kaledines kaledines thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(L@imužė @ 2012 10 28, 19:02)

Succes, koks fainas, "linksmas" komplektukas  thumbup.gif  thumbup.gif , gal gali kojinyčių išmatavimus parašyt  g.gif

Pamėginau vaikiškas kojinytes numegzt, bet dydžių tai nelabai žinau vaikiškų pėdų ir apimties  doh.gif plotis pėdos aplink 14 cm, o pėdos ilgis - apie 12,5 - 13 cm - kaži ar yra kas panašaus realiai.  g.gif  g.gif  blush2.gif

Mano sesemecio pedos ilgis 20 cm, o aplink peda 18 cm.
pameginsiu nupiesti smile.gif
user posted image
4 m. vaikui pedos ilgis 14 cm, o apimtis pedos 14 cm.
Na cia ismatavimai pagal mano vaikus, bet vaikas vaikui nelygus.

Daivuliau, L@imuže aciu uz pagyras.
Atsakyti
QUOTE(L@imužė @ 2012 10 28, 19:02)
Pamėginau vaikiškas kojinytes numegzt, bet dydžių tai nelabai žinau vaikiškų pėdų ir apimties  doh.gif plotis pėdos aplink 14 cm, o pėdos ilgis - apie 12,5 - 13 cm - kaži ar yra kas panašaus realiai.  g.gif  g.gif  blush2.gif

Kokios gražios kojinytės wub.gif
Metukų mergytės pėdutės ilgis 11,5 cm, o keltis (apie pėdą) 14 cm.

O jūs visos kojines mezgat pagal tą, kur mezgimo mašinos instrukcijoj yra schemą?
Papildyta:
QUOTE(succes @ 2012 10 27, 14:40)
O as pasistengiau, kad seimynai kojos ziema nesaltu

Tokių dailių kojinių wub.gif prisižiūrėjus, taip ir knieti išbandyt jas. Ir kepuriukas gražus.

Aš ir jau užbaigiau kepurę, beliko siūliukus paslėpt ir rodysiuos smile.gif

Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2012 10 27, 14:43)
pernai tokias mezgiau maniskui, jau sutrintos ir mano rankai per dideles (nekreiptkit demesio kur stulpeliai nesueina graziai - per dar buvo atleistina, bet simet jau butu - ardau!)

Nu bet kokios smagios !! Gal aprašymas būtų, nes laaabai reiktų.

Reik man kumštines pirštines numegzt, gal kas kur užmatėt kokį aprašymuką?

Papildyta:
QUOTE(succes @ 2012 10 28, 17:27)
Aciu uz pagyras kojinems. o cia kepuryte prie kojiniu, tik pirstiniu ir saliko i komplekta truksta, bet tikrai bus.

Oj tos mašinytės kaip gerai atrodo, prie kepurės ir kojinyčių.
Man ir trūksta šaliko ir pirštinių.

English rib daugiau si8l7 suvalgo negu paprastas rib? Kažkuri buvo anksčiau rašiusi, dabar kai reik nepamenu.. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Daivuliau @ 2012 10 27, 11:37)
Sveikutes, pasirodau pirmuoju savo blynu bandymais su rasteliu. Kai rankiniu budu, tai oi klaideliu veliasi  doh.gif

Atrodo šiltos šiltos.. Jei tas nykštys aptemtesnis (atrodo toks laivas) būtų, tai iš vis pasaka wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balla: 29 spalio 2012 - 08:45
Na paslėpiau siūlų galiukus smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(balla @ 2012 10 29, 10:57)
Na paslėpiau siūlų galiukus smile.gif

ryskus, grazus kapuriukas 4u.gif o susiaurinote virsuj rankom, ar masiniuku? as tai sau mezgu kepuriuka antra kart, jauciu vel ardysiu, nes nu noretusi laisvesnes. Kazkaip sunkiai man gaunasi susiskaiciuoti kiek akiu uzsideti. Gal pasidalintumete kaip skaiciuojat?
Atsakyti
QUOTE(balla @ 2012 10 29, 09:48)
Reik man kumštines pirštines numegzt, gal kas kur užmatėt kokį aprašymuką?

Papildyta:

Oj tos mašinytės kaip gerai atrodo, prie kepurės ir kojinyčių.
Man ir trūksta šaliko ir pirštinių.

Ir as noriu pameginti kumstiniu pirstiniu mezgima, jau ir rasta turiu nusiziurejusi. Noriu tokiu (foto ne mano)
user posted image

O cia dar viena maniskio kepuryte, siemet tokia jau paskutine, nes jau turi visokiu storiu (ta sviesiai melyna su balta dryzuota visai plonyte, rudai-melynai dryzuota vidutine tokia), o si storoka is siu siulu http://www.gazzal.ne...d...d=194&dil=1
user posted image

Dabar beliko musu sese papuosti smile.gif

balla, fainas ryskus kepuriukas, tik man kazko virsuje noretusi, bumbulo ar ko kito g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo succes: 29 spalio 2012 - 10:41
Sveikos mergaitės, labai labai norėčiau šį sezoną kojines pramokti megzti, turiu Brother KH-881, gal kuri galėtų aiškiai lietuviškai ir iš eilės nupasakoti eigą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vejopagauta @ 2012 10 29, 14:29)
Sveikos mergaitės, labai labai norėčiau šį sezoną kojines pramokti megzti, turiu Brother KH-881, gal kuri galėtų aiškiai lietuviškai ir iš eilės nupasakoti eigą  blush2.gif

dviem adatinem ar viena?

L@imuže: kaledines kojines - 10 balu thumbup.gif

o kepuriu kiek pas mus uzderejo, manau uzteks porai metu biggrin.gif

siaip ne taip iskankinau riesines savo brangiausiajam, dar net neplautos. jis darbe, tteko paciai ant savo rankos fotkint. spalva realiai tamsiai melyna, "navy" angl.

user posted image

user posted image

user posted image

megzta brother kh881+kr830. siulai Garstudio Drops Alpaca, 100% alpaka 100g - 360m, sunaudojau viena matkiuka, liko kokie 5m cool.gif . dejau 66 akis, mezgiau 25 eiles 1x1 stulpeliu T2.2, tada paprastus keiciau English stulpeliais (tuck i viena puse ant bet kurios karietos) T3.1, mezgiau dar 18 eiliu tokiu stulpeliu, tada pradejau didint vienam sone po aki kas 3 eiles ir taip iki 34 eiles, nuemiau ant pagalbinio nyksciui kampa 20akiu + dar 4 akis tik imezgiau pagalbini siula, kuri veliau nuardziau surinkdama nyksciui akis, uz nykscio dar 23 eiles Engish stulpu iki 57eiles, tada 10eilu paprastu stulpeliu. susiuvau siule, rankom apmezgiau nyksti 10 eiliu 1x1.

tik nuo masinos:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 29 spalio 2012 - 17:11
jautiena viena viena bigsmile.gif
Atsakyti
hm viena tik isivaizduoju kaip tai daroma. kiek esu kojiniu mezgus tai tik ratu ant dvieju adatiniu.
yra cia mezgusiu ant vienos adatines, gal pasidalins patirtimi. atsimenu kazkada seniai buvo imesta labai gera kojiniu schema (brezinys) vienai adatinei, kur gaunasi tik su viena siule vienoj pusej. bet dabar as nezinau nei kur nei kas.
Atsakyti
QUOTE(succes @ 2012 10 29, 10:38)
Ir as noriu pameginti kumstiniu pirstiniu mezgima, jau ir rasta turiu nusiziurejusi. Noriu tokiu (foto ne mano)
user posted image

susiradau rasta pirstiniu... koks man js grazus reik gal su sava bandyt parastuoti g.gif gaila kad ne 24 akiu raportas verysad.gif

pasigaminau siandien sponge. nu kaifas biggrin.gif lietuviskas porolonas lieka lietuvisku lotuliukas.gif adatos net nejuda kaip jas ten priplojo, bandysiu megzti ziuresim kas bus. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freke: 29 spalio 2012 - 20:42
QUOTE(jautiena @ 2012 10 29, 20:30)
hm viena tik isivaizduoju kaip tai daroma. kiek esu kojiniu mezgus tai tik ratu ant dvieju adatiniu.
yra cia mezgusiu ant vienos adatines, gal pasidalins patirtimi. atsimenu kazkada seniai buvo imesta labai gera kojiniu schema (brezinys) vienai adatinei, kur gaunasi tik su viena siule vienoj pusej. bet dabar as nezinau nei kur nei kas.

Jautiena, riesines thumbup.gif
Succes, jus pakeitete nicko pavadinima? smile.gif
Idedu jusu nuorodas apie kojinu mezgima. Nors jis visai neseniai buvo ikeltas, dar sioj temutej.
http://vilushka.ru/mashin/noski.html
1dalis http://www.youtube.c...feature=related
2dalis http://www.youtube.c...feature=related
ir dar http://www.youtube.c...A...der&list=UL

daug info randu ir cia http://club.osinka.ru/forum-81

o cia siaip neblogas puslapis http://www.livemaste...a...c=28&from=0
Atsakyti