QUOTE(rutcka @ 2012 06 22, 18:39)
Sveikos,
ateinu su klausimu
Su mašina tokios nemezgiau, tik virbalais panašią liemenei.
Kaipo nesudėtinga. Priekyje, pažiūrėkit, tarkim šešių cm pločio plankutė, gal vaikui mažiau darysit. Nugaroje apykaklė užsilenkia, reiškiasi jei priekyje šeši - nugaroje - dvylika cm pločio (aš dariau dar comu daugiau, kad prisiuvimo siūlę uždengtų).
Pasiskaičiuoju kokio ilgio man reikia plankutės.Skaičiuoju maždaug pagal apačią, kuri irgi dvi geros-dvi blogos megzta. Pridedu iš akies prie kaklo, patempiu ir skaičiuoju.
Mezgu tuos tipo šešis cm vienodai per visą ilgį. Po to uždarau akis iš abiejų šonų iki dešimt cm (jums vaikui bus mažiau). Po to tolygiai po truputį mažinu akis abiejuose šonuose (matote priekyje tą išlinkimą?) ir mezgu toliau į ilgį. Kai man užtenka ilgio(nu tipo numezgiau tuos dvylika cm), uždarau visas akis.
Svabiausia prisiūnant prie mezginio plankutę nugaroje ir šonuose ją patempti, kad išskalbus ji nestovėtų, o prigultų prie kakliuko.
Galima pradėti megzti mažesniu tankumu ir po truputį jį didinti artėjant prie galo. Tada apykaklė bus labiau prigludusi prie kaklo o užsilenkimas gražiai riesis ir nekils į viršų.
Kažkaip elementaru, bet baisiai rašosi:))
Oj, jūsų mažas sūnaitis, tai plankutės storio priekyje užteks keturių cm, arba pridėkit prie kokio drabužėlio, gal ir trijų cm užteks. Tai atitinkamai nugaroje jums reikės dvigubai daugiau padaryti nei priekyje.