Va toks šalikėlio eksperimentas. Užmanymas buvo ne visai toks, bet baigėsi siūlai susukau į "ratą"
ir dar Laimužės skarų klonas. Apmezgimo raštelis šiek tiek kitoks. Siūlai Angora 2
darbeja: labai grazi skara, spalvyte tokia gyva, aki traukianti. minkstukas kaklui irgi fainulka dalykelis.
kaklo apdaila visiskai nera sunku, tik daug laiko sueda.
turiu du darbelius paradyt, tik kad saules ner, sunku butu nufotkint graziai. laukiu geresniu oru ir pasirodysiu
kaklo apdaila visiskai nera sunku, tik daug laiko sueda.
turiu du darbelius paradyt, tik kad saules ner, sunku butu nufotkint graziai. laukiu geresniu oru ir pasirodysiu
Laimuzes megztukai visada auksciausio lygio
o cia mano siandieninis darbelis -
Sveikos mamytes,
Na man baisiai geda tokioj temoj tokius klausimus uzdavineti, nes kaip suprantu, tai cia visos profesionalios mezgejos O va as megzti moku tik virbalais... Bet laaabai noriu ismokti megzti masina, taigi, gal kas nors patartu, kaip pradeti tai daryti, aisku masinos as net neturiu, tad noriu issiaiskinti, kokia ja pirkti naujokei, ir ar imanoma paciai ismokti, ar cia jau reikia kazkokius mokslus baigti? Buciau labai dekinga, jei nors kiek apsviestumet
Na man baisiai geda tokioj temoj tokius klausimus uzdavineti, nes kaip suprantu, tai cia visos profesionalios mezgejos O va as megzti moku tik virbalais... Bet laaabai noriu ismokti megzti masina, taigi, gal kas nors patartu, kaip pradeti tai daryti, aisku masinos as net neturiu, tad noriu issiaiskinti, kokia ja pirkti naujokei, ir ar imanoma paciai ismokti, ar cia jau reikia kazkokius mokslus baigti? Buciau labai dekinga, jei nors kiek apsviestumet
Akirera, man atrodo dirželį ji jau turi, tik ant kaklo kažko trūko
Daivuliau, ačiū , bet iki tobulumo dar toli ........
Darbeja, liuks mezginukai labai jau tas šalikas kažkoks neįprastas, raštas sunkia matosi ant juodo, bet matosi kažkokie "sutraukimai"
Geltonoji skara spinduliuoja šilumą , nežinojau, kad angoros2 tokių spalvų yra
Jautiena, rodyk ir be saulės, labai jau smalsu
Shura, ačiū , o šiandien gerai pasidarbavai - kažkam žiema jau netaip baisi
Sypka, paskaityk čia http://www.supermama...?...779035&st=0 ir prieš tai buvusią temą - lengviau bus apsispręst. Jei moki virbalais megzt ir turi didelį norą išmokt, tai tikrai išmoksi - dauguma juk esam savamokslės
Darbeja, liuks mezginukai labai jau tas šalikas kažkoks neįprastas, raštas sunkia matosi ant juodo, bet matosi kažkokie "sutraukimai"
Geltonoji skara spinduliuoja šilumą , nežinojau, kad angoros2 tokių spalvų yra
Jautiena, rodyk ir be saulės, labai jau smalsu
Shura, ačiū , o šiandien gerai pasidarbavai - kažkam žiema jau netaip baisi
Sypka, paskaityk čia http://www.supermama...?...779035&st=0 ir prieš tai buvusią temą - lengviau bus apsispręst. Jei moki virbalais megzt ir turi didelį norą išmokt, tai tikrai išmoksi - dauguma juk esam savamokslės
QUOTE(Sypka @ 2012 10 23, 21:54)
ar imanoma paciai ismokti, ar cia jau reikia kazkokius mokslus baigti? Buciau labai dekinga, jei nors kiek apsviestumet
Dėl mokslų, tai manau iš tiesų visos ar bent dauguma savamokslės. Mezgimas mašina reikalauja kantrybės ir kruopštumo, bet mezgasi daaaag greičiau nei virbalais.
Merginos jau užrodė kur pasiskaityti dėl mezgimo mašinų. Aš asmeniškai pradėjau nuo paprastutės, senutės Ukrainkos. Apie metus pasipraktikavus dabar jau dairausi kažko pažangesnio
Dėl kaklo apdailos, tai aš pati kaupiuosi šio meno pamokos. Čia atrodo gan neblogai paaiškinta su nuotraukomis http://www.mnemosina...-09-15-08-36-12
Ir dar vienas dalykėlis. Nežinau ar yra daug perkančių siūlus Ditekse. Pas juos užvežė daug spalvų pusvilnės. Susigundžiau ir ... siūlai skersuoja be galo Jau gal treti nekokybiški siūlai kiek pas juos perku
QUOTE(L@imužė @ 2012 10 23, 23:27)
jusu darbai tokie isbaigti, tai tiems kas to nemoka daryti, atrodo tobulumo virsune
gal kas neseniai siuntesi is ebay mezgimo masina ir pasidalintu kiek kainavo atsisiuntimas? Ir kiek apytiksliai tos masinos sveria?
QUOTE(svelnute @ 2012 10 23, 21:51)
...
Dėl kaklo apdailos, tai aš pati kaupiuosi šio meno pamokos. Čia atrodo gan neblogai paaiškinta su nuotraukomis http://www.mnemosina...-09-15-08-36-12
...
...
sakau juk, kad paprasta nors as ne taip darau zinau sita buda, bet mane atgraso, kad gaunasi trigubas mezginys ten kur jungiasi detales.
L@imuže: ntaip butu neblogai nufotkinti, kol visai nesunesiojau tu liemeniu. o kokiu budu tu kakla apdailini?
Papildyta:
Shura: itariu mazha(s) tuos kutus labai megzta.
kutai ko gero buvo mano pats pirmasis rankdarbis
Shura, jau kokie dideli, purūs, gražūs kutai, aplamai, visas komplektėlis labai gražiai numegztas
L@imuze, kiek suprant, seniai mezga ir visas jos kruopštumas ir išbaigtumas atėjo su patirtimi. Labai kokybiški jos mezginiai
Darbeja, labai grazi skara, o tokiu principu megzta salika esu radusi osinkoje.
Sypka, mezgimo masina principas lygiai toks kaip virbalais, tik reikia ismokti ja naudotis, o galimybes daug didesnes nei su virbalais.
Svelnute, jei siulas labai skersuoja, pabandyk ji pagarinti, neskersuos ir bus puresnis (Ditekse as niekad nepirkus).
Paprastas kaklo apdirbimas
L@imuze, kiek suprant, seniai mezga ir visas jos kruopštumas ir išbaigtumas atėjo su patirtimi. Labai kokybiški jos mezginiai
Darbeja, labai grazi skara, o tokiu principu megzta salika esu radusi osinkoje.
Sypka, mezgimo masina principas lygiai toks kaip virbalais, tik reikia ismokti ja naudotis, o galimybes daug didesnes nei su virbalais.
Svelnute, jei siulas labai skersuoja, pabandyk ji pagarinti, neskersuos ir bus puresnis (Ditekse as niekad nepirkus).
Paprastas kaklo apdirbimas
QUOTE(L@imužė @ 2012 10 23, 14:57)
Dabar patarimo noriu suknutė dar pernai nerta, bet trūko akcento - tai nutarėm tokį ale šalikėlį numegzt, kaip jums ????
Slikelis fainas, bet man kazkaip prie tos suknutes noretusi dirzo ir kokios dideles sages.
QUOTE(darbeja @ 2012 10 23, 17:33)
Va toks šalikėlio eksperimentas. Užmanymas buvo ne visai toks, bet baigėsi siūlai susukau į "ratą"
Papasakokit, kaip mezgete salikeli. kazkada pas rusaites maciau kazka panasaus, labai patiko. eisiu foto paieskosiu, gal rasiu.
O kaip maciau skara, kazkaip pagalvojua, kad L@imuzes . Tokia silta spalva, paziuri ir iskarto silta pasidaro.
QUOTE(Shura @ 2012 10 23, 21:04)
, kepure su ausytem kitaip.
Kaip mezgete tuos snurelius, na jie tokie platoki ir nesiraito krastai , kaip suprantu jie cia del grozio, o ne uzsirisimui. o pirstinytes irgi su masina mezgete?
Turiu ir as numezgusi kelis nedidelius mezginius, bet jau trecia diena kaip nesusiuvu . numegzti tai dar siaip taip numezgu, bet jau tas susiuvimas Siandien susiusiu, ryt pasirodysiu.