Ech,Aidluka,esi teisi,kad mes panosėje (Latvijoje, netgi neatmesčiau ir Lietuvos,tai parodo Jūra)turime nuostabių vaizdų.Tik mes su vyru tokie keisti keliautojai,daugiau lankomės miestuose ir būtinai mėgaujamės jų virtuvėmis.Bet būname ir gamtoje,kaip prasideda karpių gaudymas ,tada palapinėje ir gamtoje aš pabūnu.
Pelkė dieviška. Ačiū, Aidluka.
Kai prieš pora metų buvau savaitgaliui Jūrmaloje ir rinkausi info, ką galima pamatyti aplinkui, mačiau šį objektą. Bet oras buvo lietingas, be to mes su visuomeniniu, kaip visada. Tai net nesvarstydama atmečiau tą galimybę. Apsiribojome labai jaukiu ir gražiu Kemeri kaimeliu. Bet dabar žinosiu, kad verta pasistengti, jei vėl kada būsiu tose apylinkėse.
Kai prieš pora metų buvau savaitgaliui Jūrmaloje ir rinkausi info, ką galima pamatyti aplinkui, mačiau šį objektą. Bet oras buvo lietingas, be to mes su visuomeniniu, kaip visada. Tai net nesvarstydama atmečiau tą galimybę. Apsiribojome labai jaukiu ir gražiu Kemeri kaimeliu. Bet dabar žinosiu, kad verta pasistengti, jei vėl kada būsiu tose apylinkėse.
Ačiū mergaitės Džiaugiuos, kad pelkė patraukė dėmesį Aš tiek džiaugiaus ją pamačius, kad vietoj negalėjau nustygti norėdama visiems parodyti, atrodo, tokią paprastą, bet tikrai neprastą vietelę
Pelkėj mes praleidom porą valandų Vasarą, bent jau aš, tikriausiai užtrukčiau dar šiek tiek ilgiau juk ten tiek paukščių, tiek pelkinių augalų auga kol visus apžiūrėčiau ir nufotografuočiau Nuoroda, vedanti link šios pelkės, prie pagrindinio kelio tikrai yra Nuo Rygos ar Jurmalos, važiuojant Ventspilio kryptimi, likus keletui metrų iki antrojo įvažiavimo į Kemeri kaimuką, kairėj kelio pusėj ji kuo puikiausiai matosi (Kemeri kaimas yra dešinėj kelio pusėj) Pasukus nuorodos pusėn, miško keliuku reikia pravažiuoti kapinaites (jos net nuo kelio matosi) ir už kokių 2 km pasieksit pirmąją aikštelę Joj nestokit, ji skirta autobusams automobiliai gali važiuoti iki aikštelės, esančios prie pat trąsos pradžios
Linole, Kemeri kaimukas ir mums patiko Pernai, nepatekę į pelkę, bent po jį smagiai pasivaikščiojom Beje, pelkėj, pirmoj aikštelėj matėm klientų laukiantį taksi automobilį Galbūt ir kokie maršrutiniai autobusiukai iš Kemeri ar Jurmalos iki jos veža
QUOTE(spyglele @ 2014 03 09, 11:00)
...Tikrai važiuosim jūsų maršrutu dar šiais metais, nu ir vaizdeliai... Kiek laiko praleidote pačioje pelkėje ir ar yra nuorodos į šią vietą?
Pelkėj mes praleidom porą valandų Vasarą, bent jau aš, tikriausiai užtrukčiau dar šiek tiek ilgiau juk ten tiek paukščių, tiek pelkinių augalų auga kol visus apžiūrėčiau ir nufotografuočiau Nuoroda, vedanti link šios pelkės, prie pagrindinio kelio tikrai yra Nuo Rygos ar Jurmalos, važiuojant Ventspilio kryptimi, likus keletui metrų iki antrojo įvažiavimo į Kemeri kaimuką, kairėj kelio pusėj ji kuo puikiausiai matosi (Kemeri kaimas yra dešinėj kelio pusėj) Pasukus nuorodos pusėn, miško keliuku reikia pravažiuoti kapinaites (jos net nuo kelio matosi) ir už kokių 2 km pasieksit pirmąją aikštelę Joj nestokit, ji skirta autobusams automobiliai gali važiuoti iki aikštelės, esančios prie pat trąsos pradžios
QUOTE(linole @ 2014 03 09, 19:30)
...Kai prieš pora metų buvau savaitgaliui Jūrmaloje ir rinkausi info, ką galima pamatyti aplinkui, mačiau šį objektą. Bet oras buvo lietingas, be to mes su visuomeniniu, kaip visada. Tai net nesvarstydama atmečiau tą galimybę. Apsiribojome labai jaukiu ir gražiu Kemeri kaimeliu. Bet dabar žinosiu, kad verta pasistengti, jei vėl kada būsiu tose apylinkėse.
Linole, Kemeri kaimukas ir mums patiko Pernai, nepatekę į pelkę, bent po jį smagiai pasivaikščiojom Beje, pelkėj, pirmoj aikštelėj matėm klientų laukiantį taksi automobilį Galbūt ir kokie maršrutiniai autobusiukai iš Kemeri ar Jurmalos iki jos veža
QUOTE(dansak @ 2014 03 09, 15:16)
Ech,Aidluka,esi teisi,kad mes panosėje (Latvijoje, netgi neatmesčiau ir Lietuvos,tai parodo Jūra)turime nuostabių vaizdų.
Tai aišku, kad ir Lietuvoj yra begalė nuostabių vietų Paskutiniu metu mes po savo gimtinę keliaujam gan retai, bet buvo metas, kai ją skersai išilgai maišėm Su didžiausiu malonumu prisimenu vieną mūsų gyvenimo vasarą: penktadieniais po darbų kur nors išlekiam, sekmadienį vėlai vakare grįžtam Ir taip kiekvieną savaitgalį - net savo turistinės mantos nebetraukdavom lauk iš mašinos - tiesiog gyvendavom savaitgalio laukimu Aišku, tai nereiškia, kad Lietuvoj viską ką tik įmanoma pamatyt, ir pamatėm Po to panorom praplėsti akiratį: taip atsirado Latvija, Estija, išvažiavom pirmąkart į Slovakiją, pirmąkart pamatėm kalnus Kelioninių svajonių augimas ir įgyvendinimas kuo puikiausiai matosi mūsų reportažuos Tikrai džiaugiamės kiekviena akimirka praleista kelionėse Ir labai smagu žinoti, kad neturint laiko ilgai kelionei, visai įdomių vietelių galima rasti visai šalia namų
QUOTE(dansak @ 2014 03 09, 15:16)
Tik mes su vyru tokie keisti keliautojai,daugiau lankomės miestuose ir būtinai mėgaujamės jų virtuvėmis.
Dansak, o kodėl sakai, kad jūs keisti keliautojai Manau, kad visų mūsų kelionių žavumas ir slypi tame, kad kiekvienas keliaujam dėl savęs ir kelionėse veikiam tai, kas mums patiems labiausiai tinka ir patinka
Perskaičiau žinutę ir supratau,kad mes kartojam Jūsų ,, kelionišką" gyvenimą. Ateidavo savaitgalis, prabundam ,pasiimu Lietuvos žemėlapį arba knygą G. Jankevičiūtės ,,Lietuva" duriam pirštu ir pirmyn.Po to pradėjom trumpas savaitgalines keliones su agentūromis (labai jau esi pririštas žmogus, nors sužinai ir nereikia ,,ruošti namų darbų"), bet mes laisvi ir vienišiai.Bandėm ir poilsines Turkija, bet .... nevežė.Tada įsidrąsinom ir pradėjom Lenkija, Latvija, Ukraina , Krymas su savo auto savarankiškai.Tik man su sveikata problemos,nepakeliu šilumos ir ilgo vaikščiojimo.Todėl ir sakau,kad miestas ir kavinės .Pasėdi ,atsigauni ir eini...
Noriu papasakoti dar apie vieną gražią, lietuvių mėgiamą, Latvijos vietelę ją aplankėm pernai rugpjūčio vidury Vyrai nusprendė, kad šįkart norėtų pasyvaus poilsio prie jūros Pagalvojau, šaunu tam kuo puikiausiai tiks jau senokai mano atrasta, bet vis dar neaplankyta akmenuota ir uolėta Latvijos pakrantė esanti netoli Estijos sienos Atvažiuojam į kempingą jau sutemus, tai tik ryte einam pažiūrėt kaip ta pakrantė atrodo Na, iš tikro labai gražu Ir, visų mūsų džiaugsmui, pasyvus poilsis tampa puikiu pasivaikščiojimu laukiniu pajūriu Vyrai sako, kad tądien pajūriu neskubant kokį 15 km praėjom
Kulniuojant link Kumrago akis džiugina akmenys ir žydinčios gėlės
Papildyta:
Pasukam kitoj pusėj, link Estijos Čia pakrantė dar gražesnė: ją paįvairina ne tik didžiulės akmenų sangrūdos, bet ir ant kranto augantys medžiai
Kulniuojant link Kumrago akis džiugina akmenys ir žydinčios gėlės
Papildyta:
Pasukam kitoj pusėj, link Estijos Čia pakrantė dar gražesnė: ją paįvairina ne tik didžiulės akmenų sangrūdos, bet ir ant kranto augantys medžiai
...Vyrai ruošia vakarienę, o aš vėl bėgu prie jūros Kartu su vienišu paukšteliu žvelgiam į besileidžiančią saulę
Papildyta:
Staiga galvon šauna mintis reikia man palandžioti po besileidžiančios saulės nutviekstas uolas Aišku, pirmiausia suku link pamėgtojo langelio
...Vėliau bandau įsimontuoti į kiekvieną uolos kiaurymę Atsiveriančių vaizdų gražumas verčia iš kojų
Vyrai neapsikentę išeina manęs ieškoti, net spėja išsigąsti negalėdami surasti O aš tuo metu sėdžiu laiminga uoloj ir džiaugiuos vienu gražiausiu savo gyvenimo saulėlydžiu
Pst. Visiems patariu, kas atvažiuosit prie Veczemju uolų, būtinai sulaukite saulėlydžio Bent jau man tai buvo įspūdingiausias tądien matytas reginys Kai grįžus namo draugams parodžiau nuotraukas, daug kas negalėjo patikėti, kad visas šis grožis slypi visai šalia mūsų
Papildyta:
Staiga galvon šauna mintis reikia man palandžioti po besileidžiančios saulės nutviekstas uolas Aišku, pirmiausia suku link pamėgtojo langelio
...Vėliau bandau įsimontuoti į kiekvieną uolos kiaurymę Atsiveriančių vaizdų gražumas verčia iš kojų
Vyrai neapsikentę išeina manęs ieškoti, net spėja išsigąsti negalėdami surasti O aš tuo metu sėdžiu laiminga uoloj ir džiaugiuos vienu gražiausiu savo gyvenimo saulėlydžiu
Pst. Visiems patariu, kas atvažiuosit prie Veczemju uolų, būtinai sulaukite saulėlydžio Bent jau man tai buvo įspūdingiausias tądien matytas reginys Kai grįžus namo draugams parodžiau nuotraukas, daug kas negalėjo patikėti, kad visas šis grožis slypi visai šalia mūsų
Aidluka, ačiū, kad daliniesi savo nuostabiomis kelionėmis ir atradimais. Visuomet smagu skaityti tavo reportažus
Gal galėtum pasakyti, kur tiksliau yra ta akmenuota pakrantė Latvijoje. Praeitą vasarą buvom Saarema saloje, tai vaikams labai patiko po akmenis laipioti. Ir gal galėtum pasidalinti kempingo kuriame buvote apsistoję kontaktais/nuoroda?
Gal galėtum pasakyti, kur tiksliau yra ta akmenuota pakrantė Latvijoje. Praeitą vasarą buvom Saarema saloje, tai vaikams labai patiko po akmenis laipioti. Ir gal galėtum pasidalinti kempingo kuriame buvote apsistoję kontaktais/nuoroda?