...Apie Latviją SM mačiau daug reportažų, bet, net gėda pasakyti, retą kurį tesu perskaičiusi

Nelabai įsivaizduoju ar dar yra kokių nors neaprašytų lankytinų maršrutų

Manau, tikrai pasikartosiu, bet nesvarbu - negaliu nustygti vietoje norėdama parodyti neseniai pamatytą vieną nuostabią mūsų artimiausios kaimynės viečiukę

Net neabejoju, kad daug kas esate ten buvę, aš ir aplankyti šią vietą svajojau jau seniai

Pernai pavasarį net buvome nuvažiavę, bet pamatę užrašus draudžiančius vaikščioti po pelkę, pabijojom rizikuoti ir apsisukę išvažiavom tyrinėti kitų kampelių

Šiemet netyčia aptikau vieną latvio reportažą, kuriame buvo teigiama, kad nereikia kreipti dėmesio į draudžiančius ženklus ten tik kelios atkarpos yra pavojingos ir visiškai uždarytos

Tų kelių sakinių užteko, kad vėl galvoj pradėtų suktis mintys apie vis dar neįgyvendintą svajonę

Pagalvojau, jis ten lankėsi 2012 metais, praėjo du metai - gal nebus viskas baisiai sutrūniję ir dar rasim praeinamų takelių

Taigi, paskutinį šiųmetės keistuolės žiemos savaitgalį ten ir nukakome

Aišku, žiemos pėdsakų beveik neužtikome, bet tai, ką pamatėme, privertė gerokai nustebti

Baigiu užuominom kalbėt apie savo svajonę tiesiog rodau Kemerių nacionalinio parko grožybę - Lielais Kemeru tirelį

Jei pernai pavasarį jokių nuorodų vedančių link šios pelkės nebuvo įmanoma rasti (pamenu, tiesiog pažingsniui buvau susirašius, kur ir kada sukti

), šįkart jau nuo pagrindinio kelio švietė rudoji, lankytiną vietą žyminti, rodyklė

Pravažiavus senas kapinaites, pasiekėm automobilių stovėjimo aikštelę, o ten, pasirodo, ir draudžiančių šią vietą lankyti ženklų nebematyti

Greičiausiai jau pernai vasarą viskas čia buvo sutvarkyta ir atnaujinta

Pasidžiaugę tokiu smagiu netikėtumu, miškeliu keliaujam link mano svajonių pelkės

Papildyta:...Pasiekiam po pelkę išsiraizgiusį takelį - vaizdai iš pradžių nelabai ypatingi

Papildyta:...Bet, kuo toliau, tuo labiau vaizdelis gražėja

Ir apžvalgos bokštelis tolumoj jau šmėžuoja

...Keliaudami galite susibadyti spygliais, bet stovėdami vietoje nepamatysite rožių...