Buvo šovus į galvą mintis pasigrožėti Romos panorama ir nuo angelo pilies, bet supratus, kad laiko trūkumas šiandien yra didžiausias mano priešas, nutariau šį malonumą palikti kitam kartui Šiandien geriau paslampinėsiu beveik tuščiomis nuostabiosmis Romos gatvelėmis
Papildyta:
Papildyta:
Suku į Navonos aikštę Kadangi dar ankstyvas rytas, randu ją beveik tuščią Neįtikėtina, prisimenu vakar vakare koks gyvenimas virė
Papildyta:
Šiek tiek pavaikštinėju po Navonos aikštę ir vėl neriu į žavius jaukių gatvelių užkaboriukus
Svajodama vaikštinėju, aplink tyla - kartais prasilenkiu su vienu kitu praeiviu - greičiausiai ne turistu, o romiečiu, bet ... netrukus išgirstu šurmulį - pasirodo prieš mane jau Campo di Fiori turgus Gyvenimas čia tai verda Akys raibsta nuo itališkų gėrybių
Va tokio žalumynų pasirinkimo kaip Lietuvoj norėčiau Kas juokingiausia - populiariausi žalumynų mišiniai (matyt romiečiai irgi pritingi patys pasiruošt salotas ) Daug kur salotų dėžės jau buvo tuščios - mačiau žmonės tiesiog maišais jas perka
Vaisiai Negi šios citrinos ką tik nuo medžio nuskintos
...Gal kam reikia piltuvėlio alyvuogių aliejui
Papildyta:
...na, ir itališki "mėsiukai"
Vaisiai Negi šios citrinos ką tik nuo medžio nuskintos
...Gal kam reikia piltuvėlio alyvuogių aliejui
Papildyta:
...na, ir itališki "mėsiukai"
Na, po turgų prisivaikščiojau keliauju toliau Ir vėl jaukios Romos gatvelės Nepykit, kad fotoreportaže tiek nuotraukų pridėjau su tom gatvelėm Nuoširdžiai pasakysiu, bent jau man jos paliko didžiulį įspūdį
Dar gana ankstyvas rytas, o termometras rodo jau plius trylika (vėliau sušilo dar labiau)
Papildyta:
Pasiekiu Area Sacra dell'Argentina šventyklų griuvėsius Kaži kur dingo vakare matyti katinai Vakar čia tiesiog gaujos jų aplink šmirinėjo, o šiandien tik vienas kitas iš už kokio griuvėsio šmėsteli
Dar gana ankstyvas rytas, o termometras rodo jau plius trylika (vėliau sušilo dar labiau)
Papildyta:
Pasiekiu Area Sacra dell'Argentina šventyklų griuvėsius Kaži kur dingo vakare matyti katinai Vakar čia tiesiog gaujos jų aplink šmirinėjo, o šiandien tik vienas kitas iš už kokio griuvėsio šmėsteli
Keliauju link Panteono - vakar apžiūrėjom jo vidų, šiandien noris pažiūrėti kas dedas aplink jį
Nuostabus fontanas - vakar jį vos įžiūrėti buvo galima
Visa aikštė tiesiog nušviesta naujomis spalvomis - gražuoliai arkliukai su karietom kviečiantys apsukt ratą po Romos gatveles
...Jaukios kavinukės taip ir traukiančios prisėsti kavos puodeliui ar fantastiškų ledų porcijai
Nuostabus fontanas - vakar jį vos įžiūrėti buvo galima
Visa aikštė tiesiog nušviesta naujomis spalvomis - gražuoliai arkliukai su karietom kviečiantys apsukt ratą po Romos gatveles
...Jaukios kavinukės taip ir traukiančios prisėsti kavos puodeliui ar fantastiškų ledų porcijai
Galvoj kirba mintis, gal ir man prisėsti kavinukėj, bet... na, visiškai nenoriu nieko Apie ledus pagalvojus net šiurpas nukrečia vakar tiesiog apsivalgėm jais Neįvertinusios savo galimybių gerokai per dideles porcijas nusipirkom - net nesugebėjom jų "įveikt" Kava irgi nevilioja karštis toks kad mieliau traukiu iš rankinės šalto mineralinio vandens buteliuką Prisėdus prie fontano galvoju ką dabar veikti Visai šalia antikinis Romos centras, bet ten jau buvau prieš du metus... Noras pamatyti dienos šviesoj ispaniškuosius laiptus ir Trevi fontaną nugali
Pamojuoju Panteonui ir keliauju link Ispanijos aikštės
...Jaukioj gatvelėj akys užkliūna už labai gražių šviestuvų
...Prie suvenyrų parduotuvių daug kur galima išvysti žaviuosius pinokius
Einu užsisvajojus ir jaučiu kad nusukau ne ten kur reikia Prieš mano akis didžiulis pastatas
...Na, negi būsiu pasiklydus nors pasiusk negaliu žemėlapy rasti nei vienos mane supančios gatvelės Ir kaip tyčia žmonės visi kažkur dingo... nei vieno aplink nesimato O dar prisimenu, kaip prieš du metus būdami netoli Trevi fontano bandėm sužinot kur jį rast trys vietiniai romiečiai nurodė tris skirtingas kryptis Jėzau, o jei ir dabar situacija pasikartos... Vos ne panikos priepuolis mane ištinka Žiūriu, tolumoj ateina pagyvenusių romiečių porelė... galvoju, su tais senukais tikrai nesusikalbėsiu Na, bet vis tiek bandau klausti ...Ir lieku sužavėta Negana to, kad senutėlė moteris galbūt teisingiau būtų ją pavadint dama (jaučiu kažkada ji buvo anglų kalbos mokytoja) - kuo puikiausiai kalbėjo angliškai, bet ir žemėlapy tiksliai parodė kur dabar esam, nurodė gatvelę kurion pasukt, bei patikino kad visai netoli savo tikslo esu
...Klausau jos nurodymų
Papildyta:
Paisrodo iš tikro Ispanijos aikštė su savo laiptais ir arkliukais su ispaniškom karietom visai šalia
Pamojuoju Panteonui ir keliauju link Ispanijos aikštės
...Jaukioj gatvelėj akys užkliūna už labai gražių šviestuvų
...Prie suvenyrų parduotuvių daug kur galima išvysti žaviuosius pinokius
Einu užsisvajojus ir jaučiu kad nusukau ne ten kur reikia Prieš mano akis didžiulis pastatas
...Na, negi būsiu pasiklydus nors pasiusk negaliu žemėlapy rasti nei vienos mane supančios gatvelės Ir kaip tyčia žmonės visi kažkur dingo... nei vieno aplink nesimato O dar prisimenu, kaip prieš du metus būdami netoli Trevi fontano bandėm sužinot kur jį rast trys vietiniai romiečiai nurodė tris skirtingas kryptis Jėzau, o jei ir dabar situacija pasikartos... Vos ne panikos priepuolis mane ištinka Žiūriu, tolumoj ateina pagyvenusių romiečių porelė... galvoju, su tais senukais tikrai nesusikalbėsiu Na, bet vis tiek bandau klausti ...Ir lieku sužavėta Negana to, kad senutėlė moteris galbūt teisingiau būtų ją pavadint dama (jaučiu kažkada ji buvo anglų kalbos mokytoja) - kuo puikiausiai kalbėjo angliškai, bet ir žemėlapy tiksliai parodė kur dabar esam, nurodė gatvelę kurion pasukt, bei patikino kad visai netoli savo tikslo esu
...Klausau jos nurodymų
Papildyta:
Paisrodo iš tikro Ispanijos aikštė su savo laiptais ir arkliukais su ispaniškom karietom visai šalia
Lipu į viršų - noriu pasigrožėt Romos vaizdais nuo ispaniškųjų laiptų viršuje esančios Trinita dei Monti bažnyčios apžvalgos aikštelės
Na, išties gražu
Leidžiuos į apačią, apžiūriu arkliukus ir praeidama colonna dell Immacolata keliauju link Trevio
Na, išties gražu
Leidžiuos į apačią, apžiūriu arkliukus ir praeidama colonna dell Immacolata keliauju link Trevio
Na, ir Trevi fontanas dienos šviesoj Kad ir kaip bebūtų keista - šiek tiek nusivyliau tuo ką išvydau Aišku, nesakau kad negražu, bet naktinis Trevi fontano vaizdas buvo visiškai nesulyginimas su dabar pamatytuoju Neveltui vakar gidė sakė - ką jau ką, bet Trevi fontaną naktį pamatyt būtina
Pavaikštinėju po aikštę, į kadrą dar romėnų gladiatorius patenka Galvoju, ką dabar veikti - laisvo laiko dar truputį turiu
Pavaikštinėju po aikštę, į kadrą dar romėnų gladiatorius patenka Galvoju, ką dabar veikti - laisvo laiko dar truputį turiu
...Nors žinau, kad į antikinį Romos centrą šiandien vakare dar sugrįšim, bet tada jau bus sutemę Noriu dar kartelį po jį pasivaikščiot ir dienos šviesoj Atrodo, nuo Trevi fontano iki jo tolokai, bet net nepastebiu kaip aš atsiduriu kur norėjau
Ir Trajano, ir Augusto forumą bei turgus esu jau mačius, bet vis tiek visai smagu visa tai pamatyti dar kartelį
Papildyta:
Einu į kitą gatvės pusę - prieš akis - Romos forumas
Ir Trajano, ir Augusto forumą bei turgus esu jau mačius, bet vis tiek visai smagu visa tai pamatyti dar kartelį
Papildyta:
Einu į kitą gatvės pusę - prieš akis - Romos forumas
Ačiū,Aidluka,kaip smagu matyt puikias aidlukiškas nuotraukas ir ''skanų'' reportažą Laukiu tęsinio ir daug medžiagos iš vasaros kelionių-ypatingas talentas atsiskleidžia
QUOTE(juki @ 2012 05 20, 21:56)
Ačiū,Aidluka,kaip smagu matyt puikias aidlukiškas nuotraukas ir ''skanų'' reportažą [B]Laukiu tęsinio ir daug medžiagos iš vasaros kelionių[/B]-ypatingas talentas atsiskleidžia
Juki, nors ir trumputis - bus dar ir pavasarinis fotoreportažas
...Koliziejus Stoviu prieš jį ir apima liūdesys Jau antras kartas kai galiu jį pamatyt tik iš išorės prieš du metus čia buvom vėlų vakarą - jis jau nebedirbo, šiandien visai nebeturiu laiko Na, ką gi teks pasitenkinti išore... gal kada nors trečias kartas nemeluos
Nukulniuoju prie Konstantino arkos
Netoliese ir Tito arka
Papildyta:
Na, viskas - už valandos turiu būti viešbuty Reikia paskubėti
Paskutinis žvilgsnis dienos šviesoj į Koliziejų
Akys užkliūna už šių dienų gladiatoriaus demonstruojančio savo sugebėjimus
Dar žvilgsnis į Trajano koloną
ir paminklą Viktorui Emanueliui II
Pati negaliu patikėt - pusvalandis ir aš jau viešbuty... tikrai nedidukė ta Roma
...Vakare vėl - šįkart visos trys - grįžtam į antikinį centrą ir tenka gerokai nusivilti... apšvietimas toks, kad .... nekyla ranka net fotoaparato į rankas imt Kaip gerai kad nepatingėjau čia dieną ateiti Nors ir tamsu, einam ieškot Santa Marijos in Cosmedin bazilikos norim pamatyt tiesos burną Randam deja, bažnyčia jau uždaryta Tiesos burna už grotų neturim jokių šansų pasitikrint melagės ar nemelagės esam
Na, o dabar keliaujam į Transteverę vakarieniaut Picerija Margarita paprastutė - matos kad daugiausia vietiniai italai renkas
Galvojam gal bent šiandien vakarienė nenuvils Na, ir iš tikro - viskas ką užsisakėm tiesiog burnoj tirpo... nėra ko ir lyginti su vakarykštės prabangios kavinės šedevrais
Pst. ... o pica...vis dėlto pati skaniausia "gatvinė"
Papildyta:
Nuostabus paskutinis vakaras Romoj Visai nesinori skubėti į viešbutį... Dar noris paklaidžiot jaukiom Transteverės gatvelėm
Prieš akis išnyra gražuolė Santa Marijos bažnyčia
Užsukam į Buratinų karalystę
Kad ir kaip bebūtų gaila - paskutinis vakaras Romoj baigiasi
Na, o dabar keliaujam į Transteverę vakarieniaut Picerija Margarita paprastutė - matos kad daugiausia vietiniai italai renkas
Galvojam gal bent šiandien vakarienė nenuvils Na, ir iš tikro - viskas ką užsisakėm tiesiog burnoj tirpo... nėra ko ir lyginti su vakarykštės prabangios kavinės šedevrais
Pst. ... o pica...vis dėlto pati skaniausia "gatvinė"
Papildyta:
Nuostabus paskutinis vakaras Romoj Visai nesinori skubėti į viešbutį... Dar noris paklaidžiot jaukiom Transteverės gatvelėm
Prieš akis išnyra gražuolė Santa Marijos bažnyčia
Užsukam į Buratinų karalystę
Kad ir kaip bebūtų gaila - paskutinis vakaras Romoj baigiasi