Nors jau pakankamai vėlu , norim dar pasivaikščioti pereinam tiltą ir pasiekiam del Corso gatvę O ten gyvenimas tiesiog verda
Papildyta:
Akys raibsta nuo prabangių parduotuvių vitrinų
Papildyta:
Vienoj iš jų akys užkliūna už dviejų gražuolių pirkėjų
Papildyta:
Visoj gatvėj skendi kepamų kaštonų kvapas
Superinės - labai vaizdingos kavinukių reklamos
Paskutinis žvilgsnis į via del Corso
Sukam link Popolio aikštės. O ten pasirodo šventė vyksta Romos karnavalo renginiai Gaila, kad jau vėlus vakaras ir viskas beveik baigiasi visai įdomu būtų buvę čia užsukt dieną Truputį pasėdim aikštėj įrengtoj arenoj stebėdamos arklių pasirodymą ir traukiam į viešbutį. Šios dienos pažintis su Roma jau baigėsi
Labai gražu
Vasario 16-oji Šiandien Lietuvoj šventinė diena, o mūsų laukia darbas Na, bet vakare po Romą keliaujam su superine linksmuole gide Gaila tik, kad vėl Romą pamatom tik naktinėj šviesoj
Mes vėl Popolio aikštėj
Papildyta:
Galerija gal kam kokios statulėlės reikėtų
Papildyta:
Prieinam ispaniškus laiptus
Fontanas Ispanijos aikštėj - Bernini tėvo kūrinys Beje, tamsoj jis daug įspūdingiau atrodo nei dienos šviesoj
Papildyta:
Užsukam bažnytėlę (nepamenu tiksliai pavadinimo, bet ji netoli Ispanijos aikštės ) apžiūrėt Berninio kūrinių
Na, ir jaukiomis, motorolerių pilnomis Romos gatvelėmis traukiam link mano svajonės...
Papildyta:
...Trevi fontano Vyras jau prieš du metus pažadėjo kada nors mane čia sugrąžinti... Likimas lėmė, kad aš pati greičiau grįžau Na, tikrai Trevi fontanas viena iš įspūdingiausių Romos vietų Beje, naktinis Trevi fontano vaizdas daug įspūdingesnis nei dieną
Mes vėl Popolio aikštėj
Papildyta:
Galerija gal kam kokios statulėlės reikėtų
Papildyta:
Prieinam ispaniškus laiptus
Fontanas Ispanijos aikštėj - Bernini tėvo kūrinys Beje, tamsoj jis daug įspūdingiau atrodo nei dienos šviesoj
Papildyta:
Užsukam bažnytėlę (nepamenu tiksliai pavadinimo, bet ji netoli Ispanijos aikštės ) apžiūrėt Berninio kūrinių
Na, ir jaukiomis, motorolerių pilnomis Romos gatvelėmis traukiam link mano svajonės...
Papildyta:
...Trevi fontano Vyras jau prieš du metus pažadėjo kada nors mane čia sugrąžinti... Likimas lėmė, kad aš pati greičiau grįžau Na, tikrai Trevi fontanas viena iš įspūdingiausių Romos vietų Beje, naktinis Trevi fontano vaizdas daug įspūdingesnis nei dieną
Prie Trevi fontano tiesiog verda gyvenimas Žmonių minia fotoaparatai visuos kampuos tik blyksi - kas kelia taurę vyno prie šio žmogaus sukurto šedevro, kas prisėdę prie suolelio mėgaujas skaniųjų itališkų ledų porcija, kas paprasčiausiai sėdi ir stebi aplink verdantį gyvenimą Mums kažkaip susidarė įspūdis, kad čia Romos širdis Na, mes ir pasiduodam bendrai nuotaikai Kai pabosta - jaukiomis Romos gatvelėmis keliaujam toliau, link Panteono
Papildyta:
Dar keli žingsneliai ir mes Panteono viduje
Papildyta:
Papildyta:
Dar žvilgsnis į paminklą Viktorui Emanueliui II bei Navonos aikštę ir keliaujam vakarieniaut Na, ką gi ir vasario 16-oji jau baigės
Papildyta:
Dar keli žingsneliai ir mes Panteono viduje
Papildyta:
Papildyta:
Dar žvilgsnis į paminklą Viktorui Emanueliui II bei Navonos aikštę ir keliaujam vakarieniaut Na, ką gi ir vasario 16-oji jau baigės
Aidluka, turiu prasymuka. Atrodo Jus buvote karo muziejuje Belgrade. Gal turite kur nors jo kordinates ?
Vakarinės foto
Įsivaizduoju kaip smagu buvo, kai po žiemos patekai ten kur šilčiau ir gerokai
Ir dabar pagalvojau tokią mintį- tai dabar jau reportažų bus manau ne tik iš Europos
Ir dabar pagalvojau tokią mintį- tai dabar jau reportažų bus manau ne tik iš Europos
Kaip malonu vėl skaityti aidlukišką reportažą su aidlukiškomis nuotraukomis. O dar kai pagalvoji apie ateitį, kad turbūt kas porą mėnesių galėsime mėgautis naujų tavo kelionių aprašymais, tada išvis .
Aidluka, ačiū kad pažadinote prisiminimus apie vieną iš mano neblėstančių meilių - Romą .
Aidluka, ačiū kad pažadinote prisiminimus apie vieną iš mano neblėstančių meilių - Romą .
Aidluka, o kaip kepintų kaštonų skonis? Ar skanūs, ar teko ragaut?
Ačiū visiems už pagyras mano nuotraukoms Tik, man jos kažko nevykusios pasirodė - tokios kreivokos - net vyras juokiasi - nebuvo kas rankinę paneša tai "lygsvaros neišlaikei" - viskas į vieną pusę pasvirę Bet, ai, tebunie jos tokios kokios yra Manau, ne profesionalui tai atleistina Nemėgstu ir nemoku jų "apdirbinėt" - kokias nufotografavau, tokias ir turiu
Aruna, išties nuostabu buvo iš minus 15 patekti į plius 15
O dėl kelionių Gana sudėtinga automobilinių kelionių fanatams persiorientuoti ir patapti lėktuvinių kelionių mėgėjais Žinau viena, tikrai faina, užliūliavus kelionių ilgesiui mesti viską ir kelioms dienoms ištrūkti ten kur šilčiau ir jaukiau nei mūsų Lietuvėlėj vėlyvą rudenį ar žvarbią žiemą O vasarą visgi kelionė automobiliu tikrai išliks nepamainoma Juk mes ne iš tų kur nuosekliai visą šalį ar bent kokį šalies regioną išmaišo Mums po Europą keliaut ir keliaut - viso gyvenimo neužteks kad viską ką trokštame pamatytume Be to, atradau ir kitą jausmą - sugrįžimo į tas pačias vietas Jausmas žodžiais neapsakomas...
QUOTE(Aruna @ 2012 05 17, 13:21)
Aruna, išties nuostabu buvo iš minus 15 patekti į plius 15
O dėl kelionių Gana sudėtinga automobilinių kelionių fanatams persiorientuoti ir patapti lėktuvinių kelionių mėgėjais Žinau viena, tikrai faina, užliūliavus kelionių ilgesiui mesti viską ir kelioms dienoms ištrūkti ten kur šilčiau ir jaukiau nei mūsų Lietuvėlėj vėlyvą rudenį ar žvarbią žiemą O vasarą visgi kelionė automobiliu tikrai išliks nepamainoma Juk mes ne iš tų kur nuosekliai visą šalį ar bent kokį šalies regioną išmaišo Mums po Europą keliaut ir keliaut - viso gyvenimo neužteks kad viską ką trokštame pamatytume Be to, atradau ir kitą jausmą - sugrįžimo į tas pačias vietas Jausmas žodžiais neapsakomas...
QUOTE(Arturas15 @ 2012 05 17, 18:49)
...O dar kai pagalvoji apie ateitį, kad turbūt kas porą mėnesių galėsime mėgautis naujų tavo kelionių aprašymais, tada išvis .
Arturai, kad taip tavo žodžiai patektų tiesiai dievui į ausį Žinok, kol kas ir aš nesu garantuota dėl vasaros kelionės Važiuot kažkur tikrai važiuosim tik neaišku kur iki šiol nesu tikra kiek laiko galėsiu atostogaut Aišku, išsvajotosios Portugalijos tikrai šiemet neteks pamatyt, bet ne ji viena svajonėse tūno Galvoj jau sukasi keletas kelionių vizijų, bet po kol kas tai tik fantazijos Tikiuos kad pavyks kokį fantazijos vaisių paverst realybe Iš visos širdies trokštu, kad pavyktų pakeliaut ir mums, ir visiems, kieno kelionių planai dar kabo nežinioj - svajonės juk pildosi
QUOTE(Arturas15 @ 2012 05 17, 18:49)
Arturai, Roma ir mano meile patapo ...Tik iš antro karto
QUOTE(jurda @ 2012 05 18, 19:09)
Aidluka, o kaip kepintų kaštonų skonis? Ar skanūs, ar teko ragaut?
Jurda, žinoma ragavom kaštonų, bet... man kepamų kaštonų kvapas pasirodė mielesnis nei skonis Kažkaip įsivaizdavau kad jie tūrėtų būt sūroki, pvz. kaip daug kur ragautos kukurūzų burbuolės, bet iš tikro jų skonis toks salstelėjęs Šiaip manau, paragauti juos tikrai verta - labai gerai, kad galima nusipirkti nedidelį kiekį - juos gatvėj sveria
....Na, dar pasivaikščiokim po amžinąjį miestą Vasario 17-oji. Turiu laisvą pusdienį jau nusibodo grožėtis naktine Roma noris ją pamatyti ir dienos šviesoj
Dar ankstus rytas, bet aš netveriu savam kaily - pusryčiauju, imu Romos žemėlapį, ant kaklo kabinuos savo muilinukę ir iškeliauju Na tikrų tikriausias pavasaris Romoj Atsiremiu į Tibro krantinę ir tiesiog liūliuoja užliūliuoja tokia ramybė - rodos čia rymot visą dieną galėčiau
Papildyta:
Na, bet negaliu tik rymot noris kažką ir pamatyti Tibro krantine einu link teisingumo rūmų
Prieš akis išnyra Šventosios širdies bažnyčia
Papildyta:
Na ir teisingumo rūmai visais rakursais
Papildyta:
Kartu su bundančiai Romos prekeiviais keliauju link angelo pilies
Žavi šešėlių žaismas ramiai tekančiam Tibro vandeny
... Vatikano panorama nuo angelo tilto
Na, ir pats tiltas su priešais stūgsančia pilimi
Dar ankstus rytas, bet aš netveriu savam kaily - pusryčiauju, imu Romos žemėlapį, ant kaklo kabinuos savo muilinukę ir iškeliauju Na tikrų tikriausias pavasaris Romoj Atsiremiu į Tibro krantinę ir tiesiog liūliuoja užliūliuoja tokia ramybė - rodos čia rymot visą dieną galėčiau
Papildyta:
Na, bet negaliu tik rymot noris kažką ir pamatyti Tibro krantine einu link teisingumo rūmų
Prieš akis išnyra Šventosios širdies bažnyčia
Papildyta:
Na ir teisingumo rūmai visais rakursais
Papildyta:
Kartu su bundančiai Romos prekeiviais keliauju link angelo pilies
Žavi šešėlių žaismas ramiai tekančiam Tibro vandeny
... Vatikano panorama nuo angelo tilto
Na, ir pats tiltas su priešais stūgsančia pilimi