Įkraunama...
Įkraunama...

Trumputės pasakos arba šventės praleistos svetur

QUOTE(rapugis @ 2011 05 03, 08:14)
...O kaip cekai, kaip lenkai ilsisi? Pardes uzdarytos ar dirba? Lenkijoj ir degalinese kai kur spynos ant duru uzkabintos buvo per Velykas.

Po Velykų praleistų Berlyne - ten net Makdonaldo kavinė nedirbo - aš vos ne 100 proc. buvau įsitikinus kad ir Čekijoje jokios parduotuvės nedirbs, todėl šeštadienį sugaišom daug laiko apsipirkinėdami Lenkijoje doh.gif Bet pasirodo nieko panašaus - beveik visos pardės Čekijoj Velykų sekmadienį dirbo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tiesa, viena tikrai nedirbo - tai Lidlas doh.gif Matyt vokiečiai net kitose šalyse savo tinklo parduotuvėms kelia tokius pat reikalavimus kaip ir Vokietijoj g.gif O lenkai... Matosi kad labai katalikiška tauta - net antrą Velykų dieną daugumoj miestelių pasipuošusius lenkus klūpančius prie bažnyčių galima buvo išvysti smile.gif
Papildyta:
Rapugis, o kaip jūsų Velykinė kelionė - kur buvot, ar viską pamatėt ką buvot suplanavę, ar visos lankytinos vietos per Velykas dirbo?

Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2011 05 03, 22:55)
Jei neklystu, ten apuokai.

Linamog, ir aš galvoju kad ten apuokai drinks_cheers.gif Ten išvis labai daug paukščių buvo - erelių, pelėdų ir visokių kitokių thumbup.gif Man kažkaip labai pagailo tų už kojų pririštų paukštelių ax.gif ax.gif ax.gif Tiesiog kankinami paukščiai kad turistai galėtų pamatyt atrakciją doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 03 gegužės 2011 - 22:40
Ačiū Aidluka už FANTASTINĘ PRAHĄ wub.gif wub.gif wub.gif Žavimės be galo jūsų kelionių idėjomis ir nuostabiais pasakojimais 4u.gif Dar kartą ačiū, kad dalinatės su mumis savo pamatytais grožiais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 04 28, 20:44)
Pagrindinis tikslas buvo Praha wub.gif  wub.gif  wub.gif

Aidluka, nebesusigaudau - kiek laiko kelionėje praleidote, nuo penktadienio iki pirmadienio? Kiek km teko nuvažiuoti, kad visą šį grožį pamatytumėt ir su mumis pasidalintumėte g.gif Jei ne paslaptis kiek tokiai kelionei reikia pinigėlių blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ARDUTE: 12 gegužės 2011 - 18:17
QUOTE(ARDUTE @ 2011 05 12, 19:14)
Aidluka,  nebesusigaudau - kiek laiko kelionėje praleidote, nuo penktadienio iki pirmadienio? Kiek km teko nuvažiuoti, kad visą šį grožį pamatytumėt ir su mumis pasidalintumėte g.gif Jei ne paslaptis kiek tokiai kelionei reikia pinigėlių  blush2.gif

QUOTE(Aidluka @ 2011 05 14, 12:26)
Trumpas reziumė iš Velykinės kelionės:
Kelionės trukmė: nepilnos trys paros - iš namų išvažiavom penktadienį 20 val., grįžom pirmadienį 17 val. smile.gif
Maršrutas: Lietuva - Lenkija - Čekija - Lenkija - Lietuva - šį kartą nestoviniavom Lenkijoj - aplankyta tik Teplice Skaly ir Praha  wub.gif  wub.gif  wub.gif
Per kelionę pravažiavom 2400 km smile.gif  Išleidom beveik 1200 Lt, iš kurių kurui (dujoms) apie 470 Lt smile.gif 
Na lyg ir visą pagrindinę informaciją surašiau g.gif

Nors daug kam iš pažįstamų ir draugų atrodė, kad vėl fantazuoju lotuliukas.gif nes neįmanoma per tokį trumpą laiką tiek pamatyti schmoll.gif  galiu drąsiai pasakyt - kad      jeigu labai nori nieko gyvenime nėra neįmanomo      drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Tiesa, dar blogoji patirtis arba tai ko nedaryčiau kitą kartą  ax.gif  blush2.gif  Tikrai niekada neberizikuočiau neturėdama tikslios informacijos  apie maršrutą vos ne temstant iškeliaut į tokias vietas kaip  šįkart į Teplice Skaly  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  Tikrai pripažįstu - per mano avantiūrizmą labai mažai tetrūko, kad atsitiktų kokia bėda ir nakvoti liktume tiesiog miške doh.gif

Pst. Jei kada kelionės maršrutas eis per šias vietas - į Ardšpadus dar sugrįšiu - bent jau man Teplice uolų masyvas nepasirodė toks įspūdingas  kaip Ardšpadų ax.gif

Atsakyti
I si reportaza idejote daug silumos ir pastangu,aciu smile.gif
Atsakyti
Aciu uz prikelta tema. 4u.gif

Prahos grozis Jusu nuotraukose - uzburiantis. wub.gif Vis tik prisiminimai per 10 metu isblesta. O be to su agentura vaziuota.
Ech, gera vel matyti. 4u.gif
Atsakyti
ax.gif
QUOTE(linole @ 2012 05 14, 21:21)
Aciu uz prikelta tema.  4u.gif

Prahos grozis Jusu nuotraukose - uzburiantis.  wub.gif Vis tik prisiminimai per 10 metu isblesta. O be to su agentura vaziuota.
Ech, gera vel matyti.  4u.gif

Linole, ačiū labai smile.gif Mane irgi svaigina Prahos prisiminimai - atrodo nemažai miestų esu aplankius (nors labiau mėgstam gamtą wub.gif ), bet Praha vienas iš tų kur grįžčiau ir grįžčiau - tikrai liko dalelė širdies jame wub.gif

O seną temą - už pagalbą iš visos širdies dėkoju Ašai 4u.gif 4u.gif 4u.gif , prikėliau tam, kad galėčiau įvykdyt pažadus... jau esu tiek visiems prisižadėjus, kad kartais šiek tiek nedrąsu ir į SM užsukt blush2.gif Na, bet atleiskit - kažkaip šiemet visokių įsipareigojimų turiu daugiau nei laiko ax.gif Kažkada buvau žadėjus niekada neberašyt - bet... širdis neleidžia "užspaudus" laikyt malonius kelionių prisiminimus ir savo... "aidlukiškas" nuotraukas ax.gif
Taigi, bandau tęsėti pažadus mirksiukas.gif Žinau, kad visi laukiat šviežutėlių naujienų iš pavasario žieduos paskendusio Krymo wub.gif , bet ... nepykit - tegu įspūdžiai šiek tiek dar paguli mano prisiminimų lentynėjėj smile.gif ...Visus pažadus reikia vykdyti iš eilės smile.gif Pirmiausia - nors netikiu kad ką nors naujo ar įdomaus pamatysit ar sužinosit, bet kad pažadėjau - bandysiu parodyt Romą wub.gif Tokią Romą, kokia ji išliko mano prisiminimuos wub.gif

Papildyta:

...Taip jau gavos, kad kelionė į Romą sutapo su Lietuvos valstybės atkūrimo diena – vasario 16-ąja smile.gif Taigi, ją irgi galėčiau priskirti prie šventinių savaitgalių kelionių...Na, gal neteisingai išsireiškiau pavadindama šią išvyką kelione... ne mūsų šeimos kelionė tai buvo, o tik mano ... komandiruotė ax.gif Labai gaila, kad šįkart neturėjau tiek laisvo laiko , kad galėčiau iššniukštinėt visą Roma, bet vis tiek... kiek pamačiau, tiek užteko, kad pakeisčiau savo negatyvią nuomonę apie šį labai gražų miestą ir grįžčiau namo jį įsimylėjus wub.gif Taigi, visų pirmiausia kuo nuoširdžiausiai norėčiau atsiprašyti visų Romos mylėtojų kad be jokio pagrindo ne vienąkart išdrįsau paburnot ant šio puikaus miesto...Atvirai pasakius, net nežinau ką tiksliai turėjau galvoj teigdama, kad prieš porą metų lankantis Roma man nepatiko blush2.gif Na, tąkart labai akis badė... gatvės prekeiviai, narkomanai ir prostitutės doh.gif O kai jie dar savo paslaugas vos ne ant kiekvieno kampo pradėjo siūlyt, kantrybė išvis trūko...niekur dar nebuvo tekę patirt tokio agresyvaus lindimo prie turistų schmoll.gif Matyt ši negatyvi patirtis ir tuo metu Romoje tvyrojęs 40 laipsnių karštis užgožė visa ką tuomet teko pamatyt ir patirt Romoj blush2.gif Tikiuos šis fotoreportažas nors truputį pataisys mano „reputaciją“ ax.gif ...Roma tikrai vienas iš gražiausių senutės Europos miestų wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
...Na, tai pradedam kelionę smile.gif Kai mergaitės mano Balkanuos bandė iškvost ko aš taip bijau skristi, galėjau pasiteisint tik paniška baime, kuri tiesiog paralyžuodavo tik prisiartinus prie lėktuvo blush2.gif Daug kartų teko dalyvaut visokiose aviacijos šventėse, beveik visada būdavo galimybė paskraidyt, bet paskutinę akimirką visada supasuodavau ir likdavau ant žemės blush2.gif Vaikystėj tėvai galvojo, kad paprasčiausiai ožiuojuos, bet vėliau pamatė, kad iš tikro bijau... stoviu kaip stulpas be žado ir nė iš vietos negaliu pajudėt ax.gif Laikas bėgo, bet mano baimė niekur nedingo ax.gif Na aišku,“ kukuruzniko“ nėr ko ir lygint su Boingu, bet vis tiek – jokio noro artintis prie lėktuvų niekada nejaučiau schmoll.gif Visa tai tęsės tol, kol vieną dieną kolegės, pasinaudodamos mano gera nuotaika, atliko neblogą smegenų praplovimą ir pagaliau prikalbino mane kartu skristi ax.gif Kai atsitokėjau kokiai avantiūrai pasiryžau – trauktis nebebuvo jokios galimybės – bilietai jau nupirkti - lieka trys mėnesiai ... laukimo ar greičiau susitaikymo su savimi mėnesiai ax.gif Na, laukiamas ar nelabai laukiamas, vistik išaušo kelionės rytas ax.gif Su didžiuliu nerimo virpesiu širdy važiuojam į Rygą ir išskrendam ax.gif

user posted image

user posted image

Ir kas keisčiausia, nesuprantu kas atsitiko – tik įlipus į lėktuvą stebuklingai dingo visos baimės smile.gif Vaizdas pro langą tiesiog prikaustė mano žvilgsnį bigsmile.gif Gaila tik, kad purvinas pasitaikė...vaizdelis ne koks gavos - spėjau net paburbėt ax.gif

user posted image

Papildyta:
Trys valandos praėjo kaip akimirka – atrodo tik pakilom, o jau leidžiamės smile.gif Sėdam į taksi ir lekiam į „Casa Valdese“ viešbutį smile.gif

user posted image

user posted image

Užsiregistruojam - beje, viešbutis labai geroj vietoj – visai netoli Vatikano – visas lankytinas vietas kuo puikiausiai galim aplankyt savom kojytėm thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Tik įėjus į kambarį – atidarau langines - ir mėgaujuos žiemą... pavasariu kvepiančiu vaizdeliu wub.gif Na, pasaka, ką tik iš žvarbios pūgos Lietuvoj, patekom į tiktų tikriausią pavasarį Romoje wub.gif

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 15 gegužės 2012 - 19:48
Na, kadangi gyvenam šalia Vatikano – negaištam laiko ir visų pirmiausia traukiam link jo smile.gif

...Langinės smile.gif

user posted image

user posted image

...Ne kart Italijoj matyti skambučiai wub.gif

user posted image

....Ir motoroleriai thumbup.gif

user posted image

...Net negaliu patikėt, kad kaip buvau pasiilgus Italijos wub.gif wub.gif wub.gif

Papildyta:
Vatikano sargybiniai – ar tik ne popiežiaus laukia grįžtant namo smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Šv. Petro aikštė wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Praeinam patikrinimą ir keliaujam į šv. Petro baziliką thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Bazilikos viduje smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Kopiam į bazilikos kupolą – gražus vaizdelis atsiveria per languose įtaisytas grotas wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Na, pagaliau mes viršuje –Vatikano soduose dar boluoja sniegas ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Nors nelabai mėgstu po muziejus vaikščioti, bet Vatikano muziejai vieni iš nedaugelio, kuriuos tikrai norėčiau aplankyti ax.gif Gaila, kad tam visiškai neturime laiko – matyt trečią kartą reiks čia sugrįžti drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Aidluka 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif clap.gif clap.gif clap.gif thumbup.gif ......daugiau kaip ir neturiu ka parašyt praradus amą( pradedant nuo to, kad skridai lektuvu ir baigiant matytais vaizdais iš Romos wub.gif)
SUPER- SUPER- SUPER............
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2012 05 15, 19:30)
Kai mergaitės mano Balkanuos bandė iškvost ko aš taip bijau skristi, galėjau pasiteisint tik paniška baime, kuri tiesiog paralyžuodavo tik prisiartinus prie lėktuvo blush2.gif 
Visa tai tęsės tol, kol vieną dieną kolegės, pasinaudodamos mano gera nuotaika,  atliko neblogą smegenų praplovimą ir pagaliau prikalbino mane kartu skristi ax.gif
Ir kas keisčiausia, nesuprantu kas atsitiko – tik įlipus į lėktuvą stebuklingai dingo visos baimės smile.gif 

Nu va, nu va... o ka mes tau sakem?!? mirksiukas.gif thumbup.gif bigsmile.gif Ech, kaip smagu, kad nugalejai savo baime, dziaugiuosi del taves bigsmile.gif Ir del musu visu - nes tyliai tikiuosi, kad kada nors sulauksim tavo reportazu ir is tolimesniu vietu, kad jau karta pradejai skraidyti... biggrin.gif

Na o kol kas labai faina kartu su tavim darsyk po Roma pakeliauti, taigi kartu su visais kitais tavo gerbejais (ne)kantriai laukiu tesinio... 4u.gif
Atsakyti
Oi, mergaitės - skridau - tikrai skridau ax.gif Po to „skraidžiau“ padebesiais iš laimės, kad pagaliau kažkiek nugalėjau skrydžio baimę thumbup.gif Jaučiu - tikrai dar skrisiu (bijosiu, bet skrisiu blush2.gif ) drinks_cheers.gif Esu savo vyrukams pažadėjus ką nors suplanuoti - juk tik aš visada buvau mūsų šeimos „stabdis“ šiuo klausimu blush2.gif Iš šiai temai pavadinimą, nors ir nevykusį, sugalvojau su potekste... tikiuos mūsų gyvenime bus ne viena trumputė pasaka mirksiukas.gif
Papildyta:
...Na, o dabar pasigrožėkim vakarėjančia Roma nuo bazilikos kupolo wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Paskutinis žvilgsnis į šv. Petro aikštę ir leidžiamės į apačią smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Sparčiai temsta...Na, ką dabar teks paklaidžioti po sutemuos paskendusią Romą ax.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
Vis atsigręždamos pasigėrėt naktiniu Vatikano vaizdeliu artėjam prie Angelo pilies smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
...Pasvajojam, labai smagu būtų pasisupt iš vaikystės filmukų išplaukusiose karuselėse wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image
Atsakyti