Vasariuk, jolantaO, dansak, rasa-rasa, smagu, kad patinka manoji Latvija O dar smagiau, kad mano pasakojimuose randate idėjų ir svajonių savosioms kelionėms Ne kartą, keliaujant po Latviją, teko įsitikinti, kad ir mūsų artimajame užsieny yra begalė gražių vietų Ech, jei ta Latvija dar ir normalius kalnus turėtų, tai išvis pasaka būtų
QUOTE(dansak @ 2014 11 08, 19:25)
Liuteronų bažnyčių nemažai mačiau, bet tokios .Ji tarsi pasaka...
Na, va, pasirodo neklydau galvodama apie tave - mums Usmos bažnytėlė irgi tokia nereali ir išskirtinė pasirodė QUOTE(rasa-rasa @ 2014 11 08, 21:51)
Nors apie Latvijos Etnografinis buities muziejų žinojau seniai, bet tik šios vasaros gale jį aplankėm. Skaitant Jūsų reportažą, visą laiką kirbėjo mintis, ne gi neparodysit Usmos bažnytėlės. Įžengus į ją ir mus apėmė panašus jausmas, tik skirtingai-mums tai buvo pats pirmasis muziejuje apžiūrėtas pastatas.
Tai jau taip ši bažnytėlė gali būti arba pirmuoju, arba paskutiniuoju lankytinu objektu šiam muziejuj Kaip šiandien prisimenu stovim muziejuj ant pagrindinio tako - vienoj pusėj sodybos, kitoj pastatas, primenantis... tvartą (juk ta bažnyčia iš išorės visai niekuo neypatinga ) ir galvojam nuo kurios pusės pradėti pažintį su šiuo muziejum Aišku, patyrinėti rankose turimo plano, nesusiprotėjau pasukom link sodybų Gerai, kad užteko proto bent jau grįžtant jos nepraeiti... o tiek mažai tetrūko QUOTE(rasa-rasa @ 2014 11 08, 21:51)
Panaši yra Apriķi liuteronų bažnyčia Aizputės apylinkėje Kurzemėje http://www.latvia.tr...t/apriki-church
O kaip teko domėtis, panašaus tapyto interjero dvi liuteronų bažnyčios yra ir katalikiškoje Lenkijoje, tai Unesco saugomos Taikos bažnyčios Javore ir Švidnicoje Vroclavo apylinkėse
http://www.flickrive...ju/interesting/
Rasa, dėkui, kad parodei Apriki dar nebuvau jos aptikus - būtinai kada nors į ją užsuksim Beje, Usmos bažnytėlė, irgi kažkada Kuržemėj, prie Usmos ežero, stovėjo O tos dvi lenkiškos gražuolės jau seniai mano svajonių sąraše tik vis nerandu progos įtraukti jų į kelionės maršrutą O kaip teko domėtis, panašaus tapyto interjero dvi liuteronų bažnyčios yra ir katalikiškoje Lenkijoje, tai Unesco saugomos Taikos bažnyčios Javore ir Švidnicoje Vroclavo apylinkėse
http://www.flickrive...ju/interesting/
QUOTE(Vasariukas76 @ 2014 11 08, 16:54)
...Ką tik dvi savaites maliausi po Europą komandiruotėse, bet artimasis grožis nurungia
Oi, Vasariuk, ir sulyginai Aš vakar ryte atsižiūrėt negalėjau į tavąją Italiją
...Dar truputį pakeliaukim po Latviją Kadangi esam šalia jūros, negi galim praleisti progą pasivaikščioti pajūriu Netoliese Gauja įteka į Baltiją ne kartą esam čia buvę labai patinka ši laukinė pajūrio atkarpa Vyras, belaukdamas kol išsikalbėsiu su bažnytėlės prižiūrėtoja, sumąstė, kad šįkart reiktų važiuoti ne įprastom mums Gaujos pusėn, o priešingon Na, gal ir visai nebloga idėja sukam link Carnikovos. Sustoję pajūrio aikštelėj, pasidžiaugiame netoliese aptiktom rudeniškom spalvom
...Ir pušynu keliaujam link jūros Galvoj kirba mintis kaži ar ši atkarpa bus tokia pat laukinė kaip ir anoj Gaujos pusėj esanti - gal be reikalo čia atvažiavom Pasirodo, viskas gerai man taip patinkančių pajūrio dekoracijų ir čia netrūksta
...Ir hamakų, kaip ir anoj Gaujos pusėj, čia ne vieną galima rasti
...Šiaip keletas pajūrio vaizdelių
... Tolumoj išsirikiavę, parplaukiančių žvejų laukiantys, šios vietelės sparnuotieji gyventojai
...Ir pušynu keliaujam link jūros Galvoj kirba mintis kaži ar ši atkarpa bus tokia pat laukinė kaip ir anoj Gaujos pusėj esanti - gal be reikalo čia atvažiavom Pasirodo, viskas gerai man taip patinkančių pajūrio dekoracijų ir čia netrūksta
...Ir hamakų, kaip ir anoj Gaujos pusėj, čia ne vieną galima rasti
...Šiaip keletas pajūrio vaizdelių
... Tolumoj išsirikiavę, parplaukiančių žvejų laukiantys, šios vietelės sparnuotieji gyventojai
...Pagaliau pasiekiam ir santaką
... O čia jau Gauja Tiesą sakant, šioj vietoj atsiveriantys Gaujos vaizdeliai atrodo daug įspūdingiau nei kad matydavom vaikščiodami kita upės puse
Papildyta:
...Pasivaikščioję palei Gaują, sukam atgalios
...Paskutinis žvilgsnis į pajūrio dekoracijas ir santaką
... Gyventojus randam pakeitusius dislokacijos vietą
...Prieš akis stiklinis saulėlydis Puiki diena baigiasi suksim namo
... O čia jau Gauja Tiesą sakant, šioj vietoj atsiveriantys Gaujos vaizdeliai atrodo daug įspūdingiau nei kad matydavom vaikščiodami kita upės puse
Papildyta:
...Pasivaikščioję palei Gaują, sukam atgalios
...Paskutinis žvilgsnis į pajūrio dekoracijas ir santaką
... Gyventojus randam pakeitusius dislokacijos vietą
...Prieš akis stiklinis saulėlydis Puiki diena baigiasi suksim namo
Norėjau rašyt Aidlukai AŽ, bet paskui pagalvojau, kad atsiranda juk nuolat naujų keliautojų, tad galbūt kažkam mano klausimas irgi bus aktualus. O Aidluka, galbūt dar kažkas, kai leis galimybės atsakys į jį
Man įdomiausia kaip jūs randat kažkokias lankytinas vieteles? Ta prasme miestai, miesteliai viskas aišku - googlas, tų miestų internetinės svetainės, google maps nuotraukos, google eart (tik parsisiunčiau, bet kolkas neprisėdau rimtai pasianalizuot kaip ten ką surast). Bet kaip jūs pakeliui randat kažkokius gamtos kampelius, pilis, tvirtoves ir pan. Pvz. mes vasarą planuojam savaitės išvyką - kaip rasa32 rašė - subalansuota ir vaikams, ir suaugusiems Tai mums reikės iš Serengečio parko ( Hodenhagen) vykti į namus planuojant nakvynes aplink Magdeburgą ir Dresdeną (na Lenkija bus kaip ir pravažiuojama, sustosim tik miestuose nakvynėm, tai tik juos lankysim). Kadangi akių išdegę nevažiuosim, tai visai smagu būtų dar pakeliui, nusukant galbūt kažkiek į šoną, rast dėmesio vertų vietelių, objektų. Bet nelabai žinau, kaip rast. Turiu Vokietijos kelionių vadovą, bet ten kelios pilys tik pažymėtos. Aišku atstumas nėra mums didelis, nerasi galybės, bet pats jūsų ieškojimo principas man įdomus. Tikiuos nesupyksi Aidluka, kad teršiu temą, bet, kaip minėjau, galbūt ir kitiem pradedantiesiems bus naudinga žinot kaip
Man įdomiausia kaip jūs randat kažkokias lankytinas vieteles? Ta prasme miestai, miesteliai viskas aišku - googlas, tų miestų internetinės svetainės, google maps nuotraukos, google eart (tik parsisiunčiau, bet kolkas neprisėdau rimtai pasianalizuot kaip ten ką surast). Bet kaip jūs pakeliui randat kažkokius gamtos kampelius, pilis, tvirtoves ir pan. Pvz. mes vasarą planuojam savaitės išvyką - kaip rasa32 rašė - subalansuota ir vaikams, ir suaugusiems Tai mums reikės iš Serengečio parko ( Hodenhagen) vykti į namus planuojant nakvynes aplink Magdeburgą ir Dresdeną (na Lenkija bus kaip ir pravažiuojama, sustosim tik miestuose nakvynėm, tai tik juos lankysim). Kadangi akių išdegę nevažiuosim, tai visai smagu būtų dar pakeliui, nusukant galbūt kažkiek į šoną, rast dėmesio vertų vietelių, objektų. Bet nelabai žinau, kaip rast. Turiu Vokietijos kelionių vadovą, bet ten kelios pilys tik pažymėtos. Aišku atstumas nėra mums didelis, nerasi galybės, bet pats jūsų ieškojimo principas man įdomus. Tikiuos nesupyksi Aidluka, kad teršiu temą, bet, kaip minėjau, galbūt ir kitiem pradedantiesiems bus naudinga žinot kaip
Kai noriu rasti kazka-nezinia ka , tai tiesiog google maps nuotraukas patyrineju pakeliui. Jei kuri uzkabina, tada pagal pavadinimus (tos vietos, ar salia esanciu miesteliu) googlinu info. Daznai buna, kad randu puslapius su ta vieta ir dar kartu ivairiu kitu vietu buna. Na, tarkim uztaikau ant kokio kelioniu blogo, o ten jau buna ir daugiau ivairiu lankytinu vietu.
Dar ieskau tiesiog googlindama marsrute esanciu miesteliu pavadinimus, o tada atsidarineju ne internetines nuorodas, o pasirenku, kad rodytu tik vaizdus. Jei koks vaizdas uzkliuna, tada gilinuosi.
Na, aisku, kad yra ir tradiciniai ieskojimo budai, bet tuos tai visi zino, va ir jus aprasete - kelioniu vadovai, ivairus turizmo infromaciniai puslapiai.
Va, dar viena buda pamirsau Tarkim vaziuoju i Antalija Turkijoje. Rasau Antalya tourism map. Velgi, pasirenku tik vaizdus : https://www.google.l...mp;ved=0CB4QsAQ
tada jau renkuosi man patikusius zemelapius, tarkim : http://www.mappery.c...urist-Map-2.jpg
o tada jau googlinu jame suzymetas lankytinas vietas. Patikusias pasizymiu atlase su lipniais permatomais popiereliais, uzrasau ant ju numeriuka, tada imu kita lapuka, pazymiu ji tuo paciu numeriuku ir surasau trumpai rasta info apie ta vieta, arba tam naudoju plona sasiuvinuka, cia jau kaip susisviecia man . Anksciau spausdindavausi daug informacijos apie lankytinas vietas, dabar jau stengiuosi apseiti su pagrindine info, kad seimyna svarbiausius faktus zinotu tik. Atsispausdinu dabar jau tik detalesnius zemelapiukus, kaip pasiekti konkrecia vieta, jei matau, kad gali kilti keblumu ja randant.
Aidluka, persiprasau, kad isiterpiau i tavo tema
Dar ieskau tiesiog googlindama marsrute esanciu miesteliu pavadinimus, o tada atsidarineju ne internetines nuorodas, o pasirenku, kad rodytu tik vaizdus. Jei koks vaizdas uzkliuna, tada gilinuosi.
Na, aisku, kad yra ir tradiciniai ieskojimo budai, bet tuos tai visi zino, va ir jus aprasete - kelioniu vadovai, ivairus turizmo infromaciniai puslapiai.
Va, dar viena buda pamirsau Tarkim vaziuoju i Antalija Turkijoje. Rasau Antalya tourism map. Velgi, pasirenku tik vaizdus : https://www.google.l...mp;ved=0CB4QsAQ
tada jau renkuosi man patikusius zemelapius, tarkim : http://www.mappery.c...urist-Map-2.jpg
o tada jau googlinu jame suzymetas lankytinas vietas. Patikusias pasizymiu atlase su lipniais permatomais popiereliais, uzrasau ant ju numeriuka, tada imu kita lapuka, pazymiu ji tuo paciu numeriuku ir surasau trumpai rasta info apie ta vieta, arba tam naudoju plona sasiuvinuka, cia jau kaip susisviecia man . Anksciau spausdindavausi daug informacijos apie lankytinas vietas, dabar jau stengiuosi apseiti su pagrindine info, kad seimyna svarbiausius faktus zinotu tik. Atsispausdinu dabar jau tik detalesnius zemelapiukus, kaip pasiekti konkrecia vieta, jei matau, kad gali kilti keblumu ja randant.
QUOTE(Cobre @ 2014 12 03, 11:04)
...o tada jau googlinu jame suzymetas lankytinas vietas. Patikusias pasizymiu atlase su lipniais permatomais popiereliais, uzrasau ant ju numeriuka, tada imu kita lapuka, pazymiu ji tuo paciu numeriuku ir surasau trumpai rasta info apie ta vieta, arba tam naudoju plona sasiuvinuka, cia jau kaip susisviecia man . Anksciau spausdindavausi daug informacijos apie lankytinas vietas, dabar jau stengiuosi apseiti su pagrindine info, kad seimyna svarbiausius faktus zinotu tik. Atsispausdinu dabar jau tik detalesnius zemelapiukus, kaip pasiekti konkrecia vieta, jei matau, kad gali kilti keblumu ja randant.
Cobryt, nėr ko čia atsiprašinėti kaip tik gerai, kad yra žmonių, kurie nori dalintis patirtimi Juk visi mes vienas iš kito kažko pasimokom Planuojantis kelionę man dažnai prieš akis iškyla tavo kažkada įkelta atlaso nuotrauka su krūva priklijuotų lapukų Vis pagalvoju, kaip gerai būtų pačiai kada nors taip atsakingai pasiruošti kelionei, bet, kol kas, mano planavimas apsiriboja tik atlaso ar žemėlapio pripaukščiavimu O to - dažnai nepakanka Ypač, važiuojant į ilgesnę kelionę, kai svajonių ir lankytinų objektų maršrute pažymėta gerokai daugiau nei realybėj įmanoma įgyvendinti O, kai tenka pasirinkti ką palikti ar atmesti - tas trumpas kiekvieno objekto apsirašymas, būtų tiesiog išsigelbėjimas Aš vis dar jaučiu šiokią tokią nuoskaudą dėl savo ištaškytos Albanijos Tąkart tiesiog atmintis sušlubavo ir nepajėgiau atsiminti, kodėl mano žemėlapy ir Kruje, ir Butrintas pažymėti Ką gi, dėl ne iki galo atliktų namų darbų dabar belieka tik save kaltinti arba pasvajoti... kada nors sugrįžti ir pamatyti daug daugiau nei pavyko pirmąkart
Papildyta:
QUOTE(soledada @ 2014 12 03, 00:45)
...Man įdomiausia kaip jūs randat kažkokias lankytinas vieteles? Ta prasme miestai, miesteliai viskas aišku - googlas, tų miestų internetinės svetainės, google maps nuotraukos, google eart (tik parsisiunčiau, bet kolkas neprisėdau rimtai pasianalizuot kaip ten ką surast). Bet kaip jūs pakeliui randat kažkokius gamtos kampelius, pilis, tvirtoves ir pan. Pvz. mes vasarą planuojam savaitės išvyką - kaip rasa32 rašė - subalansuota ir vaikams, ir suaugusiems Tai mums reikės iš Serengečio parko ( Hodenhagen) vykti į namus planuojant nakvynes aplink Magdeburgą ir Dresdeną (na Lenkija bus kaip ir pravažiuojama, sustosim tik miestuose nakvynėm, tai tik juos lankysim).
Soledada, kaip ir Cobre minėjo, taip ir mano pagrindinis planavimas ir ieškojimas kažko ypatingo, dažniausiai prasideda nuo netikėtai atrastų nuotraukų google mapse ar google žemėj Tiesiog, nuotraukų pagalba, apžiūrinėju tą šalį ar šalies regioną, pro kurį turėčiau važiuoti, ir renkuos pakely pasitaikančias įdomias vietas Jei kažkas labai krinta į akį ar, tuo labiau, į širdį, galiu ir nuo maršruto kelis šimtus km nukrypti Va, ir dabar, greitai pažiūrėjau, ką netoli Serengetti parko galima išvysti ir, už 150 km pamačiau įspūdingas Externsteine uolas
Aš dėl šių uolų nusukčiau tuos 150 km į priešingą pusę, bet jums tikriausiai to neverta daryti juk jūs važiuojat į Dresdeną o ten esančios Bastei uolos ne ką prastesnės, o, galbūt, realybėj net gražesnės už Externsteine
Ką aš dar visada darau planuodama kelionę patikrinu tos šalies (ar regiono) Unesco paveldą Vėlgi, nuotraukų pagalba tikrinu kiekvieną toj šaly pažymėtą Unesco paveldo objektą, ir, jei tai pasirodo įdomu traukiu į maršrutą Va, Vokietijos paveldas gal kas ir jums patiks
http://whc.unesco.or...atesparties/DE/
Na, o gamtos grožybes dažniausiai atrandu nacionaliniuose parkuose pasirenku kiekvieną parką ir žiūriu - patinka ar ne
http://www.nationalp...eutschland.html
Beje, kadangi jūsų kelionėje nebus šiltos jūros, grįžtant iš Dresdeno namo, siūlyčiau kelionę po Vokietiją užbaigti vokiškuose tropikuose Pasijusite ne tik po Vokietiją, bet ir po kokius Seišelius pakeliavę Ne tik patys pailsėsite, bet ir vaikučiams bus įdomu ten net smėlio ppalūdimys mažyliams yra įkurtas Savo pirmam reportaže esu įkėlus keletą nuotraukų iš šio parko
http://www.tropical-islands.de/en
Smagaus ir įdomaus planavimo Jei kils kokių klausimų - klauskite jei galėsiu ką patarti, būtinai atsakysiu
Šią savaitę džiaugdamasi dieviškai gražia žiema, prisiminiau ir panorau visiems parodyti pernai, metų pradžioje, mūsų aplankytą širdžiai mielą Latvijos kampelį Su užsidegimu atrinkau nuotraukas, prisijungiau prie SM ir... nustebau pasirodo, prieš porą metų savo pasakojimus apie Latviją baigiau būtent iš šios vietelės Taigi, rudeninį Carnikovos pajūrio grožį papildau žiemiškuoju
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Nuostabi žiemiška jūra 😍