Įkraunama...
Įkraunama...

Trumputės pasakos arba šventės praleistos svetur

...Na, o dabar palikime jurginus ramybėje ir eikim šiek tiek pasižvalgyti po likusią botanikos sodo dalį smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...Mergaitės – gidės pasipuošusios tautiniais rūbais tikriausiai žino kiekvieno augalo istoriją smile.gif

user posted image

Papildyta:
...Per visą botanikos sodą išsiraizgęs tvenkinys smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...Šalia tvenkinio pilna suoliukų – galima pailsėti, pasigrožėti tvenkinio panorama ar jame besipliuškenančiom antim thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

...Apėję nemažą dalį sodo, keliaujam atgalios smile.gif Beje, tikriausiai vertėtų paminėti, kad šis, Salaspily esantis, Latvijos Nacionalinis botanikos sodas yra laikomas didžiausiu botanikos sodu Baltijos šalyse - jis apima 126 ha plotą smile.gif Aš čia parodžiau tik nedidelę dalelę sodo - tiksliau, tik tai, kas mane šįkart labiausiai sudomino ax.gif Įtariu, kad čia labai gražu turėtų būti sužydėjus pavasario žiedams wub.gif

Papildyta:
Astrut, Sense - smagu, kad patinka mano parodyti gėlynai 4u.gif Šiaip, aš, jei tik yra galimybė, visada stengiuosi nepraleisti progos apsilankyti botanikos soduose, bet dažniausiai tai vyksta pavasarį arba vasarą smile.gif Šįkart pamatyti rudeniniai žiedai ir pačią labai sužavėjo drinks_cheers.gif
Pst. Beje, kai rašysiu reportažą iš Slovėnijos, parodysiu patį gražiausią mano matytą botanikos sodą paskendusį galybėj pavasarinių žiedų wub.gif wub.gif wub.gif Tądien, nors ir lijo lietus, Volčji Potok botanikos sodas pasirodė tiesiog nerealus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aidluka wub.gif jus turit puikia aki,puikiai jauciat,ka uzfiksuoti wub.gif
Labai labai laukiu Jusu fotoreportazu wub.gif nors nuotraukas ir turiu galimybe matyti,bet be jusu pasakojimo nuotraukos daug zavesio netenka,nes pasakotoja esat puiki!
P.s. siemet sedziu Jusu reportaze apie Rumunija,Bulgarija,Turkija...taip tikiuos,kad vasara savo kelioniu sparnus paleisim ton pusen wub.gif uzbure tie Balkanai mus...oi uzbure wub.gif
Atsakyti
Aidluka,kelionė ir nuotraukų grožis superinis, kaip visada thumbup.gif . Bet žvilgtelėkite į Kauno botanikos jurginus, jie irgi nuostabūs. Tik mano fotoaparato kokybė ir nuotraukų meniškumas košmaras doh.gif . Bet jurginų grožį galima pamatyti ax.gif
Atsakyti
Dieve, Aidluka, duok Dieve sveikatos ir pinigų Jūsų šeimai, kad galėtumėte keliauti. Ir toliau džiuginkite mus savo reportažais, nuostabiausiomis, išjaustomis nuotraukomis. Atradau Jus nuo Jūsų "pasakos" ir taip keliauju visas keliones. Kaip matau, tas keliones kartu keliauja ir nuolatinis puikių kelionių aprašytojų"ekipažas" Artūras, Astra, Linolė ir t.t. Jūs visi nuostabūs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(k** @ 2014 10 13, 20:53)
Dieve, Aidluka, duok Dieve sveikatos ir pinigų Jūsų šeimai, kad galėtumėte keliauti. Ir toliau džiuginkite mus savo reportažais, nuostabiausiomis, išjaustomis nuotraukomis. Atradau Jus nuo Jūsų "pasakos" ir taip keliauju visas keliones. Kaip matau, tas keliones kartu keliauja ir nuolatinis  puikių kelionių aprašytojų"ekipažas" Artūras, Astra, Linolė, Arūna, Jūra  ir t.t. Jūs visi nuostabūs  4u.gif

Atsakyti
Dieve, Aidluka, duok Dieve sveikatos ir pinigų Jūsų šeimai, kad galėtumėte keliauti. Ir toliau džiuginkite mus savo reportažais, nuostabiausiomis, išjaustomis nuotraukomis. Atradau Jus nuo Jūsų "pasakos" ir taip keliauju visas keliones. Kaip matau, tas keliones kartu keliauja ir nuolatinis  puikių kelionių aprašytojų"ekipažas" Artūras, Astra, Linolė ir t.t. Jūs visi nuostabūs  4u.gif

Jungiuosi ir aš prie Jūsų palinkėjimų Aidlukai drinks_cheers.gif thumbup.gif ...ir tuo pačiu ačiū už gražius žodžius mūsų "ekipažui" ir balionėlį aciuks.gif ... ir dar k** mirksiukas.gif ...užmynei man ant sąžinės stiprokai- aš dar vakar mąsčiau ar verta parašyti, nors trumpą, bet vis vieną reportažą iš Maltos. perskaičius šį postą net nuraudau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Oi, mergaitės, na ir prigyrėt čia mane ax.gif Ačiū labai labai visoms už gražius žodžius, už palinkėjimus mano šeimai, dėkui, kad ištvermingai laukiate mano reportažų aciuks.gif 4u.gif Iš tiesų, sąžinė baigia užgraužti, kad neturiu galimybės, kaip visi normalūs žmonės, normaliu tempu dalintis savo įspūdžiais blush2.gif Na, bet kaip nors, vistiek pasistengsiu duotus pažadus įvykdyti drinks_cheers.gif
QUOTE(Juritute @ 2014 10 12, 12:50)
... nors nuotraukas ir turiu galimybe matyti,bet be jusu pasakojimo nuotraukos daug zavesio netenka...

Juritute, tai jau taip - nuotraukos be pasakojimo gali perteikti tik matytą vaizdą, o jausmas ir emocijos atsiranda tik „prabilus“ vaizdo fiksuotojui drinks_cheers.gif
QUOTE(Juritute @ 2014 10 12, 12:50)
...siemet sedziu Jusu reportaze apie Rumunija,Bulgarija,Turkija...taip tikiuos,kad vasara savo kelioniu sparnus paleisim ton pusen wub.gif uzbure tie Balkanai mus...oi uzbure  wub.gif

Kaip smagu girdėti, kad ruošiatės keliauti į tokias puikias šalis thumbup.gif Man susidarė įspūdis, kad Rumunija su Bulgarija nelabai turistus dominančios šalys - po reportažo rašymo praėjo vos ne du metai, o niekam joks klausimas apie šias šalis taip ir neiškilo g.gif Aš tai mielai sugrįžčiau ir į Rumuniją, ir į Bulgariją, taipogi ir į Turkiją wub.gif Tik nežinia kada tas sugrįžimas bus. Aišku tik, kad pirmasis į Turkiją šį pavasarį sugrįš sūnus – kad žinotumėt, kiek jam buvo džiaugsmo, kai išsitraukė pagal mainų programą važiuot būtent Turkiją thumbup.gif Pavergė ši šalis mano vyruko širdį wub.gif Aš, prisižiūrėjus turkiškų serialų, irgi svaigstu, kaip norėčiau bent iki Stambulo palėkti wub.gif Pamenu, kaip visos draugikės stebėjos, kai, prieš pirmą kelionę, aiškinau, kad Stambulas manęs visai nedomina - negi taip gali būti g.gif Pasirodo gali – viskam turi ateiti savas laikas - dabar net mintis nekiltų Stambulo išmesti iš maršruto cool.gif
QUOTE(dansak @ 2014 10 12, 14:13)
... Bet žvilgtelėkite į Kauno botanikos jurginus, jie irgi nuostabūs...

Dansak, manau, negražių gėlių, kaip ir negražių šalių, tiesiog nebūna mirksiukas.gif Būtinai pažiūrėsiu smile.gif

Papildyta:
Dieve, Aidluka, duok Dieve sveikatos ir pinigų Jūsų šeimai, kad galėtumėte keliauti. Ir toliau džiuginkite mus savo reportažais, nuostabiausiomis, išjaustomis nuotraukomis. Atradau Jus nuo Jūsų "pasakos" ir taip keliauju visas keliones. Kaip matau, tas keliones kartu keliauja ir nuolatinis  puikių kelionių aprašytojų"ekipažas" Artūras, Astra, Linolė ir t.t. Jūs visi nuostabūs  4u.gif

K **, iš visos širdies dėkoju už tokį šiltą įvertinimą aciuks.gif 4u.gif Iš mūsų „pavyzdingosios“ pasakotojų chebrytės, kaip suprantu, beliko tik Linole, Arūna ir Vilmaaa, o visi kiti tikriausiai išsikvėpė arba neturi laiko aprašyti savo nuotykiams ax.gif Kiek žinau, ir Artūras turi nuslėptą kelionę, va, ir Astra prisipažino abejojanti ar rašyt, apie save - net nekalbu blush2.gif Manau, kad ir kiti „etatiniai“ keliautojai ir pasakotojai šiemet buvo kažkur išvažiavę, bet tyli verysad.gif Šiaip, mane šiemet, keliaujant po Norvegiją, net šioks toks piktumas buvo apėmęs ax.gif Lietuvių kelionėj sutikom tiesiog neįsivaizduojamą kiekį – kai kuriose, ypač turistų labiausiai lankomose vietose, susidarė įspūdis, kad visa Lietuva išsiruošė į Norvegiją - galvoju, grįžus, rasiu kalną naujų įspūdžių thumbup.gif Deja, pasirodo klydau – kaip buvo Norvegijos tema SM visiškai nieko verta, taip ir liko, naujų reportažų taipogi nei vieno neatsirado verysad.gif Niekaip negaliu suvokti, kodėl apie kitas šalis žmonės nepaliauja dalintis įspūdžiais, o Norvegija taip ir lieka nuošaly g.gif Seniau galvojau, kad dėl ekskaluojamo brangumo, retas lietuvis išsiruošia po šią šalį pakeliauti, bet dabar suprantu, kad problema slypi kažkur kitur - bet kur, taip ir nepavyksta išsiaiškinti g.gif
QUOTE(Astra777 @ 2014 10 14, 10:02)
...aš dar vakar mąsčiau ar verta parašyti, nors trumpą, bet vis vieną reportažą iš Maltos.

Astrut, net neabejok – jei atrandi laisvo laiko, būtinai rašyk drinks_cheers.gif
Atsakyti
...Keliaukim toliau smile.gif Apžiūrėję Salaspilio botanikos sodą, sukam link Gaujos nacionalinio parko – ten norim pamatyti dar kelias neregėtas vieteles thumbup.gif Pirmiausia kely mus pasitinka viduramžių laikus menanti Lielstraupės arba Straupės pilis wub.gif

user posted image

...Stojam aikštelėj šalia kelio ir einam pasivaikščioti po pilies teritoriją smile.gif Taip taip – tik po teritoriją - į pačią pilį patekti neįmanoma, nes... joje jau pusšimtis metų veikia priklausomybės ligų ligoninė doh.gif Lielstraupės pilis, statyta XIII a., ne kartą kentėjo nuo gaisrų - keletą kartų iki pat pamatų buvo sudegus ir vėl iš naujo atstatyta ax.gif Savo dabartinę išvaizdą pilis yra išlaikius nuo XVIII a. pabaigos smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...Šalia pilies (tiksliau, sujungta su pilim) yra ir senutėlė Straupes evangelikų liuteronų bažnyčia - ji irgi buvo pastatyta tuo pat metu kaip ir pilis smile.gif Smagu, kad randam bažnyčią atrakintą – nepraleidžiam progos apžiūrėti ją iš vidaus thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
...Grįžtam atgal į pilies kiemelį smile.gif

user posted image

user posted image

...Prie tvoros užmatau išrikiuotas paminklines lentas – einu pažiūrėti bigsmile.gif Ant daugumos įmanoma įžiūrėti metus 1683..1882 – tikriausiai čia Lielstraupės pilies šeimininkų von Rosenų šeimos paminkliniai akmenys g.gif

user posted image

user posted image

...Apeinu visą kiemelį - nedaug jo ten ir tėra drinks_cheers.gif Iš bet kurios vietos atsiveria puikus vaizdas į pilį wub.gif Truputį liūdna, kad turistai (o jų čia tikrai netrūksta drinks_cheers.gif ) neturi galimybės patekti į pilies vidų ax.gif Na, bet ką padarysi – gal viduje ne kažkiek autentiškų detalių ir tegalima pamatyti g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

…Grįžtam atgalios smile.gif Stebim pilies šešėlių žaismą šalia esančiam tventiny wub.gif Ech, ką ir besakyti – smagu buvo čia pabūti ir nors akimirką prisiliesti prie šimtmečius menančios istorijos thumbup.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
...Kitas sustojimas - visai neplanuotas ir netikėtas bigsmile.gif Tiesiog, šalia kelio pamatom akmes ir metalo dirbinių lauką – negi galim pravažiuoti nesustoję lotuliukas.gif Žinoma, kad negalim – einam po jį pasižvalgyti thumbup.gif

http://www.ezerini.lv/

user posted image

…Matyt dėl to, kad turistinis sezonas jau baigėsi, čia dirbantį randam tik turizmo informacinį centrą, o, šalia esanti, akmeninių dirbinių parduotuvėlė - uždaryta verysad.gif Tenka pasitenkinti lauke esančiais Ezerini grožiais wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
...Dabar sukim link Vaidavos – už šios gyvenvietės šunkeliukais važiuosim link dar vieno trokštamo pamatyti objekto – Sietyno uolos wub.gif Sietyno uola arba Sietiņiežis yra viena iš didžiausių ir aukščiausių balto smiltainio uolų Latvijoje: jos aukštis siekia iki 15 m, o ilgis - apie 500 metrų smile.gif Uola pavadinta Sietiniežiu dėl savo panašumo į sietą ar rėtį: pasirodo bitės buvo pamėgusios čia kurti savo namus, tai joje dabar galima pamatyti daugybę bičių „prigręžiotų“ skylučių bigsmile.gif

...Taigi, paliekam mašiną aikštelėje ir miško takeliu keliaujam ieškoti Sietiniežio smile.gif

user posted image

...Nusileidžiam prie upės smile.gif

user posted image

...Gauja tokia ruda, murzina pasirodė, o į ją įtekantis mažytis upeliukas švarutėlis švarutėlis thumbup.gif

user posted image

...Vaizdelis į upę wub.gif Nors jau ruduo, bet baidarių mėgėjai nepraleidžia progos pasimėgauti šia nuostabia pramoga thumbup.gif Ech, su nostalgija prisimenu ir aš savo pirmąją “baidarinę“ pažintį su Gauja wub.gif Su kolektyvu dvi dienas šioj upėj pramogavom: ir plaukėm, ir skendom, ir linksminomės, ir palapinėse nuo šalčio naktį tiesiog dantim kalenom blink.gif Kai kartais kas nors paklausia, ar kalnuose miegot palapinėje nešalta – išgirdę atsakymą, negali patikėti, kad didžiausią šalčio išbandymą teko patirti ne kur nors kalnuose, o liepą prie Gaujos doh.gif

user posted image

...Pasižvalgę į Gaują, kylam vėl į viršų - ir vėl žavingas vaizdelis į upę smile.gif

user posted image

user posted image

...Artėjam prie uolų. Aplink Sietyno uolą yra įrengtas pėsčiųjų takas – kiekvienas turistas turi galimybę apeiti visą uolą thumbup.gif Vienur reikia eiti mediniais takeliais ir laipteliais, kitur tiesiog balta uoliena smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
...Baltosios uolos stiepias į dangų - vis tik 15 metrų ne toks ir mažas aukštis drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
...Sietyno uolas išmarginę raižiniai - čia, be abejo, neapsieita be žmogaus įsikišimo drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
…Va, ir korėtoji Sietyno uola thumbup.gif Nusprendžiam – vis tik bitučių sukurtas menas įspūdingesnis nei žmonių drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image

…Na, o čia jau tikriausiai pati gamta raudonais dryžiais paženklino dalį uolos bigsmile.gif

user posted image

…Ką gi, pažintinis takelis apeitas – prie reklaminės “būdelės” paskaitom šiek tiek informacijos apie šią uolą ir traukiam toliau pažinti dar nematytosios Latvijos pusės thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Kaip smagu jusu sitos isvykos thumbup.gif

QUOTE(Aidluka @ 2014 10 19, 13:49)
Šiaip, mane šiemet, keliaujant po Norvegiją, net šioks toks piktumas buvo apėmęs ax.gif  Lietuvių kelionėj sutikom  tiesiog neįsivaizduojamą kiekį – kai kuriose, ypač turistų labiausiai lankomose vietose, susidarė įspūdis, kad visa Lietuva išsiruošė į Norvegiją - galvoju, grįžus, rasiu kalną naujų įspūdžių thumbup.gif  Deja, pasirodo klydau – kaip buvo Norvegijos tema SM visiškai nieko verta, taip ir liko, naujų reportažų taipogi nei vieno neatsirado verysad.gif

O mes siemet atvirksciai, ne vieno lietuviu ekipazo nesutikomm nors ta Europos dalis, tai ranka paduot. Net keista. Pasirodo visi i Norvegija buvo suvaziave lotuliukas.gif
Is tikruju, tia vaziuoja lietuviai, tik ar tingi ar nenori dalintsi informacija. Todel ir patinka man rusu puslapiai, kur zmones deda kalnus idomiausios informacijos ir patart visada paskuba. Sako labai geri ir estu puslapiai, reiks kada panarsyt biggrin.gif
Atsakyti