Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(Vitulka @ 2013 03 24, 22:05)
Tik tai, kad atpratint vaiką nuo tėvų lovos sunkus, ilgas procesas  smile.gif

drinks_cheers.gif su dabartine patirtimi, antro vaiko su savim nebeguldyčiau. Nors kartu miegoti su vaiku man patinka, bet dabar jau didelis, spardosi naktim, ant galvos lipa, o savo lovoj pamiega tik kelias valandas, po to atbėga pas mus. Ir neįsivaizduoju, kaip atpratint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(No_Angel* @ 2013 03 24, 16:55)
Sveikos  4u.gif Jungiuos ir as  drinks_cheers.gif
Iskilo klausimas: kur Jus migdote savo kudikelius? Ligoninej miegojome kartu, namuose irgi visi trys vienoj lovoj miegam. Pradzioj buvo gaila ji viena lovytej palikti - priprates prie mamos silumos, dar susals vienas ir pan. O dabar jau trecia savaite mums eina ir galvoju, ar paskui nebus sunku lovelej ji uzmigdyt  g.gif

aš du savo mažuosius šalia savęs guldžiau, dukrą iki metukų, sūnų dar ir dabar nuo pusę nakties pas save persikeliam ir iki ryto miegam kartu..Dukra labai lengvai perkėlėm, atėjo laikas, ir pradėjo normaliausiai miegot savo lovelėj, ir pas nebevaikštinėdavo

QUOTE(Vitulka @ 2013 03 24, 23:05)
Tik tai, kad atpratint vaiką nuo tėvų lovos sunkus, ilgas procesas  smile.gif

turbūt tai labai individualu, labai priklauso ir nuo vaiko
Atsakyti
Neišsigąskit, jeigu pirmą dieną ką tik gimęs vaikelis pradės čiaudėti. Jis neperšalo. Tiesiog bando atsikratyti kvėpavimo takuose užsilikusius skysčius.
Atsakyti
Mamytės, nuo didelių nervų žymiai sumažėjo pieno sad.gif 90 ml nusitraukiu tik iš po nakties ir iš abiejų krūtų.. dieną stengiuosi kas 3 val su pientraukiu trauktis, bet max 10 ml nusitraukiu.. ka daryt ?
mažiukas priprato gert iš buteliuko, krūtinę žysti matomai tingi.. pusvalandį pakankinu ir tada jau duodu mišinuko, nes užsirėkia baisiausiai..
Atsakyti
QUOTE(Grantee @ 2013 04 04, 12:24)
Mamytės, nuo didelių nervų žymiai sumažėjo pieno sad.gif 90 ml nusitraukiu tik iš po nakties ir iš abiejų krūtų.. dieną stengiuosi kas 3 val su pientraukiu trauktis, bet max 10 ml nusitraukiu.. ka daryt ?
mažiukas priprato gert iš buteliuko, krūtinę žysti matomai tingi.. pusvalandį pakankinu ir tada jau duodu mišinuko, nes užsirėkia baisiausiai..

Manu, kad vienkartniai patarimai, jei tikrai nori žindyti mažai padės. Aš tavo vietoje skambinčiau žinymo konsultanėms ir bandyčiau klausyti jų patarimų... galima ir čia ..
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melilja: 04 balandžio 2013 - 13:17
QUOTE(Grantee @ 2013 04 04, 13:24)

sveiki,

Jums reikėtų užsukti į žindymo temas....

galiu patarti šiek tiek.... visų pirma, nutraukto pieno kiekis nėra rodiklsi, kad turite ,,tik tiek" pieno- jo iš tiesų gaminasi kur kas daugiau, nei kad nutraukiate ir vaikiukas pats jo ištraukia tiek, kiek jam reikia...
jei norite sugrįžti prie išimtinio žindymo krūtimi, pamažu mažinkite duodamo mišinėlio kiekį ir kuo daugiua, kuo dažniau glauskite prie krūties, tiek dieną, tiek ir naktį: dienomis ne ilgesni kaip 2-3 val tarpai nuo vieno maitinimo pradžios iki kito maitinimo pradžios, naktimis- ne ilgesni, kaip 4 val tarpai. Jūsų atveju, reikėtų glausti vaikelį kuo dažniau prie krūties, kad jis vėl prie jos priprastų, imtų noriai žįsti.... palaikykite su vaikeliu kuo daugiua oda- oda konktakto, ta prasme glauskite išrengtą vaikelį prie savo nuogos krūtinės- tia ksatins jį vėl sugrįšti prie krūties ir jos ieškoti. nemaitinkite vaikelio , kai jis piktas ir suirzęs, geriau kuomet dar tik bunda iš miego, apsnūdęs, pradeda čepsėti, sukti galvytę į šoną ieškodamas krūties. įsitikinkite, ar vaikelis tikrai gerai apžioja krūtį- kuo daugiau apatinės rudojo laukelio dalies, vaikelio kūnas turi glaustis su Jūsų kūnu ir būti tiesus, galvytė šiek tiek atlošta...

ir pasistenkite neduoti nei jokio žinduko, nei mišinėlio iš buteliuko, nes buteliukas bei mišinukas padaro savo blogąjį darbą- pirma, vaikelis lengvai apžioja buteliuko čiulptuką, iš jo lengvai bėga, todėl paskui jam sunku apžioti krūtį ir mažylis" tingi daugiua pasidarbuoti traukti iš krūties kiek sunkiua bėgantį pienelį, nei kad iš buteliuko.... be to, kai duodate mišinėlį, vaikelis būna ilgaiu sotus, ilgiua miega , o tuo metu neskatinama krūtyse pienelio gamyba....

taigi, pirmomis dienomis reikė keik daugiua padirbėti norint atsistatyti pienlio gamybą, bet tikiuosi, jei tik turite noro, jums tikrai pavyks 4u.gif

sėkmės 4u.gif

jei dar kas neaišku, galit parašyti man až ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Grantee @ 2013 04 04, 13:24)

Man padeda papildas promo Lact smile.gif Gal ir jums padetu...
Atsakyti
QUOTE(TomaM @ 2013 04 04, 15:30)
Man padeda papildas promo Lact smile.gif Gal ir jums padetu...

Man taip pat šis papildas labai padėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2012 08 01, 10:17)
drinks_cheers.gif
As pati jau kokie 10-15m nenaudoju jokio muilo kunui, tik vanduo, o kam tuos kudikius su muilu maudyt man isvis sunkiai suvokiama  bigsmile.gif

bet ar galima suaugusiam nusipraust tik vandeniu? man kazkaip atrodo, nelabai.. g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2013 04 19, 19:13)
bet ar galima suaugusiam nusipraust tik vandeniu? man kazkaip atrodo, nelabai.. g.gif  g.gif

Man ligoninej sake,kad tokiem maziem isvis jokiu muilu ir sampunu nereikia,bet mama ikalbejo ipilti lasiuka vaikisko sampuniuko skirto visam kunui. Na pagalvojus tai vaikas ne suodinas-kaminu nekrecia,bet ir nesvarumu tu buna,ypac kur pazastukes,uzpakaliukas.... Juk vandeniu paprastai nenuprausi.
O jus naudojat kempines?
Atsakyti
QUOTE(zirniukas20 @ 2013 04 19, 21:21)
Man ligoninej sake,kad tokiem maziem isvis jokiu muilu ir sampunu nereikia,bet mama ikalbejo ipilti lasiuka vaikisko sampuniuko skirto visam kunui. Na pagalvojus tai vaikas ne suodinas-kaminu nekrecia,bet ir nesvarumu tu buna,ypac kur pazastukes,uzpakaliukas.... Juk vandeniu paprastai nenuprausi.
O jus naudojat kempines?

As kolkas nenaudoju jokios kempinės, su ranka patrinu kur reikia biggrin.gif
O muiliuką maudynėms kartą per savaitę naudoju, taip rekommendavo GN. Kitus kartus tik su vandenuku prausiam cool.gif
Papildyta:
QUOTE(ZBITKA @ 2013 04 19, 19:13)
bet ar galima suaugusiam nusipraust tik vandeniu? man kazkaip atrodo, nelabai.. g.gif  g.gif

na suaugusiojo prausimosi vien tik vandeniu nelabai įsivaizduoju g.gif
Atsakyti
na suaugusiojo prausimosi vien tik vandeniu nelabai  įsivaizduoju  g.gif

Nezinau, kaip suages gali praustis tik vandeniu. blink.gif
Juk ir kvapo kunui reikia smile.gif

O savo maze ilga laika prausiau tik vandeniu. Po to lasinau biski sampuno.
Dabar jau normaliai maudomes su sampunais, vaikiskais Johnson baby prausikliais ir pasitepiam, tos pacios firmos losjonu.
Atsakyti