Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

Sveikos 4u.gif Jungiuos ir as drinks_cheers.gif
Iskilo klausimas: kur Jus migdote savo kudikelius? Ligoninej miegojome kartu, namuose irgi visi trys vienoj lovoj miegam. Pradzioj buvo gaila ji viena lovytej palikti - priprates prie mamos silumos, dar susals vienas ir pan. O dabar jau trecia savaite mums eina ir galvoju, ar paskui nebus sunku lovelej ji uzmigdyt g.gif
Atsakyti
Aš nuo pirmosios nakties namuose migdau lovelėj ir vis tiek turiu užsupt ant rankų, kitaip neužmiega, taigi manau nuo to nepriklauso. Mums jau 9mėn ir 1sav smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2013 03 24, 18:00)
Aš nuo pirmosios nakties namuose migdau lovelėj ir vis tiek turiu užsupt ant rankų, kitaip neužmiega, taigi manau nuo to nepriklauso. Mums jau 9mėn ir 1sav smile.gif

O maniskis uzmiega bevalgydamas dazniausiai ir pakelus ant ranku atsibunda verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(No_Angel* @ 2013 03 24, 14:55)
Sveikos  4u.gif Jungiuos ir as  drinks_cheers.gif
Iskilo klausimas: kur Jus migdote savo kudikelius? Ligoninej miegojome kartu, namuose irgi visi trys vienoj lovoj miegam. Pradzioj buvo gaila ji viena lovytej palikti - priprates prie mamos silumos, dar susals vienas ir pan. O dabar jau trecia savaite mums eina ir galvoju, ar paskui nebus sunku lovelej ji uzmigdyt  g.gif

Miegam lovoj visi trys, taip miegosim manau bent iki metų, nes ir vaikas, ir aš taip geriau išsimiegam, be to, nereikia keltis žindant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(šakute @ 2013 03 24, 18:04)
Miegam lovoj visi trys, taip miegosim manau bent iki metų,

šventas naivume biggrin.gif vaiką iš tėvų lovos iškrapštyt labai sunku, ypač kai jis taip įpratęs nuo gimimo. Vaikas diktuos paskui savo sąlygas
Atsakyti
QUOTE(No_Angel* @ 2013 03 24, 17:55)
Sveikos  4u.gif Jungiuos ir as  drinks_cheers.gif
Iskilo klausimas: kur Jus migdote savo kudikelius? Ligoninej miegojome kartu, namuose irgi visi trys vienoj lovoj miegam. Pradzioj buvo gaila ji viena lovytej palikti - priprates prie mamos silumos, dar susals vienas ir pan. O dabar jau trecia savaite mums eina ir galvoju, ar paskui nebus sunku lovelej ji uzmigdyt  g.gif

Ar Lietuvoje ligonineje i ta pacia lova kudikelius guldo? blink.gif Pvz Anglijoje i tokia lovele-vezimeli guldo, turi veztis kartu, jei pvz eini i dusa ar valgyti ir ner pvz antrosios puses, kad priziuretu. Ir siaip miegoti lovoje su tevais kudikiams nerekomenduojama, del staigaus kudikio mirties sindromo, pavojaus, kad tevai gali miegodami nuspausti kudiki, ar pagalvem uzdusinti. Tai duotu sesutes velniu, jei pamatytu.Be to, ligoninej lovoj vietos nelabai ten jam butu buve.
As asmeniskai bijociau su labai mazu vaiku ir MB, trise miegot. Bet pati tik su vaiku miegojau vienoj lovoj iki 3ju su puse menesio, ir kai vaikas daugmaz pradejo per nakti miegoti, pasakiau-uzteks, ir perkraustem ji i lovele. Nupirkome migduka su projektoriumi (tamsoje sviecia ir sukasi ant lubu paveikslelis) ir muzika, tai uzmiega daug lengviau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gatinha2: 24 kovo 2013 - 19:44
Kažin ar vaikai "diktoja sąlygas" šiaip sau, tik tam kad diktuotų... Greičiau reiškia savo poreikius... Reik įsigilint į preižatis, kodėl taip elgiasi. O aš tai prisimenu, kaip faina buvo su tėveliais miegoti - taip šilta, gera, ramu... Miegojau iki 6 m. (nes nebuvo sąlygų). Mano sūnus su mumis miegojo iki 1 ,5 metų ir nieko ten blogo nenutiko nei mums, nei jam. Po to pastatėm šalia mūsų lovos lovytę ir kažkaip pats nusprendė ten miegoti. Dabar auginu mergytę ir kol maitinu pati nesiruošiu kilnoti iš lovos į lovytę, nes nebūtų nei man miego, nei jai. Jei gerai miegotų naktį - gal migdyčiau lovelėje....
Atsakyti
QUOTE(No_Angel* @ 2013 03 24, 17:02)
O maniskis uzmiega bevalgydamas dazniausiai ir pakelus ant ranku atsibunda  verysad.gif

Pas mane ilgą laiką taip buvo, gal tik nuo pusmečio pradėjo pavykti paguldyti neprabundantį, bet aišku nebūtinai pas visus vienodai, gal jums bus greičiau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vitulka @ 2013 03 24, 18:38)
šventas naivume biggrin.gif vaiką iš tėvų lovos iškrapštyt labai sunku, ypač kai jis taip įpratęs nuo gimimo. Vaikas diktuos paskui savo sąlygas

Iš asmeninės patirties kalbate wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2013 03 24, 22:03)
Iš asmeninės patirties kalbate wink.gif

iš tetos patirties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gatinha2 @ 2013 03 24, 18:42)
Ar Lietuvoje ligonineje i ta pacia lova kudikelius guldo? blink.gif  Pvz Anglijoje i tokia lovele-vezimeli guldo, turi veztis kartu, jei pvz eini i dusa ar valgyti ir ner pvz antrosios puses, kad priziuretu. Ir siaip miegoti lovoje su tevais kudikiams nerekomenduojama, del staigaus kudikio mirties sindromo, pavojaus, kad tevai gali miegodami nuspausti kudiki, ar pagalvem uzdusinti. Tai duotu sesutes velniu, jei pamatytu.Be to, ligoninej lovoj vietos nelabai ten jam butu buve. 
As asmeniskai bijociau su labai mazu vaiku ir MB, trise miegot. Bet pati tik su vaiku miegojau vienoj lovoj iki 3ju su puse menesio, ir kai vaikas daugmaz pradejo per nakti miegoti, pasakiau-uzteks, ir perkraustem ji i lovele. Nupirkome migduka su projektoriumi (tamsoje sviecia ir sukasi ant lubu paveikslelis) ir muzika, tai uzmiega daug lengviau. 4u.gif

Kaip tik dėl SKMS rizikos saugiau miegoti kartu su vaiku, tada mama geriau jaučia kūdikį. Turi būti tam tikros sąlygos, nerūkantys, neapsvaigę tėvai, atskira antklodė vaikui, ne per minkštas čiužinys ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2013 03 24, 22:09)
iš tetos patirties  smile.gif

Tai va kai turėsite savo patirtį, tada ir kalbėkite apie šventą naivumą, kiekviena mamytė geriausiai žino, kas jos kūdikėliui geriausia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2013 03 24, 22:48)
Tai va kai turėsite savo patirtį, tada ir kalbėkite apie šventą naivumą, kiekviena mamytė geriausiai žino, kas jos kūdikėliui geriausia 4u.gif

aš neturėjau omeny, kas geriausia. Tik tai, kad atpratint vaiką nuo tėvų lovos sunkus, ilgas procesas smile.gif
Atsakyti