Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(tauskute20 @ 2014 03 15, 14:21)
Sveikos mamytės smile.gif

ateinu pas Jus su klausimu, nes nebežinau net ką daryti, atrodo visa dieną daugiau nieko ir nedarau tik maitinu. Dar gulint ligoninėje patarė maitinti su antspeniais, nes speneliai labai įdubę. Mažyliui jau 5 savaitės, tačiau ant vieno (.) kabom po 40 min, tada kol atsirūgstam, atpilam praeina pusvalandis, valanda ir vėl valgyt nori, taip kokius 3 kartus iš eilės kol užmiegam.
Jau pradedu mastyti, kad pienukas arba per liesas arba jo per mažai, bet kai ištraukiu (.) iš burnytės visada dar jis bėga.

Maitinant krūtimi iki kokių 3-4mėn labai dažnai taip būna ir tai yra visiškai normalu mirksiukas.gif Be to turbūt šiuo metu jūsų kūdikėliui dar ir augimo šuolis, taigi krūtis ir būna pas jį praktiškai visą parą mirksiukas.gif Aš iki kokio 5mėn vos tesurasdavau laiko pavalgyti, nusiprausti ir nueiti į wc, bet nesigailiu nei vienos dienos anei kiek, nors ir pavargusi būdavau, tas laikas labai greit prabėga, lieka tik prisiminimai, atsipalaiduokite ir mėgaukitės motinyste wub.gif
Papildyta:
Pamiršau paklausti, o nebandėte truputį pažindus nuimti antspenį ir duoti krūtį, man atrodo paaugus viskas turi susitvarkyti savaime, vaikutis labai gražiai ištraukia įdubusį spenelį mirksiukas.gif
Mes Espumsan gėrėm tokiais kiekiais kaip jūs rašėte, bet negelbėjo jis arba minimaliai, labiausiai pagelbėdavo Colinox. Antrą augindama neduočiau jokių preparatų, taikyčiau natūralią kūdikių higieną, apie kurią deja per vėlai sužinojau rolleyes.gif
O atpylinėja jūsų kūdikėlis labai minimaliai, tai tiesiog dėl to, kad tokių mažučių stemplytė labai silpna, augant viskas susitvarkys mirksiukas.gif
MP suvirškinamas per 1val, taigi visiškai normalu, kad dažnai prašosi pienuko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 16 kovo 2014 - 22:18
QUOTE(Tauskute_ @ 2014 03 15, 14:00)
aciukas uz patarimus , o lasiukus nuo pilvuko kokius duodavote ? 4u.gif as turiu espumizana pasiskaiciusi ten raso kad kas kart pries zindyma reik duot 25lasus ar ne perdaug  g.gif ? gaunasi maitinimas per 8kartai ir tuos lasiukus tiek kartu duoti ar ne per daug ?  g.gif Pradejau duoti lasiukus tik vakar , apsejom be ju. 4u.gif

Mums gydytoja rekomendavo COLINOX ir tikrai, jie mums puikiausiai tiko.

Papildyta:
QUOTE(Vitulka @ 2014 03 15, 23:14)
Na, pas kūdikius stiprus čiulpimo refleksas.
Bandykit soskę, jei nesat prieš ją nusiteikę. 
40 min intensyviai žinda? Na, nenoriu tikėt, kad kūdikis pažindęs 40 min, po pusvalandžio vėl alkanas.
Jei pirmą mėnesį priaugo, kiek priklauso, vadinas, pieno užtenka ir jis nėra per liesas. Ar daug atpila? Kuom - pienu ar apvirškintu pienu? Jei apvirškintu, vadinas, vaikui nebetelpa.

Gal kūdikis mamą naudoja kaip čiulptuką, jei gerią pieniukas, jaučiasi kaip ryja, turbūtmažylis tik truputį pageria, pavargsta, o paėjus kuriam laikui vėl alkanas. Svarbiausia nepamiršti mamytei gerti daug vandens.
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2014 03 16, 22:17)
Maitinant krūtimi iki kokių 3-4mėn labai dažnai taip būna ir tai yra visiškai normalu mirksiukas.gif Be to turbūt šiuo  metu jūsų kūdikėliui dar ir augimo šuolis, taigi krūtis ir būna pas jį praktiškai visą parą mirksiukas.gif Aš iki kokio 5mėn vos tesurasdavau laiko pavalgyti, nusiprausti ir nueiti į wc, bet nesigailiu nei vienos dienos anei kiek, nors ir pavargusi būdavau, tas laikas labai greit prabėga, lieka tik prisiminimai, atsipalaiduokite ir mėgaukitės motinyste wub.gif
Papildyta:
Pamiršau paklausti, o nebandėte truputį pažindus nuimti antspenį ir duoti krūtį, man atrodo paaugus viskas turi susitvarkyti savaime, vaikutis labai gražiai ištraukia įdubusį spenelį mirksiukas.gif 
Mes Espumsan gėrėm tokiais kiekiais kaip jūs rašėte, bet negelbėjo jis arba minimaliai, labiausiai pagelbėdavo Colinox. Antrą augindama neduočiau jokių preparatų, taikyčiau natūralią kūdikių higieną, apie kurią  deja per vėlai sužinojau rolleyes.gif
O atpylinėja jūsų kūdikėlis labai minimaliai, tai tiesiog dėl to, kad tokių mažučių stemplytė labai silpna, augant viskas susitvarkys mirksiukas.gif
MP suvirškinamas per 1val, taigi visiškai normalu, kad dažnai prašosi pienuko smile.gif

Bandau duoti ir be antspeniu, desinia kruti paima ir pavalgo tikrai greiciau nei per 40 min. viso labo uztrunkame tik apie 20 min., bet va su kairia krutimi sunkiau. Nelabai jis jos nori imti be antspenio, tai vargstam kol paimam, arba jei matau, kad koncertas pasiekia kulminacija deduosi antspeni ir maitinu.

Dar toks klausimelis, jei vaikeliui yra pienlige ir mes ja gydomes sodos tirpalu ar gali ji persiduoti mamos speneliams? Nes man nei itruke nei nugriauzti, bet skauda
Atsakyti
QUOTE(tauskute20 @ 2014 03 17, 10:45)
Bandau duoti ir be antspeniu, desinia kruti paima ir pavalgo tikrai greiciau nei per 40 min. viso labo uztrunkame tik apie 20 min., bet va su kairia krutimi sunkiau. Nelabai jis jos nori imti be antspenio, tai vargstam kol paimam, arba jei matau, kad koncertas pasiekia kulminacija deduosi antspeni ir maitinu.

Dar toks klausimelis, jei vaikeliui yra pienlige ir mes ja gydomes sodos tirpalu ar gali ji persiduoti mamos speneliams? Nes man nei itruke nei nugriauzti, bet skauda

O jums gydytoja paskyrė su sodos tirpalu gydytis? Nes mano gydytoja sakė, kad sodos tirpalas pienligės negydo, tik nuvalo baltas apnašas nuo liežuvėlio. Labai greitai tos apnašos ir vėl išlenda.
Jeigu speneliai paraudę, skaudūs, o vaikutis krūtį apžioja teisingai, tuomet gali būti kad ir jūs turit pienligę. Paprastai esant pienligei spenelius skauda net ir tada kai kūdikis nežinda. O jeigu skausmą jaučiate tik žindymo metu, tuomet greičiausiai mažylis neteisingai krūtį paima, todėl ir jaučiate skausmą.
Atsakyti
QUOTE(tauskute20 @ 2014 03 17, 08:45)

Persiduoti gali. Kai sūnui prasidėjo pienligė, vienos krūties spenelis skaudėjo labiau, kitas mažiau. Soda nepadėjo, gydytoja pasiūlė Daktarino tepalo. Tepliojomės abu, greit praėjo.
Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2014 03 17, 11:42)
O jums gydytoja paskyrė su sodos tirpalu gydytis? Nes mano gydytoja sakė, kad sodos tirpalas pienligės negydo, tik nuvalo baltas apnašas nuo liežuvėlio. Labai greitai tos apnašos ir vėl išlenda.
Jeigu speneliai paraudę, skaudūs, o vaikutis krūtį apžioja teisingai, tuomet gali būti kad ir jūs turit pienligę. Paprastai esant pienligei spenelius skauda net ir tada kai kūdikis nežinda. O jeigu skausmą jaučiate tik žindymo metu, tuomet greičiausiai mažylis neteisingai krūtį paima, todėl ir jaučiate skausmą.

Mums gydytoja sake valyti mazyliui liezuveli sodos tirpalu. Bet nuvalius, po maitinimo kiek pastebejau vel tas pats buna. Ir sunku visa liezuveli nuvalyti. Na ryt pas gydytoja apziurai, tai reiks pasitikslinti ir pasiklausti. O spenelius skauda ir nemaitinant ir yra paraude.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(tauskute20 @ 2014 03 17, 14:03)
Mums gydytoja sake valyti mazyliui liezuveli sodos tirpalu. Bet nuvalius, po maitinimo kiek pastebejau vel tas pats buna. Ir sunku visa liezuveli nuvalyti. Na ryt pas gydytoja apziurai, tai reiks pasitikslinti ir pasiklausti. O spenelius skauda ir nemaitinant ir yra paraude.. g.gif

Galbūt jūsų mažylis neturi pienligės, o liežuvėlis baltas yra dėl riebaus pienuko. Tai normalu kūdikiams. Vėliau, kai atsiranda seilių, to baltumo ant liežuvėlio nebelieka. Atkreipkit dėmesį ar liežuvėlis baltas būna ir tada kai mažylis nevalgo kelias val. ir koks tas baltumas, nes pienligei būdingas labai specifinis baltumas, kurį gydytojas tikraii turi pažinti.
Mano mažyliui gydytoja taip pat įtarė pienligę, mes netgi vaistus vartojom, kurie aišku nepadėjo. Vėliau, kai apsilankėm pas kitą gydytoją ji iškart pasakė, kad tai tikrai ne pienligė. Pikta buvau labai, kad be reikalo vaistus vaikui tepiau.
Atsakyti
QUOTE(Tauskute_ @ 2014 03 15, 14:00)
aciukas uz patarimus , o lasiukus nuo pilvuko kokius duodavote ? 4u.gif as turiu espumizana pasiskaiciusi ten raso kad kas kart pries zindyma reik duot 25lasus ar ne perdaug  g.gif ? gaunasi maitinimas per 8kartai ir tuos lasiukus tiek kartu duoti ar ne per daug ?  g.gif Pradejau duoti lasiukus tik vakar , apsejom be ju. 4u.gif

Mano kolegė man rekomendavo naudoti Baby Tummy Oil, ji pati liko patenkinta. Čia aliejukas, girdyt nereikia, tik įtrint pilviuką.
Atsakyti
QUOTE(tauskute20 @ 2014 03 17, 08:45)

Mano speneliai normalūs, bet iki kokio pusmečio kairės krūties nemėgo, nes iš jos sunkiau pienukas bėgo, tai duodavau pirmiausia ją, o kai pradėdavo pykti, pakeisdavau į dešinę mirksiukas.gif
Jei kūdikiui tikrai pienligė, tai persiduoti gali. Ar jums jį niežti, kaista? Nes tas jautrumas karts nuo karto gali būti ir ne dėl pienligės, natūraliai mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2014 03 18, 17:28)
Mano speneliai normalūs, bet iki kokio pusmečio kairės krūties nemėgo, nes iš jos sunkiau pienukas bėgo, tai duodavau pirmiausia ją, o kai pradėdavo pykti, pakeisdavau į dešinę mirksiukas.gif
Jei kūdikiui tikrai pienligė, tai persiduoti gali. Ar jums jį niežti, kaista? Nes tas jautrumas karts nuo karto gali būti ir ne dėl pienligės, natūraliai mirksiukas.gif

Man atrodo pas mane tokia pati situacija g.gif kairės krūties jis nemėgėjas, iš pradžiu būna gerai, o po to jau klyksmai ir kojyčių bei rankyčių makalavimas doh.gif
Keičiu ir aš krūtį tada lyg ir pavalgom ir užmiegam, viskas gerai būna thumbup.gif
Gydytoja sakė, kad pienlygės neturim, o spenelius gali skaudėti, dėl to, kad jie yra įdubę, o vaikui žindant ištraukiami per jėgą. Bet koks skausmelis verysad.gif pirmus traukimus dantis sukandus reikia kentėt, o paskui jau normaliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tauskute20 @ 2014 03 20, 10:19)
Man atrodo pas mane tokia pati situacija g.gif  kairės krūties jis nemėgėjas, iš pradžiu būna gerai, o po to jau klyksmai ir kojyčių bei rankyčių makalavimas doh.gif 
Keičiu ir aš krūtį tada lyg ir pavalgom ir užmiegam, viskas gerai būna thumbup.gif
Gydytoja sakė, kad pienlygės neturim, o spenelius gali skaudėti, dėl to, kad jie yra įdubę, o vaikui žindant ištraukiami per jėgą. Bet koks skausmelis  verysad.gif  pirmus traukimus dantis sukandus reikia kentėt, o paskui jau normaliai  smile.gif

Manau vėliau "išsigrūdins" jie ir nejausi tokio diskomforto mirksiukas.gif
Pamenu kai pirmą kartą vaikas "įkando", dar net dantukų neturėdamas, atrodė kad mane kas būtų elektra trenkęs, o dabar jei pasitaiko koks neteisingas sukandimas, tai tik supykstu ir vaiką pabaru, bet nešoku kai nuo adatos smile.gif
Atsakyti
Na mano mergina idomi sian tokis grazus orelis sakiau eisim pasivaikscioti... apibliovem ratuka ir vel namo...nesuprantu kuo jai tas vezimas nepatinka ir nestorai aprengiu ir pavalgiusi ir zaisliuku prikabinta ir kalbinu ir supuoju, o vaikas kaip skerdziamas rekia ...ir matosi miegucio nori uzsnusta...prabunda ir vel teatrai didziausi...gal kad jis juodas ta spalva gal jai baisi, jokio vejelio nebuvo bandziau ir kapisona nuleidus niekas nepadeda.... verysad.gif
Atsakyti