Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

Laba vakara 4u.gif Vis paskaitineju jus ir jusu patarimus, noriu dabar jusu paklausti kaip plauti maziuikui sikniuka as ir vienaip ir kitaip ir vis man nepatogu blush2.gif gal ka patarsit kaip paimti maziuka ir jam nuplauti sikniuka ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tauskute_ @ 2014 03 14, 20:46)
Laba vakara  4u.gif  Vis paskaitineju jus ir jusu patarimus, noriu dabar jusu paklausti kaip plauti maziuikui sikniuka as ir vienaip ir kitaip ir vis man nepatogu  blush2.gif  gal ka patarsit kaip paimti maziuka ir jam nuplauti sikniuka ? 4u.gif

Aš ant rankos guldydavausi, plaštaka prilaikydama ties šlaunimi, man patogu būdavo, o kai paaugo ir jau tiek man, tiek jam per sunku, imu per pilvuką/krūtinę ir apsiprausiame smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tauskute_ @ 2014 03 14, 20:46)
Laba vakara  4u.gif  Vis paskaitineju jus ir jusu patarimus, noriu dabar jusu paklausti kaip plauti maziuikui sikniuka as ir vienaip ir kitaip ir vis man nepatogu  blush2.gif  gal ka patarsit kaip paimti maziuka ir jam nuplauti sikniuka ? 4u.gif

Sveika 4u.gif Reikia rasti sau patogią padėtį. Kol kūdikis buvo mažesnis,guldydavom ant rankos, bet kaip paaugo, daug juda, aš pasiguldau pilvuku ant kairės rankos it laikau už jo dešinės kojytės,man taip ir patogu, ir saugu smile.gif
Atsakyti
aciukas uz patarimus , o lasiukus nuo pilvuko kokius duodavote ? 4u.gif as turiu espumizana pasiskaiciusi ten raso kad kas kart pries zindyma reik duot 25lasus ar ne perdaug g.gif ? gaunasi maitinimas per 8kartai ir tuos lasiukus tiek kartu duoti ar ne per daug ? g.gif Pradejau duoti lasiukus tik vakar , apsejom be ju. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės smile.gif

ateinu pas Jus su klausimu, nes nebežinau net ką daryti, atrodo visa dieną daugiau nieko ir nedarau tik maitinu. Dar gulint ligoninėje patarė maitinti su antspeniais, nes speneliai labai įdubę. Mažyliui jau 5 savaitės, tačiau ant vieno (.) kabom po 40 min, tada kol atsirūgstam, atpilam praeina pusvalandis, valanda ir vėl valgyt nori, taip kokius 3 kartus iš eilės kol užmiegam.
Jau pradedu mastyti, kad pienukas arba per liesas arba jo per mažai, bet kai ištraukiu (.) iš burnytės visada dar jis bėga.
Atsakyti
QUOTE(tauskute20 @ 2014 03 15, 14:21)

ateinu pas Jus su klausimu, nes nebežinau net ką daryti, atrodo visa dieną daugiau nieko ir nedarau tik maitinu. Dar gulint ligoninėje patarė maitinti su antspeniais, nes speneliai labai įdubę. Mažyliui jau 5 savaitės, tačiau ant vieno (.) kabom po 40 min, tada kol atsirūgstam, atpilam praeina pusvalandis, valanda ir vėl valgyt nori, taip kokius 3 kartus iš eilės kol užmiegam.
Jau pradedu mastyti, kad pienukas arba per liesas arba jo per mažai, bet kai ištraukiu (.) iš burnytės visada dar jis bėga.

Kodėl manot, kad jis būtent valgyt nori?
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2014 03 15, 18:06)
Kodėl manot, kad jis būtent valgyt nori?

Manau,kad kiekviena mama jaucia savo vaika,ir ko jis nori. Kad valgyt nori isduoda ne tik verkimas,bet ir cepsejimas,rankyciu kisimas i burnyte ir ciulpimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tauskute_ @ 2014 03 15, 15:00)
aciukas uz patarimus , o lasiukus nuo pilvuko kokius duodavote ? 4u.gif as turiu espumizana pasiskaiciusi ten raso kad kas kart pries zindyma reik duot 25lasus ar ne perdaug  g.gif ? gaunasi maitinimas per 8kartai ir tuos lasiukus tiek kartu duoti ar ne per daug ?  g.gif Pradejau duoti lasiukus tik vakar , apsejom be ju. 4u.gif

Aš tai siūlyčiau iš pradžių bandyti geriau Biogaia probiotikus, žymiai veiksmingiau nei Simetikonas.
Atsakyti
QUOTE(tauskute20 @ 2014 03 15, 21:43)
Manau,kad kiekviena mama jaucia savo vaika,ir ko jis nori. Kad valgyt nori isduoda ne tik verkimas,bet ir cepsejimas,rankyciu kisimas i burnyte ir ciulpimas smile.gif

Na, pas kūdikius stiprus čiulpimo refleksas.
Bandykit soskę, jei nesat prieš ją nusiteikę.
40 min intensyviai žinda? Na, nenoriu tikėt, kad kūdikis pažindęs 40 min, po pusvalandžio vėl alkanas.
Jei pirmą mėnesį priaugo, kiek priklauso, vadinas, pieno užtenka ir jis nėra per liesas. Ar daug atpila? Kuom - pienu ar apvirškintu pienu? Jei apvirškintu, vadinas, vaikui nebetelpa.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2014 03 15, 23:14)
Na, pas kūdikius stiprus čiulpimo refleksas.
Bandykit soskę, jei nesat prieš ją nusiteikę. 
40 min intensyviai žinda? Na, nenoriu tikėt, kad kūdikis pažindęs 40 min, po pusvalandžio vėl alkanas.
Jei pirmą mėnesį priaugo, kiek priklauso, vadinas, pieno užtenka ir jis nėra per liesas. Ar daug atpila? Kuom - pienu ar apvirškintu pienu? Jei apvirškintu, vadinas, vaikui nebetelpa.

Duodame soskyte, kartais ji suveikia, kartais ne... Per tuos 40 min. jis kokias 5-10 min. numiega, tada vel zinda.
Na atpila arbatini sauksteli, kartais ir daugiau, o jei pavyksta atsirugti tai ir nieko neatpila. Daugiausia atpila pienuku, bet kartais buna ir tokios varskytes.
Atsakyti
QUOTE(tauskute20 @ 2014 03 16, 10:54)
Duodame soskyte, kartais ji suveikia, kartais ne... Per tuos 40 min. jis kokias 5-10 min. numiega, tada vel zinda.
Na atpila arbatini sauksteli, kartais ir daugiau, o jei pavyksta atsirugti tai ir nieko neatpila.  Daugiausia atpila pienuku, bet kartais buna ir tokios varskytes.

Mano sūnus irgi ilgai kabėdavo ant krūties. Valgydavo kokias 40 minučių iš vienos. Prašydavosi kas valandą, kas pusantros. Aš neleidau sau galvoti, kad trūksta pieno. Tiesiog maniau, kad yra besočiukas ir tikėjausi, kad su laiku tarpai tarp žindymų pailgės ir pavalgys greičiau. Ir tikrai jau nuo antro menesio atsirado ritmas, tarpai pailgejo ir valgydavo apie 20 minučių. Pirmus du mėnesius priaugo po kilograma, paskesnius du - po 600 gramų.
Penktą mėnesį pradejo dygti dantukai. Valgė labai dažnai, buvo neramus, ypač vakarais. Apturėjau krūtų uždegimą, bet kantriai maitinau. Ir vėl nebuvo minties, kad jam trūksta pienelio. Tiesiog manėm, kad toks neramus dėl dantukų dygimo.
Tačiau kai atvykom pas gydytoją į penkto mėnesio apžiūrą, gavome šoką - vaikas per mėnesį buvo tepriauges 20 gramų. Taigi viena sunaus neramumo priežasčių buvo maisto trūkumas. Gavome primaitinti mišinuku - vaikas per savaitę priaugo 300 gramų.
Manau, kad geriausias indikatorius, rodantis, kad truksta ar netrūksta pieno - yra svoris ir vaikiuko savijauta.

Atsakyti
QUOTE(tauskute20 @ 2014 03 15, 16:21)

Viskas gerai ir su tavo vaikeliu ir su pienuku (per lieso pieno nebūna, jis yra toks kokio reikia tavo mažyliui). Apsišarvuok kantrybe ir duok jam žįsti tiek kiek jis nori. Nepergyvenk, vaikas jaučia kada jam gana. Jeigu maitini su antspeniais tai turėk omeny, kad su jais vaikučiui šiek tiek sunkiau ištraukti pienuką nei be jų, todėl jis gali užtrukti ilgiau dar ir dėl to. Pamatysi, su laiku jo mitybos tvarkaraštis kis, jo skrandukas didės, todėl jis ilgiau jausis sotus. Taip pat, nepamiršk kad jis dar labai mažiukas ir jam reikalingas mamos artumas, o krūtis jam dar yra geriausia to artumo išraiška smile.gif
Ar vaikučiui užtenka pienuko geriausiai parodo tai kiek jis šlapinasi. Turi būti min. 6 kartai per parą. Na ir žinoma bendra mažylio savijauta, kurią mamytės tikrai gerai mato smile.gif
Atsakyti