QUOTE(vylabusle @ 2012 06 24, 19:52)
suppykusi, sveika, miela drauge - aš lygiai taip pat mėgstu kontroliuoti situaciją. ir žinot, nuo ko nelaiminga? Nuo to, kad nepastoju!!! Ir taip pat negaliu to kontroliuoti.
Taigi, pabandykite įsivaizduoti atvirkštinę situaciją: visus Havajus atidėjot, numatėt vietą lovytei, pripratote prie labiau suderinamos su motinyste dienotvarkės, pasiruošėte, ir... jis NEATEINA! Ką darote? Ogi tą patį, ką ir abar - blogai jaučiatės ir klausiate forume, ką paskaityti ir kaip mąstyti, kad tai praeitų - bent jau iki momento, kol tas kūdikis, kurio atėjimui taip atsakingai pasiruošėt, ateis.
Jūsų problema, manau, kyla ne dėl vaiko noro/nenoro, o dėl netikėtos būtinybės pakeisti savo planus. Vaistas - neplanuokite taip toli. Man pasidarė kiek lengviau, kai aš nustojau skaičiuoti, kurį mėn. gimtų mano vaikelis, jeigu štai šį ciklą pastočiau ir pan. Kartais nėra ko žvilgčioti į ateitį - bent jau tuomet, kai ji išsprūsta iš kontrolės. Jeigu nėštumas jumi taip pakerta, tai ką darytumėte, jeigu netektumėte stambis dalies pajamų ar susidurtumėte su rimtu susirgimu? Čerpes pamestmėte ar vis tik pabandytumėte prisitaikyti, kovoti ir gyventi toliau?
Taigi, pabandykite įsivaizduoti atvirkštinę situaciją: visus Havajus atidėjot, numatėt vietą lovytei, pripratote prie labiau suderinamos su motinyste dienotvarkės, pasiruošėte, ir... jis NEATEINA! Ką darote? Ogi tą patį, ką ir abar - blogai jaučiatės ir klausiate forume, ką paskaityti ir kaip mąstyti, kad tai praeitų - bent jau iki momento, kol tas kūdikis, kurio atėjimui taip atsakingai pasiruošėt, ateis.
Jūsų problema, manau, kyla ne dėl vaiko noro/nenoro, o dėl netikėtos būtinybės pakeisti savo planus. Vaistas - neplanuokite taip toli. Man pasidarė kiek lengviau, kai aš nustojau skaičiuoti, kurį mėn. gimtų mano vaikelis, jeigu štai šį ciklą pastočiau ir pan. Kartais nėra ko žvilgčioti į ateitį - bent jau tuomet, kai ji išsprūsta iš kontrolės. Jeigu nėštumas jumi taip pakerta, tai ką darytumėte, jeigu netektumėte stambis dalies pajamų ar susidurtumėte su rimtu susirgimu? Čerpes pamestmėte ar vis tik pabandytumėte prisitaikyti, kovoti ir gyventi toliau?
Zinoma, taip, Jus teisi. Yra daugybe poru, kurios nori ir nesiseka. As jas be galo uzjauciu, nezinau, kaip pati jausciausi. Na, musu situacijoje yra tik 50 procentu nenoro ir tik mano.
Betgi man atrodo, kad jei as buciau vyras, tai buciau taip pat labai laiminga. Kodel? Nes jis nieko nedarydamas (nekalbant apie vaiko padaryma ), dabar po 7 menesiu gaus savo ilgai trokstamos svajones issipildyma. Butent gaus Tai as mastau, kad jei as kazko troksciau visa savo esybe ir as tai gauciau is kazko, taip pat buciau be galo laiminga.
Kad ir kaip bebutu, as manau, kad as kazkada susitaikysiu su esama padetimi, o jei ir nesusitaikysiu, tai visagale atsakomybe suveiks ir vis tiek as tuo vaiku rupinsiuos
Man labai sunku todel, kad visas problematiskas situacijas as iki siol iveikdavau - ivairiais budais, apsukrumu, gudrumu, manipuliacija tebunie.. o cia - staiga jokios kontroles, tiesiog turi laukti ir tiketis, kad kazkas pasikeis ir tai visiskai nuo taves nepriklauso. As visada buvau linkusi ieskoti pagalbos, t.y. issisneketi. Man atrodo, kad nereikia savyje laikyti visko. Zinau, kad galbut kazkam as skambu kaip busima motina pabaise egoiste, taciau tikiuos, kad mano jausmai dar pasikeis.
Zinau, kaip sako velgi - zmogus planuoja, dievas juokiasi. Taip, tai tiesa, jei atsiduotumem likimui, tai butu daug lengviau susitaikyti. Aisku, jei istiktu Jusu minimos situacijos, matyt, susitaikyciau ir gyvenciau toliau.
Kaip zinia, emocijos nuo proto, deja deja, visiskai nepriklauso. As sau ivairiausiu baisiausiu situaciju buvau prikurusi ir bandziau i jas isijausti tam, kad ivertinciau "ka turiu". Bet taip jau yra, kad tavo beda atrodo pati didziausia. Gal as ir po dveju menesiu nusijuoksiu ir sakysiu "visai be reikalo pergyvenau" negali zinot
Gal ir Jumyse po dveju menesiu gyvens taip laukiamas leliukas Ko as Jums nuosirdziausiai linkiu.