QUOTE(gaudyk @ 2012 05 18, 16:33)
Kaip mane erzina tokie skiedalai "leliukas viska jaucia", "vargsas leliukas", kam jus snekat nesamones, juk nestumas 5 savaiciu,
jokio leliuko dar nera tik 1mm dydzio lasteliu darinys, kuris kolkas net be jokio nervinio darinio taip kad ir labai noredamas nieko nepajustu.
Nieko blogo yra abejot ir bijot. Viskas bus gerai
Sutinku, kad abejot ir bijot normalu. Ir nesigilinsiu čia į autorės jausmus, nes visokių jų užpuola, tame tarpe ir aš buvau išsigandus, sutrikus, kai sužinojau
, nors lelius planuotas, lauktas ir ne mažiau po 7m. santuokos, bet tiesiog gal bailė, o gal laukianti atsakomybė visam gyvenimui išgąsdino ir tebegąsdina. Bet jausmus gali keisti žinios apie leliuko užsimezgimą ir kas ten vyksta.
Taigi noriu paantrinti dėl šio posto pirmų eilučių, nesutikčiau su šiuo teiginiu, ypač kai pasigilini pasiskaitai daugiau ir nuomonė pasikeičia ir dėkoji D, kad niekada nieko nenužudei, nes 5 sav. tai jau leliukas!, anksčiau į tai nlb buvau įsigilinus
Taigi trumpai:
3 sav. - pradeda formuotis leliuko smegenys
4 sav. - plaka širdelė!, formuojas stuburas, raumenys, pradeda matytis akys.
5 sav.- lelius turi rankas ir kojas. Pradeda matytis burna ir nosis, galima pastebėti smegenų vingius.
6 sav.- leliaus širdelė plaka du kartus dažniau nei mamytės, jau turi mažučius pirštelius.
7 sav.- burnelė jau gali išsižioti, lelius turi lūpas ir liežuvį, jis jau juda, kojų piršteliai kresni.
8 sav.- Visi pagrindiniai organai dirba - širdelė, smegenys, inkstai, žarnos, kepenys, nors jie nėra visiškai išsivystę. Nors leliukas yra mažučiukas ~2,6 cm. Jis jau gali
net jausti!
9 sav.- vystosi balso stygos, jau turi net skonio receptorių užuomazgas, akytės visiškai susiformavusios.
10 sav.- leliuko ūgis ~3,7 cm. jau ausytės beveik išsivysčiusios.
11 sav.- lelius jau žagsi, moka ryti, gali judinti galvutę ir keisti viedo išraišką - moka sutraukti kaktą, šnairuoti, nors ūgis ~ 5 cm!
12 sav.- leliuko namelis yra kaip lauko teniso kamuoliuko dydžio, jis plaukioja ir "mankštinasi" kiekv. dieną, gali judinti kojelių pirštelius, stipriai spausti kumštukus..
Užteks, nes iki tiek laiko dar leidžiama... nužudyti, tai nėra ar yra leliukas
? Žinokime kas darosi pilvely, 1 mm ląstelių darinys..!? gal galima taip pavadinti, bet jei iš materijos pusės žiurėti, tai gal mes visi tam tikra prasme ląstelių dariniai