QUOTE(gluosnis @ 2012 10 03, 10:29)
*panasaus i save kurimas - tai auksciausia kuryba kokia tik gali buti, nera nieko auksciau uz sia kuryba, visa kita, kuo zmones uzsiima zemeje, smulkmenos.
**Bijau, kad su tokia intencija, del tokiu jusu jausmu ir minciu, pagimdziusi negalesite be asaru, ramiai zureti i savo kurybos vaisiu. Bus blogai ir jums ir jusu vaikui, jei niekas nepasikeis jusu mastysenoje, nes paleisite i pasauli dar viena suzalota siela.
*as mastau zemiskai- tai yra duota gamtos, kaip visiems zinduoliams...ir visa kita, kuo uzsiima zmones, tikrai ne smulkmenos- man kelia neapsakomai didele pagarba ir nuostaba, ka gali sukurti zmogus protiskai, ne tik fiziskai. Ir kur yra zmogaus proto vystymosi riba.
**Kodel butinai kudikis issauks asaras? Jas dazniau issaukia ypatingai laukti kudikiai.
QUOTE(vylabusle @ 2012 10 03, 10:38)
*Deja, tėvai praaugami bet kokie - ir tamsuoliai, ir genialūs.
Mudviem su sese teko greitai praaugti tėvų išsilavinimą ir mąstymą.
**Keista, kad jus, netradicinę, supa tradiciniai žmonės. Tarkime, mano aplinkoje
Visiskai nesutinku- as savo tevu nesugebejau dar praaugti, nors man jau ant nosies 33. Man jie, ypatingai mama- autoritetai. Be to, turime omeny ne Sopenhauerius ir kitokias gilias zinias, o ta, kad mama, uzsiimdama savo megstama veikla, kuri skatina ja tobuleti (jos pacios noru, zinoma. mano atveju tobulinamas protas ir loginis bei kurybinis mastymas), bus laiminga realizuodama save. priesingu atveju ji jaustu piktuma aplinkiniams (siuo atveju vaikui), del kurio turejo atsisakyti tos veiklos. Tikiuosi, kad mamos, kurios save visiskai pasvencia vaiku gyvenimams, yra laimingos ir nieko nesigaili, ko nedave sau. Kaip sako "Jie nera musu- jie tik ateina per mus".
**Manes nestebina- netradiciniu yra gerokai maziau.
QUOTE(gustika @ 2012 10 03, 11:21)
*Tas suvokimas,kad bisu atsakinga uz savo vaika visa likusi gyevnima man atejo tik vaikui gimus.
**Mano akim ziurint,jusu sitie isvardinti dalykai,moteru tarpe yra tema tabu.
Niekas nepasakojo kaip gimde,kaip maitino ar veme.
*O man atejo tada, kai pamaciau II
**As pastebejusi atvirksciai
QUOTE(gluosnis @ 2012 10 03, 11:31)
*Tas laikotarpis kol vaikas dar negime, kol isciose, jis pats svarbiausias. Po to, ka pagimdai, ta ir turi.
**Pvz. kad zmogus butu psichiskai sveikas svarbios yra pirmos savaites, nes nervu sistema pradeda vystytis pirmoji -15 nestumo diena ir nuo to ka galvojo ir ka jaute vaiko mama tos deinos ryte, priklausys kokia nervu sistema jis tures. Eiliskumas priklauso nuo svarbumo. Nuo to kokia bus nervu sistema, priklausys kitu organu ir sistemu vystymasis.
*Nei nuo to, kaip jauteisi, kai jis dar buvo negimes, nei nuo to, kaip aukleji ar ka i ji idedi 100% nepriklauso, kad gausis planuotas rezultatas.
**Taip, nervu sistema vystosi. Jei priklausytu tik nuo musu savijautos, viskas pasaulyje butu dfaug graziau. kazkodel reikia gerti Folio rugsti prie geros savijautos
Neteko niekur skaityti, kad tai butu irodyta.
QUOTE(ragnez @ 2012 10 03, 11:41)
*naujagimiui vienintelis pasaulis - jo mama. ir vienintele pirmoji pasaulio pazinimo patirtis - kaip mama juo rupinasi. is to, kaip motina sugeba atpazinti ir patenkinti elementariausius naujagimio ir kudikio fizinius poreikius, formuojasi psichologinis vaiko santykiu su tevais ir pasauliu pagrindas.
**nepaisant to paprasto fakto, kad niekada daugiau gyvenime su tuo zmogumi nebusi tokia artima: jis dabar gyvena tavyje, tavo viduje, nors tu jo nematai. tai pats intymiausias, didziausio artumo laikotarpis. paskui vyks tik palaipsnis atitolimas: fizinis gimimas, "psichologinis gimimas" (antraisiais-treciaisiais gyvenimo metais, kai mazas vaikas ima save suvokti kaip atskira asmeni), galiausiai - nepriklausomybe nuo tevu.
Kaip su pirmu teiginiu visiskai
: taip del antro galeciau diskutuoti simta metu
As artima pasijutau su pirmagimiu tik praejus kazkiek laiko nuo jo gimimo. Kol kas taip ir jauciuosi. O dabar dar nesijauciu artima su ateinanciu
Nestumas man yra tik fizinis artumas.