PENKTOJI TEMA APIE NUOSTABIĄ SALĄ
Dalijamės savo įsūdžiais, pasakojimais, patarimais ir toliau
GISANOS TEKSTAS:
O čia surinkau visus pasakojimus apie Maljorką iš reportažų temos
Papildyta:
DAR GISANOS TEKSTO:
Mano lankytinų vietų žemėlapis
Mano aprašymas apie lankytinas vietas (reikia palaukti, kol leis parsisiųsti)
Automobilių nuomos:
Vandens parkas Palmoje:www.marineland.es
Autobusų, traukinių, laivų, ekskursijų grafikai:
Paplūdimiai: http://www.mallorca-...com/beaches.htm
Viešbučiai:
Angel*ina info apie lauktuves:(foto mano ieškotos iš interneto)
Tipiska Maljorkos keramika.
Odos gaminiu - rankine, basutes. Sios basutes yra tipiskos Balearu salu, gaminamos rankomis, Menorkoje (gretimoje saloje) yra fabrikas. Labai smagios, ivairiu spalvu, modeliu, piesiniu, vyrams, moterims, vaikams ir leliukams
Stiklo gaminiu. Maljorka garseja savo stiklu, yra fabrikas, kuri smagu aplankyti ir pamatyti kaip puciamas stiklas ir gaminami dirbiniai. Idedu nuoroda. Taciau stiklo dirbiniu, papuosalu rasite ir suvenyru krautuvelese.
LaFiore
Suvenyru su drieziuku. Drieziukas laikomas Balearu salu simboliu. Su jo atvaizdu pilna ir maikuciu, ir pakabuku, ir puodeliu, ir visko.
Is maisto/gerimu.
Maljorka garseja savo migdolu plantacijomis ir gaminiais su migdolais. Dievinu migdolu likeri! Butina parsivezti!
Hierbas. Maljorkos tipiskas zoleliu gerimas (siek tiek primenantis trejas devynerias? nezinau su kuom dar sulyginti, nors tu treju devyneriu paskutini syki ragavau studentavimo metais, ir nelabai sekmingai )
Carlos I brendis. Na cia ne tipiskas Maljorkos, taciau tipiskas Ispanijos. Man sis vienas geriausiu ispaniskuju brendziu (visada parvezu tevukui kai griztu), o ir pati paragauju, o as visai nemegeja stipriu spalvotu gerimu.
Ensaimada. Tipiska Maljorkos "bulka" Skani, minkstute, su idarais arba be, aciau jos vezti neverta, nes transportuojama spec tortinej dezej. Geriau jos paskanauti vietoje.
Jamon Serrano. Zymusis vytintas Serano kumpis. Na, is pradziu, as jo valgyti negalejau, buvo slykstokas... Nes ji dziovina be jokiu drusku ir pan. Taciau su laiku pamegau, o dabar negaliu atsivalgyti. Skanumelis!
Ir visokie saldumynai, sausainiukai su migdolais, vynai, kuriuos galite skanauti vietoje, ar vezti lauktuviu.
Odos gaminiu - rankine, basutes. Sios basutes yra tipiskos Balearu salu, gaminamos rankomis, Menorkoje (gretimoje saloje) yra fabrikas. Labai smagios, ivairiu spalvu, modeliu, piesiniu, vyrams, moterims, vaikams ir leliukams
Stiklo gaminiu. Maljorka garseja savo stiklu, yra fabrikas, kuri smagu aplankyti ir pamatyti kaip puciamas stiklas ir gaminami dirbiniai. Idedu nuoroda. Taciau stiklo dirbiniu, papuosalu rasite ir suvenyru krautuvelese.
LaFiore
Suvenyru su drieziuku. Drieziukas laikomas Balearu salu simboliu. Su jo atvaizdu pilna ir maikuciu, ir pakabuku, ir puodeliu, ir visko.
Is maisto/gerimu.
Maljorka garseja savo migdolu plantacijomis ir gaminiais su migdolais. Dievinu migdolu likeri! Butina parsivezti!
Hierbas. Maljorkos tipiskas zoleliu gerimas (siek tiek primenantis trejas devynerias? nezinau su kuom dar sulyginti, nors tu treju devyneriu paskutini syki ragavau studentavimo metais, ir nelabai sekmingai )
Carlos I brendis. Na cia ne tipiskas Maljorkos, taciau tipiskas Ispanijos. Man sis vienas geriausiu ispaniskuju brendziu (visada parvezu tevukui kai griztu), o ir pati paragauju, o as visai nemegeja stipriu spalvotu gerimu.
Ensaimada. Tipiska Maljorkos "bulka" Skani, minkstute, su idarais arba be, aciau jos vezti neverta, nes transportuojama spec tortinej dezej. Geriau jos paskanauti vietoje.
Jamon Serrano. Zymusis vytintas Serano kumpis. Na, is pradziu, as jo valgyti negalejau, buvo slykstokas... Nes ji dziovina be jokiu drusku ir pan. Taciau su laiku pamegau, o dabar negaliu atsivalgyti. Skanumelis!
Ir visokie saldumynai, sausainiukai su migdolais, vynai, kuriuos galite skanauti vietoje, ar vezti lauktuviu.
Papildyta:
Del Safari.
As kaip esu buvus UK safari, tai man Maljorkos - Klaipedos zoo lygio.. Na nera ten nieko daugiau, ko nera pas mus. Gal tik hipopotamas.
Dauguma zveriu ne laisvej, o uz grotu. Liutu pora, tijgru pora, leopardas ir ozkeles.. Nu ir naglos bezdziones, viena uzsikore ant masinos, kol neismetem obuolio, nebaige terorizuot. Tai ji apvaziuoji per 5 min. O tada islipus apziuri tuos kelis liutus, viena pova..
As buvus tokiam, kur zverys laisvej, net liutai.. Visa litu bendruomene...
Na nera ka lyginti.
Vaikui baisu? Nebent bezdzioniu naglumo.
Apie parkus.
*****, koki akaina westernparko magalufe 25 eurai, plius stovejimas 4, raktas pasidet daiktus 6... Zodziu.. tikrai nebutume eje, bet Aqucity dirbs nuo piradienio, o mes nebenorim grizti. O ten bilietas, jei gerai pamenu - 11. Ir atrdo tikrai ispudingiau.
Tai sumokejom tik uz teti, as nejau, vaikui padarem maziau nei 3. Rako neeme.. Vis tiek, 30 euru uz nieka.. ziauru. Sake nieko ypatingo..
Man atrodo, visai grazi panorama is Randos.. mes buvom salia, ir tai jau grazu.
Nu jau kelias i tarpeklius Beje, uz net ne pilna valanda sumokejom 3 eurus - stovejimas. Eina jie kaku. Lluk vienuolynas - 4. Bet tai net nemaniau, kad tiek reikes vaziuoti ilgai tais serpentinais. Net nenorejau islipt, nei nufotkinti. Man buvo taaaaip baisu, nors vyras tikrai neblogai vairavo. Tai per 2.15 valandas nuo ju grizom i savo Dor'a. O vaziavom jau tikrai trumpiausiais keliais.
Pats tarpeklis - tai nieko ypatingo visai, mane lb nuvyle. Beje, ten sutikom lietuviu vyrus. Man atrodo, kad jie ne LT gyevna, nes lb nelietuviski tai sake, gerai, kad mes i pavakare, nes diena ten nera saules. As maniau, bus didesnis pleziukas, smelis.. o ten akmenys.. nuejau iki pat galo tu uolu, nors ten jau ir draudziama zona. O jau buvom vakarop.. zmoniu nera, tai jau taaaaip baisu, nes tokia maza tokiam dideliam, o dar kazkas buvo tuose krumuose, nu garbes zodis, kazkas kazka ten dare.. ta prasme ne ta kazka, o siaip kazka atgal begte begau pas savo vyrus tai va, nera ka ten ziureti.. siaip jau o tiek tikejaus.. musu pleziukai su toms ilankom - tai idomiau. Aisku, jei kam patinka tas serpentininis vaziavimas, tai nieko. O dar atgal vaziuojam tai avys, tai ozkytes.. O benzas tai istirpo po juos vazinejant.
Gal kas pravers info, tai vidury kelio, nedavaziavus Lliuc yra degaline. Mums ji buvo laaabai reikalinga. Nes rode benzo 300 km, nuvaziavus tais kelias 10 km rode 40 km.
Tiesa, pamaciau, kur tie Trens plezai. Tai jie salia Campos. Tik iki ju jau nenuvaziavom.
Kas cia dar
Orai nuostabus, jau net va taip velai gan silta lauke Sedim lauke, geriam vynuka.... Tik vaikas niekaip nemiega