QUOTE(KittyKitty @ 2012 05 17, 20:40)
Ir kitas dalykas.. Pasidariau tyrimus.. Kai pamaciau.. Zodziu neturiu.. Geriau papildomai B12, bet seniau, geriau irvit D. Ka jus manot.. B12 gerokai per daug, 612,7 (norma 141-489), o vitD per mazai , 58,10 (turi buti virs 75), ir juodzausia dalis -feritinas, dariausi visai "ant durniaus", nes mano aukstas hemoglobinas, hematokritas.. Ir negaliu patiket: 13,98, (norma 13-150), bet internete radau, kad norint pastoti, turi buti bent 40 ka man daryti? ar jus tyretes feritina?
Žinok, Bykova labai žiūri į feritiną. Dar iki pastojant liepdavo daryti homocisteino ir feritino tyrimus. Keletą kartų berods ir folio kiekį tyrė, ir vit B. Bet į juos vėliau nelabai kreipė dėmesį, nes pas mane normoj būdavo.
Bet va feritinas tai užsifiksavo, kadangi visad maniau jog turint gerą hemoglobiną ir feritinas bus geras. Deja, ne visada taip. Dabar nėštumo metu ji vėl feritiną labai žiūri. Ir kai jau buvo apie 30 (norma nuo 13), liepė papildomai geležies gert. Gėda prisipažint, bet savo galva susivadovavau ir nusprendžiau prie 130 hemoglobino (kai feritinas 30) papildomai geležies negersiu. O po mėnesio ar pusantro hemoglobinas tesiekė 117, o feritinas 13 Tad skubos tvarka Bykova liepė Ferro Folgamma gerti.