Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Sveikutės,

QUOTE(Citas @ 2012 05 16, 10:34)
KittyKitty - irasysiu tave iskart kai tik pradesi stimuliacija smile.gif As ir saves netraukiu kol neikalsiu pirmos Gonalio dozes  biggrin.gif

aš taip ir pagalvojau drinks_cheers.gif
dėl tavo kraujavimo tai neįsivaizduoju unsure.gif , bet man rodos, kažkuriai jau taip buvo? g.gif

QUOTE(Afrodite69 @ 2012 05 16, 12:07)
sveikutes mergytes.vaziuoju jau namo.naujienos kol kas tokios,kad ispunktavo 10kiausialasciu.personalas VK ir Usoniene buvo lb.malonus,draugiski ir mane apramino.jauciuos silpnai,uz valandos busiu namie-eisiu miegot.Beje,mums vietoj IMSI taikys kazkoki PISCI jei gerai pavadinima isgirdau.ryt skambinsiuos kad suzinot kaip sekesi pirma naktele.Isodinimas nusimato penktadieni,2dienu embrionai ir jeigu viskas gerai tad pirmadieni dar blastuke.ACIU UZ KUMSTUKUS.Iki

wub.gif wub.gif

QUOTE(milka111 @ 2012 05 16, 20:28)
pas mane endo I-II  unsure.gif

oi,tai tikrai daug šansų pastoti 4u.gif

QUOTE(Kiva @ 2012 05 17, 09:38)
Sveikos  4u.gif

Įlysiu su tokiu prašymu  blush2.gif Gal kuri neužilgo planuojate važiuoti į LV ir galėtumėte man parvežti Crinone paką?  4u.gif Arba Vln iš LT klinikos paimti ir atsiųsti, už viską sumokėčiau  blush2.gif

sveika,kada tau reikia? Aš važiuosiu greitai, bet dar nežinau, kada. Kokiam tu mieste?
O tau viskas gerai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 05 17, 10:10)
sveika,kada tau reikia? Aš važiuosiu greitai, bet dar nežinau, kada. Kokiam tu mieste?
O tau viskas gerai? ax.gif

Aš turiu Crinone iki 31 d. blush2.gif Anksčiau pradėjau ieškoti, kad nereiktų paskutinę minutę "stradalinti" biggrin.gif Aš iš Pnv (tikriausiai pro jį važiuojate, sustotumėte kokioje degalinėje, privažiuočiau ir paimčiau) ax.gif
Man tikriausiai kad viskas gerai (bent jau jaučiuosi nėščia) bigsmile.gif Pirmadienį eisiu echo pas savo ginę jau, nors gydytojas sakė atvažiuoti dar į Embrions blush2.gif Bet pagalvojau, kad reikia jau, jog užvestų nėščiosios kortelę, reikia išsirašyti siuntimą pas genetikę, tai užsirašiau čia vietoje pas ginę, pas kurią lankytis planuoju visą nėštumą rolleyes.gif

P.S. Bet dabar pažiūrėjau, kad tu iš Kauno, ne iš Vln, tikriausiai nesiekiat Pnv g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kiva: 17 gegužės 2012 - 09:16
QUOTE(Rute @ 2012 05 16, 23:20)
jiems visada geriau skambinti  4u.gif
o tu nesinervink del savo pasiulymu.. kartais moters nuojauta ar intuicija daug ka reiskia. nebijok, jei pasiulysi kažka netinkamo, tau nepasakys 'nu jesli chotite', pasakys 'net'
man buvo taip su estrofemu. gleivine buvo tragiska, nustojo augti ir psio.. pasiuliau gerti estrofema didesne doze - sutiko. po punkcijos pasiuliau dar padidinti nors kelioms dienoms dozę - nesutiko ir paaiskino kad gleivine trisluoksne ir grazi, tiesiog plona del neaiskiu priezasciu, o estrofemas sitoj vietoj jos nepastorins nes savo darba jis jau atliko..  ir estrofemo jo nuomone netruksta mano organizme.. bet paskui pamates mano nevilti akyse visgi sutiko su mano pasiulymu. jis man kazkada yra sakes, kad stengiasi isiklausyti i pasiulymus, nes nuojauta daug ka reiskia. ar tas estrofemas padejo - kazkaip abejoju, bet kol ji geriau jauciausi ramesne, nes tik tiek ir tegalejau padaryti, visa kita buvo Viešpaties valioje.
lygiai tas pats buvo su homeopatija klausiau ar galiu derinti su stimuliacijom, isgirdau juoka ir 'nu jesli chotite'  smile.gif tiesiog manau, kad jis prisilaiko taktikos 'galima viskas, kas netrukdo visam ivf'o procesui'  4u.gif

Paskambinau biggrin.gif Kaip visad teko gerokai palaukti, girdejau kaip su kazkuo labai graziai kalbejo angliskai, sakyciau geriau nei rusiskai, ir svarbiausia greitai, kas jam nebudinga lotuliukas.gif Tai va, sako atvaziuokit 18 c.d. biggrin.gif
Darau isvada, kad reikia viska paciai zinoti, kad galeciau "patarti" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kiva @ 2012 05 17, 10:15)
Aš turiu Crinone iki 31 d.  blush2.gif Anksčiau pradėjau ieškoti, kad nereiktų paskutinę minutę "stradalinti"  biggrin.gif Aš iš Pnv (tikriausiai pro jį važiuojate, sustotumėte kokioje degalinėje, privažiuočiau ir paimčiau)  ax.gif
Man tikriausiai kad viskas gerai (bent jau jaučiuosi nėščia)  bigsmile.gif Pirmadienį eisiu echo pas savo ginę jau, nors gydytojas sakė atvažiuoti dar į Embrions  blush2.gif Bet pagalvojau, kad reikia jau, jog užvestų nėščiosios kortelę, reikia išsirašyti siuntimą pas genetikę, tai užsirašiau čia vietoje pas ginę, pas kurią lankytis planuoju visą nėštumą  rolleyes.gif

P.S. Bet dabar pažiūrėjau, kad tu iš Kauno, ne iš Vln, tikriausiai nesiekiat Pnv  g.gif

važiuojam pro Panevėžį, na, per apvažiavimą, bet čia jau detalės. O jam recepto nereikia, ar ne? Tiesiog vaistinėje pirkti? Aš niekad to nedarius dar, nieko neišmanau blush2.gif Tai parašyk tada až su visom instrukcijom, kiek, ko ir už kiek pirkti ir telefoną, tikriausiai mums išeis savaitgalį važiuoti, būsit?
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 05 17, 13:42)
važiuojam pro Panevėžį, na, per apvažiavimą, bet čia jau detalės. O jam recepto nereikia, ar ne? Tiesiog vaistinėje pirkti? Aš niekad to nedarius dar, nieko neišmanau blush2.gif  Tai parašyk tada až su visom instrukcijom, kiek, ko ir už kiek pirkti ir telefoną, tikriausiai mums išeis savaitgalį važiuoti, būsit?

Parašiau į AZ 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Mergytems,kurioms siandien daro unkcija-dideles sekmes,greito atsigavimo ir geru ,labai geru rezultatu-laikau suspaudusi kumstukus drinks_cheers.gif
Cituk,as apie tai nieko nesuprantu,bet lauksiu naujienu is gydytoju-juk jie turi zinot g.gif Apkabinu saulyte tave stipriai,stipriai.
Pumpule, tu manes klausei kodel netaike IMSI.As nezinau.As gulejau ant stalo ir mes sakom gyd.Usonienei kad darom IVF+IMSI.O ji sako,as jums siulau daryt IVF+ICSI+PICSI. Kiek supratome abu,kad toks variantas zymiai geresnis.
O skirtumas toks;
IProcedūros metu atrenkami tik subrendę ir pajėgūs atlikti savo fiziologinę funkciją spermatozoidai ICSI procedūrai. Taigi tai yra fiziologiškai atrinktų spermatozoidų (Physiologically, P) intracitoplazminė injekcija (ICSI).

PICSI Principas

Hialuronas yra pagrindinis kiaušialąstę dengiančio dangalo „cumulus oophorus“ komponentas. Tik subrendusio spermatozoido galvutė turi specialius receptorius, kurie jungiasi prie hialurono. Nesubrendęs spermatozoidas, priešingai – nesugeba prisijungti prie hialurono. Tik subrendę spermatozoidai pasižymi dideliu jose esančios genetinės medžiagos (DNR) skverbimusi ir susiliejimu su kiaušialąste, sugebėjimu apvaisinti ją ir formuoti zigotas. Po PICSI ženkliai padidinamas pastojimų dažnis.

Įprastinėje praktikoje atliekant ICSI, spermatozoidai atrenkami tik juos įvertinus vizualiai, - vertinama tik jų morfologija bei judrumas. Tačiau tai toli gražu neatspindi spermatozoido genetinės informacijos, jo sugebėjimo formuoti zigotas, t.y. susilieti su kiaušialąstės DNR ir ją apvaisinti. PICSI metu spermatozoidas jungdamasis per savo receptorius prie hialurono imituoja natūralų jungimąsi prie kiaušialąstės apvalkalo ir sugebėjimą ją apvaisinti, tokiu būdu atrenkami tik pajėgiausi apvaisinti spermatozoidai.

Mūsų klinikos IVF laboratorijos patirtis rodo, kad geriausi rezultatai gaunami, kai kuo mažiau traumuojama kiaušialąstė ar embrionas. Šiuo metu geriausi rezultatai gaunami auginat blastocistas (net iki 70 procentų porų pastoja), t.y. paliekant embrioną natūraliai augti dar kelias dienas inkubatoriuje, netraumuojant jo, neatliekant jokių papildomų jo dangalo suardymo procedūrų (vadinamasis „assisted hatching“). Moksliniais tyrimais įrodyta, kad didžioji dalis PICSI metodu atrinktų spermatozoidų yra labiau subrendę, turi mažiau DNR (genetinių) pažaidų ir chromosomų aberacijų. Remiantis tyrimų duomenimis, tai didina implantacijos tikimybę ir mažina ankstyvų persileidimų riziką.
O apie IMSI raso stai ka;
Intracitoplazminė morfologiškai atrinkto spermatozoido injekcija (IMSI)
Tai moderni pagalbinio apvaisinimo procedūrų technologija, galinti padvigubinti tikimybę susilaukti mažylio. Ši procedūra ypač gali padėti sprendžiant komplikuotus vyrų nevaisingumo atvejus. Procedūros atlikimo metu naudojamas 7200 kartų vaizdą didinantis mikroskopas, kuris leidžia pamatyti vidinę spermatozoidų struktūrą ir atrinkti geriausius iš jų, tai neabejotinai pagerina pastojimo rezultatus. IMSI galima tirti ir kiaušialąstes bei embrionus.
Zinot,nezinau kuris variantas geresnis,tikrai nezinau-nes iki tol buvo tik IUI,paskui Latvijoje kai daremes tai mums taike tik IVF.Tad apie pagalbini buda mazai zinau,o ir naujoviu nerealiai daug doh.gif
Atleiskit,kad kitu merginu nepaminiu-nera juodai nuotaikos,asaros pacios teka ir nurimt negaliu.
Naujienos mano tikrai nera geros. verysad.gif Pati zinau net sakyt nereikia.Is 10 kiausialasciu 2 buvo per brendusios,4 nesubrendusios ir 4 tinkamos apvaisinimui. blink.gif Embriolone pasake kad is apsivasino 3 kiausialastes angel_sadangel.gif Ir ji pasake,kad is keturiu apsivaisno trys,na vienas su klaustuku-tai nesupratau ar ketvirta su klaustuku ar trecia-zodziu kaip suprantu yra tik dvi mega_shok.gif rytoj vaziuoju isodinimui,klausiau ar reiks paskambinti ir apie kelias,tai pasake,kad kai atvaziuosiu tada viska spresime vietoj cray.gif Taip svajos islekia i ora...taip suvoki,kad stebuklai ne visiems nutinka kiek tu nbesistentgtum.Zodziu,barkit jei norit-bet nuliudau,nusivyliau,nebetikiu ir atrodo noriu tik pasislept.Tai va tokios mano naujienos.
Atleiskit,bet tikriausiai dingsiu keliom dienom-nes per sunku,enoriu nieko.Atleiskit.
Ir visoms dideles sekmes ir sveikatos ir kad pagaliau orai pasitaisytu ir ateitu geros zinios.Likiu tikrai nuosirdziai kad kitoms sio menesio mergytems pasisektu-melsiuos uz jus. 4u.gif
Atsakyti
Afrodite, suprantu tavo nuotaikas, todel jeigu reikia ramumos, taip ir daryk, bet tik jau nenuleisk nosiuko, juk ne 0, taigi viskas vyksta gerai ir lauksime dabar su aukstais hcg. Pailsek, palepink save ir daugiau pozityvumo. oro_buckis.gif 4u.gif

Cituk, Spinsa, kokios naujienos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2012 05 17, 13:29)
Atleiskit.
Ir visoms dideles sekmes ir sveikatos ir kad pagaliau orai pasitaisytu ir ateitu geros zinios.Likiu tikrai nuosirdziai kad kitoms sio menesio mergytems pasisektu-melsiuos uz jus.  4u.gif

Afrodite,
nu suprantu, kad nusivylei, nes ne 10 vaiku bus, o gal 2. Bet negi tu 10 planavai tureti? O nusivilt ir nurasyti esamus mazylius sakyciau truputi ankstoka...taip del ju stengeis, o dabar nusigrezi nuo ju ir nebepalaikai, kad augtu..Nu kas cia per netvarka. Staigiai susiimk save i rankas ir buk dekinga, kad tie 2 ar 3 siai dienai yra ir skatink savo energija ir tikejimu juos augti!!! Juk taip nedaug liko, ginklus sudeti dar oj kaip anksti!!! Pasilepink kuo nors maloniu save, nusiramink ir eik lengvai melstis ir dekoti tiems, kurie siuo metu auga ir vystosi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Afrodite, sakyciau neliko visai nieko, tai gal ir liudnuma.Dabar turi 2 arba 3 embrionus ir jau nebetiki, nieko nebenori.Gal ir tikejaisi geresnio rezultato, bet sitaip irgi negalima schmoll.gif Nevaryk Dievo i medi unsure.gif Esu isitikinus, kad kai bent siek tiek nudzius asaros, ivertinsi savo stipruolius, susiimsi i rankas ir lauksi teigiamo testo mirksiukas.gif

Beje, dabartine situacija visiskai nieko nereiskia schmoll.gif Palyginimui, per pirma IVF turejau 7 embrionus, visi iki vieno 8 lasteliu, A kategorijos.Rezultatas - asaru pakalne, nes nei vienas is ju taip ir nevirto i kudikeli.Antras IVF 9 embrionai, bet tik 2 normalios kokybes, ir tai, vienas is ju fragmentuotas.Visi kiti belen kaip fragmentuoti, nelyginiai lasteliu skaiciai ir siaip su mazai lasteliu.O vat lelius klykauja ant ranku.Taip kad rimtai, susikaupk, protinga moteris esi pradek tiketi tuom, ka turi, nes tikrai turi.

Citai, nu ???????
Atsakyti
Afrodite,

Tikrai nenusimink, na juk turi du/trys vaikučius, tikrai negali nusisukti nuo jų...viskas bus gerai smile.gif juk pas tave stiprus embrionukai budavo, bus ir si kartą, gaila, kad taip, na bet čia nieko nepadarysi... bet dar tikrai juk ne <1 rezultatas, viskas priešakyje..
O be to, pas mane pvz buvo puikiu 13 kiausialasciu, apsivaisino 8, o liko 2, nelabai stiprus embrionai, taigi rezultatas gali vis tiek buti tas pats, nors kiekis ir didesnis, bet kaip sakoma, ne kiekybe, o kokybe svarbiausia...praita kartą buvo kiekybe, bet snipstas gavosi, si karta nugalės kokybė!!!!!
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2012 05 17, 14:58)
Afrodite, sakyciau neliko visai nieko, tai gal ir liudnuma.Dabar turi 2 arba 3 embrionus ir jau nebetiki, nieko nebenori.Gal ir tikejaisi geresnio rezultato, bet sitaip irgi negalima  schmoll.gif Nevaryk Dievo i medi  unsure.gif  Esu isitikinus, kad kai bent siek tiek nudzius asaros, ivertinsi savo stipruolius, susiimsi i rankas ir lauksi teigiamo testo  mirksiukas.gif

Beje, dabartine situacija visiskai nieko nereiskia  schmoll.gif  Palyginimui, per pirma IVF turejau 7 embrionus, visi iki vieno 8 lasteliu, A kategorijos.Rezultatas - asaru pakalne, nes nei vienas is ju taip ir nevirto i kudikeli.Antras IVF 9 embrionai, bet tik 2 normalios kokybes, ir tai, vienas is ju fragmentuotas.Visi kiti belen kaip fragmentuoti, nelyginiai lasteliu skaiciai ir siaip su mazai lasteliu.O vat lelius klykauja ant ranku.Taip kad rimtai, susikaupk, protinga moteris esi pradek tiketi tuom, ka turi, nes tikrai turi.

Citai, nu ???????

As meldziuosi verkdama kad tie dalintusi puikiai.Dabar juk jie tik apsivaisino ir tai vienas su klaustuku.O rytoj tik zinosiu kiek lasteliu...tas gazdina...man sudedavo juk puikius embrionus,Treisas sakydavo idealus ir mano pagrindine beda kad man nevyksta implantacija sad.gif As to bijau,kad jie sustos dalintis ir neaisku visai juk ryt tik antra diena ir jau sodina...nebezinau kaip padeti,perskaiciau aibe straipsniu angliskai, rusiskai- bet niekur neparasyta kaip apdeti kad embrionai impalantuotus . Tiesiog baime uzpludo es tokios rezultato neturejau,
O 10 vaiku ir nesitikejau.Maniau,kad kaip ir Usoniene planavo,kad taip pavyks,kad dedam ryto ir paskui auginam iki blastocistos ir pirmadieni dedam.Suprantate visi tos pastangos,o dar tas kad isodins net blastocista atrode nerealu ir tikrai kad pasiseks.
As negalvoju kad man ides maziukus rytoj ir as nesisaugosiu,galvosiu kad ai cia nieko nebus ir pan.Sauogsiu as juos, melsiuos,eisiu i sv.Mergeles Marijos Baznycia,gulinesiu-bet....kai susiduri tikai su tokiu nesekmingu periodu-tikejimas ima luzti,pikta ir atrodo neteisinga,skaudu be galo.Bet juk jei visai netikeciau nevaziuociau rytoj....viltis silpna bet ji rusena.Cia man tiesiog didelis smugis,o daugiau galiu pasakyti kad tik tikesiu,melsiuos kad daugiau tu smugiu negeru nebutu,kad man is del to sis akrtas tikrai pavyktu,paskutini kart norisi kad pavykt.
Atsakyti
Afrodite, pritariu mergaitėms -nenuleisk rankų 4u.gif Svarbu ne kiekybė, bet kokybė. Tau gi užtektų ir vieno stipraus emrionuko 4u.gif O dabar turi du ar net tris. Tad nurašyti šio IVF tiesiog negali schmoll.gif Ryt nuvažiuosi, pasiimsi savo vaikelius, o už dviejų savaičių lauksim gražių HCG skaičiukų 4u.gif
Mergyt, aukščiau nosytę 4u.gif
Atsakyti