Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 13, 15:08)
Mano labai maži rabarbarai šiemet kotai g.gif (kirtis ant o biggrin.gif )

O nebandei uždengti rabarbarų agroplėvele?Pas mane vienas kelmas augo šiltnamyje,šiltnamiui sugriuvus po žiemos,užmetu anksti pavasarį agroplėvele.Jau nupjoviau nuo abiejų kelmų kotus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 05 13, 16:17)
O nebandei uždengti rabarbarų agroplėvele?Pas mane vienas kelmas augo šiltnamyje,šiltnamiui sugriuvus po žiemos,užmetu anksti pavasarį agroplėvele.Jau nupjoviau nuo abiejų kelmų kotus. mirksiukas.gif

Matyt, prisidirbau pati su jais g.gif Kai kuriais metais aš kibirą seną be dugno užvožiu, o šiemet norėjau "palepinti", tai tokio pusiau šiaudų pusiau mėšlo užkroviau aplink pernai buvusio žiedyno kotą doh.gif Galvojau, ir pasitręš ir pasimulčiuos tuo pačiu, o prasikalė žiauriai vėlai. Ant pačio kero vidurio, pasirodo, užkroviau, tai kalėsi sunkiai g.gif Kotai vos didesni už sprindį g.gif Ir dar šposas, kad vaikai ir tų nevalgo doh.gif Visąlaik valgė, o šiemet atsisako: tfu, be, me, nešk tu juos iš čia ir pan. doh.gif Eisiu kokių banduškų kept ax.gif
Atsakyti
Man tai rabarbarų kisielius,dar su užsilikusiomis šaldytomis braškėmis,arba šaldytais serbentais-skanumėlis. blush2.gif Vaikai jau seniai nevalgo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 05 13, 16:17)

Laba,
o ką daryti su žiedynu? Nupjauti ar leisti žydėt?
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2012 05 13, 17:27)
Laba,
o ką daryti su žiedynu? Nupjauti ar leisti žydėt?

Išskint.
Atsakyti
Antra kart mulciavau siandien savo darziuka po 2 savaiciu zole. Dabar jau paseta viskas, vageles matosi, braskes zydi po truputi tai taaaip grazu wub.gif Vaiksciojau aplink ir grozejausi savo darbu lotuliukas.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz patarimus 4u.gif Nusprendeme seti darzoves ir mulciuoti.Jei augs,tai augs,bus eksperimentiniai metai smile.gif Dali jau siandien susejau ir uzmulciavau zole.Gaila,bet zoles kaip supratau nepakaks,bet pasirodo dar turime ir sieno,tai kita dali mulciuosiu juo.Na bent koki aguroti tikrai manau siemet skinsiu smile.gif Kiek imanoma saknis rinkau,bet manau dar kovosiu su varpuciu ilgai ir nuobodziai doh.gif
Atsakyti
Pas mane irgi varputynas aplinkui, senasis darzas jau treti metai, tai ten jau pakenciama. Bet tiek svogunu prisodinau, kad pritruko vietos. Dabar didinu, tai renku varpucius. Pora lysvikiu jau pasidariau, pasodinau kukuruzu, agurkus. Niena mulciavau, kitos ne. Ten, kur sodinsiu moliuginius, istiesiau kartonu ir uzvariau zalia zole. Dar liko kelias lysves pasidaryti doh.gif
Siaip varputis labiausiai karaliauja darzo pakrasciuose. Mano darzas praktiskai is visu pusiu apsuptas varputyno. Bet tikiuosi, viskas bus gerai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2012 05 13, 21:04)
,bet manau dar kovosiu su varpuciu ilgai ir nuobodziai doh.gif

aš penkti metai kovoju, nes šalia daržo yra pieva smile.gif
Atsakyti
vis labiau domiuosi mulciavimu,siais metais bandysiu darzoves nupjauta zole mulciuoti.
skaiciau netgi gelynai mulciuojami.
kazi ar skaitosi mulciavimas,as gelyne padengiau agroplevele ir uzpyliau akmenuku.
butu mulciavimas akmenimis g.gif
Atsakyti
QUOTE(lingomina @ 2012 05 13, 23:26)

butu mulciavimas akmenimis g.gif

taip.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 13, 21:49)
aš penkti metai kovoju, nes šalia daržo yra pieva smile.gif

pas mane ir tas pats - darzas pievos vidury, tik pernai pirmus metus pradejom, tai ujuj nelengva buvo, bet va su varpuciu ir siemet tas pats:(
Atsakyti