Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 05 13, 08:36)

po kurio laiko pradėjo lįsti varputis? g.gif

Aš mat klojau pernai.Tai varpis pradėjo lysti iš pavasario. g.gif
Dar nervuoja,vis galvoju,čia mieste,kad jau varpis lenda.Iš triušių narvų nešu ir kloju šiaudus su triušių traša,o ten būna pribarstyta avižų.Tai tos avižos sudygsta visai panašiai kaip varputis. biggrin.gif Ačiū dievui bent lengvai raunasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 05 13, 08:43)
Tai varpis pradėjo lysti iš pavasario. g.gif

ooo, tai ilgai buvo uždusintas biggrin.gif
Atsakyti
Aš takelius užleidus žolyte biggrin.gif Su žoliapjove nupjaunam ax.gif Man labai patinka toks variantas rolleyes.gif

Pas mane šiltnamyje daug varpučio.Buvo biggrin.gif Sodinaus pomidorus dabar,tai nerealiai lengvai išsiima šaknys iš po mulčiaus thumbup.gif Tik pastebėjau tokį dalyką,kad jeigu užmetu ant mulčiaus viršaus tas šaknis,jos sėkmingai vėl susileidžia ir dygsta biggrin.gif Aišku reikalas dar tas,kad mizeris to mulčiaus belikę doh.gif Baigsiu raut salotas visokias,reiks patalus vėl paklot.Tik šiais metais teks rankytėm žolės prisipešt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(xaos @ 2012 05 12, 23:48)
Pas mane mulčiuoti takeliai prisimyna, susidaro kilimas-vailokas, kuris pelyja doh.gif Kaip teisingai mulčiuoti takelius? g.gif

Aš tai takelius susmulkintom šakelėm užvariau, švaru, po kojom taip maloniai traška biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 12, 10:32)

Beja, įsigijau knygutę user posted image
labai patiko  wub.gif . Visokių ekologiškų purškalų ir t.t, čia pasakoja vienuolės kaip jau nuo senų laikų išlaiko ekologišką daržą. Garžios foto, nemažai parinkta įdomios informacijos.

QUOTE(Irvel @ 2012 05 12, 10:38)
Tą knygą varčiau pas draugę. Patiko. Tik brangoka  g.gif

lyg ir tokią pat mačiau šiandien maximoj, tik kainos nežiūrėjau. O va dar iki rytojaus su ačių kortele 25 proc.,nuolaida knygom, tai gal ir kiek pigiau išeitų 4u.gif gal ir gerai kad nesumasčiau pavartyt rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Takelių pelyjimo problema išryškinta thumbup.gif. Mulčiuota ne sausu mulčiu doh.gif . Visoms aciuks.gif
Atsakyti
Pirmoj žinutėj įkėliau papildymui kelias nuorodas ir prisegiau dokumentą apie mulčiavimą, jos naudą ir t.t. Tikiuos padės kam 4u.gif

mulčiavimas
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2012 05 12, 23:19)
Noriu patarimo  blush2.gif Sugalvojome,kad reikia savo darziuko.Lauka,nemaciusi zemes padargu suareme is rudens ir dabar.Pries tai buvo pieva.Dabar suarta  ir nuaketa,bet zeme vistiek pilna velenos ir praktiskai vien varpucio saknu.Bandeme isnesti is darzo,tai tolygu kovai su vejo malunais.Kaimynai liepia net nesitersti ir nupurksti Roundapu iki sekancio pavasario.Labai noretusi kazka uzsiauginti siemet.O jei mulciuotume?Zoles turetu pakakti,bet bijau,kad varputis prasivers..Kaip protingiau pasielgti? g.gif

Turiu patirties ir su roundapu (ar kaip ten jis rasosi) ir su rankiniu rankiojimu, ir su vejos zoles mulciavimu. Taigi - roundapas, dristu teigti, i veikia arba labai mazai varpucio, arba tik zaliaja dali. Geriausiai man patinka su varpuciu kovoti rankomis - as darbaholike, jeigu ka - imu sakes, grebli ir isrenku maksimaliai kiek galiu. Varputis per zolytes mulcia prasikala. Pvz., braskes pasodinto i neidealiai nuo varpucio isgelbeta zeme, tai treti metai vis dar pesioju as ji. Bet ar nuo pesiojimo, ar nuo mulcio - siemet jo jau tikrai gerokai daugiau. taigi, jusu atveju, bandyciau kiek jegos leidzia saknis prarinkti, kad ir tik grebliu, formuoti vagas ar lysves ir sodinti. Suveseje darzoves vis tiek vis labiau uzstelbs tas piktzoles. Gal tik nervuosites kol bus jaunas darzas, o veliau valgydami savo agurkus - kaifuosit biggrin.gif

Siemet, sakiau, eisiu is kaimyno sklypo (nedirbamo) garsvu vogti ir mulciuoti savo darza, nes sieno niekaip nerandu kur nusipirkti.

P.S. Sodas/darzas veza - kepu keksiukus su rabarbarai, rabarbaru lapus paklojau po rabarbaru krumais ant zoliu ir sau galvos nesuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingiote @ 2012 05 13, 14:59)
... nes sieno niekaip nerandu kur nusipirkti.

P.S. Sodas/darzas veza - kepu keksiukus su rabarbarai, rabarbaru lapus paklojau po rabarbaru krumais ant zoliu ir sau galvos nesuku smile.gif

Mano labai maži rabarbarai šiemet kotai g.gif (kirtis ant o biggrin.gif )
Kokiam rajone gyveni? Šian važiavau pro Rumšiškes, Dovainonis- pilna seno šieno rulonų laukuose g.gif Jaučiu, sudegins, nes žolė kita jau paaugus.
Atsakyti
Tuose rulonuose suplėkęs irsupelijęs tas šienas dažnai būna doh.gif
Aš šiandien pradariau panašų,kur uošvis atvežė.Nu rimtai galvoju,kad jis iš manęs tyčiojasi unsure.gif Net atsilošiau atgal nuo kvapo ir dulkių.Nebuvau mačius dar taip supelijusio šieno.Sakiau būsiu aš baisiai negera marti,bet kai atvažiuos,liepsiu atgal vežtis,nes net neįsivaizduoju kur išmest tokį kiekį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2012 05 13, 13:02)
lyg ir tokią pat mačiau šiandien maximoj, tik kainos nežiūrėjau. O va dar iki rytojaus su ačių kortele 25 proc.,nuolaida knygom, tai gal ir kiek pigiau išeitų  4u.gif gal ir gerai kad nesumasčiau pavartyt  rolleyes.gif  biggrin.gif

Jos pradinė kaina nuo 66 Lt iki 80 Lt, o jei su dabartine knygos.lt akcija, tai gaunas 42% nuo 70 Lt. plius nemokamas pristatymas į namus. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2012 05 13, 09:33)
Aš takelius užleidus žolyte biggrin.gif Su žoliapjove nupjaunam ax.gif Man labai patinka toks variantas rolleyes.gif

drinks_cheers.gif tas pats - super patinka. MEs šiemet būtent su žoliapjove matavom lotuliukas.gif kokio pločio bus takeliai biggrin.gif
QUOTE(Alekto @ 2012 05 13, 09:33)
Tik pastebėjau tokį dalyką,kad jeigu užmetu ant mulčiaus viršaus tas šaknis,jos sėkmingai vėl susileidžia ir dygsta

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif visad varputį metu kompostinėn ar sudžiovinu - jis laaabai gajus.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 13, 15:15)
Tuose rulonuose suplėkęs irsupelijęs tas šienas dažnai būna doh.gif
Aš šiandien pradariau panašų,kur uošvis atvežė.Nu rimtai galvoju,kad jis iš manęs tyčiojasi unsure.gif Net atsilošiau atgal nuo kvapo ir dulkių.Nebuvau mačius dar taip supelijusio šieno.Sakiau būsiu aš baisiai negera marti,bet kai atvažiuos,liepsiu atgal vežtis,nes net neįsivaizduoju kur išmest tokį kiekį doh.gif

blink.gif Tai žiauriai nepasisekė, bet.... kaime žmogeliai jį išardo, paskleidžia, pravėdina ir gyvuliams kreigti naudoja, ir dar žiūri kokia padėtis viduje rulono- dar ir gyvuliams kitiems metams palieka g.gif Dažnai viršutinį sluoksnį ir visai neseno tenka nuimti ir sunaikinti, o čia pernykštis-tai nėra gi ko norėt, kad būtų kaip ką tik džiovintas g.gif Dažnai, jei rulonas ant lauko visus metus, tai galima jį statyti stačią ir pridarius duobučių jame augalus auginti, pvz. pomedorus. Jis gi pūti pradėjęs. Su kitkomis mėgėjai daržininkai taip daro 4u.gif Jei senas šienas ant lauko nepūtų, tai kaip tik įtarčiau ką negero, gal kuom purkšta ar pan. g.gif Bet kiekvieno valia rinktis...
Atsakyti