Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(*Vosylka* @ 2012 05 12, 23:31)
Aš bandyčiau šiemet jau sodinti. O nupurkščiau rudeni viską nuėmus.

Ką viską ir kuo purkšti, rundapu? g.gif o daržas kam, sau ar komposto dėžei?
Apie ką jūs čia blink.gif varputis dusinamas ir kerpamas, purškiant net ir tris kartus per sezoną neišnaikinsit, ale rundapu nuodysitės.

Yra kiek daugiau investicijų reikalaujantis būdas, bet tuo pačiu ir varputis 'užmušamas', ir daržas su sveikomis daržovėmis.
Atsakyti
As vyrui ta pati bandziau itikinti,kad bandome seti,o jei nepavyks rudeni nupurksim.Bet prisipazinsiu,kad entuziazmas siek tiek isbleso ir pas mane,po bandymu siandien tas saknis praretinti is darzo doh.gif Zoles manau turetu pakakti g.gif
Atsakyti
Pas mane mulčiuoti takeliai prisimyna, susidaro kilimas-vailokas, kuris pelyja doh.gif Kaip teisingai mulčiuoti takelius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 12, 22:38)

Yra kiek daugiau investicijų reikalaujantis būdas, bet tuo pačiu ir varputis 'užmušamas', ir daržas su sveikomis daržovėmis.

Ar galima placiau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2012 05 12, 22:19)
Noriu patarimo Kaip protingiau pasielgti? g.gif

Žiūrint ką sodinsite.
Visgi pagal galimybes reikėtų šaknis išrankioti, ypač kai pas jus suarta. Greitai augančios daržovės - salotos ir t. t. spės jums užaugti.
Pernai sodinau bulves ir agurkus į gryną varputyną - tik iškasusi duobutę bulvei ar agurko daigui. Pasodinus, žinoma, užmučiavau. Turėjau ir bulvių ir agurkų, nors rudenį per žoles ir vijoklius mučio nebesimatė.
Rudenį po derliaus užvariau pusmetrį sodo lapų. Varputis prasimuša kuo puikiausiai pro visą mulčą, tai dabar pavasarį nuėmiau visą likusį mulčą, biški prakasiau paviršių, išrankiojau rastas ilgakases varpučio ar vijoklio šaknis ir vėl pasodinau bulves. Po mulčiumi žemė puresnė, patrauki už šaknies ir išsirauna koks metras.
Su purškimu neturiu patirties. Kaimynė sodo patvorį nupurškusi man, tai tenai be samanų ir ugniažolių niekas nebeauga.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 12, 22:38)
Ką viską ir kuo purkšti, rundapu?  g.gif o daržas kam, sau ar komposto dėžei?
Apie ką jūs čia  blink.gif varputis dusinamas ir kerpamas, purškiant net ir tris kartus per sezoną neišnaikinsit, ale rundapu nuodysitės.

Koks tas brangus budas? As irgi sia problema turiu...
Atsakyti
4u.gif
APie Rundapą daugiau info reik ieškoti anglų kalbą - Lt psulapiuose tik kainos ir kur pirkti biggrin.gif. Kažkiek informatyvus filmukas : http://www.sarmatas.eu/03/gmo-vergija/ .
Nuodas jis, panos, nuodas... .
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2012 05 12, 23:19)
Noriu patarimo  blush-anim-cl.gif2

Aš pernai dydįjį daržą sodyboje sodinau po pievos.Pradžioje vargau,kol viską susėjau.Vageles PADARĖ TRAKTORIUS.o ĖJAU KELIAIS DARIAUSI VAGELeS SĖJAI(KUR SĖKLAS BARSTYTI) RANKOMIS IR RINKAU RINKAU ŠAKNIS. doh.gif Ravėjau gal mažiausiai tris kartus.Mulčiuoti tokiam daržui per didelis plotas,yra mažesnis daržas,kuriam atitenka žolė,braškėms.Atrodo ir žolės pakankamai yra 0,5 ha sode,bet susieina kitur.Na šiemet pradėjau mulčiuoti jau gabaliuką didžiojo daržo.Bet už tai kokios morkos užaugo po pievos(7 bulviniai maišai),kokios pupelės,porai,burokėliai.Ankstyvos bulvės buvo nuostabios,vėlyvas bulves pagramžė gal šiek tiek grambuoliai.Nes jie mėgsta pievoje gyventi,tai taip ir l;iko darže.
Linkiu didelės kantrybės,įmanoma pasidaryti daržą po pievos. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 13 gegužės 2012 - 06:43
QUOTE(diasaja @ 2012 05 12, 23:31)
Aš šiais metais bandysiu varputį įveikti šiaudais ir šienu.

Pernai taip dariau, berods pavyko.

Nuo pat ankstyvo pavasario trimeriu prišienavau žolės nuo seniai nešienautos pievos, storai primečiau tiesiog ant šienaujamos varputėtos pievos, kažkada buvusios ganyklos. Plotą pasirinkau nedidelį (5x12) vėliau jį apsodinau moliūgais ir, kiek buvo įmanoma, vėl nuolat mulčiavau iki pat rudens.
Rudenį, nurinkusi moliūgus, žemę sukasiau apkasdama per vasarą sudėtą mulčą ir vėl storai užmulčiavau žole.
Šįmet pavasarį vėl sukasiau žemę, apkasiau pernykštį rudeninį mulčą, pasodinau svogūnus, kai jie sudygo vėl užmulčiavau. Varpučio kol kas nematau.

Na, čia gal aš per sudėtingai dariau, bet esu patenkinta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 13 gegužės 2012 - 06:38
Man mieste privežė tris mašinas šieno pernai.Tai net nieko nedariau pievai,priklojau storai storai šieno ir sodinau braškes,avietes.Bet jau klojau tikrai patalus.Kur mažiau suklota buvo taip ir matosi kaip varputis lenda.Tai šiemet tose vietose kur krūvos buvo šieno sodinsiu arbūzus,moliūgus,melionus.Jiems plėstis erdvės į valias,o ir žemės kasinėti nereikės. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(xaos @ 2012 05 12, 23:48)
Pas mane mulčiuoti takeliai prisimyna, susidaro kilimas-vailokas, kuris pelyja doh.gif Kaip teisingai mulčiuoti takelius? g.gif

Ant takelių beriu kas sausa. Pernai didelį sluoksnį pjuvenų, lapų, šiemet šieno užvariau, seną nugrėbstytą mulčių. Nu, nepelyja niekas g.gif Gal daug šlapios žolės nedėk, ją geriau lysvėms panaudot g.gif
Atsakyti
QUOTE(xaos @ 2012 05 12, 23:48)
Pas mane mulčiuoti takeliai prisimyna, susidaro kilimas-vailokas, kuris pelyja doh.gif

Kuo mulčiuojat? g.gif kai mulčiuoju žole takelius, tai stengiuosi ten nevaikščioti kol viršutinis sluoksnis netampa sausas. O su šiaudais ar šienu-iš karto vaikščioju ir viskas gerai.
QUOTE(Otaip @ 2012 05 13, 06:51)

Nuodas jis, panos, nuodas... .

O žmones prekybininkai apgaudinėja unsure.gif
QUOTE(IngridaB @ 2012 05 13, 07:42)
Kur mažiau suklota buvo taip ir matosi kaip varputis lenda.

po kurio laiko pradėjo lįsti varputis? g.gif
Atsakyti