Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(rytorasa @ 2012 06 03, 18:36)
aš irgi taip darau, bet, sakau, gal kokių gudrybių ir čia yra...  g.gif  biggrin.gif

Vakar nuvažiavau į savo daržą ir labai nuliūdau..  verysad.gif

Žinokit, man rodos kad čia ir nuo oro daug priklauso g.gif Yra šalta, drėgna - pats kaifas visokiems kenkėjams daugintis doh.gif Ir kartais pagalvoju, kad tikrai reikia visko kišti į tas lysves, kuo įvairesnius augalus, kad kenkėjus "išbalamutint" g.gif Pas mane dar didelio antplūdžio nėra, bet šiaip vaizdelis tikrai ne toks, kaip anais metais. Pernai viskas daug lengviau dygo, kažkaip labiau žaliavo, o šiemet viskas skursta ir tiek verysad.gif Nei auga normaliai, nei miršta. Svogūnai tik nesiskundžia.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 03, 18:36)
Vakar nuvažiavau į savo daržą ir labai nuliūdau..  verysad.gif Nebežinau kad darosi, bet tiek visokių kenkėjų, kad baisu. Žmonės su ta chemija taip yra gamtos pusiuisvyrą sudarkę, kad be chemijos niekas nebeauga. Vos tik pasirodo koks natūralus daigelis, tuoj valgytojai prisistato...  doh.gif  Taigi.. braškių lapai ir žiedai išgraužti, visur pilna "seilių"... ridikėlių lapai kaip rėtis, salotų lapai susukti voratinklių, iš kurių kažkokie kirminai lenda, braškių žemėj gausybė karkvabalio lervų, šilauogių lapeliai pradėjo suktis, apžiūrėjus pamačiau voratinklius, įtariu, kad voratinklinės erkės, juodojo serbento lapeliai gelsti pradėjo, manau, kad tos pačios erkės darbuojasi...  doh.gif  verysad.gif Dabar turėtų erkės dar į braškes pasiduoti, tai bus amen..  verysad.gif

Nesijausk vieniša biggrin.gif Pas mane ne ką geriau biggrin.gif

bet ai,užteks visko kiek yra.Svarbu vaikams liktų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 06 03, 19:07)
Žinokit, man rodos kad čia ir nuo oro daug priklauso g.gif Yra šalta, drėgna - pats kaifas visokiems kenkėjams daugintis doh.gif Ir kartais pagalvoju, kad tikrai reikia visko kišti į tas lysves, kuo įvairesnius augalus, kad kenkėjus "išbalamutint" g.gif Pas mane dar didelio antplūdžio nėra, bet šiaip vaizdelis tikrai ne toks, kaip anais metais. Pernai viskas daug lengviau dygo, kažkaip labiau žaliavo, o šiemet viskas skursta ir tiek  verysad.gif Nei auga normaliai, nei miršta. Svogūnai tik nesiskundžia.

aha, aš irgi manau, kad "mišrainės" yra gerai.. smile.gif TAip, oras šiemet augalėliams ne koks.. doh.gif

QUOTE(Alekto @ 2012 06 03, 19:08)
Nesijausk vieniša biggrin.gif Pas mane ne ką geriau biggrin.gif

bet ai,užteks visko kiek yra.Svarbu vaikams liktų biggrin.gif

skaičiau kitoje temoje.. verysad.gif liūdna.. console.gif

Ar galiu kurti naują temą? Bijau, kad vėl nesusidubliuotų.. doh.gif
Atsakyti
Nauja tema: http://www.supermama...howtopic=847015
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 06 03, 19:07)
o šiemet viskas skursta ir tiek  verysad.gif  Svogūnai tik nesiskundžia.

Tas pats ir pas mane. Svogūnai irgi nesiskundžia. Gražūs, net gera pažiūrėjus. Aš juos irgi mulčiuoju, nors girdžiu patarimus taip nedaryt.

O su braškėmis pievoje nenusivyliau. Mulčiuoju non stop biggrin.gif Žolė kalasi kiaurai, bet aš greit ją vėl užkraunu. manau, nugalėsiu. g.gif

Česnakus apžiūrėjau, šviesos jiem daugiau padariau. Augo šalia kraujalakės, o jinai antrametė, tai suvešėjo labai, gožia juos, biškį ją aproviau, saulės bus česnakams daugiau.

Tik va tos šilumos nėra... verysad.gif
Atsakyti
Neatsidziaugiu kolkas mulciavimu - kai prisimenu kas darydavosi po lietaus darze, o dabar tik vos vos slapi tarplysviai wub.gif Ir purent nieko nereikes thumbup.gif
Siandien:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 03 birželio 2012 - 20:49
QUOTE(Irvel @ 2012 06 03, 21:31)
Tik va tos šilumos nėra...  verysad.gif

pažiūrėjau oro prognozes... Visą ateinančią savaitę bus šalta.. doh.gif verysad.gif

Elar, šaunus daržiukas... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 03, 21:49)
Neatsidziaugiu kolkas mulciavimu - kai prisimenu kas darydavosi po lietaus darze, o dabar tik vos vos slapi tarplysviai  wub.gif Ir purent nieko nereikes thumbup.gif
Siandien:

O tavo visos braskes vieno amziaus? Man taip atrodo, ar taip yr, kad po juoda plevele braskes prasciau auga?
Bandziau taip auginti agurkus, tai derlius tikrai mazesnis ir prastesnis buvo..
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2012 06 03, 21:55)
O tavo visos braskes vieno amziaus? Man taip atrodo, ar taip yr, kad po juoda plevele braskes prasciau auga?
Bandziau taip auginti agurkus, tai derlius tikrai mazesnis ir prastesnis buvo..

nea, po plevele tik siemet sodintos, o po mulcium pernykstes, bet tik siemet pradetos mulciuotos. Negaleciau pasakyti kur geriau. Lapai grazesni pas tas kur mulciuotos (nes pernai buvau didziaja dali lapu nuskainiojus negraziu).
Braskiu tai daugiau turbut bus is siumetiniu, nei is senu doh.gif - uzsirauke gausiai nuzydeje ziedukai ir niekas nesidaro sad.gif. Tik kad leidzia usus... Rausiu puse lauk, darysiu isvis pertvarkymus vel rudeni. Velyvesnes ir tos naujos is Lingienes normaliau mezga.
Atsakyti
Elar, labai grazu thumbup.gif
O ash galiu psidziaugt kad pradygo ish po shieno mano anksciau sodintos bulves biggrin.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti