Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 05 11, 20:38)
ar pumpurai sukrauti? pas mane tik kelios dienos kaip apsirodė žiedai, nors už tvoros pas kaimynes jau seniai žydi.
Papildyta:

reikia praskleisti lapus ir pažiūrėti, tikrai turi būti sukrauti pumpurai bigsmile.gif

vat as kelmo viduj kazka buvau izvelgus blush2.gif nu gal zydes ax.gif
Atsakyti
kazka maciaudienaviduje..bet pamaniau kad tai dar eiline pora lapu nauju doh.gif doh.gif lotuliukas.gif na lauksiu...kas belieka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 11, 20:39)
vat as kelmo viduj kazka buvau izvelgus  blush2.gif

QUOTE(anikita @ 2012 05 11, 20:54)
kazka maciaudienaviduje..

o ką aš sakiau??????? bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 05 11, 18:56)
Turiu beda..pernai visus metus mulciavau braskes zole..siemet krumai kaip kalnai dideli..zali..o ziedu beveik nera..braskes i lapus isejo? nieko netrestos..tai ka tas mulciavimas dave...lapu kalan..o norejosi uogu g.gif ar kam taip buvo?

Vejos žole mulčiuota buvo? Jei taip, ar veją tręšdavot? Ir vėl jei taip, tuomet pertręšta.
Kelias veisles šiemet naujas pirkau ir tos pilnos pumpurų.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 11, 23:32)
Vejos žole mulčiuota buvo? Jei taip, ar veją tręšdavot? Ir vėl jei taip, tuomet pertręšta.
Kelias veisles šiemet naujas pirkau ir tos pilnos pumpurų.

Nu nezinau kokiu reikia buti prikvailiu kad augintibraskes sauir vaikam ir tresti jas tresta zole doh.gif doh.gif
manau tokiesitam forume nesilanko..nes cia mazu maziausia doh.gif doh.gif idiotizmas...musuzole tikrai nera tokia ideali kaip kai kuriu kaimynu golfine...nes mes jos netresiam auga kaip auga.. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas.

Apie braškes paskaičius prisiminiau prieš kiek metų, kai apie mulčiavimą dar nežinojau, tokį vaizdelį. Nuvykstu pas draugę, o jos braškės - pusė tokios bilekokios, o kita pusė - dvigubai aukštesnės, lapai sodrūs, dideliausi. Pažiūrėjau per langą ir nusistebėjau, kad braškėms tai trąšų nepagailėta. Nu sako ne, tik šiaudais apkrautos. Nepatikėjau, ėjau iš arčiau pažiūrėt. Bet kaip ten su uogom, tai nepamenu. Tik ir dabar dar akyse stovi tokie vešlūs tikri krūmynai. biggrin.gif Bet su uogom matyt irgi viskas buvo tvarkoje, nes negirdėjau skundų. Toks buvo mano pirmas susitikimas su mulčiavimu.
Matysiu, kaip manosios elgsis. Pasodintos beveik pievoje. Tik apmulčiuotos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2012 05 12, 08:59)
Pažiūrėjau per langą ir nusistebėjau, kad braškėms tai trąšų nepagailėta. 

mūsų braškėmis taip pat visi stebisi ir klausia kokiomis trąšomis tręšiame biggrin.gif Uogų būna taip pat daug thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 05 12, 07:18)
Nu nezinau kokiu reikia buti prikvailiu kad augintibraskes sauir vaikam ir tresti jas tresta zole doh.gif  doh.gif
manau tokiesitam forume nesilanko..nes cia mazu maziausia doh.gif  doh.gif idiotizmas...musuzole tikrai nera tokia ideali kaip kai kuriu kaimynu golfine...nes mes jos netresiam auga kaip auga.. 4u.gif

Mes tręšiam veją ir ja mulčiuoju. Ar taip pat esu priekvailė? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 12, 09:15)
Mes tręšiam veją ir ja mulčiuoju. Ar taip pat esu priekvailė?  unsure.gif

lotuliukas.gif
Gaudvile, tu pas mus smartass.gif daržo reikaluose - paaiškink gi plačiau naujokėms.
Pas man pastebėjimas būtų toks - nieko baisaus tas "pertręšimas" - pavojingiau yra pesticidai, fungicidai ir pan. Jie sveikatą mūsų "kabina" labiau. Jei pieva tręšta, bet nepurškaliojat rundapu pienių ir pan. - nieko baisaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 12, 09:38)
Gaudvile, tu pas mus  smartass.gif  daržo reikaluose - paaiškink gi plačiau naujokėms.
Pas man pastebėjimas būtų toks - nieko baisaus tas "pertręšimas" - pavojingiau yra pesticidai, fungicidai ir pan. Jie sveikatą mūsų "kabina" labiau. Jei pieva tręšta, bet nepurškaliojat rundapu pienių ir pan. - nieko baisaus ax.gif

Dalykas labai paprastas, tiesiog naudojam ilgo veikimo trąšas, veja tręšiama tik vieną kartą per sezoną. Jos yra įsisavinamos po truputį per 180d., nėra pertręšimo rizikos.

Beje, medžio pelenai taip pat trąša ir jais aplink braškių kerus taip pat apibarstau tik vieną kartą per sezoną, anksti pavasarį. Todėl rašyti, kad visiškai netręšiu, negaliu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 12 gegužės 2012 - 09:08
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 12, 10:06)
Beje, medžio pelenai taip pat trąša ir jais aplink braškių kerus taip pat apibarstau tik vieną kartą per sezoną, anksti pavasarį. Todėl rašyti, kad visiškai netręšiu, negaliu  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif be abejonės, trąša. Visko su saiku smile.gif. Tavo žinutės visad naudingos 4u.gif

Beja, įsigijau knygutę user posted image
labai patiko wub.gif . Visokių ekologiškų purškalų ir t.t, čia pasakoja vienuolės kaip jau nuo senų laikų išlaiko ekologišką daržą. Garžios foto, nemažai parinkta įdomios informacijos.
Atsakyti
Tą knygą varčiau pas draugę. Patiko. Tik brangoka g.gif
Atsakyti