Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Ambro, šian Vilniaus Schetelig'e prie sėklų stendo, apačioje mačiau - 0,5kg/6Lt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruzhee @ 2012 06 02, 17:02)
Praeitą savaitę mačiau garstyčių sėklų parduotuvėj Moki veži. 1,5kg kaina berods apie 13lt.

QUOTE(be rėmų @ 2012 06 02, 18:08)
Pasižiūrėkit prie sveriamų prieskonių.

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 02, 20:03)
Ambro, šian Vilniaus Schetelig'e prie sėklų stendo, apačioje mačiau - 0,5kg/6Lt wink.gif

Dėkui drinks_cheers.gif Reikės visur aplėkt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 06 02, 14:16)
Tai taikoma net mulčiuojant? g.gif O maniau, naudojant mulčių tas negalioja...

Mulčiuojant ką? Žirnius ar garstyčias? Kopūstai po garstyčių gali sirgti šaknų gumbu. Kadangi aš žirnių nemulčiuoju, nes per tankiai auginu dėl tvirtesnio stovėjimo, tai negaliu pasakyt. Bet po jų prisilaikau sėjomainos, kad bėdos neprisidaryt.
Atsakyti
Labas mulčiuotojos biggrin.gif Skaitau, semiuosi patirties, kažkiek mulčiuoju daržą ir takus.
BET. Paskaičiau, kad naudojat kartoną. O aš jo labai daug išmetu į konteinerius. Gan dideliais lapais.

Tad - jei kam reikia kartono (jis buna suplotų (arba ne) dėžių pavidalu). Kviečiu užsukti ir pasiimti. Veiksmas Vilniuje ir Kaune. smile.gif Pasiimti turėtumėte pačios, prisiderinti darbo laiku. Kartono būna kartais labai daug, kartais mažai, be sistemos. Dabar yra. smile.gif daugiau info per a.ž.
Atsakyti
na, galiu parašyt, kaip viena lysvė suplanuota:

Iš rudens dalis lysvės buvo užsėta žieminiais česnakais, dalis garstyčiomis. Vėliau garstyčios buvo nupjautos, susmulkintos ir čia pat užmulčiuota. Pavasarį česnakai sudygo, likusi dalis užsėta rapsais. Vėliau pasėta žirnių eilutė arčiau česnakų. Praėjusią savaitę nukarpiau rapsus ir čia pat suguldžiau, greitu laiku ten bus perkeliami lauke auginti skirti pomidorų daigai ir išorinėj eilutėj dar pasėsiu morkų.

Kai nuderės žirniai, kirpsiu ir ten pat jais mulčiuosiu. Po žieminių česnakų sėsiu ridikėlius, salotas ir špinatus.

Dar vėliau tarp pomidorų ir morkų eilučių užsėsiu žiemai sideratais. Štai tokia vienos lysvės istorija 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 03 birželio 2012 - 08:59
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 03, 09:59)
Štai tokia vienos lysvės istorija  4u.gif

Labai naudinga ir intensyvi istorija thumbup.gif Labai gerai, kad kažkas visą laiką lysvėje auga. Man ne visada taip gaunasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 06 03, 11:47)
Labai naudinga ir intensyvi istorija  thumbup.gif Labai gerai, kad kažkas visą laiką lysvėje auga. Man ne visada taip gaunasi ax.gif

Rūta Mėta, su laiku ir mes galėsim taip iš anksto planuot lysvelių sodinimus/sėjimus, mažiau pergyvenkit wink.gif
Atsakyti
Aš su sideratais šiemet bandysiu susidraugauti.. ax.gif Vakar garstyčių sėklų pabėriau tarp žirnių, paskaičiusi, kad nuo kirminų apsaugo. Kai paaugs kirpsiu, pasmulkinsiu ir įterpsiu į žemę...

Nagi, patyrusios mulčiotojos, papasakokit kaip morkas auginat. Sudygusios jos tookios gležnutės, kaip su mulčiavimu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 06 03, 11:49)
Rūta Mėta, su laiku ir mes galėsim taip iš anksto planuot lysvelių sodinimus/sėjimus, mažiau pergyvenkit wink.gif

drinks_cheers.gif Mano anyta puikiai daržus sodindavo- ai, va taip, šitaip pabersiu, bus gerai taip, bele kaip, čia skersai, čia įstrižai, kažkokių sėklų va turiu, tai dar čia įkišiu ką nors ir dar čia (jau eidama pakeliui iš daržo).... lotuliukas.gif eidavom su MB padėt, klausiam o kur tas ar kitas sėklas sėt, o ji- nu, tai kur randat laisvos vietelės, ten ir sėkit, koks skirtumas kaip, svarbu į žemę lotuliukas.gif Ir visada visko pilna turėdavo, svogūnus karučiu parsivešdavo, pilnas rusys gėrybių būdavo thumbup.gif Mulčiuodavo turbūt intuiciškai, nes kur išraudavo žolę, ten pat ir palikdavo. Man taip nesigauna g.gif biggrin.gif Kuo labiau pergyveni dėl kiekvieno augalėlio- tuo didesnis šnipštas kartais gaunasi g.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 03, 11:55)
Nagi, patyrusios mulčiotojos, papasakokit kaip morkas auginat. Sudygusios jos tookios gležnutės, kaip su mulčiavimu?  g.gif

Tarp eilučių didesnius tarpus palieku (kokia 20 cm) ir mulčiuoju juose. Anksčiau rašiau, kad šiltnamy morkos nesudygo, atsėjau lauke, bet anos ėmė ir sudygo po poros mėnesių turbūt doh.gif Buvau labai kruopščiai po vieną kas 2 cm suguldžius, tai auga gražiai, nieko retint nereikia. Šiemet tikrai ankstyvas iš rudens sėsiu.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 06 03, 13:15)
Anksčiau rašiau, kad šiltnamy morkos nesudygo, atsėjau lauke, bet anos ėmė ir sudygo po poros mėnesių turbūt doh.gif  Buvau labai kruopščiai po vieną kas 2 cm suguldžius, tai auga gražiai, nieko retint nereikia. Šiemet tikrai ankstyvas iš rudens sėsiu.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 03, 11:55)
Nagi, patyrusios mulčiotojos, papasakokit kaip morkas auginat. Sudygusios jos tookios gležnutės, kaip su mulčiavimu?  g.gif

Aš kaip ir Rūta Mėta, didesnius tarpus palikau ir iškart mulčiavau. Ketvirtadienį kai buvome sodyboje, tai visai neblogai atrodė - tankiai sudygo thumbup.gif Pagaliau!!!! bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 06 03, 13:15)
Tarp eilučių didesnius tarpus palieku (kokia 20 cm)  ir mulčiuoju juose. Anksčiau rašiau, kad šiltnamy morkos nesudygo, atsėjau lauke, bet anos ėmė ir sudygo po poros mėnesių turbūt doh.gif  Buvau labai kruopščiai po vieną kas 2 cm suguldžius, tai auga gražiai, nieko retint nereikia. Šiemet tikrai ankstyvas iš rudens sėsiu.

QUOTE(Ambro @ 2012 06 03, 14:15)
Aš kaip ir Rūta Mėta, didesnius tarpus palikau ir iškart mulčiavau. Ketvirtadienį kai buvome sodyboje, tai visai neblogai atrodė - tankiai sudygo  thumbup.gif Pagaliau!!!!  bigsmile.gif

aš irgi taip darau, bet, sakau, gal kokių gudrybių ir čia yra... g.gif biggrin.gif

Vakar nuvažiavau į savo daržą ir labai nuliūdau.. verysad.gif Nebežinau kad darosi, bet tiek visokių kenkėjų, kad baisu. Žmonės su ta chemija taip yra gamtos pusiuisvyrą sudarkę, kad be chemijos niekas nebeauga. Vos tik pasirodo koks natūralus daigelis, tuoj valgytojai prisistato... doh.gif Taigi.. braškių lapai ir žiedai išgraužti, visur pilna "seilių"... ridikėlių lapai kaip rėtis, salotų lapai susukti voratinklių, iš kurių kažkokie kirminai lenda, braškių žemėj gausybė karkvabalio lervų, šilauogių lapeliai pradėjo suktis, apžiūrėjus pamačiau voratinklius, įtariu, kad voratinklinės erkės, juodojo serbento lapeliai gelsti pradėjo, manau, kad tos pačios erkės darbuojasi... doh.gif verysad.gif Dabar turėtų erkės dar į braškes pasiduoti, tai bus amen.. verysad.gif
Atsakyti