Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(alinux28 @ 2012 05 31, 22:33)
o kodel joms reikia butent mano siltnamio pastoges? mirksiukas.gif
radau info,aciu.prisiskaiciau visokiu budu,reiks kazka meginti  drinks_cheers.gif

Prisiskaičiau ir aš visokių ekobūdų prieš skruzdėles ir pabandžiau šiltnamyje, tai jos kokio gudrumo ir nachališkumo doh.gif Užpili kavos tirščių, tai pasitraukia 15cm į šalį ir toliau rausia, pridėlioji citrinų žievelių - dar 10cm pasitraukia, šiandien bandysiu aliejaus užpilt.
Atsakyti
daug prieminių bandžiau nuo skruzdelių,niekas neveikia,kaip kažkuri pašnekovė sakė,susirenka mantą ir išeina kitur biggrin.gif
keisčiausia,kad pas kaimynę darže jų beveik nėra,bet ji moteriškė mėgsta trešti be proto,gal todėl ir nepatinka skruzdėm
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2012 06 01, 11:47)
Prisiskaičiau ir aš visokių ekobūdų prieš skruzdėles ir pabandžiau šiltnamyje, tai jos kokio gudrumo ir nachališkumo  doh.gif Užpili kavos tirščių, tai pasitraukia 15cm į šalį ir toliau rausia, pridėlioji citrinų žievelių - dar 10cm pasitraukia, šiandien bandysiu aliejaus užpilt.

pabandykit dilgėlių raugu palaistyti, iš mano šiltnamio išsikraustė...
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2012 06 01, 12:14)
daug prieminių bandžiau nuo skruzdelių,niekas neveikia,kaip kažkuri pašnekovė sakė,susirenka mantą ir išeina kitur biggrin.gif
keisčiausia,kad pas kaimynę darže jų beveik nėra,bet ji moteriškė mėgsta trešti be proto,gal todėl ir nepatinka skruzdėm

Pas mus sodyboje sename name susikrovė tokį nemenką skruzdelyną unsure.gif Išnešėm, papylėm soda... vis tiek kaip krovė, taip kraunasi toliau doh.gif
Kažkur buvau radusi patarimą - boro r. pabarstyt.

Buvom vakar sodyboje, tai kad sužaliavę viskas bigsmile.gif thumbup.gif Ridikėlių lapai per gerą sprindį, vienų jau prisiroviau, o kiti - tarytum dar miegantys, ploni ploni, jokio gumbelio nėra unsure.gif Alyva prigijusi jau thumbup.gif Pupelės irgi per sprindį, prieš 1,5 sav sėtos smile.gif Bulvių pusę jau sudygo, kitos dar lenda, pakėlus mulčių matosi daigų smile.gif
Sukišau į žemę kardelių svogūnėlius, plonai užmulčiavau viršų, kad neišdžiūtų žemė smile.gif

Prilaisčiau atskiestom dilgėlėm, gera trąša bus augalėliams smile.gif
Atsakyti
Man druska ir cesnaku skiltekles nuo skruzdeliu padedavo, arba jau ziauresnis budas tai pastatyt puoduka su pasaldintu vandeniu...jos visos ten sulipa..
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 06 01, 13:50)
Man druska ir cesnaku skiltekles nuo skruzdeliu padedavo, arba jau ziauresnis budas tai pastatyt puoduka su pasaldintu vandeniu...jos visos ten sulipa..

cia dar neziaurus bigsmile.gif , va koki ziauru radau :
"reikia paimti sauksta uogienes ir sumaisyti su nedideliu gabaleliu mieliu - skruzdes privalgo sio misinio, o mieles pleciasi ir tie bjaurus padarai sprogsta - tiesa sproginejant negirdejau, bet visos buvo negyvos "
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 06 01, 14:01)
cia dar neziaurus  bigsmile.gif , va koki ziauru radau :
"reikia paimti sauksta uogienes ir sumaisyti su nedideliu gabaleliu mieliu - skruzdes privalgo sio misinio, o mieles pleciasi ir tie bjaurus padarai sprogsta - tiesa sproginejant negirdejau, bet visos buvo negyvos "

Bet švelnesnis vis tiek būdas, nei chemija doh.gif

Taip atrodo mano vakar dieną Sodyba smile.gif

Prasiveržė per mulčių jau beveik visos bulvės! thumbup.gif

user posted image

Pupelės irgi neatsilieka, prieš 1,5 sav sėtos smile.gif

user posted image

Žirniai jau su žiedais thumbup.gif

user posted image

Sėtos moliūgų sėklos jau sudygusios, po 2 lapelius jau turi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 06 01, 17:18)

Pupelės irgi neatsilieka, prieš 1,5 sav sėtos smile.gif

o kas tie juoduliai tarpuose? g.gif

p.s. pupeles ir žirnius aš apsėju rečiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 01, 17:22)
o kas tie juoduliai tarpuose? g.gif

p.s. pupeles ir žirnius aš apsėju rečiau mirksiukas.gif

Pelenų užpyliau ax.gif Gali būt...senos pupelės, nesitikėjau, kad beveik visos sudygs biggrin.gif Aš net rūšies jų nežinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 06 01, 18:04)
.senos pupelės, nesitikėjau, kad beveik visos sudygs biggrin.gif 

pas mane ir panašiai sudygę, nes sėjo mama, o iš paskos dar papildė du sūnūs mano biggrin.gif išretinti reikės, kai mažasis nematys, nes pasižiūrės, kad raunu, tai tuoj pat visas išraus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 01 birželio 2012 - 18:35
QUOTE(Ambro @ 2012 06 01, 18:04)
Gali būt...senos pupelės, nesitikėjau, kad beveik visos sudygs biggrin.gif Aš net rūšies jų nežinau  doh.gif [/color]

Gražiai viskas atrodo, o ypač bulvės 4u.gif Maniškės tai vangiai pro šieną kalasi verysad.gif
O su pelenais tai kaži ar čia gerai padaryta g.gif Jie į anglis nuo drėgmės sušoka ir naudos nedaug. Aš įberiu šiūpelį į kibirą su vandeniu ir išlaistau, jei dėl tręšimo jie čia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 06 01, 19:48)
Maniškės tai vangiai pro šieną kalasi verysad.gif

mano taip pat. Tokios minimalios, iš tolo, tai daugelio net nesimato pro šieno kupetas biggrin.gif
Bulvėms man labai patiko, kai mulčiavau TIK su pjauta žole, tačiau yra keli minusai:
*žolės reikia LABAI daug,
*kai bulvės užauga didelės, tai neįmanoma įeiti mulčiuoti ir tada prasideda žolių antplūdis.
Atsakyti