Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Dzhine @ 2012 05 31, 11:55)
Praušau, primink, kaip perkiesi?

pas vieną SM forumietę. O produktų, kurie gali stovėti ilgai, galima nusipirkti įvairiuose PC.

QUOTE(Ambro @ 2012 05 31, 12:29)
diasaja, bet pas jus iš pat pradžių buvo sukasta žemė, paruošta sėjimui, sodinimui... o tik paskui pradėjot mulčiuot smile.gif

taip. prieš 5 metus.

QUOTE(ruta19 @ 2012 05 31, 12:36)
Isrinkti, tai reiskia viska israveti  doh.gif

taip. kai didįjį daržą darėme, tai taip pat išrinkau visas žoles.
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 31, 13:21)
Ateinu su gedulinga žinia: šiąnakt nušalo moliūgai ir ankstyvos bulvės cray.gif

užjaučiu 4u.gif Bulvės turėtų atsigauti. mano ankstyvosios taip pat buvo nukąstos šalnų, dabar jau atsigavo thumbup.gif
Atsakyti
Pas mane irgi salna daug nuostoliu pridare. Labiausiai gaila Anyzinio lafanto doh.gif Visa kita galima atsodinti. Daugiausiai nusalo geles - nasturtes, serenciai, kliuvo sparaginem pupelem, gerai, kad tik pradejusios dygti, tai tik viena nukentejo, kuri antrus lapelius leisti pradejo, nusalo 6 is 7 pomidoru. Cykinijos buvo tik pasodintos, b et neprigijusios, tai liko viena pusetina, kuri po bambaliu buvo. Net krapu virsuneles apsalusios unsure.gif :verysad Gerai, kad agurkai bambaliais uzdengti buvo. Tiesa, dar ir kukuruzams kliuvo, kurie anksciausiai seti buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 05 31, 19:47)
Pas mane irgi salna daug nuostoliu pridare. Labiausiai gaila Anyzinio lafanto doh.gif Visa kita galima atsodinti. Daugiausiai nusalo geles - nasturtes, serenciai, kliuvo sparaginem pupelem, gerai, kad tik pradejusios dygti, tai tik viena nukentejo, kuri antrus lapelius leisti pradejo, nusalo 6 is 7 pomidoru. Cykinijos buvo tik pasodintos, b et neprigijusios, tai liko viena pusetina, kuri po bambaliu buvo. Net krapu virsuneles apsalusios unsure.gif  :verysad Gerai, kad agurkai bambaliais uzdengti buvo. Tiesa, dar ir kukuruzams kliuvo, kurie anksciausiai seti buvo g.gif

Ar čia Klaipėdoje?? blink.gif
Nu nebuvo Klaipėdoje šalnu, šiandien buvau, tai viskas ok
Atsakyti
Taip, link Dituvos vaziuojant. Mano darzas plynam lauke, nera jokios uzuovejos. Sodyboje tarp medziu niekas nenukentejo, o vos uz 100 m man daug kas nusalo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 31, 11:02)
taip, latvių firma. Naudoju tik šios firmos trąšas.

http://biolux.lv/ind...p?page=Apie-mus

dabar jau zinau,matytos 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, prisilaužykit plonų medžių šakelių, liepos ar kitų lapuočių ir apsmaigstykit augalus kad uždengtų. Apsaugo nuo šalnų. Galima ant viršaus ir viengubą agro užmest, tai prie augalų tada nesiliečia. Gaila žuvusių augalėlių ir įdėto darbo verysad.gif
Atsakyti
o as siandien savo darziuka apziurejau,papildomai mulcios uzdejau.vyras sugalvojo kaip tas braskes "sutvarkyt".tuos stambius siaudus su zolepjove susmulkino,tai super thumbup.gif visai kitas reikalas,kur kas graziau gula ir atrodo thumbup.gif tik vat siltnami nemazai skruzdeliu.gal kas zino kokiu geru eko budu kaip su jom "susitart" ?
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 31, 21:31)
o as siandien savo darziuka apziurejau,papildomai mulcios uzdejau.vyras sugalvojo kaip tas braskes "sutvarkyt".tuos stambius siaudus su zolepjove susmulkino,tai super  thumbup.gif visai kitas reikalas,kur kas graziau gula ir atrodo  thumbup.gif tik vat siltnami nemazai skruzdeliu.gal kas zino kokiu geru eko budu kaip su jom "susitart" ?

va tik ka nesenai perskaiciau, kad purskia su coca cola g.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 31, 21:45)
va tik ka nesenai perskaiciau, kad purskia su coca cola  g.gif

veiksminga? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 31, 20:31)
tuos stambius siaudus su zolepjove susmulkino,tai super  thumbup.gif visai kitas reikalas,kur kas graziau gula ir atrodo 

Man darže nepasiteisina toks smulkus mulčiavimas. Dėl grožio smulkia žolyte mulčiuoju tik priekyje, prie gėlių, kad akiai malonu būtų. Ir ploną sluoksnį. Nors pas mane sode puri neužmirkstanti žemė, bet toks smulkus storesnis mulčas po kelių lietingų dienų pradeda pūti ir trenkia pelėsiu.
Todėl darže stengiuos mulčiuoti viską storai iš rudens biški lapais, stagarais ir peraugusia žole, kad stiebeliai būtų. Netgi dabar apačioje dedu stambesnius stagarus, o smulkmę tik ant viršaus.
Nusprendžiau, kad pro stambų mulčą daugiau oro patenka ir nebepelyja.
Pernai pjauta veja mulčiuotos bulves pelijo, o šalia pat triskart daugiau užmulčiuotos stambiu praeito amžiaus šienu bujojo.
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 31, 21:45)
va tik ka nesenai perskaiciau, kad purskia su coca cola  g.gif

Skruzdes megsta saldesius, joms jauka reikia daryt su mielem, uogiene ir dar kazkuo, lyg boraksu... o coca cols naikinam amarus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2012 05 31, 21:57)
Man darže nepasiteisina toks smulkus mulčiavimas. Dėl grožio smulkia žolyte mulčiuoju tik priekyje, prie gėlių, kad akiai malonu būtų. Ir ploną sluoksnį. Nors pas mane sode puri neužmirkstanti žemė, bet toks smulkus storesnis mulčas po kelių lietingų dienų pradeda pūti ir trenkia pelėsiu.
Todėl darže stengiuos mulčiuoti viską storai iš rudens biški lapais, stagarais ir peraugusia žole, kad stiebeliai būtų. Netgi dabar apačioje dedu stambesnius stagarus, o smulkmę tik ant viršaus.
Nusprendžiau, kad pro stambų mulčą daugiau oro patenka ir nebepelyja.
Pernai pjauta veja mulčiuotos bulves pelijo, o šalia pat triskart daugiau užmulčiuotos stambiu praeito amžiaus šienu bujojo.

darza mulciuoju zole,tai dar niekas nepelyjo,tik kloju nestorai,kad sudziutu.ir kvapo jokio nera.o cia braskes buvau uzklogusi stambiais siaudais,tai pridygo is ju zoles,stovejo visi pasisiause.o dabar labai grazu ir manau taip kaip ir turi buti thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(edinka @ 2012 05 31, 22:02)
Skruzdes megsta saldesius, joms jauka reikia daryt su mielem, uogiene ir dar kazkuo, lyg boraksu... o coca cols naikinam amarus  mirksiukas.gif

dariau siandien kempineles su medum tai kai kur aplipo neblogai,dar kai kur kavos tirsciu pripyliau,sako nemegsta.bet noretusi kazko rimtesnio uzpilt.
o kaip su ta coca cola?purksti?skiesti? ax.gif
Atsakyti