Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 05 31, 10:47)
aš išrinkčiau visas piktžoles ir sėčiau garstyčias.

Isrinkti, tai reiskia viska israveti doh.gif Gal as pabandysiu deti kartona ir mulciuoti, vistiek ko gero siemet nesodinsiu ten nieko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 31, 11:36)
Isrinkti, tai reiskia viska israveti  doh.gif Gal as pabandysiu deti kartona ir mulciuoti, vistiek ko gero siemet nesodinsiu ten nieko  rolleyes.gif

Pernai, nuemus paskutini braskiu derliu, dejau kardona ir "pamirsau" iki sio pavasario. Nuemus kardona (likucius), radau nuostabiai puria zeme, be jokiu saknu, nei braskiu, nei varpucio, nei garsvos. Siemet ten pomidorai po zoles "patalais" auga...
Atsakyti
Ateinu su gedulinga žinia: šiąnakt nušalo moliūgai ir ankstyvos bulvės cray.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 31, 13:21)

pas mane keliu moliugu ir po lapa nukasta. bet as juos tik nugnybiau ir tikiuosi,kad visas augalas nenustips unsure.gif geri,kad bent agurkus su agro uzsidangsciau ir pupeliu,kas keisciausia neprigriebe g.gif bulvem ir lyg dzin .
Atsakyti
kur čia šalna buvo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 30, 19:01)
kazkaip nebezinau ar rudeni ar pavasari set reikia?ar laukt kol prazys?o paskuo raut ar tik nupjaut?niekada nesusidurusi su tokiu dalyku

Pasetas garstycias jau paaugusias dar pries zydejima perkasu ir palieku, saltis sunaikima kenkejus, o pavasari uztenka tik sugrebliuot - zeme buna lengva ir puri thumbup.gif
Atsakyti

vaje... verysad.gif Aš šiandien dar nemačiau savo daržo. Tikiuosi, kad nenušalo.. unsure.gif
Atsakyti
O man jau per smegenis kala, tas rupestis del darzu biggrin.gif , sianakt sapnaua, kad bunam kakzokioje sodyboje ir manes klausia kaip as kuriu eko sistema
vienu zodziu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 31, 12:21)

pas mane "Karnišonai" ir cukinija kuria vakar į lauką iš šiltnamio perkėliau doh.gif bet tik vienoje pusėje šalnos pakąsti augalai, o kitur nieko, o moliūgų nepažiūrėjau, šalia buvo doh.gif , dar tik šią savaite išdyge unsure.gif pasėjau naujai agurkų šiltnamį daigykloj kad greičiau išdygtų. Dar uždengiau braškes, nes jau paukščiai rado kad raudonuoja ir iškapojo kelias doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 31 gegužės 2012 - 14:15

o kokie nusalimo pazymiai? blush2.gif
apejau siandin savo darza bet nieko neiprasro nepastebejau, arbusiukas lyg ziedus nori kraut, bet gerai nesupratau dar kas ten per pumpuriuki daros. ir radau bulviu sudygusiu thumbup.gif dvi jau gerokai pasistiebusios, po kokius 8cm virs mulco, o dar 4 ar 6 jau lenda is po sieno, tai ir visos jau tureru pradet lyst rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 31 gegužės 2012 - 14:22
liko pas mane laisvu plotu truputi, bet ten liepa zadu sodinti braskes biggrin.gif tai kazin dabar galiu det kartono ir sieno, ar tik sieno uzdet? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 31, 16:18)
o kokie nusalimo pazymiai? blush2.gif
apejau siandin savo darza bet nieko neiprasro nepastebejau, arbusiukas lyg ziedus nori kraut, bet gerai nesupratau dar kas ten per pumpuriuki daros. ir radau bulviu sudygusiu thumbup.gif dvi jau gerokai pasistiebusios, po kokius 8cm virs mulco, o dar 4 ar 6 jau lenda is po sieno, tai ir visos jau tureru pradet lyst rolleyes.gif

Moliūgų lapai kaip skudurai, minkšti, gal dar ataugs iš viršūnės, o bulvių lapai patamsėję, ne žali, o daugiau mėlyni. Kibo šaltis į tas, kurios be užuovėjos.
Atsakyti