Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Dagma @ 2012 05 30, 23:12)
bent jau pas mane tai nuostolis nebūna didelis, kelios nučiulptos braškės g.gif ir aš matau kai jos nušokuoja atėjus skinti. Šiaip be paukščių ir varlių nelabai ir sugalvoju kas galėtų valgyti g.gif o daryt aš nieko nedarau, tiesiog tas kurios jau jų paragautos, joms ir palieku, lai tas pačias ir čiulpia biggrin.gif  mirksiukas.gif

Nuo kada rupūžės šokuoja? Bent ta, kuri mano šiltnamyje gyveno, tai iškilmingai ropinėjo ir net nemanė stipriau sportuoti.
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2012 05 30, 22:00)

aš garstyčias sėjau (su ranka išbėriau ir su grėbliu jas įterpiau į žemę-pirmyn ir atgal grėbliu pastumdžiau, tai taip jos ir įsiterpė) į žemę. O kaip pas jus nesuprantu-žolę nupjovėt? ten pieva dabar? g.gif

Man regis, ten pievelė g.gif Aš tai gal išbarstyčiau sėklas ir vis tik užpilčiau kažkiek žemių ant viršaus. Kitokiems būdams fantazijos pristingau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 05 30, 23:50)

Man regis, ten pievelė g.gif 

jeigu pievelė, tai nieko neišeis. Bent aš taip manau.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 31, 00:02)
jeigu pievelė, tai nieko neišeis. Bent aš taip manau.

Ta lysve buvo nemulciuota ir priaugus zoliu, tai kaip ir pieva gaunasi g.gif O jei as pabandyciau kaip Dzhine minejo, pribarstyti seklu ir turiu maisa durpiu, jomis uzpilciau g.gif
Atsakyti
O gal siek tiek su sakem apversti tas zoles (tipo sukasti) g.gif ir tada seti. Ir kai tas garstycias nupjausiu tai pries sejant ka nors vel reiktu perkasti ??? g.gif Atsiprasau uz kvailus klausimus blush2.gif
Atsakyti
o kaip merginos vaismedzius priziurit?gal koki eko uzpila zinot nupurkst nuo kenkeju?
siandien vaziuoju savo darziuko apziuret rolleyes.gif ,zolytes reikia dadet.kazka reikia daryti su skruzdem,nemazai pas mane ju darze blink.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus. Dar vieną turiu:
Kaip pradėti ruošti lysvę kitiems metams? Dabar turiu laukinę pievą su varpučiais, pienėm ir t.t. Sukasinėti ir viską išrauti sunku - gal viską padengti storu mulčo (žolės) sluoksniu? Bet tiek daug žolės per kartą negausiu. O gal galima kartonu uždeng o rudenį užsėti dar garstyčiom?
Atsakyti
Ash tai ant pievos vis dejau sienauta per vasara zole, pavasari rezultatas buvo puikus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 31, 08:27)
Ta lysve buvo nemulciuota ir priaugus zoliu, tai kaip ir pieva gaunasi  g.gif O jei as pabandyciau kaip Dzhine minejo, pribarstyti seklu ir turiu maisa durpiu, jomis uzpilciau  g.gif

aš išrinkčiau visas piktžoles ir sėčiau garstyčias.
Papildyta:
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 31, 09:11)
o kaip merginos vaismedzius priziurit?gal koki eko uzpila zinot nupurkst nuo kenkeju?

aš su dilgėlių antpilu purškiau. Šiemet dar niekuo. pernai dar firmos "Biolux" preparatu purškiau nuo kenkėjų.
QUOTE(runchikas @ 2012 05 31, 09:26)

Kaip pradėti ruošti lysvę kitiems metams? Dabar turiu laukinę pievą su varpučiais, pienėm ir t.t. Sukasinėti ir viską išrauti sunku - gal viską padengti storu mulčo (žolės) sluoksniu? Bet tiek daug žolės per kartą negausiu. O gal galima kartonu  uždeng o rudenį užsėti dar garstyčiom?

žolės reiktų LABAI daug. Jau geriau kartono keli sluoksniai.
Atsakyti
o tas "biolux" kaip suprantu ekologiskas? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 31, 10:57)
o tas "biolux" kaip suprantu ekologiskas? rolleyes.gif

taip, latvių firma. Naudoju tik šios firmos trąšas.

http://biolux.lv/ind...p?page=Apie-mus
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 31, 11:02)
taip, latvių firma. Naudoju tik šios firmos trąšas.

http://biolux.lv/ind...p?page=Apie-mus

Praušau, primink, kaip perkiesi?
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2012 05 30, 12:45)
O kodėl jūs ruošiatės kast  g.gif unsure.gif Šitas momentas mulčiavime man buvo pats pačiausias, kad nebereiks kast rolleyes.gif Ar nesuprantu kažko unsure.gif

Todėl, kad toj vietoj, kur mano daržiukai buvo avietynas + pieva su per sprindį esančiomis šaknimis žemėje doh.gif Aišku, užmulčiavus supuvusiu šienu, paskui - žole, pas mane ten auga daržovės. Bet pakapsčius giliau - šaknynas vis tiek susipynęs jaučiasi. Norisi, kad kitais metais būtų puresnė žemė ir iš tų šaknų nepridygtų, ko nereikia rolleyes.gif

QUOTE(audine68 @ 2012 05 30, 13:18)
Aš šiais metais tokį bandymą darau, ale visai neblogai gaunasi. Man labai patiko, kai rodė, kaip nuimti derlių - praskleidi mulčią, pasiėmi kiek tau reikia bulvikių ir užskleidi toliau augti. Gal taip ir bus??? g.gif

http://www.part.lt/i...a1d4724b159.jpg

Taip aš ir tikiuos "nukast" bulvytes - praskleidi mulčių ir susirenki biggrin.gif Šiandien kaip tik važiuosiu apžiūrėt savo daržų, žiūrėsiu, gal jau mulčiaus (šiaudų) joms reikia papildyt smile.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 05 30, 18:03)
labai paprastai-imi ir nekasi. pavyzdžiui, mano vyras atsisakė kasti daržą, tai prieš 5 metus pradėjau domėtis kitokiais būdais žemės dirbimo. Ir radau bigsmile.gif tą darbą puikiai atlieka sliekai thumbup.gif

diasaja, bet pas jus iš pat pradžių buvo sukasta žemė, paruošta sėjimui, sodinimui... o tik paskui pradėjot mulčiuot smile.gif

Na dar palauksim rudens, gal kiek apmažės žemėje tų šaknų doh.gif
Atsakyti