QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 05 30, 08:08)
aš konkrečiai dėl šito klausiau, nes kilo įtarimas, kad pernai braškės apaptinės būtent nuo mulčiaus pradėjo pūti.
nežinau kodėl pas puvo, bet pirmus metus, kai nusprendžiau mulčiuoti braškes (buvo daug patarėjų, kad nemulčiuoti, nes supus), tai pagrindinis derlius buvo iš mulčiuotų braškių, nes nemulčiuotos masiškai puvo, tik pavalgymui buvo.
QUOTE(runchikas @ 2012 05 30, 08:35)
kaip pavasarį sėti arba naujus augalus? Kaip dygsta daržovės pro mulčą? Jei dygsta daržovės tai dygs ir piktžolės?
Čia kažkas minėjo kad sėjo garstyčias prie žirnių, tai pasėjus irgi viską užmulčavot?
ateini prie mulčiuoto daržo, praskleidi mulčią, pamatai purią žemę
, mintyse pasidžiaugi mulčiavimu, su sliekais pabendrauji, padarai norimo ilgio ir pločio vagelę ir beri sėklas:
čia taip aš sėjau šiemet žirnius su garstyčiomis (trečias sėjimas). Ant viršaus šiaudų (kur sėklos subertos) neužklojau. Kai sudigs, tada į tarpus dėsiu mulčių.
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 30, 11:46)
o rudeni nuemusios derliu nesukasat zemes?
ne. Saugau savo strėnas ir nugarą
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 30, 11:54)
* tai ta zeme isdirbta max 10cm gylio, tai stebuklu siemet su derlium nesitikiu,
**o kaip su tais sideratais galit dar kart paaiskint. na paseji tarkim garstycias, jos sudygsta, auga... kada jas reikia nupjauti ar israuti ar ka daryti su jom?
*pas mane žemė būna tiek išdirbta, kiek lenda grėblio ir trinagio nagai. Ir tikrai nebūna 10cm, o dar mažiau, gal kokie2 cm. Derlius būna gausus.
**sideratus patartina įterpti į žemę arba nupjauti prieš žydėjimą.
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 30, 12:26)
o jei zeme sukast uzkasant mulcia,o kitamet pasodinus vel uzmulciuot?
gal turite daug laiko, kad ruošiatės dirbti bereikalingą darbą?
QUOTE(Treja @ 2012 05 30, 12:45)
O kodėl jūs ruošiatės kast Šitas momentas mulčiavime man buvo pats pačiausias, kad nebereiks kast
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 30, 17:19)
tik kazkaip keista kaip tos zemeles kast nereikia
labai paprastai-imi ir nekasi. pavyzdžiui, mano vyras atsisakė kasti daržą, tai prieš 5 metus pradėjau domėtis kitokiais būdais žemės dirbimo. Ir radau
tą darbą puikiai atlieka sliekai