Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Treja @ 2012 05 30, 12:45)
O kodėl jūs ruošiatės kast  g.gif unsure.gif Šitas momentas mulčiavime man buvo pats pačiausias, kad nebereiks kast rolleyes.gif Ar nesuprantu kažko unsure.gif

viską teisingai suprantat. Žemės perkasti nereikia.
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 05 30, 13:22)
as rudeni zemes nekasu...bet pavasari nuemus likusio  mulco sluoksni...ejauper lysves kazkur 15-20cm gyliu ir rinkau  grambuoliu lervas..nes kitaip nzn kaip g.gif  ju buvo labai daug...poto vel uzmulciavau..o kaimyne sako..pas mane grambuoliu lervu inkubatorius doh.gif  tongue.gif

saltomis ziemomis ir grambuoliu lervos issala.manau tikrai nepakenks rudeni perkasti zeme,kas ziema saltukas "pasaldytu" ko nereikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 05 30, 08:08)

aš konkrečiai dėl šito klausiau, nes  kilo įtarimas, kad pernai braškės apaptinės būtent nuo mulčiaus pradėjo  pūti.

nežinau kodėl pas puvo, bet pirmus metus, kai nusprendžiau mulčiuoti braškes (buvo daug patarėjų, kad nemulčiuoti, nes supus), tai pagrindinis derlius buvo iš mulčiuotų braškių, nes nemulčiuotos masiškai puvo, tik pavalgymui buvo.
QUOTE(runchikas @ 2012 05 30, 08:35)
kaip pavasarį sėti arba naujus augalus? Kaip dygsta daržovės pro mulčą? Jei dygsta daržovės tai dygs ir piktžolės?
Čia kažkas minėjo kad sėjo garstyčias prie žirnių, tai pasėjus irgi viską užmulčavot?

ateini prie mulčiuoto daržo, praskleidi mulčią, pamatai purią žemę bigsmile.gif , mintyse pasidžiaugi mulčiavimu, su sliekais pabendrauji, padarai norimo ilgio ir pločio vagelę ir beri sėklas:

user posted image

user posted image

čia taip aš sėjau šiemet žirnius su garstyčiomis (trečias sėjimas). Ant viršaus šiaudų (kur sėklos subertos) neužklojau. Kai sudigs, tada į tarpus dėsiu mulčių.

QUOTE(alinux28 @ 2012 05 30, 11:46)
o rudeni nuemusios derliu nesukasat zemes?

ne. Saugau savo strėnas ir nugarą ax.gif

QUOTE(saulute32 @ 2012 05 30, 11:54)
* tai ta zeme isdirbta max 10cm gylio, tai stebuklu siemet su derlium nesitikiu,

**o kaip su tais sideratais galit dar kart paaiskint. na paseji tarkim garstycias, jos sudygsta, auga... kada jas reikia nupjauti ar israuti ar ka daryti su jom? g.gif

*pas mane žemė būna tiek išdirbta, kiek lenda grėblio ir trinagio nagai. Ir tikrai nebūna 10cm, o dar mažiau, gal kokie2 cm. Derlius būna gausus.
**sideratus patartina įterpti į žemę arba nupjauti prieš žydėjimą.

QUOTE(alinux28 @ 2012 05 30, 12:26)
g.gif o jei zeme sukast uzkasant mulcia,o kitamet pasodinus vel uzmulciuot?

gal turite daug laiko, kad ruošiatės dirbti bereikalingą darbą? g.gif
QUOTE(Treja @ 2012 05 30, 12:45)
O kodėl jūs ruošiatės kast  g.gif unsure.gif Šitas momentas mulčiavime man buvo pats pačiausias, kad nebereiks kast rolleyes.gif 

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(alinux28 @ 2012 05 30, 17:19)
tik kazkaip keista kaip tos zemeles kast nereikia  g.gif

labai paprastai-imi ir nekasi. pavyzdžiui, mano vyras atsisakė kasti daržą, tai prieš 5 metus pradėjau domėtis kitokiais būdais žemės dirbimo. Ir radau bigsmile.gif tą darbą puikiai atlieka sliekai thumbup.gif
Atsakyti
Kol buvau baltarankė miestietė nesupratau, kam žmonės žemę kasinėja, ir pradėjusi mulčiuoti lygiai taip pat nesuprantu. Įsitempę žmonės lietuviai, tik dirbt ir kankintis jiems norisi biggrin.gif
Atsakyti
bet jeigu mulciuoju pjauta zole per ziema ji visviena supus?kaip tada? g.gif
Atsakyti
Alinux28, gausiai užmulčiuoti iš rudens.
Ten kur buvo mažai mulčiaus pavasarį užsėjau garstyčių. Puikiai išstūmė garšvas iš teritorijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 30 gegužės 2012 - 17:31
QUOTE(diasaja @ 2012 05 30, 18:03)
*pas mane žemė būna tiek išdirbta, kiek lenda grėblio ir trinagio nagai. Ir tikrai nebūna 10cm, o dar mažiau, gal kokie2 cm. Derlius būna gausus.
**sideratus patartina įterpti į žemę arba nupjauti prieš žydėjimą.

pas mane dabar va spinatai blogai dygsta, bet nezinau del ko, ar kad zeme neisdirbta ar del seklos, nepamenu ar nuo pernai likusia sekla ar siemetine sejau. jei pernykscia tai viskas aisku kodel nedygsta, nes zirniai pernyksciai isvis nei vienas nisdygo doh.gif morkos irgi pernykstes nedygsta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 05 30, 18:23)
tik dirbt ir kankintis jiems norisi biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(alinux28 @ 2012 05 30, 18:24)
bet jeigu mulciuoju pjauta zole per ziema ji visviena supus?kaip tada? g.gif

per žiemą beveik supus, o pavasarį vėl mulčiuosite mirksiukas.gif

foto daryta sausio 6 dieną: kairėje pusėje mulčiuota pjauta žole, o dešinėje-šiaudais:

user posted image

tos pačios braškės, tik iš kitos pusės balandžio 23 dieną:

user posted image

čia matosi pirmametės braškės balandžio 23 dieną: mulčias (pjauta žolė) beveik suiręs, kadangi norėjau, kad žemė pakankamai įšiltų, tai mulčiavau tik tarplysvius:

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 05 30, 18:26)
Alinux28, gausiai užmulčiuoti iš rudens.
Ten kur buvo mažai mulčiaus pavasarį užsėjau garstyčių. Puikiai išstūmė garšvas iš teritorijos.

tos rupuzokes ir pas mane "karaliauja".tik man kazkaip sudetingai cia atrodo su tom garstyciom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 30, 18:46)
tos rupuzokes ir pas mane "karaliauja".tik man kazkaip sudetingai cia atrodo su tom garstyciom  blush2.gif

O kame sudėtingumas? Kuris momentas glumina?
Aš labai grubiai pabasrčiau ir su grėbliu palyginau. Psio. Jei turėčiau galimybę tvarkytis darže tiek kiek reikia, gal būčiau ir gražiau viską padariusi, tačiau šitam veiksmui teturėjau penkias minutes, todėl subėriau pernelyg daug sėklų iš skubėjimo smile.gif Rezultatas man patiko. reiks pakartoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 30, 18:29)
pas mane dabar va spinatai blogai dygsta, bet nezinau del ko, ar kad zeme neisdirbta ar del seklos, nepamenu ar nuo pernai likusia sekla ar siemetine sejau. jei pernykscia tai viskas aisku kodel nedygsta, nes zirniai pernyksciai isvis nei vienas nisdygo doh.gif morkos irgi pernykstes nedygsta doh.gif

o aš ką tik nuėmiau iš mulčiuotos žemės špinatų derlių - patys užsisėjo bigsmile.gif
Atsakyti
Na jūs man pasakykit,ką reiškia įterpti į dirvą??? Gi neperkasti?Ar tik nupjauti ir uždėti?
Atsakyti