o jei zeme sukast uzkasant mulcia,o kitamet pasodinus vel uzmulciuot?
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 05 30, 10:40)
Prieš tris savaites sudėjau kartono dėžes, ant viršaus žoles, dabar padariau skylutes ir įkišau moliūgų, agurkų, aguročių sėklas. Žiūrėsim kas bus.
Manau taip geriau, ruosiant kitiems metams lysve, o siemet isnaudot j1 moliugams, cukinijoms
Papildyta:
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 30, 12:26)
o jei zeme sukast uzkasant mulcia,o kitamet pasodinus vel uzmulciuot?
Kadangi siemet tik pirmi m mulciuoju, anksti pavasari dejau kartona, lapus senus, papuvusi siena... tai saknynas ziuriu dar liko po kartonu, nors jis ir istizes... Sakau rudeni, nuemus visas darzoves, reikes sukast zeme ir vel mulciu uzkraut, lai toliau puna
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 30, 11:58)
garstyčias aš sėju jau link rudens kad nespėtų sėklų pribarstyt ir tada arba palieku (gaunasi kaip mulčas po žiemos), arba apkasu jas žydinčias ar prieš žydėjimą - priklauso nuo to, ką paskui ten sėsiu/sodinsiu
nupjaut ir palikt, israut ir palikt ar kaip auga taip ir palikt per ziema nei raut nei pjaut?
quote=Ambro,2012 05 30, 09:48]
Aš irgi taip dariau, pirmi metai, kaip mulčiuoju
Žinook, buvau ir aš radusi video, kaip kartono lakštai sudėti ant žemės ir skylutėse sėjo bulves
[/quote]
Aš šiais metais tokį bandymą darau, ale visai neblogai gaunasi. Man labai patiko, kai rodė, kaip nuimti derlių - praskleidi mulčią, pasiėmi kiek tau reikia bulvikių ir užskleidi toliau augti. Gal taip ir bus???
[
Aš irgi taip dariau, pirmi metai, kaip mulčiuoju
Žinook, buvau ir aš radusi video, kaip kartono lakštai sudėti ant žemės ir skylutėse sėjo bulves
[/quote]
Aš šiais metais tokį bandymą darau, ale visai neblogai gaunasi. Man labai patiko, kai rodė, kaip nuimti derlių - praskleidi mulčią, pasiėmi kiek tau reikia bulvikių ir užskleidi toliau augti. Gal taip ir bus???
[
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 30, 14:04)
nupjaut ir palikt, israut ir palikt ar kaip auga taip ir palikt per ziema nei raut nei pjaut?
žiemai galima palikt kaip yra, tada jos paskui uždengia žemę - kaip mulčas gaunasi. bet jei anksti pasėsit ir spės pribrandint sėklų - tai turėsit daug ravėjimo kitais metas tada jau reikia prieš sėkloms subręstant ar apkasti, ar su dalgiu prasieiti.... tam, kad sėklų nepribarstytų
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 30, 13:04)
Garstyčios įsiskverbia į 2-3 metrų gylį. Žydinčių garstyčių žalioji masė vertingiausia. Po garstyčių nesėjami kryžmažiedžiai augalai, nes puola tie patys kenkėjai. Taigi - nauda ir dėl dirvos sustrukturinimo ir del "maistingo" mulčo.
Aš kartais jas sumaišau su žeme - taip yra sunkiau, nei guledamos pavirsiuj, kaip mulčas, bet man patiko taip gerint dirvą .
Info apie garstyčias ne mano - iš P. Bieliūno knygutės "Žaliosios trąšos ir kompostai" (1999).
as rudeni zemes nekasu...bet pavasari nuemus likusio mulco sluoksni...ejauper lysves kazkur 15-20cm gyliu ir rinkau grambuoliu lervas..nes kitaip nzn kaip ju buvo labai daug...poto vel uzmulciavau..o kaimyne sako..pas mane grambuoliu lervu inkubatorius
QUOTE(anikita @ 2012 05 30, 13:22)
..o kaimyne sako..pas mane grambuoliu lervu inkubatorius
geras posakis - po teisybei, kartais ir aš taip apie savo daržą pagalvoju .
QUOTE(Otaip @ 2012 05 30, 13:22)
Garstyčios įsiskverbia į 2-3 metrų gylį. Žydinčių garstyčių žalioji masė vertingiausia. Po garstyčių nesėjami kryžmažiedžiai augalai, nes puola tie patys kenkėjai. Taigi - nauda ir dėl dirvos sustrukturinimo ir del "maistingo" mulčo.
Aš kartais jas sumaišau su žeme - taip yra sunkiau, nei guledamos pavirsiuj, kaip mulčas, bet man patiko taip gerint dirvą .
Info apie garstyčias ne mano - iš P. Bieliūno knygutės "Žaliosios trąšos ir kompostai" (1999).
cia kokie augalai?
QUOTE(Treja @ 2012 05 30, 12:45)
O kodėl jūs ruošiatės kast Šitas momentas mulčiavime man buvo pats pačiausias, kad nebereiks kast Ar nesuprantu kažko
as nezinau,pirmi metai mulciuoju.tik kazkaip keista kaip tos zemeles kast nereikia