Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 05 11, 17:28)

avietės gal buvo mulčiuotos medžio drožlėmis? g.gif nesu labai tvirta, bet aš pastebėjau, kad šių lervų yra daugiau ten, kur mulčiuota medžio drožlėmis.

O aš pernai nuo aviečių suaugusius grambuolius rinkdavau, vakarais skraidydavo, o rytais avietėse po 2-3 būriais tupėdavo. Pasilenki, pasižiūri... aha, draugai, ainam pas vištas lotuliukas.gif tai gal todėl, kad jie avietėse mėgsta gyventi, gal ten daugiau kiaušinių prideda? g.gif
Atsakyti
Turiu beda..pernai visus metus mulciavau braskes zole..siemet krumai kaip kalnai dideli..zali..o ziedu beveik nera..braskes i lapus isejo? nieko netrestos..tai ka tas mulciavimas dave...lapu kalan..o norejosi uogu g.gif ar kam taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 05 11, 18:56)
Turiu beda..pernai visus metus mulciavau braskes zole..siemet krumai kaip kalnai dideli..zali..o ziedu beveik nera..braskes i lapus isejo? nieko netrestos..tai ka tas mulciavimas dave...lapu kalan..o norejosi uogu g.gif ar kam taip buvo?

Per vienus metus mulčiavimo tikrai taip nepersitręšė, kad vaisių nemegztų g.gif Bėda kažkur kitur. Gal drėgmės trūkumas, o gal dar pasirodys žiedukai, gal veislė tiesiog vėlyva g.gif O gal daigeliai sodinti vasarą prstos kokybės g.gif Žiedpumpurius braškės subrandina dar daug anksčiau, nei jau dabar, pavasary g.gif
Atsakyti

tikrai ne žolė kalta. Jeigu braškės ne ankstyvos, tai dar nežydi, anksti dar, be to šiluma šiemet nelepino. Manu, kad dar sulauksit žiedelių.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 11 gegužės 2012 - 18:33
ačiū merginos už nuorodą dėl bulvių sodinimo...viskas tapo aišku net nemaniau, kad youtube gali būti apie tai... blush2.gif

prieš kelias dienas apdėjau česnakus šienu, tai sakykit vėliau galiu dėti tiesiog nuskintos žolės ant viršaus?

o jeigu nuskinu patvoriuose esančią žolę, ją reikia padžiovinti ar galiu tiesiog nedžiovintą apdėti nestoru sluoksniu?

o kad graži man ta česnakų lysvė, gal kad kitokia neįprasta
Atsakyti
Turiu beda..pernai visus metus mulciavau braskes zole..siemet krumai kaip kalnai dideli..zali..o ziedu beveik nera.

pažiūrėkit atidžiau į krūmo vidų. Mulčiuotos braškės vėliau pradeda žydėti, nes žemė vėliau įšyla.

QUOTE(linksmuoliukas @ 2012 05 11, 19:52)
*prieš kelias dienas apdėjau česnakus šienu, tai sakykit vėliau galiu dėti tiesiog nuskintos žolės ant viršaus?

**o jeigu nuskinu patvoriuose esančią žolę, ją reikia padžiovinti ar galiu tiesiog nedžiovintą apdėti nestoru sluoksniu?

*** o kad graži man ta česnakų lysvė,

*jeigu storą sluoksnį krovėt, tai papildymas su žole bus labai nežymus ir nenaudingas.
**aš nedžiovinu. Geriau kloju plonesniu sluoksniu, o po dienos-dviejų vėl papildau.
*** drinks_cheers.gif man taip pat. Ypač mėgstu po lietaus pavaikščioti po mulčiuotą daržą wub.gif visur švaru, gaivu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 11, 20:00)
*** drinks_cheers.gif man taip pat. Ypač mėgstu po lietaus pavaikščioti po mulčiuotą daržą wub.gif visur švaru, gaivu wub.gif

drinks_cheers.gif Ir naudinga ir sveika.....daržo terapija biggrin.gif
Atsakyti
Na bandysiu laukti...braskes realiai antrametes..pernai buvo ju pirmas derlius, ir geras..o siemet jos tikrai grazios..bet ziedai kur..visi stebisi aplinkiniai..komentarai pertrestos g.gif nors ju as visai netresiu doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 05 11, 20:31)
Na bandysiu laukti..

ar žiūrėjai krūmo viduje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 05 11, 20:31)
Na bandysiu laukti...braskes realiai antrametes..pernai buvo ju pirmas derlius, ir geras..o siemet jos tikrai grazios..bet ziedai kur..visi stebisi aplinkiniai..komentarai pertrestos g.gif  nors ju as visai netresiu doh.gif  doh.gif

pas mane irgi antrameciai krumai, labai grazus, o ziedu praita savaite irgi dar nebuvo g.gif laukiam mirksiukas.gif
Atsakyti
kelmai kaip parodiniai,bet nezysi..perejau perkitus..mociuciu aplinkpievose..tokios varganos..bet zioedu kiek ohohoho..o mano nezydi blink.gif
Papildyta:
o ko kelmo viduje iesokoti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 05 11, 20:35)
..o mano nezydi blink.gif

ar pumpurai sukrauti? pas mane tik kelios dienos kaip apsirodė žiedai, nors už tvoros pas kaimynes jau seniai žydi.
Papildyta:
QUOTE(anikita @ 2012 05 11, 20:37)

o ko kelmo viduje iesokoti? blush2.gif

reikia praskleisti lapus ir pažiūrėti, tikrai turi būti sukrauti pumpurai bigsmile.gif
Atsakyti