Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(alinux28 @ 2012 05 29, 18:31)
o koki kartona dedate?tinka tarkim nuo kartoniniu deziu?nera per storas?dregme praeina?

kartoninės dėžės tinka, mes pernai pasiimdavom jų prie PC šiukšlių dėžių,ten kartono dėžes jie privalo gražiai išardyti ir sudėti pundeliais, tai labai gerai buvo thumbup.gif tik kur buvo patingėta lipias juostas nuo dėžių nuplėšti tai šiemet tenka traukyti sėjant iš lysvių blush2.gif o kartono mažai kur like, supuves jau thumbup.gif savo funkcija pernai atliko thumbup.gif

kas dėl žolės pelijimo šiltnamyje tai aš nesuku galvos, neardau ir nevartau jo ir išviso nežiūriu, bet kokiu atveju tai organika, tikrai nepakenks mirksiukas.gif tik pomidorai pas mane apsiraito, tai paskaičiau kad negalima visai prie augalo prikišti žolės, tai daugiau prie pat koto nekišiu, gal padės tongue.gif o šiaip esu nerealiai patenkinta mulčiavimu thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras.
Norėjau pasitikslint, dėl braškių mulčiavimo žole. Uogų nepūdys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 05 29, 19:29)
Labas vakaras.
Norėjau pasitikslint, dėl braškių mulčiavimo žole. Uogų nepūdys  g.gif

na jei nelis ištisom parom ir mėnesiais, o į tai ir nepanašu - neturėtų supūti g.gif bent jau maniškės tai sausutėlės, paviršiuje-šienukas mirksiukas.gif mulčiuojant atsižvelgiu į pranašaujamas oro sąlygas, jei lietaus nepranašauja kelias paras - mulčiuoju storai, jei lietinga bus - ploniau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 29 gegužės 2012 - 20:24
aciu merginos uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
[quote=zuikis5,2012 05 29, 15:27]
[QUOTE]
serbentus šiemet pabandžiau - žiūrėsiu kas gausis. uždėjau komposto po krūmais, uždengiau viską kartonu ir tada užpyliau ant kartono pjuvenų (nešviežių, kelių metų senumo) ir žievės, šakelių smulkintų. Ko gero galima ir žole, bet man vėl tas pats vargas su sraigėm - pilni krūmai tada jų,...
[/quote]
nuo sraigių geriau pritraiškyti kiaušinių lukštų ir pribarstyt. Ir trąša ir pilvelius nemaloniai "kutena"
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 05 29, 20:29)
Labas vakaras.
Norėjau pasitikslint, dėl braškių mulčiavimo žole. Uogų nepūdys  g.gif

mulčiuoju braškes dėl to, kad:
1-a priežastis- braškės nesupūtų,
2-a priežastis- nereikėtų dažnai ravėti
3-a priežastis- braškė tiesiai nuo krūmo į burną keliautų, nes nuplauta praranda patį gardumą, nebent su centrifūga išsuku, tai tinka ir plautos
4-a priežastis- nereikėtų laistyti per karščius
5-a priežastis- nereikėtų tręšti
6-a priežastis- mulčiuotos braškės gražiau
7-a priežastis-esu suvalkietė
8-a priežastis-mulčiuoti man LABAI patinka
9-a priežastis-gal užteks? flirt.gif
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif

pas mane apmulciuotos braskes . pirmametems jau antra norma uzdejau ... antrametems ir treciametems irgi reiktu, nes jau isplonejes sluoksnis, tik zole nespeja augt unsure.gif
ir siltnamis mulciuotas , darzine tikra , kvepia sieneliu smile.gif
na ir cesnakai zieminiai bei sis beitas mazais lopinukais ...

gerokai pagyvenusi kaimyne ( buvusi agronome) ziurejo skersai i mano augalu apklojima... bet savaitgali pakeliau braskiu mulca ir parodziau kokia biri, puri siaip priemoline zeme thumbup.gif akys buvo TOKIOS bigsmile.gif sake eis avieciu mulciuot nu nes ravet ir ravet doh.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 05 29, 23:30)

gerokai pagyvenusi  kaimyne ( buvusi agronome) sake eis avieciu mulciuot nu nes ravet ir ravet  doh.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

thumbup.gif čia tai bent įvertinimas thumbup.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif tikrai thumbup.gif

o kai zeme pas mus priemolis po lietaus pluta susidaro.kas savaitgali nuvaziavus imu i rankas "nagus" ir einu purent doh.gif nes gaila ziuret i uzpluktus augaliukus... o tie mulciuotieji sau patenkint bujoja, jokiu plutu po mulcu irnesakyk.gif
tik kur zoles gaut g.gif salia kaimynu sodas keli metai nedirbamas, buvo zole uzsetas. Tai variau mb kad papjovinetu ten. Palaukiau, kol pienes baigs zydet, nes prisiset tikrai nenoriu smile.gif si ateinanti savaitgali vel varysiu ji kaimynu soda puost blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 05 29, 23:56)
Palaukiau, kol pienes baigs zydet, nes prisiset tikrai nenoriu smile.gif

pienių sėklos nukeliauja labai toli.
Aš pjaunu žolę ir nekreipiu dėmesio ar su sėklomis, ar be. Tikrai neprisisėja, kadangi mulčiuoju PASTOVIAI.
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 05 29, 20:22)
na jei nelis ištisom parom ir mėnesiais, o į tai ir nepanašu - neturėtų supūti g.gif bent jau maniškės tai sausutėlės, paviršiuje-šienukas mirksiukas.gif mulčiuojant atsižvelgiu į pranašaujamas oro sąlygas, jei lietaus nepranašauja kelias paras - mulčiuoju storai, jei lietinga bus - ploniau mirksiukas.gif

ačiū biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 05 29, 21:56)
mulčiuoju braškes dėl to, kad:
1-a priežastis- braškės nesupūtų,

aš konkrečiai dėl šito klausiau, nes kilo įtarimas, kad pernai braškės apaptinės būtent nuo mulčiaus pradėjo pūti.
Atsakyti
Laba diena sodininkės. Pradėjau šiemet aš irgi domėtis mulčiavimu. Paseku jūsų diskusijas, perskaičiau rastus straipsnius, kaip ir viskas buvo aišku - užmulčiavau savo sudygusį daržą dobilais, kaip ir viskas kolkas gerai. Bet dar turiu vieną klausimą, ir nerandu atsakymo - kaip pavasarį sėti arba naujus augalus? Kaip dygsta daržovės pro mulčą? Jei dygsta daržovės tai dygs ir piktžolės? Radau info tik kaip bulves po kartono lapais sodinti, bet ką daryti su morkoms, ridikėliais, žirniais, ir t.t.?
Čia kažkas minėjo kad sėjo garstyčias prie žirnių, tai pasėjus irgi viską užmulčavot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo runchikas: 30 gegužės 2012 - 07:36