Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(j.ole @ 2012 05 29, 13:02)
O as niekaip neperkandu mulciavimo siltnamyje... Lauke be problemu, kloju ir kaifuoju - pro langa ziu, darzas pataluose  biggrin.gif Nu vat siltnamyje pelyja nors tu ka.......Vedinu visa diena, nelaistau. Nu pelyja i vsio. Ta gal papurent vis mulca karts nuo karto.... Pasimetus  unsure.gif

Gal kaip tik per mažai drėgmės? Dėl to irgi pasirodo gali pelyti doh.gif Pernai vargau lygiai taip pat.Šiemet tikiuos nebebus taip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 29, 16:11)
o ar mulciuojat agrastu ir serbentu krumus?jei taip,tai kuo?

[QUOTE]
serbentus šiemet pabandžiau - žiūrėsiu kas gausis. uždėjau komposto po krūmais, uždengiau viską kartonu ir tada užpyliau ant kartono pjuvenų (nešviežių, kelių metų senumo) ir žievės, šakelių smulkintų. Ko gero galima ir žole, bet man vėl tas pats vargas su sraigėm - pilni krūmai tada jų, pernai visos uogos buvo apgraužtos blink.gif o pjuvenų nemėgsta jos schmoll.gif
Šiaudus aš tiesiog pakarpau. O po šiaudinės pirties statybų tai buvo ir šiaip tokios smulkmės pribyrėję... tiesa, pas mus ne rulonai - kitkos buvo. tai užbėriau smulkesniais, paskui ant viršaus - stambesnių, gražesnių šiaudų kad uogos neapliptų, ir puikiai - nebėra baisiausio man darbo - braškių ravėjimo tongue.gif Na, tiesa prieš mulčiuojant vis tik stengiuos išravėt, ypač bjauresnes daugiametes žoles...
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 29, 15:11)

Taip. Kraunu viską ką turiu, daugiausiai peraugusią žolę kur iš daržo pašalio, rudenį lapais ir pan. Serbentams laaabai patinka. Ir svarainius pasodintus užmulčiavau riebiai, tai visi prigiję, gražutėliai.
Papildyta:
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 29, 14:34)
as vis tik vakar nuemiau siaudus nuo braskiu  verysad.gif nepasiteisino man.atidengiau,o ten kone pieva,tai ravejimo turejau  blink.gif .ten,kur pabyreje siaudu seklyciu,tai isvis 'smilgu priauge,ko gero rudeni dar ir duonytes buciau turejusi  lotuliukas.gif

g.gif man atrodo, kad sluoksnis mulčiaus pas Jus tiesiog per mažas g.gif Ant sausų šiaudų ar šieno dar žalios stambios žolės dedu "priešinga kryptim"-. Nu viena kita usnis tik išlenda g.gif
Atsakyti
Zinau kad jau buvo kalbeta, bet kai neaktualu buvo tai neisigilinau, del mulciavimo pjuvenomis, ar yra kazkokie augalai kuriems maziau/daugiau rekomenduojama jomis mulciuoti??
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2012 05 29, 16:58)
Zinau kad jau buvo kalbeta, bet kai neaktualu buvo tai neisigilinau, del mulciavimo pjuvenomis, ar yra kazkokie augalai kuriems maziau/daugiau rekomenduojama jomis mulciuoti??

Pjuvenos rūgština žemę, tai labiau tinka rūgščiamėgiams ir daugiamečiams. Šviežios pjuvenos sunaudoja azotą - reikia tręšti papildomai
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 29, 16:13)
Pjuvenos rūgština žemę, tai labiau tinka rūgščiamėgiams ir daugiamečiams. Šviežios pjuvenos sunaudoja azotą - reikia tręšti papildomai

Jei pjuvenų neperkasinėti su žeme-jos nerūgština dirvos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 29, 15:11)

Pripjaunu dalgiu žolę, sugrebiu ir po krūmu apdedu biggrin.gif kol kas tik pirmi metai... palygint nėr su kuo rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=zuikis5,2012 05 29, 15:27]
[QUOTE]
serbentus šiemet pabandžiau - žiūrėsiu kas gausis. uždėjau komposto po krūmais, uždengiau viską kartonu ir tada užpyliau ant kartono pjuvenų (nešviežių, kelių metų senumo) ir žievės, šakelių smulkintų. Ko gero galima ir žole, bet man vėl tas pats vargas su sraigėm - pilni krūmai tada jų, pernai visos uogos buvo apgraužtos blink.gif o pjuvenų nemėgsta jos schmoll.gif
Šiaudus aš tiesiog pakarpau. O po šiaudinės pirties statybų tai buvo ir šiaip tokios smulkmės pribyrėję... tiesa, pas mus ne rulonai - kitkos buvo. tai užbėriau smulkesniais, paskui ant viršaus - stambesnių, gražesnių šiaudų kad uogos neapliptų, ir puikiai - nebėra baisiausio man darbo - braškių ravėjimo tongue.gif Na, tiesa prieš mulčiuojant vis tik stengiuos išravėt, ypač bjauresnes daugiametes žoles...
[/quote]
Pas mane irgi yra sraigiu beda.pilna ju.tai gera zinot,kad bent pjuvenu jos nemegsta.kas liecia kitkas,tai jos daug geriau,nes ten siaudai smulkesni.norejau paklaust:o ka tokio duoda kartonas?
Papildyta:
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 29, 15:35)
Taip. Kraunu viską ką turiu, daugiausiai peraugusią žolę kur iš daržo pašalio, rudenį lapais ir pan. Serbentams laaabai patinka. Ir svarainius pasodintus užmulčiavau riebiai, tai visi prigiję, gražutėliai.
Papildyta:

g.gif man atrodo, kad sluoksnis mulčiaus pas Jus tiesiog per mažas g.gif Ant sausų šiaudų ar šieno dar žalios stambios žolės dedu "priešinga kryptim"-. Nu viena kita usnis tik išlenda g.gif

pridejau atrodo nemazai,braskiu nesimate rolleyes.gif paskui kiek pakrito,bet visvien jie tokie pasipute buvo.gaila nenufotkinau.o dar ir uzsisejo man ju lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2012 05 29, 16:50)
Pripjaunu dalgiu žolę, sugrebiu ir po krūmu apdedu biggrin.gif kol kas tik pirmi metai... palygint nėr su kuo  rolleyes.gif

girdejau,kad agrastai lygtais megsta rugstesne dirva ir pjuvenu mulcia g.gif
Atsakyti
As siemet presuotais siaudais mulciavau, ten ir aviziniai siaudai buvo ir dar kazkokie, tai man irgi visi "pradygo" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 29, 14:55)
pasisiause jie tokie buvo  g.gif

susigula jie, reikia kantrybės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 29, 18:22)
norejau paklaust:o ka tokio duoda kartonas?

kartonas (bent kol supūna) neleidžia žolėms dygti, kai kurios ir sunyksta per tą laiką.. nes mulčo nestorą sluoksnį teužbėriau, tai žolės pralįstų. iš tiesų, tai gavosi kompostas ir kartonas kaip mulčas smile.gif pjuvenos ir žievės daugiau dekoratyvinę rolę atlieka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 29 gegužės 2012 - 17:32
QUOTE(diasaja @ 2012 05 29, 18:18)
susigula jie, reikia kantrybės mirksiukas.gif

kantrybe baigiasi kai darze pieva lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 29, 18:30)
kartonas (bent kol supūna) neleidžia žolėms dygti, kai kurios ir sunyksta per tą laiką.. nes mulčo nestorą sluoksnį teužbėriau, tai žolės pralįstų. iš tiesų, tai gavosi kompostas ir kartonas kaip mulčas  smile.gif pjuvenos ir žievės daugiau dekoratyvinę rolę atlieka  smile.gif

o koki kartona dedate?tinka tarkim nuo kartoniniu deziu?nera per storas?dregme praeina?
Atsakyti