[quote=zuikis5,2012 05 29, 15:27]
[QUOTE]
serbentus šiemet pabandžiau - žiūrėsiu kas gausis. uždėjau komposto po krūmais, uždengiau viską kartonu ir tada užpyliau ant kartono pjuvenų (nešviežių, kelių metų senumo) ir žievės, šakelių smulkintų. Ko gero galima ir žole, bet man vėl tas pats vargas su sraigėm - pilni krūmai tada jų, pernai visos uogos buvo apgraužtos
o pjuvenų nemėgsta jos
Šiaudus aš tiesiog pakarpau. O po šiaudinės pirties statybų tai buvo ir šiaip tokios smulkmės pribyrėję... tiesa, pas mus ne rulonai - kitkos buvo. tai užbėriau smulkesniais, paskui ant viršaus - stambesnių, gražesnių šiaudų kad uogos neapliptų, ir puikiai - nebėra baisiausio man darbo - braškių ravėjimo
Na, tiesa prieš mulčiuojant vis tik stengiuos išravėt, ypač bjauresnes daugiametes žoles...
[/quote]
Pas mane irgi yra sraigiu beda.pilna ju.tai gera zinot,kad bent pjuvenu jos nemegsta.kas liecia kitkas,tai jos daug geriau,nes ten siaudai smulkesni.norejau paklaust:o ka tokio duoda kartonas?
Papildyta:
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 29, 15:35)
Taip. Kraunu viską ką turiu, daugiausiai peraugusią žolę kur iš daržo pašalio, rudenį lapais ir pan. Serbentams laaabai patinka. Ir svarainius pasodintus užmulčiavau riebiai, tai visi prigiję, gražutėliai.
Papildyta:
man atrodo, kad sluoksnis mulčiaus pas Jus tiesiog per mažas
Ant sausų šiaudų ar šieno dar žalios stambios žolės dedu "priešinga kryptim"-. Nu viena kita usnis tik išlenda
pridejau atrodo nemazai,braskiu nesimate
paskui kiek pakrito,bet visvien jie tokie pasipute buvo.gaila nenufotkinau.o dar ir uzsisejo man ju
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2012 05 29, 16:50)
Pripjaunu dalgiu žolę, sugrebiu ir po krūmu apdedu kol kas tik pirmi metai... palygint nėr su kuo
girdejau,kad agrastai lygtais megsta rugstesne dirva ir pjuvenu mulcia