na visai neblogas padarelis ta cesnake
"Ją galima sutikti pušynuose, parkuose, soduose, daržuose, laukuose, ten, kur lengvos dirvos. Minta skruzdėlėm, žiogais, sliekais, moliuskais, drugių vikšrais, kirmėlėm, vorais bei kitais bestuburiais.
Česnakės žiemoja sausumoje. Rugsėjo arba spalio mėnesį jos įsirausia į dirvožemį arba įlenda į kurmių, graužikų ar kitų žvėrelių urvelius. Pabunda balandį arba gegužės pradžioje."
tik kazin ka ji cia veikia pas mane i zeme isirausus, nes nersia tai vandenyje o artimiausias vandns telkinys uz kokiu 300-400 metru. gerai kad as jos nesuzeidziau nes su mazu kauptuku dariausi duobute ir ja isverciau. kai nufotkinau palikau ja ant zemes tik sienu uzklojau kaip buvo. kol cia jum parasiau nuejau paziurejau o ji jau vel po zeme isirausus buvo
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 28, 21:01)
tik kazin ka ji cia veikia pas mane i zeme isirausus, nes nersia tai vandenyje o artimiausias vandns telkinys uz kokiu 300-400 metru.
matyt ne nuotaika
QUOTE(Amise @ 2012 05 28, 21:07)
matyt ne nuotaika
matyt
pradejau antra karta mulciuot darza, jau daug kur labai zenkliai sumazejes sieno sluoksnis
gal kas pekino kopustus auginate? sejau kelis ant palanges, tai tokie suvarge buvo, bet persodinus i lauka atsigavo, lapukai grazus, bet kai kambary vargo tai ir dabar dar nera dideli, bet paauge jau, per ta laika kai buvo lauke, gerokai. ir kai sejau viska pasejau ju ir tiesiai i dirva. tai sudygo man jei gerai ir net praktiskai pasivijo tuos daigintus kambary. bet jie labai jau tankiai sudyge. tai kazin ar juos reikia retint ar gali ir taip augti ir ar israutieji prigytu ikisti kitoj vietoj?
dijasaja, o garstycias, kaip sideratus, kaip sejate? i siaudus tiesiai? ar atkeliat, paskui vel uzdengiat?
QUOTE(šeimos kaklas @ 2012 05 28, 10:24)
kai pirmus kartus užlipo ant lysvės-užriaumojau tikra to žodžio prasme kai ėjo tarplysviais kartu su manimi, vis girdavau, kad gera, kad graži (mano Milka į šį pagyrimą labai teigiamai reaguoja ). Po to pradėjau stebėt savo šunį, kai yra daržei ir jeigu matau, kad kojos atsidurs ant lysvių iš karto griežtas draudimas "ne". Kai pašaukiu "pas mane", tai juokingiausia, kaip tarplysviais (tarsi labirintais) atbėga Atrodo išmokinau puikiai, tačiau ........kai darže sulaukiam svečio gandro, tai Milka pamiršta visas gero elgesio taisykles
Papildyta:
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 05 28, 13:41)
Man labai patiko šiaudais ir ant viršaus žole, toks sumuštinis gaunasi, drėgmė gerai laikosi, ir tikrai mažiau žolių pralenda.
Man labiau patinka atvirkštinis variantas: pirmiausia pjauta žolė, o po to šiaudai/šienas.
Papildyta:
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 28, 17:37)
silauoge kazin sienu galima mulciuoti?
nebus naudos. geriau rūgščia durpe.
Papildyta:
QUOTE(iewike @ 2012 05 29, 00:00)
dijasaja, o garstycias, kaip sideratus, kaip sejate?
garstyčias sėjau kartu su žirniais, kad nepultų kirmėlės, į tą pačią eilutę: vienas žirnis, viena garstyčia, vienas žirnis, viena garstyčia ir t.t.
pernai garstyčias sėjau pavasarį į būsimą vietą braškių.
QUOTE(diasaja @ 2012 05 29, 00:21)
Man labiau patinka atvirkštinis variantas: pirmiausia pjauta žolė, o po to šiaudai/šienas.
Aš kai pasėjau dar normalios žolės nebuvo mulčiavimui, o seno šieno kaip sykis buvo, tai ir pabandžiau.
O as niekaip neperkandu mulciavimo siltnamyje... Lauke be problemu, kloju ir kaifuoju - pro langa ziu, darzas pataluose Nu vat siltnamyje pelyja nors tu ka.......Vedinu visa diena, nelaistau. Nu pelyja i vsio. Ta gal papurent vis mulca karts nuo karto.... Pasimetus
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 05 29, 07:56)
Aš kai pasėjau dar normalios žolės nebuvo mulčiavimui, o seno šieno kaip sykis buvo, tai ir pabandžiau.
as vis tik vakar nuemiau siaudus nuo braskiu nepasiteisino man.atidengiau,o ten kone pieva,tai ravejimo turejau .ten,kur pabyreje siaudu seklyciu,tai isvis 'smilgu priauge,ko gero rudeni dar ir duonytes buciau turejusi vyras sako,kad is rulonu per stambus siaudai,neprigula taip,oro tarpas buvo ir suzele.na,bet dabar jau zinosiu.tik nesugalvoju kuo dabar mulciuot.kaimyne sako,kad pjuvenos jai nepasiteisino,nes pas mus ir taip porukste dirva.gal sakau pamegint tiesiog nupjauta zole?ar galima taip?
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 29, 15:34)
as vis tik vakar nuemiau siaudus nuo braskiu nepasiteisino man.atidengiau,o ten kone pieva,tai ravejimo turejau .ten,kur pabyreje siaudu seklyciu,tai isvis 'smilgu priauge,ko gero rudeni dar ir duonytes buciau turejusi vyras sako,kad is rulonu per stambus siaudai,neprigula taip,oro tarpas buvo ir suzele.na,bet dabar jau zinosiu.tik nesugalvoju kuo dabar mulciuot.kaimyne sako,kad pjuvenos jai nepasiteisino,nes pas mus ir taip porukste dirva.gal sakau pamegint tiesiog nupjauta zole?ar galima taip?
iš rudens užmulčiuot pabandykit. tada jie susigula, galima ir dar uždėt, ir žolės nebepralenda, o jei ir pralenda kokia - labai lengvai išsirauna. Dar galima pasmulkint šiaudus, jei neprigula. pjuvenos dar ir prie uogų limpa, o žolė man pvz netinka, nes tada uogas sraigės suėda šiaudai man pasiteisino geriausiai
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 29, 14:48)
iš rudens užmulčiuot pabandykit. tada jie susigula, galima ir dar uždėt, ir žolės nebepralenda, o jei ir pralenda kokia - labai lengvai išsirauna. Dar galima pasmulkint šiaudus, jei neprigula. pjuvenos dar ir prie uogų limpa, o žolė man pvz netinka, nes tada uogas sraigės suėda šiaudai man pasiteisino geriausiai
o kaip smulkinti siaudus?man ju irgi smulkesniu norisi,nes tada gal ir vaizdas bus geresnis.pasisiause jie tokie buvo
Pa smane ir taip kaip pas zuikis5 zole po mulcium bujojo, tai as ant virsaus vis kraudavau is po zoliapjoves pjauta zole. jinai kaip silosas tokia. tai labai pristabdo ta zoles vesejima. nes pries tai tai sienas buvo, arba zole po trimerio pjauta. daug tarpu gaunasi su tokiu mulcium. gaila,kad negalim fiziskai visada su zoliapjove pasidaryti zolytes. yra tokiu plotu pas mus,kur su zoliapjove pjaunant tasytis ta kasika reiktu kulturisto kokio,kad patysti visa zoliapjove
apsimulciavau siandien agurkus. vienas plotas jau seniai ju mulciuojamas, kitas darze, tai siandien pirma karta pamate mulciu. taip gera dabar ant sirdies ir ramu
mulciuoju ir siltnamyje, bet niekas ten nepelyja gal per didele dregme kitur? nes pas mane tai net sniokscia,kai skersveji padarau, todel agurkus siltnamyje agro pleveles siena atitverus
apsimulciavau siandien agurkus. vienas plotas jau seniai ju mulciuojamas, kitas darze, tai siandien pirma karta pamate mulciu. taip gera dabar ant sirdies ir ramu
mulciuoju ir siltnamyje, bet niekas ten nepelyja gal per didele dregme kitur? nes pas mane tai net sniokscia,kai skersveji padarau, todel agurkus siltnamyje agro pleveles siena atitverus
o ar mulciuojat agrastu ir serbentu krumus?jei taip,tai kuo?