Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(šeimos kaklas @ 2012 05 28, 10:24)
Smagiausia tai, kad mulčiavimu užsikrėtė mama, po mano ilgų įkalbinėjimų. Pernai pradėjo nuo braškių ir atsidžiaugt negali, o šiemet jau ir pomidorus šiltnamyje apmulčiavo, nes sako nespėja laistyt, žemė iškart gumbuota. Tai pagyriau, o ana man sako, kad ne taip paprasta galvoj mąstymą pakeisti biggrin.gif

man kol kas sunkiai sekas dėl šito dalyko. Ypač kai realaus pavyzdžio neturiu. Tik vadinamai "apmulčiavau" vazoninius pomidorus balkone, kad žemė taip nesusiplaktų ir ilgiau drėgmė laikytus smile.gif Būtų iš kur lengvai šiaudų gaut nuvažiuočiau ir apmulčiuočiau pas mamą kokį gabaliuką braškių, tik va kad nedažnai vasarą išeiną pas ją užsukt doh.gif o dar šiaudų iš kur nuraut..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amise: 28 gegužės 2012 - 09:36
QUOTE(Viltis* @ 2012 05 27, 00:24)
aha, iš pradžių šiaudais, o šiandien ant viršaus žole pjauta, bet kaip pirmametės tai sakyčiau nemažai uogų...ai kai pasodinau tai nupjauta žole mulčiavau...dauginsiuos po derliaus aš taviškių, labai uogos didelės...jau ant žiedų dydžių mačiau kad bus uogos nemažos...mama kai pamatė sako čia gera veislė kad pirmametės šitokios uogos užmegztos...o taip mano mama kažkaip už mulčiavimą...o vyras irgi pritarę, sakė aš nenusimanau daryk kaip tu nori, kaip tau geriau, man jis tik mulčių atitempia o aš ir šikną pastačius mulčiuoju... lotuliukas.gif

o ar pasiteisino mulciuoti nupjauta zole?as siaudais mulciavau,tai man zolyviu nemazai prilindo.gal sakau del to ,kad siaudai stambus?nzn ka toliau daryt.ar nuimti siaudus ar ant virsaus det zoles? g.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 28, 12:43)
o ar pasiteisino mulciuoti nupjauta zole?as siaudais mulciavau,tai man zolyviu nemazai prilindo.gal sakau del to ,kad siaudai stambus?nzn ka toliau daryt.ar nuimti siaudus ar ant virsaus det zoles?  g.gif

Dėjau ant viršaus žoles.
Man labai patiko šiaudais ir ant viršaus žole, toks sumuštinis gaunasi, drėgmė gerai laikosi, ir tikrai mažiau žolių pralenda.
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 28, 12:43)
o ar pasiteisino mulciuoti nupjauta zole?as siaudais mulciavau,tai man zolyviu nemazai prilindo.gal sakau del to ,kad siaudai stambus?nzn ka toliau daryt.ar nuimti siaudus ar ant virsaus det zoles?  g.gif

aš dėjau ant šiaudų žolę pjautą , tai man labai pasiteisina, ir drėgna apačioj ir žolių nėra...
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 05 28, 09:31)
drinks_cheers.gif  Dziaugiausi, kad dukra siemet (2m) jau graziai takeliais vaiksto, tai atsirado kitas "kudikis"  biggrin.gif

Vaikai tai kaip ir vaikai, o gi mano brangiausiai vakar įlindo į žemuogių lysvę, kuri buvo užmulčiuota kankorižeis, mat kur tos žemuogės, gi paprasta tuščia lysvė schmoll.gif Nu ir supikus buvau, išvadinau ji brėdžių lotuliukas.gif , sakiau kad atkeliavusios strinos man mažiau problemu sukelia, nei tu
Atsakyti
silauoge kazin sienu galima mulciuoti? spygliu truputi parsinesiau is pusyno apdejau ir ant virsaus sieno, ar zole gal geriau butu|? g.gif
Atsakyti
buvau pasiruosusi 6 vieteles arbuzu ir moliugu sodinimui. dabar isejau sodint, 5 susodinau ir viena radau uzimta bigsmile.gif kas cia per varlyte su tokiais dideliais nagais? ir stora labai, turbut peret susiruose mano paruostam lizdely. bet lyg ne rupuzike g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 28, 20:05)
buvau pasiruosusi 6 vieteles arbuzu ir moliugu sodinimui. dabar isejau sodint, 5 susodinau ir viena radau uzimta bigsmile.gif kas cia per varlyte su tokiais dideliais nagais? ir stora labai, turbut peret susiruose mano paruostam lizdely. bet lyg ne rupuzike g.gif

blink.gif nu kas čia per padaras? Man į varlę nepanašu.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 28, 20:05)

...ištryniau spėliones... biggrin.gif

čia yra Česnakė bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amise: 28 gegužės 2012 - 19:20
QUOTE(Amise @ 2012 05 28, 20:13)

kaaass? g.gif negirdėjau dar tokio pavadinimo, padaro tokio irgi dar neteko matyti.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 05 28, 20:24)
kaaass?  g.gif negirdėjau dar tokio pavadinimo, padaro tokio irgi dar neteko matyti..  rolleyes.gif

Aš irgi nei girdėjus nei mačius turbūt, bet kad jau man egzpertas taip pasakė tai reiškias taip ir yra biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amise: 28 gegužės 2012 - 19:36
QUOTE(Amise @ 2012 05 28, 20:13)
...ištryniau spėliones...  biggrin.gif

o kas ji per vienas bigsmile.gif reiks veliau psiskaitinet, dar leku pamulciuosiu biski ir eisiu dukra guldyt o tada paziurinesiu apie ja nete, ar cia gerai ar nelabai kad ji pas mane apsigyveno rolleyes.gif
Atsakyti