Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Diasaja, cia kainos http://www.siuntosau...tuvoje-ikainiai manau 6 lt kainuotu siuntimas (na dar neaisku kiek svers daigeliai), o kiek jusu megiamo sokolado kaina tai nezinau blush2.gif

QUOTE(*Vosylka* @ 2012 05 27, 21:53)
Saulute32 nekreip dėmesio kas ką sneka. Svarbu, kad tau tai i naudą.Į mane ir keistai žiūrėjo, o šiemet jau žiūriu patys tarplysvius mulčiuoja. Džiaugiuosi ir, kad draugei išaiškinau, kaip gerai mulčiavimas. Tai nuvažiavus pamačiau, jog puse daržo apsimulčiavus thumbup.gif

as tai nekreipiu demesio, tik tam kartui uzsipieskiau, tiek komentaru geru prisiskaiciau (visas temas perskaiciau) tai esu isitikinus to nauda thumbup.gif

QUOTE(Ambro @ 2012 05 27, 22:13)
Mažiau imkit į širdį wink.gif Svarbu, kad jūs tikit tuo, ką darote  drinks_cheers.gif
[color=darkviolet]
Ir aš taip manau, kad visų geriausia - sava patirtis wink.gif

O štai ir mano darželio foto biggrin.gif

as isitikinus, o MB ne, jis vis laukia rezultatu biggrin.gif jau ir taip turedavau pavargt kol priprasydavau kad parvestu sieno, o dabar tikiuos nebus dar sunkiau doh.gif

bigsmile.gif kaip greit pas tave viskas dygsta ir auga thumbup.gif as agurkus 18 diena sejau tai va siandien maciau keli jau pradeta lyst is po zemiu, bet ne visi dar, o ir bulvems dar toli grazu iki islindimo is po mulco, uzvakar buvau viena pakelus aziurejus, tai sakneliu prileidus, ir stiebukas y virsu kokie 8-10cm pasistiebes, bet iki saules sviesos dar toli, na bet tikiuos jei jau dygsta po biski po mulcu tai ir islys is po mulco rolleyes.gif pernyksciu seklu turejau likusiu tai kiek sejau ko niekas is ju neisdygo, nei zirniai, nei morkos... doh.gif

cia ne i tema, bet dukra jau kelinta diena is eiles mane bando itikinti kad ziema ir liepia puosti egle. ir lauke kai bunam ir pamato kokiu vaiku saukia "ziema, egle puosiam" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 27, 22:30)
Vaizdai  wub.gif Niekad nevėlu, tik gyventojai tikriausiai apsigyvens  kitąmet.

Ačiū biggrin.gif Jei jau ieškosim inkilėlio diasaja, tai ir sau pagriebtumėm smile.gif Kažin, lb svarbūs išmatavimai? g.gif neįsivaizduoju, koks turėtų būti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 05 27, 22:13)

Iš saujos kukurūzų išdygo  tik 4....

aš sumasčiau, kad komposto-sliekų kibiran reik kukurūzo burbuolę įmest, nes mėtės balkone nereikalingų krūva, tai teko išimt, nes būt žaliai žaliai sužaliavęs kibiras lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 27, 22:40)
bigsmile.gif kaip greit pas tave viskas dygsta ir auga thumbup.gif as agurkus 18 diena sejau tai va siandien maciau keli jau pradeta lyst is po zemiu, bet ne visi dar, o ir bulvems dar toli grazu iki islindimo is po mulco, uzvakar buvau viena pakelus aziurejus, tai sakneliu prileidus, ir stiebukas y virsu kokie 8-10cm pasistiebes, bet iki saules sviesos dar toli, na bet tikiuos jei jau dygsta po biski po mulcu tai ir islys is po mulco rolleyes.gif pernyksciu seklu turejau likusiu tai kiek sejau ko niekas is ju neisdygo, nei zirniai, nei morkos... doh.gif

Daiginau visas sėklas namie, mirkinau, gal todėl ir greičiau rolleyes.gif Burokėliai ir morkos pirmą kartą neišdygo, jų vietoj ir sukišau agurkus smile.gif O dabar žiūriu pro šonus burokėliai lenda doh.gif lotuliukas.gif Tik naujoj vagoj pakartotinai sėjau morkytes, prilaisčiau, kad net plaukė žemė...ir dar agroplėvelę uždengiau. Šiandien pakėliau, pasidžiaugiau sudygimu ir vėl užklojau smile.gif

Ir MB stebisi, kad taip greit viskas auga bigsmile.gif Netiki mulčiavimo nauda biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Amise @ 2012 05 27, 22:50)
aš sumasčiau, kad komposto-sliekų kibiran reik kukurūzo burbuolę įmest, nes mėtės balkone nereikalingų krūva, tai teko išimt, nes būt žaliai žaliai sužaliavęs kibiras  lotuliukas.gif

Niekad neteko kukurūzų sėt/sodint, tai neįsivaizdavau kaip jas reik paruošt ir kada sėt... Tai tik sudaiginau ir įkišau į mulčių ax.gif
Atsakyti
Po trijų savaičių dykinėjimo (atostogų, darbų ir t.t.) buvome kaimuky, skauda visus šonus dabar lotuliukas.gif .
Ten kur iš pernai mulčiuota žemė žymiai geresnė, bet kur šiemet pradėta tai ne kas...mulčas sudžiuvo (nedaug dėjau , šviežias, bijojau, kad sušus), žemė suskirdusi, sausa.
Agurkėlius, moliūgus ir cukinijas pasėjau, išaugs gerai, neišaugs- nieko nepadarysi. Namie daigint negaliu, katinas ištampo daigus doh.gif .
Mano daržas praktiškai pievoj, kovoju su varpučiu, pienėm, sraigėm lotuliukas.gif , dar rūgštynes reik matyt iškast nes lapus kažkas nuėda, o gal žinot kuom lieti galima? Nes matau, kad į mėtas persimetė, ir ten lapukai skylėti verysad.gif

Vyras davė durų staktą seną, ten padariau lysvę , pasėjau visko, kas liko, kad dykai nebūtų, dar gausiu nuo langų rėmus (išzyziau), aplink rėmą apibarsčiau pjuvenom stambiom su medgaliais, gal ''užmuš'' žoles nors kiek. Tarpulysviuose barsčiau- pasiteisino. Venoj pusėj dar įkišau mėtų, kitoj svoguniukų žydinčių jau. Vyras sakė, kad atrodo kaip kapas, tik kryžiaus reik. Anyta irgi pakraupusi.O man džiaugsmas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 05 27, 23:16)

Niekad neteko kukurūzų sėt/sodint, tai neįsivaizdavau kaip jas reik paruošt ir kada sėt... Tai tik sudaiginau ir įkišau į mulčių  ax.gif

o aš įmečiau kibiran ir bac žiū dygsta doh.gif arba čia iš tos serijos, kad ka reikia tai ir nėr, o kai nereikia viskas kuo puikiausiai dygsta, be jokios priežiūros. Tai gal kiti daigeliai dar išlys 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas.

Diasaja, kaip gaila, kad tu taip toli gyveni.

Sesuo žolę pjauną ir į kampą krauna. O aš jau skaičiuoju, per kiek reisų su karučiu viską susitysiu savo daržui. biggrin.gif
Atsakyti
Negaliu atsidžiaugti diasajos daržais.. wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 27, 21:40)
kaip su mazu vaiku lotuliukas.gif  thumbup.gif

drinks_cheers.gif Dziaugiausi, kad dukra siemet (2m) jau graziai takeliais vaiksto, tai atsirado kitas "kudikis" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 05 27, 23:24)
Mano daržas praktiškai pievoj, kovoju su varpučiu, pienėm, sraigėm  lotuliukas.gif , dar rūgštynes reik matyt iškast nes lapus kažkas nuėda, o gal žinot kuom lieti galima? Nes matau, kad į mėtas persimetė, ir ten lapukai skylėti  verysad.gif

Vyras davė durų staktą seną, ten padariau lysvę , pasėjau visko, kas liko, kad dykai nebūtų, dar gausiu nuo langų rėmus (išzyziau), aplink rėmą apibarsčiau pjuvenom stambiom su medgaliais, gal ''užmuš'' žoles nors kiek. Tarpulysviuose barsčiau- pasiteisino. Venoj pusėj dar įkišau mėtų, kitoj svoguniukų žydinčių jau. Vyras sakė, kad atrodo kaip kapas, tik kryžiaus reik. Anyta irgi pakraupusi.O man džiaugsmas  biggrin.gif

Pažįstama vieta... pas mane irgi pievoj, jau 5-6m nešienautoj doh.gif Bet kai susizgribau, nuo kovo mėn mulčiuot pradėjau kelias lysveles, š...dėjau, tai pagal mane pusėtinai dar šiemet - auga vis kažkas po biškį ax.gif Kaip bus toliau - stebėsim biggrin.gif

Skambanti tyla, naudojamės viskuo, kuo tik galim thumbup.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Amise @ 2012 05 27, 23:36)
o aš įmečiau kibiran ir bac žiū dygsta  doh.gif arba čia iš tos serijos, kad ka reikia tai ir nėr, o kai nereikia viskas kuo puikiausiai dygsta, be jokios priežiūros. Tai gal kiti daigeliai  dar išlys 4u.gif

Nebedygs schmoll.gif SUdžiūvo daigai... o kurie giliau nukrito po mulčiumi, tie ir sudygo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 05 28, 09:31)
drinks_cheers.gif  Dziaugiausi, kad dukra siemet (2m) jau graziai takeliais vaiksto, tai atsirado kitas "kudikis"  biggrin.gif

biggrin.gif Maniske ir greit ismoko takeliais vaiksciot, bet buna kad begdama neziuri kur bega ir iklampoja i lysve biggrin.gif
Atsakyti
man tėtis 9 maišus pjūvenų iš lentpjūvės parūpino, tai šeštadienį takelius apmulčiavau jomis, dar liko krūmai ir rododendrai su hortenzijomis. Vaizdelis kaip Palangoj biggrin.gif tarp sukaltų lysvių atrodo kaip smėliukas. gėris tas, kad žolės reiks tik lysvėms, nereiks takeliams naudoti. Smagiausia tai, kad mulčiavimu užsikrėtė mama, po mano ilgų įkalbinėjimų. Pernai pradėjo nuo braškių ir atsidžiaugt negali, o šiemet jau ir pomidorus šiltnamyje apmulčiavo, nes sako nespėja laistyt, žemė iškart gumbuota. Tai pagyriau, o ana man sako, kad ne taip paprasta galvoj mąstymą pakeisti biggrin.gif kaimynai, du mulčiuoti pradėjo, o kitas jau keletą lysvių susikalė biggrin.gif žodžiu, smagumėlis...
Papildyta:
o kaip Jūsų šunys išmoko takeliais eiti. Maniškė sugeba ir į lysvę įlysti ir dar priš...kt...sakai fu ir pan., bet jai neįdomu biggrin.gif
Atsakyti