Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 05 27, 15:11)
Į šiuos miestus kartais važiuoju pati: Šakiai, Vilkaviškis, Marijampolė, Alytus, Varėna ax.gif

šiemet pavasarį turėjau vieną laisvą lysvę, tai ją uždengiau šiaudais, kai žemė buvo pakankamai įšilusi. Prieš savaitę šiaudus praskleidžiau:

user posted image

žemė buvo drėgna, puri, vėsi, sliekų labai daug bigsmile.gif Pasėjau žirnius(jau trečią kartą šiemet) ir į tarpus garstyčių:

user posted image
Papildyta:
mažojo daržo gale auga lelijos, tai tarplysvius užmulčiavau drožlėmis:

user posted image
Papildyta:
dalis mažojo daržo. Trūksta mulčio agurkų lysvei ir pomidorų/ankstyvųjų morkų lysvei:

user posted image

p.s. mano keturkojės padėjėjos iš kadro neina išprašyti ax.gif

as is Raseiniu. o Jus lyg Sakiu rajone gyvent? o Gelgaudiskis toli nuo jusu? rolleyes.gif

nuostabus darzas wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 27 gegužės 2012 - 16:31
Grazu, Diasaja labai wub.gif
Ir pavydziu, kad Blondine tokia kulturinga- pas mane tai kolkas niokoja viska is eiles durniukas mazas doh.gif Gauna per nosi, bet jau ir silauoges spejo nugrauzti tik pasodintas, rozes, ant braskiu pasedi, cukinijas, sparagines apede, zirnius aplauze doh.gif Mokau mokau-tikiuosi bent kitamet jau bus isaukletas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linksmuoliukas @ 2012 05 27, 15:32)
o kaip pomidorai dviem stiebais???leidžiat apačioj iš pažasties vieną kad augtų?????

Taip drinks_cheers.gif - is po pirmos ziedines kekes leidziu pazastukui augti ir taip gaunasi 2 stiebai 4u.gif
Atsakyti
siandien MB parveze vel sieno priekaba, tai kaimynas manes nemati nes stovejau kitam kiemo gale ir uzklause vyro "kiek dar to sudo vesi" blink.gif nu blyn, uzvire kraujas momentaliai, tai suktelejau "ne tavo reikalas" tai pradejo teisintis, kad tik draugiskai paklause, o sudas tai trasa gun_bandana.gif o MB toks labai kreipiantis demesi i kitu snekas, jau ir taip sako kad zmonezs juokinu tai kazin po siandininio kaimyno komentaro ar isvis prisiprasysiu kad parvestu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vosylka* @ 2012 05 27, 16:21)
Bet kaip ji kultūringai vaikšto 4u.gif  thumbup.gif

a-ha thumbup.gif išmokinau thumbup.gif kur būna mulčiuota pjauta žole, tai be problemų tarplysvius surana, o kur-šiaudais/šienas kartais suklysta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 27, 17:30)
o Gelgaudiskis toli nuo jusu? rolleyes.gif

jeigu tinka šis miestelis, tai bandyčiau suorganizuoti per tarpininkus. Užmokestis (kaip visada) šokoladas "Schogetten Trilogija" mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 05 27, 17:45)

Ir pavydziu, kad Blondine tokia kulturinga- pas mane tai kolkas niokoja viska is eiles  durniukas mazas  doh.gif

kokio amžiaus keturkojis? g.gif pas mane Milka atkeliavo 2 metų, tai užteko tik mano stipraus balso ax.gif O prigulti blondinė mėgsta ten, kur aš būnu biggrin.gif jeigu matau, kad bando dupcę dėti ant braškių, tai pastumiu į saugią vietelę biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 27, 20:55)
jau ir taip sako kad zmonezs juokinu

manau, kad kiekvienas mulčiuotojas susiduria su tradicinės žemdirbystės mylėtojais. Aš visiškai nekreipiu dėmesio, nes TVIRTAI žinau kodėl taip darau. Labai patiko vienos moters klausimas (po ilgų aiškinimų apie mulčiavimą, mikrooganizmus):
-ir iš kur tu tiek daug žinai?
Aš negalėjau atsakyti į šį klausimą, nes susimąsčiau mastau.gif . Man atrodo, kad aš daug ko nežinau. geriausios ir tikrosios žinios ateina su mano pačios praktika darže. kai pasiskaitau tas gerai, anas gerai, o pati pabandau ir man nelabai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 27, 21:10)
a-ha thumbup.gif išmokinau thumbup.gif kur būna mulčiuota pjauta žole, tai be problemų tarplysvius surana, o kur-šiaudais/šienas kartais suklysta biggrin.gif

kokio amžiaus keturkojis? g.gif pas mane Milka atkeliavo 2 metų, tai užteko tik mano stipraus balso ax.gif O prigulti blondinė mėgsta ten, kur aš būnu biggrin.gif jeigu matau, kad bando dupcę dėti ant braškių, tai pastumiu į saugią vietelę biggrin.gif

Saunuole Milka thumbup.gif
Musiskis kudikis dar-tik 2 menesiai suejo sia savaite biggrin.gif
Bet kai savo 10 kg dupce padeda ant kokio zirnio-tas ir neatlaiko doh.gif
Vaiksto is paskos ir jis - stengiuosi i darza eiti kai jis miega lotuliukas.gif
Bet ir vienas kai buna lauke tai megstamiausia vieta darzas, ypac kampas vienas kur gaunasi pavesis nuo siltnamio.
Nieko, nebusiu as jei iki kitu metu neisauklesiu cool.gif
Nukrypau blush2.gif
4u.gif
Atsakyti
jeigu tinka šis miestelis, tai bandyčiau suorganizuoti per tarpininkus. Užmokestis (kaip visada) šokoladas "Schogetten Trilogija" mirksiukas.gif

manau, kad kiekvienas mulčiuotojas susiduria su tradicinės žemdirbystės mylėtojais. Aš visiškai nekreipiu dėmesio, nes TVIRTAI žinau kodėl taip darau. Labai patiko vienos moters klausimas (po ilgų aiškinimų apie mulčiavimą, mikrooganizmus):
Aš negalėjau atsakyti į šį klausimą, nes susimąsčiau mastau.gif . Man atrodo, kad aš daug ko nežinau. geriausios ir tikrosios žinios ateina su mano pačios praktika darže. kai pasiskaitau tas gerai, anas gerai, o pati pabandau ir man nelabai biggrin.gif

ten giminiu turiu, kartais nvaziuojam, bet retai, tai sakau jei netoli tai atlekciau ir iki jusu, bet kai retai ten nuvaziuojam tai gali ir sezonas baigtis doh.gif o gal butu imanoma pasiusti per autobusu siuntu skyriu, gal nieko nenutiktu joms per kelias valandas? g.gif o sokoladui lt pavedima padaryciau rolleyes.gif

tai manes jei kas uzklausia ka darau ir pan, tai +- paaiskinu, nu bet kai siandien mano mulca pavadino sienu, tai supykau biggrin.gif

QUOTE(Elar @ 2012 05 27, 21:25)
Vaiksto is paskos ir jis - stengiuosi i darza eiti kai jis miega  lotuliukas.gif

kaip su mazu vaiku lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 27, 21:40)
*o gal butu imanoma pasiusti per autobusu siuntu skyriu,

** bet kai siandien mano mulca pavadino sienu, tai supykau biggrin.gif
***kaip su mazu vaiku lotuliukas.gif  thumbup.gif

*viskas įmanoma. Tik kainos kokios? g.gif
**ai irnesakyk.gif neverta pykti.
*** lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Saulute32 nekreip dėmesio kas ką sneka. Svarbu, kad tau tai i naudą.Į mane ir keistai žiūrėjo, o šiemet jau žiūriu patys tarplysvius mulčiuoja. Džiaugiuosi ir, kad draugei išaiškinau, kaip gerai mulčiavimas. Tai nuvažiavus pamačiau, jog puse daržo apsimulčiavus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 27, 20:55)
siandien  MB parveze vel sieno priekaba, tai kaimynas manes nemati nes stovejau kitam kiemo gale ir uzklause vyro "kiek dar to sudo vesi" blink.gif nu blyn, uzvire kraujas momentaliai, tai suktelejau "ne tavo reikalas" tai pradejo teisintis, kad tik draugiskai paklause, o sudas tai trasa gun_bandana.gif o MB toks labai kreipiantis demesi i kitu snekas, jau ir taip sako kad zmonezs juokinu tai kazin po siandininio kaimyno komentaro ar isvis prisiprasysiu kad parvestu doh.gif

Mažiau imkit į širdį wink.gif Svarbu, kad jūs tikit tuo, ką darote drinks_cheers.gif

Ir aš taip manau, kad visų geriausia - sava patirtis wink.gif

O štai ir mano darželio foto biggrin.gif Buvom nulėkę iš pat ryto, kad nekaitintų taip sulytė ir ga lėtumėm laistyti. Planavom vos 2 val tebūt, o parlėkėm gerokai popiet biggrin.gif

Mano Spagetinis moliūgas jau lenda iš žemės po 5d pasėjimo:

user posted image

Nelepūs tie mano įsodinti moliūgai thumbup.gif

user posted image

Po antradienio palaistymo atsigavo ir agurkėliai, bujot pradėjo:

user posted image

Jau pradeda urmu išlyst bulvės iš po mulčiaus thumbup.gif

user posted image

Sėtos prieš sav:

user posted image

Iš saujos kukurūzų išdygo tik 4....

user posted image

Klausykit, merginos, o ne per vėlu inkilėlį būtų sodyboj kelt? g.gif ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 05 27, 22:13)

bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 05 27, 22:13)
Klausykit, merginos, o ne per vėlu inkilėlį būtų sodyboj kelt? g.gif  ax.gif
[/color]

Vaizdai wub.gif Niekad nevėlu, tik gyventojai tikriausiai apsigyvens kitąmet.
Atsakyti