Džiugu, kad ne tik pas mus lankosi kanopuoti ir raguoti svečiai Tvoros nesinori... sklypas nedidelis tai kaip rezervate jausčiausi. O vat po mulčiavimo kažka šiltnamyje visus agurkų ir paprikų lapus nuvalgė Pomidorų nelietė. Tiesą sakant, nežinau - gal būtų apgraužę ir be mulčo Pelėnai tai mano akyse svogūnus tempia. Jie ten mažiausiai 5 metus žmonių nematę tai žiūri tokios akim- a ką čia mano teritorijoj veiki
Kitiems metams jau mąstau apie pakeltas lysves. Šiemet tiesiog nebespėjau...
Liks eksperimentas - dalis mulčiuota, dalis ne... Ai, dar mulčą žalčiukai labai pamėgo Tai užsimiegojus ten neinu, nes pamirštu, kad žalčiai ir išsigąstu
sakykit ką norit, bet man faina, aš irgi gyvenu kaime, sklypas pakrašty, kaimynai tik iš vienos pusės, kitos trys atviros, kieme yra baseiniukas ir dar pusiau tuščia kūdra, tai varlių veisykla, vakarais po langais visokiais balsais treles leidžia, šliužų irgi pilna po mulču, varnėnai kaip direktoriai išdidžiai vaikščioja, gandras kartais atskrenda, apie kurmius patyliu, kirstukų taip pat yra, sugraužė topinambus, driežiukai, ežiukaina, man patinka. Vienais metais po malkom ūsuriniai šuniukai net laikėsi Sklypą apsitvėrėm, bet ne nuo žvėrių, o nuo kaimynų gyvulių, būna, kad per piemenis išlenda, arba pagėrę karvės nepasimelžia, nepagirdo, tai eina kiaurai tada, yra medelius išlaužę, lysves ištrypę, šunys eina palaidi, dabar ramu
Pas draugę, gyvena vienkiemy prie ežero, irgi stirnos po langais apgraužia krūmus, gandras su snapu į verandą barškina, vaikus mažus prikelia rytais Juk mieste to niekur nepamatysi....
Pas draugę, gyvena vienkiemy prie ežero, irgi stirnos po langais apgraužia krūmus, gandras su snapu į verandą barškina, vaikus mažus prikelia rytais Juk mieste to niekur nepamatysi....
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 25, 09:57)
sakykit ką norit, bet man faina,
Tai aš džiaugiuosi ta kaimynyste su žvėriukais:D Tik dar kažką ir užauginti norėčiau . Jau ir susitaikiau, kad visko daugiau reikia sodinti. Bet vat jei su mulču labiau maitinsiu vabaliukus, šliužus ir t.t. tai gal neverta Ai, lapė taip įsidrasino, kad laukia kada šuva paliks bliūde ėdesio ir tada tekina skuodžia Pačiumpa grobį - ir atgal miškan
QUOTE(As ir Morka @ 2012 05 25, 13:05)
Tai aš džiaugiuosi ta kaimynyste su žvėriukais:D Tik dar kažką ir užauginti norėčiau . Jau ir susitaikiau, kad visko daugiau reikia sodinti. Bet vat jei su mulču labiau maitinsiu vabaliukus, šliužus ir t.t. tai gal neverta Ai, lapė taip įsidrasino, kad laukia kada šuva paliks bliūde ėdesio ir tada tekina skuodžia Pačiumpa grobį - ir atgal miškan
Tai pas jus visa ekosistema su pliusais ir minusais bandykit dalį daržo mulčiuoti, dalį ne, pati matysit, kas ir kaip. Patirtis - geriausia patarėja O tvoros būtinai reiks, kad taip, nes lapė ir pasiutligę gali užnešti šuniui, zuikiai žiemą sodą patvarkys. Pasieškokit skelbimuose, kartais parduoda žmonės naudotą, mes irgi dalį sklypo užsitvėrėm senu tinklu, aukštas, tankus, net po pūgų zuikiai neperlipa. Nu bet man didžiausią pasiutimą kelia kaimynai su neprižiūrimais gyvuliais. lr dar traktoriai su purkštuvais
QUOTE(Viltis* @ 2012 05 25, 08:49)
diasaja arba kitos žinovės, ar galiu šiltnamį mulčiuoti su nukarpytais gyvatvorių ūgliukais...čia pomidorai ir agurkai būtų...
pernai mulčiavau tujom šiltnamį- viskas čiki , niu, bet, aišku, ne vient tik tujos ten buvo, visokio mulčo. Žiūrėkit, kad jum patogu pačiai būt. Pas man va, šiltnamin kurmis įsitaisė - taip ir randu skyles po pomidorais .. tupdau juos atgal, jau skaičiaus, kiek patupdžiau, nebežinau .. tiek gerai, kad prigyja, bet laaabai stabdos augimas. O vat jei taip stambiu mulču būt mulčiuota, sunkiai man gautūs atkelt jį, kišt rankas žemėn ir taisyt kurmio bėdas padarytas.. . na, aš kažkaip apskritai pasisakau už nevienalytį mulčą - pas man tik bulvės taip, o visa kita - viskuom mulčiuojama - maišau buitinį kompostą su žole, lapais ir pan. .
kokiose gražiose vietose, merginos, gyvenat - ir nereik ant rankų pirštų skaičiuot varlių ir driežų
[quote=Rami_Ledi,2012 05 24, 20:44]
Ar kas naudojasi tokiu įrankių
http://ploksciapjove.edicypages.com/lt
Reiškia niekas neturi, tik svajojat
Reiškia niekas neturi, tik svajojat
QUOTE(Rami_Ledi @ 2012 05 24, 21:44)
Norėčiau atsiliepimų sužinoti....
Norėčiau atsiliepimų sužinoti....
Ash senai svajoju, niekur nemaciau pirkt, bet sakyciai nepigi kainyte
Šiandien sulaukiau svečių (vietinių) savo darže. Kaip smagu, kad žmonės domisi ir klausinėja Ir vėl sulaukiau pastovaus, man užduodamo, klausimo "kuo tręši, kad viskas taip puikiai auga?"
QUOTE(diasaja @ 2012 05 26, 20:26)
Šiandien sulaukiau svečių (vietinių) savo darže. Kaip smagu, kad žmonės domisi ir klausinėja Ir vėl sulaukiau pastovaus, man užduodamo, klausimo "kuo tręši, kad viskas taip puikiai auga?"
o mano sodo kaimyne (bobule) niekaip nesiryzta pradeti mulciuoti. Man zole vis krauna ir klausineja, kaip derlius? O pamaciusi - OHO, kokios salotos, OHO kokie svogunai ir pan.....
QUOTE(diasaja @ 2012 05 26, 20:26)
O mano giminaitė bėdavoja atėjusi, kad jų daržas po stiprios liūties kaip plyta. Prilijo, net vagose vanduo tyvuliavo, paskui saulelė pašvietė, išdžiovino ir gavosi skarda. Kieta žemė nors verk. O aš jai - mulčiuot reikia, mulčiuot...
QUOTE(Irvel @ 2012 05 26, 20:35)
išdžiovino ir gavosi skarda. Kieta žemė nors verk.
pas mane taip buvo atsitikę, kur nemulčiuota atrodo, kad žemė negyva dabar po truputį bandau atgaivinti žemelę