Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 05 11, 11:55)
aš panašiai su sraigėmis elgiuosi  lotuliukas.gif  doh.gif

vakar mulčiavau braškes nupjauta pieva. Nemėgstu to šiukšlyno darže, bet ką padarysi  blush2.gif
Sveikos smile.gif

šiukšlyno? rolleyes.gif o man nemulčiuota žemė kaip žaizda atrodo.. norisi kuo greičiau ją uždengti.. rolleyes.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 05 11, 16:28)
avietės gal buvo mulčiuotos medžio drožlėmis? g.gif nesu labai tvirta, bet aš pastebėjau, kad šių lervų yra daugiau ten, kur mulčiuota medžio drožlėmis.

oi, nereikia nei medžio drožlių, po šiaudais, šienu jų pilna. Manau, kad nesvarbu kuo mulčiuota..
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 05 11, 16:32)
*o man nemulčiuota žemė kaip žaizda atrodo..
** Manau, kad nesvarbu kuo mulčiuota..

* drinks_cheers.gif apie mano daržą taip pat yra keli žmonės pasakę, kad negražu, kad betvarkė, o man gražu wub.gif ir taškas. Tvirtai žinau kodėl mulčiuoju ir kokia yra nauda thumbup.gif
**bent pas mane, tai akivaizdus skirtumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 11 gegužės 2012 - 15:41
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 11, 16:05)
Man viena pažįstama pasiūlė pardavinėti lervas žvejams, sakė, kad ant jų gerai lašišos ir dar kažkas kimba bigsmile.gif arba pačios galim eiti žvejoti biggrin.gif
Aš tai vištoms sulesinu, kiaušiniai tokie dyyydeli pasidarė biggrin.gif

lotuliukas.gif atduočiau bet kam, kas tik imtų - kad tik man nežudyt.

QUOTE(diasaja @ 2012 05 11, 16:28)
avietės gal buvo mulčiuotos medžio drožlėmis? g.gif nesu labai tvirta, bet aš pastebėjau, kad šių lervų yra daugiau ten, kur mulčiuota medžio drožlėmis.

schmoll.gif nea - buitinis kompostas, žolė ir t.t. - viskas, žodžiu. Tiesiog - nejudinu ten per daug žemės, tai jau kai pakėliau - tai net blizgėjo juodžemis - visur tik lervų nugarėlės, nugarėlės.. .
Atsakyti
Joo, lervos tikrai ispudingos biggrin.gif pas mane tokiu groziu nerasta, bet uztad labai nervina kitas kenkejas kurio pas mane kibirais (nepadauginu) tai sraiges...kai sauleti orai dziaugiuosi-jos susislepia, o tik po lietaus imk kibira ir eik rinkt, ir svarbiausia tiek zoles aplinkui o jos vistiek lenda prie mano augalu, -visak ryja moliugus salotas na ka pasodini ta ir kemsa, tik lietus reikia begt i kiema gintis, kaip kosmara is pernai metu prisimenu lotuliukas.gif bet apgyniau moliugus ir cukinijas, daugumai pasiseke uzaugt didesniems, tuomet jau sraiges nebebaisios, blogiausia kai jaunus daigus pasodini ir atvaro armija... gerai nors i siltnami negaug ju pralenda...
O agurkiukai mulciuoti foto chia lauke gal seklom seti? bigsmile.gif
Man irgi dabar nemulciuotos lysves atrodo tokios negyvos ir nederlingos, taip gaila ju, taip ir noris uzmulciuot kai pas kamynus pamatai. Kasa giliausiai, graibo paskui ir palieka stovet plika zeme, negaliu ziuret, taip ir noris pasakyt kam zeme gadinat kaimynai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 11 gegužės 2012 - 15:55
QUOTE(rytorasa @ 2012 05 11, 15:32)
šiukšlyno?  rolleyes.gif o man nemulčiuota žemė kaip žaizda atrodo.. norisi kuo greičiau ją uždengti..  rolleyes.gif

čia gal pripratimas dar koks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 11, 16:46)
schmoll.gif  nea - buitinis kompostas, žolė ir t.t. - viskas, žodžiu. Tiesiog - nejudinu ten per daug žemės, tai jau kai pakėliau - tai net blizgėjo juodžemis - visur tik lervų nugarėlės, nugarėlės.. .

siaubas.. doh.gif

QUOTE(Keretoja @ 2012 05 11, 16:53)
1. Joo, lervos tikrai ispudingos  biggrin.gif  pas mane tokiu groziu nerasta, bet uztad labai nervina kitas kenkejas kurio pas mane kibirais (nepadauginu) tai sraiges...kai sauleti orai dziaugiuosi-jos susislepia, o tik po lietaus imk kibira ir eik rinkt, ir svarbiausia tiek zoles aplinkui o jos vistiek lenda prie mano augalu, -visak ryja moliugus salotas na ka pasodini ta ir kemsa, tik lietus reikia begt i kiema gintis, kaip kosmara is pernai metu prisimenu  lotuliukas.gif  bet apgyniau moliugus ir cukinijas, daugumai pasiseke uzaugt didesniems, tuomet jau sraiges nebebaisios, blogiausia kai jaunus daigus pasodini ir atvaro armija... gerai nors i siltnami negaug ju pralenda...
O agurkiukai mulciuoti foto chia lauke gal seklom seti?  bigsmile.gif
2. Man irgi dabar nemulciuotos lysves atrodo tokios negyvos ir nederlingos, taip gaila ju, taip ir noris uzmulciuot kai pas kamynus pamatai. Kasa giliausiai, graibo paskui ir palieka stovet plika zeme, negaliu ziuret, taip ir noris pasakyt kam zeme gadinat kaimynai  lotuliukas.gif

1. pas kiekvieną kitoks "gėris".. biggrin.gif doh.gif

2. drinks_cheers.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 05 11, 16:58)
čia gal pripratimas dar koks  blush2.gif

manau, kad čia nuo supratimo, suvokimo priklauso. Kai žemę suvoki kaip gyvą organizmą, tai viskas atsistoja į savo vietas.. rolleyes.gif Man net skauda, kai matau kaip žemė draskoma, alinama, teršiama, nuodijama... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 11 gegužės 2012 - 16:13
QUOTE(rytorasa @ 2012 05 11, 17:10)

manau, kad čia nuo supratimo, suvokimo priklauso. Kai žemę suvoki kaip gyvą organizmą, tai viskas atsistoja į savo vietas..  rolleyes.gif Man net skauda, kai matau kaip žemė draskoma, alinama, teršiama...  verysad.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na, aš supratimą turiu, nesu trešusi chemija ir neplanuoju to daryt. Mulčiuoju vis didesnius plotus ir nežadu liautis to dariusi.
Bet estetiškai man juoda žemė priimtinesnė ir tiek. Ir basom kojom, ir rankom, ir akiai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 11 gegužės 2012 - 16:18
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 05 11, 17:17)
Na, aš supratimą turiu, nesu trešusi chemija ir neplanuoju to daryt. Mulčiuoju vis didesnius plotus ir nežadu liautis to dariusi.
Bet estetiškai man juoda žemė priimtinesnė ir tiek. Ir basom kojom, ir rankom, ir akiai  blush2.gif

viskam savas laikas.. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes apie mulciavima nieko neismanau,bet gundausi siltnami mulciuot.ir turiu klausyma,o tai kaip paskuj zolyte raveti nepatogu man atrodo.dovanokit jei jum kvailas klausymas atrodo
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2012 05 11, 17:20)
Sveikutes apie mulciavima nieko neismanau,bet gundausi siltnami mulciuot.ir turiu klausyma,o tai kaip paskuj zolyte raveti nepatogu man atrodo.dovanokit jei jum kvailas klausymas atrodo

tai kad ravėti kaip ir nereikia, nes pro mulčią žolė neprasikala. Na, jeigu ir išdygsta viena, kita, tai nesunku išrauti ir padėti šalia augalo.. Siūlau paskaitinėti nuorodą, kurią įkėliau į pirmą psl. , gausite daug atsakymų į klausimus.
Atsakyti
mulciuosiu siais metais salotas,nes su jais buna didziausia beda po lietaus.
sitie gyventojai ir man nepatinka kur nuotraukose.
bet jei salotu neuztiks tegul gyvena.
Atsakyti