o pas mane va 33 pomidorai, ir palei taka paprikos susodintos 6 - 8 ... agurku neauginu siltnamyje... as pernai sugebejau 45 daigus pasodinti, tai siemet jau irgi pamazinau
aš tai pasidžiaugti noriu vakar taip realiai pirmą kartą įsitikinau mulčiavimo nauda. darže išroviau ridikėlius ir į tą pačią eilutę vėl naujų pasėjau. papurenau žemelę,o ji tokia drėgna drėgna,ir manau kad tik mulčio dėka,nes šiaip pas mane toks nedėkingas smėlynas,kad nei lietūs, nei laistymai ilgam naudos neduoda. o va šiemet nieko darže nelaisčiau ir drėgna džiaugiuosi labai
ir dar-kieme įsirenginėju naują gėlyną, per porą dienų besikapstydama radau tris rupūžes kadangi gėlynas dar tik formuojamas, žemė judinama, tai ramybės ten joms nebus, tad pernešiau jas į daržą, pakišau po mulčium bulvėse, braškėse. kaip manot ar gyvens jos ten darže pas mane?
ir dar-kieme įsirenginėju naują gėlyną, per porą dienų besikapstydama radau tris rupūžes kadangi gėlynas dar tik formuojamas, žemė judinama, tai ramybės ten joms nebus, tad pernešiau jas į daržą, pakišau po mulčium bulvėse, braškėse. kaip manot ar gyvens jos ten darže pas mane?
na gal pasirinks savo medžioklės teritorija mano daržą
QUOTE(užsklanda @ 2012 05 23, 09:42)
o pas mane va 33 pomidorai, ir palei taka paprikos susodintos 6 - 8 ... agurku neauginu siltnamyje... as pernai sugebejau 45 daigus pasodinti, tai siemet jau irgi pamazinau
kokio dydžio šiltnamis,nes aš jau irgi pradedu panikuoti,kad per daug į savo mažylį sukišau
QUOTE(Elar @ 2012 05 23, 09:35)
aš kiekvienais metais mažinu sodinamų daržovių plotą, nes derlius būna puikus ir daržovių turim pakankamai, tačiau didinu prieskonių, vaistažolių ir gėlių plotus
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 05 23, 10:37)
kokio dydžio šiltnamis,nes aš jau irgi pradedu panikuoti,kad per daug į savo mažylį sukišau
pas mane 3 ant 6 .. ai , tiesa, dar drauge 3 baklazanus padovanojo, tai irgi pasodinau...
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2012 05 23, 13:10)
aš kiekvienais metais mažinu sodinamų daržovių plotą, nes derlius būna puikus ir daržovių turim pakankamai, tačiau didinu prieskonių, vaistažolių ir gėlių plotus
va va - as matyt irgi panasiai elgiuosi, mat dar siamdien sugebejau zoleleiu uzsisakyti:( sesiu ...o apie gelyna jau senai galvoju, bet kol kas dar vieta neparinkta...
Mano jau bulvytės lenda ių po šiaudų!!! Apsidžiaugiau nerealiai
Agurkėliai tokie gražūs savaitgalį buvo, o dabar nuo saulės gelst pradėjo Uždėjom agroplėvelę palaisčius, gal kažkiek ilgiau drėgmė išsilaikys
Sukišau į žemę moliūgus naujus: Miranda ir Spagetinius, kitus (augintus namie Žlota ir kažkoks bendradarbės) pasodinau kartu su indeliais ir apmulčiavau
Ridikėlius jau valgėm - galvutė jau 1-1,5 cm dydžio, salotų pilną maišelį jau parsivežėm Žirniai sau buvjoja, pupelės dygsta... vienodž, ramu man iki savaitgalio
Agurkėliai tokie gražūs savaitgalį buvo, o dabar nuo saulės gelst pradėjo Uždėjom agroplėvelę palaisčius, gal kažkiek ilgiau drėgmė išsilaikys
Sukišau į žemę moliūgus naujus: Miranda ir Spagetinius, kitus (augintus namie Žlota ir kažkoks bendradarbės) pasodinau kartu su indeliais ir apmulčiavau
Ridikėlius jau valgėm - galvutė jau 1-1,5 cm dydžio, salotų pilną maišelį jau parsivežėm Žirniai sau buvjoja, pupelės dygsta... vienodž, ramu man iki savaitgalio
o as braskes savo siaudais apdejau,bet zolytes gan neblogai lenda.tai net nzn ar masai uzdejau?as siaudai per stambus?
QUOTE(Ambro @ 2012 05 24, 13:48)
Mano jau bulvytės lenda ių po šiaudų!!! Apsidžiaugiau nerealiai
O mano jau masiškai dygsta, kai pamačiau pirmą, buvo labai smagu, dabar jau atrodo, kad taip ir turi būti. Dabar laukiu, kol daugmaž sudys visos, tada jau lengva ranka krausiu žolę ir šiaudus.
Agurkus susidaiginau durpėse ir susisodinau, apmulčiavau, stovi kaip kareiviai tiesūs gražūs. Šiandien viena moteris atėjo pažiūrėti daržo, jos taksas įlindo pro tvorą ir tiesiai ant agurkų ir davai ant mulčo duotis, jau kad supykau
Aš irgi pasisodinau cukinijas, moliūgą ir kelis arbūzus tiesiai į pievą, įdomu, koks derlius bus
Kai minėta moteris pamatė pernai rudenį sodintas ir mulčiuotas braškes, labai nustebo, kad be trąšų tokie dideli kerai,žali ir daug žiedų. Įsivaizduoju, koks jos pačios braškių varputyne vaizdas
Noriu paklausti, kaip tankiai galima sodinti aukštaūgius pomidorus pievoj? Liko daigų, nelabai jie ten kokios veislės, bet dėl azarto sodinsiu ir mulčiuosiu.
Na va, susikėliau fotkes iš fotiko, mat vakar nebuvo jau jėgų ir pc jungt
Mano sudygusios bulvytės
Šaldytuve sudygęs kopūstas puikiausiai jaučiasi žemėje
Moliūgai, daiginti durpiniuose indeliuose. Ant nupjautos pievos kartonas + seni lapai, apdžiuvusi pjauta žolė
Kad sužėlė žirniukai Jaučiu per mažai jau pagaliukų
3 pilnai apsodintos/apsėtos lysvės Už jų - pievelė su moliūgais.
Mano sudygusios bulvytės
Šaldytuve sudygęs kopūstas puikiausiai jaučiasi žemėje
Moliūgai, daiginti durpiniuose indeliuose. Ant nupjautos pievos kartonas + seni lapai, apdžiuvusi pjauta žolė
Kad sužėlė žirniukai Jaučiu per mažai jau pagaliukų
3 pilnai apsodintos/apsėtos lysvės Už jų - pievelė su moliūgais.