Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Vyro mama vis kalbinu mulciuot darze savo, daviau perskaityt Kurdiumovo knyga, tai pamulciavo biski barskes siaudais bet jau taip skystai doh.gif Parodziau jusu pora foto kaip braskes uzmulciuotos, tai klause kaip nauji daigai uzauga? As braskiu dar nesu auginus, pamenu is vaikystes kad usais dauginasi biggrin.gif bet tikriausiai prasikala pro mulcha?
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 05 22, 16:51)
Vyro mama vis kalbinu mulciuot darze savo, daviau perskaityt Kurdiumovo knyga, tai pamulciavo biski barskes siaudais bet jau taip skystai  doh.gif  Parodziau jusu pora foto kaip braskes uzmulciuotos, tai klause kaip nauji daigai uzauga? As braskiu dar nesu auginus, pamenu is vaikystes kad usais dauginasi  biggrin.gif  bet tikriausiai prasikala pro mulcha?

tai kad jiems prasikalti nereikia... rolleyes.gif biggrin.gif Braškės išleidžia ūsus, kurių gale būna daigelis. Pasiekęs žemę daigelis įsišaknyja. Tada nuo motininio kero ir nuo daigelio ūsai nukerpami ir daigai sodinami į pastovią vietą.
Atsakyti
Nebeliko nei darze, nei siltnamyje plikos zemes - viska uzmulciavau cool.gif
Ne pats maloniausias laikas buti siltnamyje per toki ora, bet kad jau pjove zole tai teko lysti man i ta pirti karsta.gif
Rezultatas:
user posted image
user posted image
Papildyta:
Tikiuosi pavyko ir pomidorus susodinti tarp kurmio taku. Penktadieni sodinau, stengiausi islaviruoti - kolkas visi savo vietose...tfu tfu ftu... unsure.gif
Atsakyti
[quote=Anilė,2012 05 22, 13:07]
[quote=anikita,2012 05 22, 07:16]
Taip vešliai auga dėl žolės mulčo. Geriau kuriais metais pakeiskite po braškėmis dėkite pjuvenas arba šiaudus. Praeitais metais buvo akivaizdus pavyzdys visiems: Pakasinėjau nupjautą žolytę eilutėmis - tiesiog kasiau giovelį ir ten kroviau jau tokią mėšliną pabuvusią, o krapus pasėjau skersai eilutėmis. Tai ir gavosi bangos lotuliukas.gif
[/quote]

įdomus ir gan originalus varijantas norint kad daržas smagiau atrodytų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 05 22, 19:58)
Nebeliko nei darze, nei siltnamyje plikos zemes - viska uzmulciavau  cool.gif
Ne pats maloniausias laikas buti siltnamyje per toki ora, bet kad jau pjove zole tai teko lysti man i ta pirti  karsta.gif
Rezultatas:
user posted image
user posted image
Papildyta:
Tikiuosi pavyko ir pomidorus susodinti tarp kurmio taku. Penktadieni sodinau, stengiausi islaviruoti - kolkas visi savo vietose...tfu tfu ftu...  unsure.gif

norejau paklausti kaip mulciuoti pomidorus reikia prie pacio pomidoro mulcio nedeti,manosi zeme.as apdejau prie pat koto gal blogai padariau?
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2012 05 22, 20:40)
norejau paklausti kaip mulciuoti pomidorus reikia prie pacio pomidoro mulcio nedeti,manosi zeme.as apdejau prie pat koto gal blogai padariau?

Jei šienu ar sausa žolyte,galima dėt prie pat augalo.Jei neišdžiūvus-reikia kiek toliau dėt,kad nenudegintų/nenušutintų netyčia.
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 05 22, 08:16)

visi aplinkiniai vertina man darza kaip pertresta unsure.gif

pamatę mano braškes, žmonių klausimas būna vienintelis "kokiomis trąšomis tręšiu". pas mane nei pjaunama žolė, nei šiaudai, nei šienas nėra gavę trąšų.
Papildyta:
QUOTE(anikita @ 2012 05 22, 12:52)
braskes soindtos po viena daiga kad 25-30cm 4u.gif

o išlindusius ūglius nuskabote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 22, 20:54)
Jei šienu ar sausa žolyte,galima dėt prie pat augalo.Jei neišdžiūvus-reikia kiek toliau dėt,kad nenudegintų/nenušutintų netyčia.

Aciukas supratau.
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 05 22, 18:58)
Tikiuosi pavyko ir pomidorus susodinti tarp kurmio taku. Penktadieni sodinau, stengiausi islaviruoti - kolkas visi savo vietose...tfu tfu ftu...  unsure.gif

na va - o man nepavyko matyt, mat vienas nuleipo pomidoras - tai itariu pataikiau ant kurmio tako doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užsklanda: 23 gegužės 2012 - 07:44
QUOTE(karosimi @ 2012 05 22, 20:40)

jau atsake. As irgi neapdejau sviezia zole del to, kad nepradetu susti daigas drinks_cheers.gif Kai isdzius pristumsiu arciau sauso mulco.

QUOTE(užsklanda @ 2012 05 23, 08:44)
na  va - o man nepavyko matyt, mat vienas nuleipo pomidoras - tai itariu pataikiau ant kurmio tako doh.gif

sad.gif nesmagu. Bet jei tik 1, tai dar nedidelis nuostolis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 201 05 23, 08:21)
jau atsake. As irgi neapdejau sviezia zole del to, kad nepradetu susti daigas  drinks_cheers.gif Kai isdzius pristumsiu arciau sauso mulco.
sad.gif nesmagu. Bet jei tik 1, tai dar nedidelis nuostolis  4u.gif

nieko tokio - dar 33 liko:)
o vietoj to - ikisau jelapeo raudona, ( mat dar nebuvau radus jam vietos)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užsklanda: 23 gegužės 2012 - 08:28
QUOTE(užsklanda @ 2012 05 23, 09:28)
nieko tokio - dar 33 liko:)
o vietoj to - ikisau jelapeo raudona, ( mat dar nebuvau radus jam vietos)

thumbup.gif
As siemet sumazinau kieki stipriai -pernai sugrudus buvau irgi apie 30 pomidoru ir 6 agurkus. Pomidoru prisimarinavau, sulciu issipaudziau ir dar kiek isdalinau... Dabar erdviai itupdziau 16 pomidoru ir 10 agurku. Pomidorus auginsiu 2 stiebais, tai jei bus panasus derlius kaip pernai-pilnai uzteks. Dar palikau vietos kelioms paprikoms. Pernai nepavyko su jom susikalbeti kazkodel, bandysiu siemet prikalbinti smile.gif .
Atsakyti